Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η επιστολή του Γιάννη Σπάθα ήταν το θέμα των ημερών που πέρασε . Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ αφού ευχαρίστησε όλους όσους διαμορφώνουν τον χάρτη του Πειραϊκού ποδοσφαίρου έκανε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και υποσχέθηκε ότι αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης θα προσπαθήσουν να τα εξαλείψουν και πρόσθεσε ότι «λάθη ΔΕΝ κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν.»
Ο κ. Σπάθας έκανε αναφορά και για τη διαιτησία . Αφού τόνισε ότι «ο καλύτερος Διαιτητής είναι αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη» πρόσθεσε: «Ο διαιτητής είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο να πάρει μια απόφαση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, γι’ αυτό άλλωστε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο αναφέρεται ως «ο δικαστής του δευτερόλεπτου».
Για τη διαιτησία έκανε ειδική αναφορά και η στήλη την περασμένη εβδομάδα . Συγκεκριμένα γράψαμε και αξίζει να το διαβάσετε προσεκτικά:
*Όσον αφορά τη διαιτησία , σε γενικές γραμμές πήγε καλά τη χρονιά που πέρασε . Υπήρχαν ορισμένοι όμως που προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους χωρίς να σεβαστούν τα σωματεία. Και επειδή ο χώρος μας είναι μικρός , όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας . Την νέα χρονιά ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί…»
Αυτό γράψαμε και όσοι κατάλαβαν…. κατάλαβαν.
Επειδή έχουμε αδυναμία στα στατιστικά στοιχεία θα μιλήσουμε με αριθμούς.
Συγκεκριμένα διεξήχθησαν 377 αγώνες στην Α’ Κατηγορία , 254 στη Β΄ και 138 στη Γ’ συμπεριλαμβανομένων και των play off/out.
Συνολικά 769 παιχνίδια . Ανάλογα με αυτόν τον αριθμό οι αγώνες που δεν πήγε καλά η διαιτησία ήταν ελάχιστοι .Μέσα στα λογικά και αναμενόμενα πλαίσια. Βάλτε τα κάτω και θα καταλάβετε…

*Ο Ήφαιστος ήταν ο νικητής στο μπαράζ αφού επικράτησε στα πέναλτι του Άρη Αμφιάλης αλλά προς το παρόν και οι δυο ομάδες θα περιμένουν . Το αργότερο μέχρι τις 18 Ιουνίου που θα λήξουν οι αγώνες του 7ου ομίλου. Εκτός αν έχει ξεκαθαρίσει νωρίτερα η κατάσταση . Η τύχη τους λοιπόν εξαρτάται από το τι θα κάνουν οι Ατρόμητος Πειραιά και Περαμαϊκός που δίνουν τη δική τους μάχη για να ανέλθουν στη Γ’ Εθνική. Ευχή μας είναι φυσικά να τα καταφέρουν και οι δυο . Στην περίπτωση αυτή παραμένουν και οι δυο στην Α’ Πειραιά , οπότε ο αγώνας που έγινε , είναι σαν να μην έγινε .
Αν ανέλθει μόνο η μια Πειραϊκή ομάδα στην Γ΄ Εθνική, τότε ο Ήφαιστος σώζεται ενώ Άρης Αμφιάλης θα υποβιβασθεί στην Β΄ Κατηγορία.
Αν όμως δεν ανέλθει καμιά ομάδα στη Γ΄ Εθνική κάτι που φυσικά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση ,δυστυχώς τότε και οι δυο θα υποβιβασθούν στην Β΄ Πειραιά….

*Ο Ατρόμητος Πειραιά ξεκίνησε με ισοπαλία 0-0 απέναντι στο Ερμή Ζωνιανών Ρεθύμνου στο γήπεδο «Μελισσουργός» του Ρέντη . Ήταν φανερό ότι οι Καμινιώτες επηρεάστηκαν από την αγωνιστική τους απραξία για ένα μήνα . Τελευταία φορά που έπαιξαν σε επίσημο αγώνα ήταν στις 30 Απριλίου με αντίπαλο την Αμφιάλη . Κι αυτό μισό αφού το παιχνίδι διακόπηκε στο 30’ .
Την Τετάρτη όμως ο Ατρόμητος παίζοντας παλικαρίσια και ψυχωμένα επικράτησε με 1-0 του Χαϊδαρίου που θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο.
Να σημειωθεί ότι στα δυο αυτά παιχνίδια η εστία των Πειραιωτών δεν παραβιάστηκε ούτε μια φορά . Ο Ατρόμητος που έχει ρεπό την Κυριακή θα ξαναπαίξει στο Ρέντη με τον Ατσαλένιο στις 11 Ιουνίου .
Ο Ατρόμητος θα βγει από την έδρα του δυο φορές . Στις 7 Ιουνίου θα παίξει στη Γκορυτσά Ασπροπύργου με τον επικίνδυνο Απόλλωνα Ποντίων ενώ στις18/6 την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Γρανίτη στα Χανιά….

*Ο Περαμαϊκός επανήλθε στις νίκες αφού κατέβαλε με 3-0 τον Αίολο Καρπενησίου Η ομάδα του Αχιλλέα Ανδριανάκη έχει δυο νίκες στο Πέραμα ενώ εκτός έδρας έχει μια ισοπαλία και μια ήττα.
Την προσεχή Κυριακή 4/6 θα αντιμετωπίσει τον Ελλοπιακό Θήβας σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι για την άνοδο του στη Γ’ Εθνική. Οι Περαματιώτες δεν πρέπει να ηττηθούν σε καμία περίπτωση.
Την τελευταία αγωνιστική που θα γίνει στις 11 Ιουνίου η ομάδα του Περάματος θα αντιμετωπίσει στην έδρα της , την Κορωνίδα Αργολίδας.

*Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα σε δυο ομάδες δεν θα μετρήσει το σκορ του μεταξύ τους αγώνα , αλλά η διαφορά τερμάτων.

*Η παράδοση που θέλει τον Βασίλη Σπάθα να μην χάνει σε αγώνα μπαράζ από Αθηναϊκή ομάδα συνεχίστηκε και προχθές .Ο προπονητής του Ατρόμητου Πειραιά είχε καταφέρει το ίδιο όταν βρισκόταν στο τιμόνι της Προοδευτικής .
Αυτό που μένει τώρα είναι να συνεχιστεί και η δεύτερη παράδοση. Που όταν αγωνίζεται σε μπαράζ να κερδίζει πάντα την άνοδο….
Πριν από τον αγώνα με τα Ζωνιανά η τελευταία φορά που ο Ατρόμητος είχε φέρει ισοπαλία ήταν στις 26 Νοεμβρίου με την Χαραυγή. Εδώ και έξι μήνες….

*Δεν θα διεξαχθεί τελικά η τελική φάση του πρωταθλήματος Κ-18 της ΕΠΣ Πειραιά λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων εξαιτίας της υπερβολικής καθυστέρησης της εκκρεμοδικίας , αλλά και της έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων.
Βασικό ρόλο έπαιξε η ένσταση που κατέθεσε ο Σαρωνικός κατά της Ένωσης Α.Α. Ρέντη για αντικανονική συμμετοχή παικτών. Ουσιαστικά αναφερόταν σε πλαστοπροσωπία , η οποία όμως δεν έγινε την κατάλληλη στιγμή , δηλαδή στο γήπεδο την ώρα του αγώνα. Έτσι η ένσταση που ακολούθησε αναφερόταν σε αντικανονική συμμετοχή η οποία όμως δεν μπορούσε να αποδειχτεί. Έτσι η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ την απέρριψε. Στην συνέχεια όμως η διοίκηση της Ένωσης με ανακοίνωση της τόνισε ότι ο Σαρωνικός έχει δίκιο ηθικά , αλλά επειδή δεν αποδεικνύεται αυτό, η Ένωση Ρέντη δικαιώνεται νομικά. Η ομάδα της Αίγινας κατέθεσε έφεση στην ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΕΠΣΠ. Η Νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας όμως σαν σύγχρονος «Πόντιος Πιλάτος» επέστρεψε πίσω την έφεση τονίζοντας ότι δεν είχε δικαίωμα να βγάλει απόφαση η Πειθαρχική της ΕΠΣΠ αλλά η Πειθαρχική της επιτροπής υποδομών, βάσει του καταστατικού . Δηλαδή έκρινε αναρμόδιους τους νομικούς της ΠΕΔ ενώ κατάλληλου θεωρούσε ανθρώπους των Υποδομών που δεν έχουν σχέση με νομικά.
Νέα εκδίκαση της υπόθεσης από την Επιτροπή Υποδομών, νέα απόρριψη της ένστασης αλλά και νέα έφεση από τον Σαρωνικό στην ΕΠΟ . Η οποία εκδίκασε την Τετάρτη 31/5 αλλά απόφαση δεν έχει βγει ακόμα . Αλλά και να βγει τώρα δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια λόγω και των Πανελληνίων εξετάσεων για να γίνει η τελική φάση ενώ η ποδοσφαιρική περίοδος κλείνει και επίσημα στις 15 Ιουνίου….
Και έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα….
Πάντως οι ομάδες που πρώτευσαν θα λάβουν αναμνηστικά έπαθλα . Κάτι είναι κι αυτό….

*Ο Εθνικός Πειραιά ανανέωσε τη συνεργασία του με τον προπονητή Βαγγέλη Χαντέ αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσφορά του ικανού τεχνικού στον σύλλογο.
Δικαιολογημένα άλλωστε αφού ο Χαντές επιτέλεσε σημαντικό έργο στο διάστημα της παρουσίας του στους κυανόλευκους.
Ανέλαβε την ομάδα στις αρχές του 2023 . Μαζί του ο Εθνικός σημείωσε 8 νίκες , 9 ισοπαλίες και 2 ήττες. Παράλληλα κατέκτησε και το Κύπελλο της ΕΠΣ Πειραιά….

*Ο Νίκος Μανικιώτης είναι ο νέος τεχνικός του Ερμή Κορυδαλλού , έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες με την επιστροφή της στην Α’ Πειραιά. Θα πάρει τη θέση τη θέση του επιτυχημένου Κώστα Λαζάρου που επανέφερε αήττητο τον Ερμή στη μεγάλη κατηγορία του Πειραιά. Ο οποίος με ανακοίνωση του ευχαριστεί όλους στον σύλλογο για την άψογη συνεργασία ενώ εύχεται καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη του . Κύριος πήγε και Κύριος έφυγε ο Κώστας …..
Όσον αφορά τον συνεργάτη του Μανικιώτη στην τεχνική ηγεσία , αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Γιώργο Μούτσα που εγκατέλειψε πρόσφατα την ενεργό δράση. Μια σημαντική κίνηση από πλευράς της διοίκησης που ξέρει και αναγνωρίζει τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει στον σύλλογο.
Για τον Μανικιώτη να πούμε ότι ο Ερμής είναι η τέταρτη ομάδα που αναλαμβάνει από τον Κορυδαλλό.
Έχουν προηγηθεί η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα, η Αστυπάλαια και τελευταία ο Αετός .
Δεν έχει δουλέψει μόνο στον Δία και τον ΑΟ Κορυδαλλό…..

Στα χέρια του Τέλη Μελά παρέδωσαν οι υπεύθυνοι της Δωδεκανησιακής Ένωσης Φιλάθλων Αργοναύτη τις τύχες του συλλόγου . Ο έμπειρος τεχνικός είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει την ομάδα που συγχωνεύτηκε πρόσφατα στην νέα της προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας που θα λάβει μέρος .
Όπως έχουμε ήδη γράψει ο νέος σύλλογος θα παίξει στη Β’ με το ΑΦΜ του Αργοναύτη στον οποίο ανήκει και το ακίνητο.
Αυτομάτως η θέση των Φιλάθλων στην Α΄ παραμένει κενή . Είναι όμως έτσι ; Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σκέψη να αγωνιστεί τμήμα υποδομών του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Αναμένουμε τις εξελίξεις….

Διοικητικές εξελίξεις αναμένονται στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Ήδη γίνονται συζητήσεις και επαφές με αξιόλογους ανθρώπους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ομάδα και υπάρχει αισιοδοξία πως θα βρεθεί η κατάλληλη λύση ώστε ο σύλλογος να βρει και πάλι τον δρόμο του. Οι προϋποθέσεις άλλωστε και η οργάνωση υπάρχουν ….

*Προσπάθεια γίνεται για την επιστροφή της Δόξας Πειραιά στα Πειραϊκά πρωταθλήματα. Με πρωτοβουλία παλαιών παραγόντων και παικτών της ιστορικής ομάδας γίνεται προσπάθεια ώστε ο σύλλογος να αναβιώσει και πάλι.
Η Δόξα δεν αγωνίστηκε καθόλου την φετινή περίοδο και εφόσον επιστρέψει του χρόνου θα παίξει στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας .
Για τον λόγο αυτό θα γίνει συγκέντρωση αύριο Σάββατο 3/6 στις 13:00 στο καφέ “Σιντριβάνι Park” στην Αγία Βαρβάρα), που ανήκει στον επιχειρηματία και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Λευτέρη Θεόδωρου , όπου καλούνται όλοι οι παράγοντες – φίλοι της ομάδας να συμμετέχουν σε μια ανοιχτή συνάντηση που θα καθορίσει το μέλλον της ομάδας….

*Το είδαμε κι αυτό . Στον τελικό του πρωταθλήματος Κ-12 της ΕΠΣΠ . Γονείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον νεαρό διαιτητή γιατί δεν κατακύρωσε γκολ, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος . Κι όλα αυτά σε αγώνα παιδιών κάτω των 12 ετών.. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια ….

*Πέρυσι ανέλαβε στα play off της Β’ Κατηγορίας την Ένωση Α.Α. Ρέντη και τη οδήγησε στην άνοδο στην Α’ Κατηγορία.
Τους τελευταίους τρεις μήνες πήγε στον Ήφαιστο που θεωρείτο καταδικασμένος . Τον μεταμόρφωσε ριζικά και τα αποτελέσματα είναι πλέον σε όλους γνωστά .
Ο λόγος για τον προπονητή Δημήτρη Τζανετουλάκο που καταφέρνει ώστε η δουλειά του να αποδίδει καρπούς. Ορισμένα πράγματα στη ζωή δεν είναι καθόλου τυχαία…..

*«Έφυγε » από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς .
Τίμησε και τιμήθηκε από την πόλη που μεγάλωσε και αγάπησε , έχοντας τεράστια και μακρόχρονη προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον αθλητισμό.
Διατέλεσε δήμαρχος δυο περιόδους . Την πρώτη από το 1998 μέχρι το 2003 και την δεύτερη από το 2006 έως το 2010.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του….

*Τιμωρήθηκαν από την επιτροπή υποδομών της ΕΠΣΠ οι Μανώλης Πόλλιας( βοηθός προπονητής του Ιωνικού Κ16) και Ρένος Δρόσος ( προπονητής του ΑΟ Κορυδαλλού . Με δυο αγωνιστικές και πρόστιμο 20 ευρώ ο καθένας. Οι δυο προπονητές λογομάχησαν κατά τη διάρκεια του τελικού του πρωταθλήματος Κ-16 , αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και παραλίγο να έρχονταν στα χέρια αν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι . Φυσικά αποβλήθηκαν από τον διαιτητή αλλά όταν έβγαιναν από τον αγωνιστικό χώρο και ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει , έδωσαν τα χέρια και αγκαλιάστηκαν….

*O Ερμής Κορυδαλλού και η Χαραυγή είναι το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά , που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης».
Στους ημιτελικούς οι Κορυδαλλιώτες επικράτησαν με 1-0 των Νέων Ευγενείας ενώ η Χαραυγή απέκλεισε τη Νίκη Ρέντη με 2-1

*Ένα υπέροχο και πανέμορφο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η υπεύθυνη της γυναικείας ομάδας της Προοδευτικής και παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΠ Μαριλίνα Τζελέπη. Η ίδια όπως και ο μπαμπάς της μπέμπας, ο προπονητής Δημήτρης Ελευθεριάδης «πετάνε στα σύννεφα » από τη χαρά τους γι’ αυτό το υπέροχο πλασματάκι που ήλθε στη ζωή τους. Στους πανευτυχείς γονείς , τις καλύτερες ευχές μας . Να τους ζήσει η κουκλάρα!!!

*Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του πορεία ο ποδοσφαιριστής Λαυρέντης Θωμάς .Μια πορεία γεμάτη δράση και αξιοπρέπεια στα ερασιτεχνικά γήπεδα.
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε γι’ αυτόν που συμπλήρωσε τα 41 του χρόνια .
Ο Λαυρέντης που αγωνίστηκε στην Κύπρο Κορυδαλλού τη Δόξα Πειραιά ,τον Φαληρικό ,τον Παννεαπολικό τους Νέους Δραπετσώνας, τα τελευταία 4 χρόνια ήταν στην ΑΕ Νίκαια .Η ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του δράσης και το «κρέμασμα των παπουτσιών του» συνδυάστηκαν με την άνοδο της ομάδας στην Α΄ Κατηγορία. Τα δυο τελευταία χρόνια , δυο κατηγορίες και από την Γ’ ανήλθε στην Α’ . Και ο Λαυρέντης Θωμάς «κλείνει την πόρτα » φανερά ικανοποιημένος….

*Η καταληκτική ημερομηνία για τα σωματεία που δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους στην Γ.Γ.Α.είναι η 30η Ιουνίου 2023 .
Από κει και πέρα κανένα σωματείο δεν έχει δικαίωμα να γραφτεί στο μητρώο με τις συνέπειες να είναι βαρύτατες ( δεν έχουν δικαίωμα στα πρωταθλήματα, ούτε να χρησιμοποιούν τα δημοτικά γήπεδα ενώ θα διαγράφονται…..

*Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που μπήκαν στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι ευχές μας τους ακολουθούν…