Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

*Την προσεχή Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 17.30 στο γήπεδο Π. Νικολαΐδης θα διεξαχθεί ο αγώνας Κατάταξης ανάμεσα στον Άρη Αμφιάλης και τον Ήφαιστο.Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειασθεί η διαδικασία των πέναλτι.
Είναι ένας «περίεργος» αγώνας αφού κανένας δεν μπορεί να πανηγυρίζει μετά. Τουλάχιστον τώρα . Θα περιμένουν , το αργότερο μέχρι τις 18 Ιουνίου που θα λήξουν οι αγώνες του 7ου ομίλου. Εκτός αν έχει ξεκαθαρίσει νωρίτερα η κατάσταση . Η τύχη λοιπόν αυτού του αγώνα εξαρτάται από το τι θα κάνουν οι Ατρόμητος Πειραιά και Περαμαϊκός που δίνουν τη δική τους μάχη για να ανέλθουν στη Γ’ Εθνική. Ευχή μας είναι φυσικά να τα καταφέρουν και οι δυο . Αυτό άλλωστε θέλουν τόσο ο Άρης Αμφιάλης όσο και ο Ήφαιστος. Στην περίπτωση αυτή παραμένουν και οι δυο στην Α’ Πειραιά .
Αν ανέλθει μόνο η μια Πειραϊκή ομάδα στην Γ΄ Εθνική, τότε η χαμένη του αγώνα μπαράζ θα υποβιβασθεί στην Β΄ Κατηγορία.
Αν όμως δεν ανέλθει καμιά ομάδα στη Γ΄ Εθνική κάτι που απευχόμαστε ,δυστυχώς τότε και οι δυο θα υποβιβασθούν στην Β΄ Πειραιά….

*Την προσεχή Κυριακή ο Ατρόμητος Πειραιά μπαίνει στην μάχη για την άνοδο του στην Γ’ Εθνική . Υποδέχεται τον Ερμή Ζωνιανών Ρεθύμνου στο γήπεδο «Μελισσουργός» του Ρέντη αποφασισμένος να ξεκινήσει με νίκη που θα του δείξει τον δρόμο για τον μεγάλο στόχο του.
*Οι Καμινιώτες επανέρχονται στην αγωνιστική δράση μετά από ένα μήνα . Τελευταία φορά που έπαιξαν σε επίσημο αγώνα ήταν στις 30 Απριλίου με αντίπαλο την Αμφιάλη . Κι αυτό μισό αφού το παιχνίδι διακόπηκε .
Την Τετάρτη 31/5 ο Ατρόμητος παίζει και πάλι στην έδρα του με το Χαϊδάρι . Από κει και πέρα θα ξαναπαίξει στο Ρέντη με τον Ατσαλένιο στις 11/6.
Δυο φορές η ομάδα του Βασίλη Σπάθα θα βγει από την έδρα της. Στις 7 Ιουνίου θα παίξει στη Γκορυτσά Ασπροπύργου με τον Απόλλωνα Ποντίων ενώ στις18/6 θα αντιμετωπίσει τον Γρανίτη στα Χανιά….

*Βαριά ήττα για τον Περαμαϊκό που ηττήθηκε με 1-4 στην Εύβοια από τη πρωτοπόρο Νέα Αρτάκη που μετράει τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Η ομάδα του Αχιλλέα Ανδριανάκη έχει μια νίκη στο Πέραμα ενώ εκτός έδρας έχει μια ισοπαλία και μια ήττα. Φυσικά δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση αφού στα τρία παιχνίδια που απέμειναν μπορεί να τα καταφέρει . Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει στο Πέραμα τον Αίολο Καρπενησίου στις 31/5 και την Κορωνίδα Αργολίδας στις 11/6 ενώ εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει τον Ελλοπιακό Θήβας στις 4/6 …
Μεθαύριο Κυριακή (28/5) η ομάδα του Περάματος έχει ρεπό….

*Τον τελευταίο καιρό συντηρείται από κάποιους το θέμα της αποχώρησης ομάδων από την ΕΠΣ Πειραιά. Αναφερθήκαμε και την περασμένη εβδομάδα από αυτή εδώ τη στήλη. Ενώ είχαμε γράψει και πριν από ένα μήνα για την απειλή μιας ομάδας για μεταγραφή σε άλλη Ένωση. Ξαφνικά βρέθηκαν , χωρίς να ονομαστούν όχι μια ούτε δυο , αλλά πέντε σωματεία .Χωρίς βέβαια να γραφτούν κάπου , ποια είναι αυτά .Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα . Το πιθανότερο είναι ότι τα σωματεία αυτά ήθελαν με κάποιον τρόπο να εκφράσουν την απογοήτευση τους κυρίως για τη στάση της διαιτησίας απέναντι τους. Ένα είδος διαμαρτυρίας δηλαδή. Κουβέντα να γίνεται και να συντηρείται το θέμα στην επιφάνεια. Αλλά για να αποχωρήσουν από τον Πειραιά , είναι λιγάκι δύσκολο. Όχι μόνο επειδή χρειάζεται άδεια από την Ένωση.
Δεν μπορείς να λες ότι θα φύγεις κι από την άλλη να ετοιμάζεις αναπτυξιακή ομάδα που θα παίξει στη Γ’ Κατηγορία.
Δεν μπορείς να λες ότι θα φύγεις για άλλη Ένωση κι από την άλλη να μιλάς για παραίτηση από τα διοικητικά του συλλόγου .
Πάντως ότι είναι να γίνει θα φανεί το επόμενο διάστημα . Κοντός ψαλμός αλληλούια….

*Όσον αφορά τη διαιτησία , σε γενικές γραμμές πήγε καλά τη χρονιά που πέρασε . Υπήρχαν ορισμένοι όμως που προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους χωρίς να σεβαστούν τα σωματεία. Και επειδή ο χώρος μας είναι μικρός , όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας . Την νέα χρονιά ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί…

*Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις δεν θα διεξάγεται από την νέα περίοδο πρωτάθλημα Κ-18 , παρά μόνο τα πρωταθλήματα Κ-16,Κ-14 και Κ-12. Αυτή είναι ουσιαστικά η προτροπή της ΕΠΟ η οποία άλλωστε δεν έχει συμπεριλάβει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα το Κ-18.
Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα Κ-18 της ΕΠΣ Πειραιά ήταν ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους υπευθύνους της Επιτροπής Υποδομών. Κι αυτό γιατί πολλές ομάδες ζητούσαν να ορίζουν τα παιχνίδια τους με διαφορά μεγαλύτερη των 24 ωρών ώστε κάποιοι ποδοσφαιριστές τους να μπορούν να αγωνίζονται και στην ανδρική ομάδα .Πολλά αιτήματα όμως δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά εξαιτίας του τεράστιου γηπεδικού προβλήματος που υπάρχει στον Πειραιά .
Η κατάργηση του πρωταθλήματος Κ-18 δημιουργεί πρόβλημα αφού αρκετά παιδιά αυτής της ηλικίας που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν . Για κάποιους όμως αυτό δεν θεωρείται πρόβλημα αφού υπάρχει και η περίπτωση δημιουργίας αναπτυξιακής ομάδας που θα μπορεί να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας .
Ήδη πολλά Πειραϊκά σωματεία βλέπουν θετικά αυτή την περίπτωση . Γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά από 16 ετών και πάνω να δείξουν το ταλέντο τους να βελτιωθούν και να εξελιχθούν ανάλογα.
Την προηγούμενη χρονιά στην δημιουργία αναπτυξιακής ομάδας προχώρησαν ο Ατρόμητος Πειραιά και ο Δίας Κορυδαλλού…..

 

*Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει τα Πειραϊκά σωματεία να επισπεύσουν τις ενέργειες τους για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους και την εγγραφή στην πλατφόρμα του Μητρώου της Γ.Γ.Α. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα , καθώς όπως αναφέρει η ΕΠΣΠ σωματεία που δεν θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους διαγράφονται από το Μητρώο και δεν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα των δήμων που ανήκουν. Ήδη ειπώθηκε από την ΕΠΣΠ πως, η ΓΓΑ διέγραψε ένα Πειραϊκό σωματείο . Εκτός αν προλάβει στο διάστημα αυτό που απομένει , να βρει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να εγγραφεί στο μητρώο.
Μήπως όμως δεν είναι ένα , αλλά δυο τα σωματεία που έχουν πρόβλημα; Γιατί έτσι ακούγεται……

*Και κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξουν όλοι .Τα σωματεία των οποίων λήγει η θητεία των διοικήσεων τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες, με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, οπωσδήποτε.

* Υπενθυμίζεται από την ΕΠΣΠ ότι οι προπονητές που δηλώνονται από τα σωματεία σε φύλλα αγώνων ή σε δηλώσεις συμμετοχής σωματείων σε αγώνες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος του ίδιου αθλήματος και να έχουν νόμιμη σχέση εργασίας – απασχόλησης με το αθλητικό σωματείο. Αν δεν πληρούνται και οι δυο προϋποθέσεις αυτό συνιστά παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας με συνέπειες προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις.

*Από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά Σπύρο Λιόλιο λάβαμε την παρακάτω επιστολή :
«Διάβασα κάποιες δηλώσεις εναντίον του προέδρου της ΕΠΣΠ. Δεν κατάλαβα τον λόγο που έγιναν και την αναμόχλευση βίντεο του παρελθόντος καθότι όλα αυτά έχουν κριθεί και δεν υπάρχει κάτι μεμπτόν. Άλλωστε ο πρόεδρος δεν αγωνίζεται στα γήπεδα , αλλά φροντίζει πλέον για τα σωματεία και την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων . Οπότε όλα τα αναρτηθέντα δεν θεωρούνται άξια συζήτησης .
Ως πρόεδρος των διαιτητών του Πειραιά, στηρίζω την Ένωση μας και όχι τα κακόβουλα δημοσιεύματα που δεν γνωρίζω ποιον σκοπό εξυπηρετούν.»

Ξεκινούν δουλειά οι υπεύθυνοι των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ . Στόχος τους να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν ποδοσφαιριστές . Σκοπός τους είναι η στελέχωση των μικτών ομάδων Κ14 και Κ16 για τη περίοδο 2023-2024, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.
Έτσι καλούνται την προσεχή 30 Μαΐου στο γήπεδο του ΣΕΦ ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2008 και 2010 για δοκιμή.
Κάθε σωματείο θα μπορεί να υποδεικνύει έως 3 ποδοσφαιριστές που θα έχουν προταθεί από τον προπονητή του αντίστοιχου τμήματος της ομάδος τους.

*H χρονιά που πέρασε ήταν η χειρότερη για την ΑΕ Μαύρου Αετού /Ολυμπιάδα , από τότε που τα δυο σωματεία συγχωνεύτηκαν το 2013 , εδώ και 10 χρόνια.
Με πρωτοβουλία κάποιων ανθρώπων γίνεται μια προσπάθεια ώστε ο σύλλογος να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη. Σκοπός τους είναι να οργανωθεί ξανά και να γίνει και πάλι πανίσχυρος με μια σοβαρή διοίκηση που θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της ομάδα .
Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση την προσεχή Δευτέρα 29 Μαΐου και ώρα 19.00 στα γραφεία του συλλόγου( Σηστού 22), όπου καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου για να συζητήσουν σχετικά με το μέλλον του.
Ευχή μας είναι να βρεθεί λύση και η ΑΕ Μαύρου Αετού /Ολυμπιάδα να ξαναβρεί και πάλι τον δρόμο της….

*Οι τελικοί δυο πρωταθλημάτων υποδομής θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο .
Το Σάββατο στο γήπεδο ACTION Ρέντη θα γίνουν οι τελικοί του πρωταθλήματος Κ-12 .
Στις 11.00 για τον μικρό τελικό θα παίξουν ο ΑΟ Κορυδαλλός με τον ΑΟΚ Φαλήρου και στις 12.30 για τον μεγάλο τελικό θα αγωνιστούν ο Ατρόμητος Πειραιά με την Ένωση Α.Α. Ρέντη.
Την Κυριακή στο γήπεδο Κορυδαλλού θα γίνουν οι τελικοί του πρωταθλήματος Κ-16.
Στις 14.30 στον μικρό τελικό ο Σαρωνικός Αίγινας θα αντιμετωπίσει τον Αεό Κορυδαλλού .
Θα ακολουθήσει στις 16.30 ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Ιωνικό και τον ΑΟ Κορυδαλλό.

*Συγχαρητήρια στον ΑΟΚ Φαλήρου για την άνοδο του στην Α’ Πειραιά έδωσε ο Ίκαρος Καλλιθέας δια του προέδρου του Γιάννη Περλορέντζου που δήλωσε : “Ο ΑΟΚ Φαλήρου είναι ένα σωματείο με παρόμοια φιλοσοφία με την δική μας. Στηρίζεται, όπως και ο Ίκαρος Καλλιθέας , σχεδόν αποκλειστικά στις ακαδημίες του, και αρέσκεται στις σταθερές βάσεις και στο όμορφο ποδόσφαιρο. Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν ομάδες με τέτοια φιλοσοφία στα Πειραϊκά πρωταθλήματα, και ειδικά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας που είναι η βιτρίνα της Ένωσης Πειραιά.».
Τον ΑΟΚ Φαλήρου συγχαίρει για την άνοδο του και ο πρώην ηγέτης του Πειραϊκού και του Πανφαληρικού Φαίδων Τσικνάκος.
«Τέτοιες ομάδες σαν τον ΑΟΚ Φαλήρου έχουν μέλλον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.» τόνισε χαρακτηριστικά….

*Με τον Μάκη Σαμιώτη θα συνεχίσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο ΑΣ Δραπετσώνας .Αναμενόμενο άλλωστε , αφού ο σύλλογος πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της ιστορίας του.
Με 22 νίκες σε 22 αγώνες ενώ είχε τόσο την καλύτερη επίθεση με 86 γκολ όσο και την καλύτερη άμυνα αφού δέχτηκε μόνο 14 τέρματα σε όλη τη σεζόν….

*Συνεχίζει στον ΑΣ Ποντίων και ο Αλέξανδρος Γκρέκος .Για 3η συνεχόμενη χρονιά . Οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναγνώρισαν το έργο και την προσπάθεια του ικανότατου τεχνικού…

*Παρελθόν αποτελεί από τον Αετό Κορυδαλλού ο τεχνικός διευθυντής Άγγελος Νικολόπουλος. Μετά από τρεισήμισι χρόνια παραμονής στον σύλλογο.
Μέσω της στήλης ευχαριστεί όλους στο σύλλογο για την συνεργασία και εύχεται στον Αετό καλή επιτυχία τη νέα αγωνιστική περίοδο…….

*ΑΕ Χατζηκυριακείου και Νίκος Διαμαντόπουλος συνεχίζουν μαζί και τη νέα περίοδο χέρι- χέρι». Ήταν μια επιβράβευση από τη διοίκηση για τον ικανό τεχνικό αφού η ομάδα επανήλθε στην Β’ Πειραιά μετά από 5 χρόνια. Μια άνοδος που εορτάστηκε φέτος με τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου…..

*Και ο Άγγελος Σκανάτοβιτς συνεχίζει στον Προφήτη Ηλία , όπως έχουμε ήδη γράψει . Το εκπληκτικό είναι ότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου δεν περίμεναν να κερδίσει την άνοδο η ομάδα για να ανανεώσουν μαζί του. Το έκαναν νωρίτερα!!

*Μετά από πέντε χρόνια επανήλθε στη Β’ Κατηγορία και ο Προφήτης Ηλίας . Κοινό στοιχείο με την ΑΕ Χατζηκυριακείου…..
Όσο για τον ηγέτη της ΑΕΧ Μιχάλη Μουσελή να πούμε ότι φέτος ανήλθε στη Β’ Πειραιά εκτός από την ομάδα της καρδιάς του και η ομάδα της γειτονιάς του….

 

*Θερμά συλλυπητήρια στον αγαπητό φίλο τερματοφύλακα του ΑΟ Καραβά Γιάννη Μπαντίκο για τον αναπάντεχο χαμό του αδελφού του Σπύρου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στα 37 του μόλις χρόνια . . Σε τέτοιες περιπτώσεις η μοίρα είναι πολύ σκληρή και άδικη …

*Τυχαία το ανακαλύψαμε έστω και καθυστερημένα. Ο παλαιός ποδοσφαιριστής και επί σειρά ετών κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του ΑΣ Ποντίων Σωκράτης Μπαρδάτσος ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Β’ Πειραιά με το κόμμα «Καπνιστικές ομάδες για την τέχνη και την εικαστική συγκρότηση » το επονομαζόμενο , χάριν συντομίας Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. Συγκέντρωσε συνολικά 343 ψήφους σε σύνολο 717που πήρε το κόμμα του. Δεν τα πήγε κι άσχημα….