Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Η στήλη επανέρχεται με αρκετές μέρες καθυστέρηση .

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  όλους τους φίλους που τον τελευταίο καιρό επικοινωνούσαν μαζί μου και εξέφραζαν την ανησυχία τους  για την τύχη της  στήλης  και ρωτούσαν πότε θα επιστρέψουμε .

Τα «Πειραιώτικα » λοιπόν επέστρεψαν αφού ολοκληρώθηκαν οι μεγάλες σε έκταση ( είναι αλήθεια ) διακοπές μας . Θα είναι από δω και πέρα μαζί σας , συνεπέστατα στην ενημέρωση  του φίλαθλου κόσμου….

*Η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων  Πειραιά θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στα γραφεία της τελευταίας  σε συνεργασία με το Αττικό Νοσοκομείο.

Οι φίλοι του Πειραϊκού ποδοσφαίρου  αναμένεται να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν  αυτή την προσπάθεια που είναι μια μεγάλη προσφορά στους  συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η περυσινή αιμοδοσία είχε τεράστια επιτυχία. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και φέτος.

Για όσους προσφέρουν αίμα ,η Υγειονομική επιτροπή της ΕΠΣΠ της οποίας προΐσταται ο ιατρός Αντώνης Λεμονής θα προσφέρει αναμνηστικά ενώ στις ομάδες τις οποίες οι αιμοδότες είναι  πάνω από τρεις θα δοθεί ένα πλήρες φαρμακείο….

 

*Κύπελλο μετ’ εμποδίων στον Πειραιά και όχι μόνο.

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι έγινε η κλήρωση της προημιτελικής αλλά και της ημιτελικής φάσης.

Ο νικητής Αναγέννησης Μοσχάτου – Καραβά θα αντιμετωπίσει στους «4» τον νικητή Προοδευτικής – Ατρομήτου Πειραιά .

Ο   νικητής του αγώνα ανάμεσα στον Αίαντα Σαλαμίνας και την Αμφιάλη θα παίξει με τον νικητή Χαλκηδόνας – Εθνικού Πειραιά .

Οι αγώνες Αναγέννησης – Καραβά και Αίαντα – Αμφιάλης θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22/11.

Το παιχνίδι  της Προοδευτικής με τον Ατρόμητο Πειραιά ενδέχεται να γίνει σε άλλη ημερομηνία αν οι Καμινιώτες ζητήσουν αναβολή αφού ακολουθεί αγώνας στην επαρχία για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής . Σε αυτές τις περιπτώσεις η ΕΠΣΠ , όπως έχει αποφασίσει , διευκολύνει τις ομάδες αυτές…

Αντίθετα το παιχνίδι της Χαλκηδόνας με τον Εθνικό είναι «στον αέρα» . Κι αυτό επειδή  οι Πειραιώτες έχουν  προκριθεί  παράλληλα και στους «32» του Κυπέλλου της ΕΠΟ όπου θα αντιμετωπίσουν τον Γιούχτα Ηρακλείου εντός έδρας.

Το εντός έδρας όμως είναι σχετικό. Γιατί οι αγώνες αυτοί γίνονται σε γήπεδα με προδιαγραφές Σούπερ Λιγκ. Και στον Πειραιά υπάρχει μόνο της Νεάπολης  το οποίο όμως δεν είναι εύκολο να παραχωρηθεί. Από κει και πέρα οι άνθρωποι του Εθνικού  θα ζητήσουν παραχωρητήριο για γήπεδο σε άλλη περιοχή . Αν πάλι αυτό δεν καταστεί δυνατόν , θα «ρίξουν το μπαλάκι στην ΕΠΟ για να ορίσει τον αγώνα , όπου εκείνη  θέλει…

 

*Σαν να μην έφταναν τα  γηπεδικά προβλήματα που υπάρχουν  , ήλθε ένα ακόμα να προστεθεί στα υπάρχοντα.

Η ΕΠΟ ειδοποίησε την ΕΠΣΠ την Πέμπτη, ότι στο γήπεδο του Μοσχάτου θα αγωνιστεί την Κυριακή ο Φωστήρας αφού στο γήπεδο του Ταύρου θα γίνουν εργασίες στον χλοοτάπητα  που θα κρατήσουν περίπου ένα μήνα. Οπότε καταλαβαίνετε….

Έτσι με τη σειρά της η ΕΠΣΠ άλλαξε την ώρα του αγώνα Προφήτη Ηλία – Θύελλας Μοσχάτου που θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 12.00 αντί στις 15.30 που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Όσο για το παιχνίδι Αργοναύτη – ΑΟ Κορυδαλλού «μετακόμισε» από το Μοσχάτο στις Σιταποθήκες …..

 

*Τρία τοπικά ντέρμπι θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στην Α’ Κατηγορία . Ομάδες που είναι από την ίδια περιοχή και χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο ως έδρα.

Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Σαλαμίνας ανάμεσα στον Αίαντα και τον Αμπελακιακό.

Στον Κορυδαλλό ο Αετός θα αντιμετωπίσει τον Δία ενώ στο γήπεδο «Στ. Μελισσουργός » η  Ένωση Α.Α. Ρέντη θα παίξει με τη Νίκη.

 

*Επίσης έχουμε  και ένα ντέρμπι από τα …παλιά που δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα.

Στο γήπεδο Μοσχάτου η τοπική ΑΕΜ θα υποδεχτεί τον ΑΟ Καραβά .Πριν από μερικά μόλις χρόνια τα παιχνίδια αυτά συγκέντρωναν πολύ κόσμο που κατέκλυζε τα γήπεδα για να θαυμάσει δυο ομάδες που βρίσκονταν στην κορυφή. Οι καιροί όμως άλλαξαν  και τα μεγέθη δεν  είναι ίδια πλέον. Η διαφορά τους είναι τεράστια . Η μια ομάδα κυνηγά την άνοδο έχοντας υψηλές αξιώσεις , ενώ η άλλη θα παλέψει για την παραμονή της ….

 

 

*Προελαύνει ο Εθνικός Πειραιά στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής . Μετά από 9 αγώνες βρίσκεται στην κορυφή και είναι αήττητος έχοντας 7 νίκες και 2 ισοπαλίες .Το κλίμα  στον σύλλογο είναι θαυμάσιο και η εποχή να επανέλθει στους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα αργήσει .

Την Κυριακή οι Πειραιώτες αγωνίζονται στου Ζωγράφου με τον  επικίνδυνο Ηλυσιακό ( 5ος)

Αντίθετα οι υπόλοιπες Πειραϊκές ομάδες δεν πηγαίνουν και τόσο καλά .

Η ιστορική Προοδευτική βρίσκεται στη 10η θέση  με 11 βαθμούς ( 3 νίκες  2 ισοπαλίες  και 3 ήττες ) και παλεύει για την παραμονή της .Μεθαύριο η αποστολή των «βυσσινί » είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού αγωνίζονται στο Ηράκλειο  Κρήτης με τον 3ο στη βαθμολογία Αλμυρό Γαζίου.

Περαμαϊκός και Ατρόμητος Πειραιά βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Περάματος έχει από 2 νίκες και ισοπαλίες καθώς και 5 ήττες  με 8 βαθμούς και είναι στην 14η θέση . Την Κυριακή θα επιδιώξει τη νίκη  στον εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Υπάτου ( 9Ος )

Οι  Καμινιώτες δεν έχουν ακόμα πετύχει νίκη έχοντας 7 ήττες και 2 ισοπαλίες και βρίσκονται στην τελευταία θέση με 2 μόλις βαθμούς. Αντίπαλος τους την Κυριακή ο πολύ δυνατός φέτος  Άρης Πετρούπολης που είναι 4ος στον βαθμολογικό πίνακα…

Φυσικά  είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και όλα μπορούν να γυρίσουν προς το καλύτερο, σε ένα πρωτάθλημα  που εξουθενώνει τις ομάδες τόσο αγωνιστικά , όσο και οικονομικά αφού  ο διαχωρισμός των ομίλων φέτος , έγινε με ένα εντελώς πρόχειρο τρόπο….

 

 

 

*Ενδιαφέροντα  είναι τα στατιστικά στοιχεία στην Α’ Κατηγορία Πειραιά μετά από τις 5 πρώτες αγωνιστικές  του πρωταθλήματος .

Θα ξεκινήσουμε από τον 1ο όμιλο. Εδώ το Κερατσίνι που υποβιβάστηκε  φέτος από την Γ’ Εθνική , επέστρεψε στον Πειραιά μετά από 6 χρόνια. Μέχρι στιγμής  η πορεία του είναι άψογη, αφού σε 5 αγώνες μετρά ισάριθμες νίκες. Διαθέτει μάλιστα και την καλύτερη άμυνα  έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ.

Την πιο παραγωγική επίθεση διαθέτει ο Αίας Σαλαμίνας που έχει πετύχει 14  τέρματα.

Στον αντίποδα οι Φίλαθλοι  που με αυτή τη σύνθεση κατέβηκαν στο πρωτάθλημα  ουσιαστικά  την τελευταία στιγμή, μετράνε μόνο ήττες  έχοντας πετύχει μόλις 2 γκολ ενώ η εστία τους έχει παραβιαστεί 29 φορές . Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα 3 από τα 5 παιχνίδια τους  έχουν ηττηθεί με 0-6 (!) ενώ παραπλήσια είναι και τα αποτελέσματα των δυο  υπολοίπων αγώνων τους ( 1-6, 1-5).

Στα αξιοσημείωτα είναι και το ξεκίνημα της Ένωσης Α.Α. Ρέντη που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει νίκη , έχοντας μια ισοπαλία και 4  ήττες….

*Στον 2ο όμιλο  ο  πρωτοπόρος και αήττητος Αετός Κορυδαλλού ξεκίνησε πολύ καλά έχοντας 4 νίκες και μια ισοπαλία . Τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα έχει και η Αμφιάλη η οποία όμως ξεκίνησε με -5 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο θα πρέπει να εξάρουμε την εντυπωσιακή πορεία του ΑΟ Καραβά. Που μετά το αρχικό  «μούδιασμα » και την ήττα με 1-2 από την Αμφιάλη ,μετράει 4 νίκες σε 4 αγώνες έχοντας πετύχει 20 γκολ χωρίς να δεχτεί ούτε ένα !!.

Η ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη  έχει την καλύτερη επίθεση με 21  τέρματα καθώς και την καλύτερη άμυνα με 2 γκολ μαζί με τον Αετό Κορυδαλλού.

Αν βάλουμε μάλιστα και το Κύπελλο ο Καραβάς είναι άπιαστος με 3 νίκες σε 3 αγώνες και τέρματα 14-1 . Συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει πετύχει σε 8 αγώνες 35 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 3. Ποιος να συγκριθεί μαζί του…..

Αρνητική εντύπωση  έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα 3 ομάδες που εντυπωσίαζαν τα τελευταία χρόνια .

Ο Ηρακλής Νίκαιας μετράει μόνο ήττες  ( 5/5).

Η Ελλάς Ποντίων δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει , έχοντας μόνο μια ισοπαλία την 1η αγωνιστική απέναντι στον Αετό(1-1) . Από κει και πέρα όχι μόνο δεν πήρε βαθμό , αλλά δεν έχει σκοράρει  και διαθέτει την χειρότερη επίθεση .

Η ΑΕ Μοσχάτου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κατέρχεται στους αγώνες με νεαρούς παίκτες από την Κ-19 . Έχει νικήσει μόνο τον Ηρακλή Νίκαιας  ενώ στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια  ηττήθηκε ισάριθμες φορές. Η εστία της ομάδας έχει παραβιαστεί ήδη 18 φορές . Η χειρότερη άμυνα δηλαδή…

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του ΑΣ Δραπετσώνας . Πέρυσι στην Β’ Κατηγορία τερμάτισε  στην πρώτη θέση έχοντας μόνο νίκες. Στη Α’ φέτος ήδη ηττήθηκε στα 3 από τα πέντε παιχνίδια. Μάλιστα γνώρισε και την πιο βαριά μέχρι τώρα ήττα του πρωταθλήματος. 0-7 από τον Καραβά….

 

 

*Πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα στην Α’ Κατηγορία είναι με 9 γκολ ο Βαγγέλης Νικολόπουλος του Παντζιτζιφιακού που πέρυσι αγωνιζόταν στον ΑΟ Καραβά όπου είχε σημειώσει 17 τέρματα.

Ακολουθεί με  8 γκολ ο Σάββας Ηλιάδης  του Καραβά , ο οποίος τόσο πέρυσι με την ίδια  ομάδα , όσο και πρόπερσι με την Ελλάδα Ποντίων είχε σκοράρει από 38 τέρματα τη κάθε χρονιά!! Εκπληκτικό…

 

 

*Μετά  από 3 αγώνες στην Β’ Κατηγορία η ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα  στον 1ο όμιλο που πέρυσι δεν είχε καταφέρει να νικήσει ούτε μια φορά  και οι Σαλαμινομάχοι στον 2ο μετράνε μόνο νίκες .

Αντίθετα μόνο  ήττες  έχουν  ο Φαληρικός  (1ος όμιλος ) που συνεχίζει τις κακές περυσινές εμφανίσεις , η ΑΕ Χατζηκυριακείου και ο Πανφαληρικός( 2ος ).

 

*Για το πρωτάθλημα των αναπτυξιακών ομάδων που μετέχουν στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Κατηγορίας έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά.

Σίγουρα  υπάρχουν τα θετικά , αφού δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά που παίζουν στις υποδομές να βελτιωθούν , να αποκτήσουν εμπειρίες και να μπορέσουν να αγωνιστούν αργότερα στην ανδρική ομάδα .

Όμως δεν είναι όλα ρόδινα, όπως φαίνονται . Όταν υπάρχουν τεράστια σκορ σε διαφορά ( π.χ 0-17!!)αυτό δημιουργεί  ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά . Όχι φυσικά για τους παίκτες της  ομάδας που σκοράρει , αλλά γι’ αυτούς που τα  δέχονται . Τα οποία απογοητεύονται στο έπακρον και κάποια, όπως έχω μάθει ,σκέπτονται να τα παρατήσουν. Και αν μια ομάδα από τις λεγόμενες αναπτυξιακές αποφασίσει να  αποσυρθεί , αυτό θα έχει επιπτώσεις  στην ανδρική ομάδα (αφαίρεση 5  βαθμών) .

Είμαστε σίγουρα , υπέρ των υποδομών. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο. Πώς να λειτουργήσουν τα σωματεία όταν δεν υπάρχουν γήπεδα; Αυτό θα πρέπει να κοιτάξουν όλοι ώστε να γίνει σωστή δουλειά .Και ορισμένοι σύλλογοι θα πρέπει να βρουν τον σωστό τρόπο για να προχωρούν . Και όχι μόνο να βλέπουν τον νεαρό ποδοσφαιριστή σαν εισπρακτικό μέσο. Κι όποιος κατάλαβε , κατάλαβε….

 

*Είναι τόσο σοβαρό το γηπεδικό πρόβλημα που η ΕΠΣΠ αναγκάζεται να ορίζει τα πρωταθλήματα Κ -10, Κ-12 καθώς και Κ-15  κορασίδων σε ιδιωτικά γήπεδα. Φυσικά με το αζημίωτο…

 

*Νέος προπονητής στην Μικτή ομάδα Κ-14 της ΕΠΣΠ . Τη θέση του Φώτη Κεραμιδά  καταλαμβάνει ο Κων/νος Σοφιανός, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος ΟΥΕΦΑ Α΄, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και με εξειδίκευση στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Αντίθετα παραμένει και φέτος ο προπονητής της Μικτής ομάδας  Κ-16. ο Κώστας Λαζάρου θα είναι

 

*Μεταβολές με ομάδες έχουμε  και φέτος στα Πειραϊκά πρωταθλήματα .

Η Ένωση Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού η οποία την χρονιά που πέρασε υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία αποσύρθηκε και δεν αγωνίζεται φέτος.

Αντίθετα επανήλθαν ο Μιθριδάτης μετά από 4 χρόνια και η ιστορική Δόξα Πειραιά μετά από έναν…

Του χρόνου , όπως λέγεται θα επανέλθει και ο Ολυμπιακός Περάματος .

Νέα ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Πειραιά η Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου που από πέρυσι αγωνίζεται στα πρωταθλήματα υποδομών ….

 

 

*Και τώρα στα διαιτητικά στοιχεία των αγώνων που τόσο μεγάλη απήχηση έχουν στον κόσμο .

Με δεδομένη την απουσία των Θόδωρου Πουλόπουλου και Γιώργου Αλατσάκη που σφυρίζουν αγώνες Γ’ Εθνικής σε Άργος και Κρανίδι αντίστοιχα, οι διπλές διαιτησίες είναι αρκετές αυτό το Σαββατοκύριακο.

Από δυο αγώνες  Α’ Κατηγορίας διαιτητεύουν οι Γιανναράκης, Δαμιανάκης, Λαθύρης, έναν Α’ και έναν Β’ οι Ζησιμόπουλος , Τραϊφόρος,  δυο Γ’ Κατηγορίας ο Δαμίγος ενώ έναν Β’ Και έναν Γ’ σφυρίζουν οι Κουβέλης και Μπεσίρης με τον τελευταίο να διαιτητεύει και έναν αγώνα υποδομών ( Κ-14) .

Η Χαρά Βογιατζιδάκη σφυρίζει το Σάββατο έναν αγώνα Β’ Πειραιά ( ΑΕ Περάματος- ΑΟ Πειραιάς) και την Κυριακή   στο γήπεδο Ηφαίστου Περιστερίου το παιχνίδι Ατρόμητος Αθηνών- Ιάλυσος Ρόδου για την Β’ Εθνική Γυναικών.

Ο νεαρός Δ. Πουλόπουλος διευθύνει το Σάββατο και τους τέσσερις  αγώνες του πρωταθλήματος Κορασίδων ( Κ15). Από τις11 το πρωί μέχρι το απόγευμα….

Πάμε τώρα στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Κυριάκος Φωτιάδης. Ο εν λόγω διαιτητής διαιτητεύει 2 αγώνες Γ’ Πειραιά και 5 αγώνες υποδομών (τέσσερις . Κ16  και έναν Κ14 .

Φέτος έχουμε  διαιτητές πατέρα και  γιο  Καραγιάννη που τελείωσαν την σχολή τη χρονιά που πέρασε . 4 παιχνίδια υποδομών σφυρίζει ο πατέρας και 7 ο υιός.

*Δυο αγώνες για το πρωτάθλημα Κ-12 διαιτητεύει  ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Γιάννης Ευδαίμων . Μάλιστα θα έχει για βοηθούς δυο νεαρά κορίτσια . Την εγγονή της αδελφής του Μαρία  και την κόρη του παρατηρητή διαιτησίας Νίκου Δροσινού Χριστίνα….

 

 

 

*Υποχρεωτικά ισχύει από φέτος η συμμετοχή τριών μικρών ( κάτω των 20 ) στην ενδεκάδα  των ομάδων που αγωνίζονται στα Πειραϊκά πρωταθλήματα.

Όσον αφορά τις μεγάλες ηλικίες η συμμετοχή είναι μέχρι 38 ετών. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να αγωνιστεί ένας ηλικίας 39 ή 40 ετών.

Σχετικά με τις β’ ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας η συμμετοχή επιτρέπεται για αθλητές μέχρι 20 ετών , από τους οποίους στην αρχική ενδεκάδα  θα πρέπει να αγωνίζονται τουλάχιστον 9 Έλληνες. Στην 20δα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 4 αλλοδαπών από τους οποίους δικαίωμα συμμετοχής  έχουν μόνοι οι 2….

 

*Άτυχος στάθηκε ο 20χρονος  τερματοφύλακας του ΑΟΚ Φαλήρου Βιδιάνος Δρόσος .

Ο ικανότατος πορτιέρο που έκανε σπουδαίες εμφανίσεις  πέρυσι με τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου, τραυματίστηκε σε αγώνα και μάλιστα φιλικό της νέας  του ομάδας απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας . Υπέστη κάταγμα στο δεξί χέρι και μάλιστα  σε δυο σημεία( κερκίδα και ωλένη) . Χειρουργήθηκε με επιτυχία και σε τρεις μήνες αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερος….