Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Η στάση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου καλή. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα γεγονότα. Ένα παράδειγμα είναι οι αξιολογήσεις των διαιτητών. Εκεί όπου ο Πειραιάς «έχει πιάσει πάτο ». Επίσης  η ΕΠΣΠ είναι ριγμένη στις επιχορηγήσεις  και όχι μόνο.

«Υπάρχει ένα μεγάλο μίσος κατά του Πειραιά από την Ομοσπονδία » δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας και πρόσθεσε: «Είναι πολλά τα θέματα  που είμαστε αδικημένοι σαν Πειραιάς . Δυστυχώς η ΕΠΟ μας εκδικείται και κτυπάει  όπου μπορεί.»

Και ο κ. Σπάθας κατέληξε :«Ο μόνος που βοηθά και βρίσκεται κοντά στον Ποδοσφαιρικό Πειραιά και τα σωματεία είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ότι και να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Αν δεν ήταν αυτός θα υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα.»….

 

*Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της λειτουργίας της Ένωσης σε σχέση με τα σωματεία.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Όλα τα μέλη του Δ.Σ που είναι έμπειρα,  καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθούν τις ομάδες ώστε να κυλούν όλα ομαλά και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Όσον αφορά τους υπαλλήλους της Ένωσης είναι πάντα στο πλευρό των σωματείων και τα εξυπηρετούν. Αρκεί  να πω ότι με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς να παίρνουν υπερωρίες κάθονται μερικές  φορές μέχρι αργά το βράδυ για να εκδίδουν δελτία κλπ.

Αυτό που έχω πει πολλές φορές  είναι ότι ο σκοπός μας είναι η εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης και να είναι κοντά σε όλα τα σωματεία.»…..

 

 

*Σοβαρότατο πρόβλημα υπάρχει με τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο των Σιταποθηκών . Οι προβολείς δεν λειτουργούν σωστά  και οι προπονήσεις δεν μπορούν να γίνουν κανονικά. Πόσο μάλλον για να διεξαχθούν εκεί αγώνες όταν βραδιάζει . Αποτέλεσμα αυτού είναι να ορίζονται αγώνες σε άλλα γήπεδα.

Τα σωματεία της περιοχής διαμαρτύρονται και ήδη κάποια από αυτά έχουν στείλει έγγραφο προς τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα .

Μάλιστα ορισμένοι μιλάνε για διακρίσεις σε βάρος των σωματείων της Αμφιάλης, τονίζοντας ότι ο Δήμος προσέχει ιδιαίτερα τα γήπεδα Χαραυγής και Δραπετσώνας τα οποία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Φυσικά θα τονίσουμε και μεις από την πλευρά μας , τα σημαντικά έργα στα δυο παραπάνω γήπεδα που κάνουν πιο εύκολο το έργο των ομάδων. Όμως μήπως θα πρέπει ο Δήμος να δείξει ενδιαφέρον και για τις Σιταποθήκες ; Γιατί εκεί υπάρχει τέτοια εγκατάλειψη; Μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος υπεύθυνος;…..

 

Όπως ενημέρωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο στο γήπεδο ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «Ι.ΒΑΖΟΣ» οι φίλαθλοι  που θα πάνε εκεί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λυόμενη κερκίδα…..

 

*Την προσεχή Τετάρτη 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι τρεις από τους τέσσερις αγώνες Κυπέλλου για την προημιτελική φάση .( Αίας- Αμφιάλη, Αναγέννηση Μοσχάτου- ΑΟ Καραβάς, Προοδευτική – Ατρόμητος Πειραιά) .

Ο τέταρτος που είναι ανάμεσα στην Χαλκηδόνα και τον Εθνικό θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα( 29/11).

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες είναι μονοί εδώ και τρία χρόνια  μετά την πανδημία. Η τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΠ είχε αποφασίσει οι αγώνες να είναι διπλοί , αλλά φοβούμενη τον κορωνοϊό τους μετέτρεψε σε νοκ- άουτ με αποτέλεσμα να χαθεί σε μεγάλο βαθμό   το ενδιαφέρον. Καλό  θα είναι τώρα που ουσιαστικά δεν υπάρχει πανδημία, να επαναφέρει τους διπλούς αγώνες….

 

*Στην Χαραυγή θα γίνει τελικά την Κυριακή το ντέρμπι του Κερατσινίου με τον Αίαντα Σαλαμίνας.

Το παιχνίδι είχε ορισθεί αρχικά στο «Παναγιώτης Σαλπέας» στο Σχιστό , αλλά ο γεωπόνος που έχει αναλάβει τη συντήρηση του νέου  χλοοτάπητα δεν έδωσε τελικά την άδεια . Έτσι η επιστροφή των «ροσσονέρι » στην φυσική τους έδρα πήρε παράταση….

 

*Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ  ενημερώνει ότι  οι κυρώσεις για τα σωματεία που παρεκτρέπονται είναι τεράστιες . Αναφέρεται συγκεκριμένα  στις αντιαθλητικές ενέργειες φιλάθλων των σωματείων όσον αφορά τη ρίψη κροτίδων , καπνογόνων αλλά  και άλλων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά αθλητών, αξιωματούχων ακόμη και φιλάθλων.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι τιμωρίες θα αφορούν βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα για τα υπαίτια σωματεία.

Στη χειρότερη, όπως ήδη όλοι έχουμε αντιληφθεί, η τιμωρία εφόσον υπάρξει τραυματισμός μπορεί να επιφέρει διακοπή αγώνα σε βάρος του υπαίτιου σωματείου με όλα τα γνωστά συνεπακόλουθα, γι’ αυτό λοιπόν οι εκπρόσωποι των σωματείων,  θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους.

 

 

*Η αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΕΠΣΠ την περασμένη Δευτέρα δεν είχε την ανάλογη επιτυχία σε σχέση με πέρυσι . Φέτος στην Τράπεζα Αίματος που διατηρεί η Ένωση στο Αττικό Νοσοκομείο μπήκαν 31 φιάλες ενώ πέρυσι είχαν φτάσει τις 50.

Η ανταπόκριση τω σωματείων δεν ήταν μεγάλη .Ουσιαστικά 5 σωματεία ( Πυθαγόρας, ΑΕ Νίκαια, ΑΟΑΔ, Αστέρια  Δραπετσώνας, Ίκαρος Καλλιθέας)  ήταν  αυτά  που ανταποκρίθηκαν με παρουσία άνω των τριών ατόμων  μάλιστα. Η Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΣΠ , για τον λόγο αυτό , τους προσφέρει  από ένα φαρμακείο – τσάντα .

Αντίθετα αρκετά ήταν τα μέλη του ΔΣ  και υπάλληλοι της ΕΠΣΠ που πρόσφεραν αίμα.

Πάντως υπάρχει η δυνατότητα να δώσουν αίμα στο Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ και άλλα άτομα που δεν μπόρεσαν την Δευτέρα . Ηλεκτρονικό ραντεβού αιμοδοσίας στο 1535.

Η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη . Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι. Και να μην το θυμόμαστε  μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα ….

 

 

*Αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδος ο Εθνικός που γνώρισε την ήττα με 1-2 από τον Γιούχτα στον Ασπρόπυργο.

Οι κυανόλευκοι επικεντρώνουν πλέον το βάρος τους στο πρωτάθλημα που είναι ο μεγάλος τους στόχος , καθώς και στο Κύπελλο Πειραιά.

Την περασμένη Κυριακή ο Εθνικός  απέσπασε πολύτιμη  ισοπαλία 1-1 από τον ισχυρό Ηλυσιακό στου Ζωγράφου και παραμένει αήττητος μετά από 10 αγωνιστικές . Έπεσε όμως στην 2η θέση της βαθμολογίας  και είναι τώρα  ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο.

Αυτή την αγωνιστική υποδέχεται στο Μοσχάτο, τον υπολογίσιμο Άγιο Νικόλαο.

Με ένα πολύτιμο βαθμό επέστρεψε από το Ηράκλειο η Προοδευτική αφού ήλθε ισόπαλη 0-0 με τον πανίσχυρο στην έδρα του  Αλμυρό Γαζίου( 3ος στη βαθμολογία )  και βρίσκεται στη 10η θέση , πάνω δηλαδή από τη ζώνη του υποβιβασμού και ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Την Κυριακή υποδέχεται τον Περαμαϊκό στο Πειραϊκό ντέρμπι της αγωνιστικής.

Στις δυο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται ο Περαμαϊκός με 8 βαθμούς  και ο Ατρόμητος Πειραιά με 2.

Και οι δυο ηττήθηκαν στην έδρα τους από ΑΟ Υπάτου και Άρη Πετρούπολης αντίστοιχα.

Οι Καμινιώτες που παραμένουν χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα( μόνο 2 ισοπαλίες) έχουν πολύ δύσκολη αποστολή την Κυριακή αφού αγωνίζονται στου Ζωγράφου με τον Ηλυσιακό( 6ος στη βαθμολογία).

 

 

*O Δημήτρης Αλειφεράκης  που μέχρι πριν από λίγο καιρό   καθόταν στον πάγκο του Αμπελακιακού  είναι ο νέος προπονητής του Ερμή  στη θέση του Νίκου Μανικιώτη που αποχώρησε .

Ο νέος τεχνικός  του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου  ευχαρίστησε και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προκάτοχο του που χωρίς κανένα κόμπλεξ, πικρία , αδιαφορία τον ενημέρωσε ακούραστα για όλα τα θέματα της ομάδας .

Παράλληλα ο  Αλειφεράκης έκανε δηλώσεις  περνώντας το δικό του μήνυμα . Άλλωστε πάντα έχουν ενδιαφέρον τα  λόγια του Δημήτρη όταν χρειάζεται να μιλήσει. Τόνισε λοιπόν: «Σε αυτό το μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου που όλοι έρχονται και φεύγουν ,παράγοντες ,προπονητές, ποδοσφαιριστές, η διοίκηση της ιστορικής ομάδας του ΕΡΜΗ μου έκανε τη τιμή να μου αναθέσει τα ηνία της ομάδας για τη συνέχεια….Εύχομαι όλοι μας να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ιστορία του συλλόγου, με πάθος και αξιοκρατία. Σε αυτό το μικρόκοσμο λοιπόν όπου υπάρχουν προπονητές χωρίς δίπλωμα, προπονητές που χρησιμοποιούν ξένα διπλώματα και πιστοποιήσεις που χρησιμοποιούν ”μεγάλους” προέδρους για να κάτσουν σε ”πάγκο” ….

 

*Ο Μάκης Ιωακειμίδης είναι ο νέος τεχνικός στον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου αντικαθιστώντας τον Γιώργο Ξυπολυτά που αποχώρησε . Στην αρχή της περιόδου ήταν προπονητής στον Αστέρα Νίκαιας .

 

*Πάμε στα στατιστικά αγωνιστικά στοιχεία που τόσο απήχηση έχουν στον κόσμο.

Από την ισοπαλία στο Σαλαμινιώτικο ντέρμπι κερδισμένο βγήκε στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας  το …  πρωτοπόρο Κερατσίνι που συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ξέφυγε από Αίαντα και Αμπελακιακό 5 βαθμούς.

Οι «ροσονέρι» έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ  έχοντας την καλύτερη άμυνα , ενώ την πιο «καρποφόρα» επίθεση διαθέτει η ΑΕ Νίκαια με 19 τέρματα…

Στην δεύτερη θέση το Νέο Ικόνιο με 15 βαθμούς, στην καλύτερη μέχρι τώρα παρουσία του στην Α’ Κατηγορία..

*Ο ΑΟ Καραβάς βρέθηκε μόνος στην κορυφή  του 2ου ομίλου μετά το «στραβοπάτημα » του Αετού Κορυδαλλού . Ύστερα από  την ήττα στην πρεμιέρα από την Αμφιάλη , οι πρωτοπόροι μετράνε 5 νίκες σε  5 παιχνίδια και 26-0 τέρματα!!

Ο Καραβάς έχει τόσο την καλύτερη επίθεση ( 27) όσο και την καλύτερη άμυνα( 2)

Ο Αετός και η Αμφιάλη είναι οι μόνες ομάδες που παραμένουν αήττητες στον 2ο όμιλο. Η Αμφιάλη μάλιστα, θα ήταν στην κορυφή αν δεν της είχαν αφαιρεθεί οι 5 βαθμοί.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι οι αποχωρήσεις ή η μη κάθοδος σε αγώνες τιμωρούνται πλέον αυστηρά και υποθηκεύουν και την νέα χρονιά. Μείον 5 φέτος  μείον 5  του χρόνου  συν το βαρύτατο  πρόστιμο που .

Η Αμφιάλη λοιπόν το πληρώνει αυτό . Αν υπήρχε μια πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση των γεγονότων  στον περυσινό αγώνα με τον Ατρόμητο, τώρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά…..

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί  πρόπερσι και με τον Αστέρα Κερατσινίου που από τότε δεν έχει ακόμα συνέλθει….

 

 

*Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Ελλάς Ποντίων που δείχνει ότι ανακάμπτει.

Αντίθετα δυο ακόμα ιστορικές ομάδες με ένδοξο παρελθόν  η ΑΕ Μοσχάτου και Ηρακλής Νίκαιας συνεχίζουν να απογοητεύουν και κανένας δεν ξέρει πότε και πως θα ανακάμψουν .

Η Ελλάς Ποντίων έχει σκοράρει μόνο 2 φορές  ενώ η εστία της ΑΕΜ  έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα (24)

 

*Στην Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο Αργοναύτης και ΑΕ Περάματος έπιασαν κορυφή εκμεταλλευόμενοι την  πρώτη ήττα της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας από τον Φαληρικό που πέτυχε την πρώτη του νίκη.

Αντίθετα χωρίς νίκη παραμένουν οι Πήγασος  και Ποσειδών…

Οι δυο πρωτοπόροι μαζί με τον Αστέρα Κερατσινίου παραμένουν αήττητοι …

Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας οι Σαλαμινομάχοι που καλπάζουν με 4/4 νίκες.

Αήττητοι παραμένουν επίσης και οι Θησέας  και ΑΟ Αγίου Δημητρίου . Ο δεύτερος μάλιστα   είναι και η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί ακόμα  γκολ…..

Αντίθετα , αρνητικό ρεκόρ για τον Πανφαληρικό . 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας χειρότερη άμυνα και επίθεση( 3-16) …

Στη Γ’ Κατηγορία ξεχωρίζουν η πρωτοπόρος Άνω Νεάπολη με 3/3 νίκες και 12-1 τέρματα  αλλά και ο ΑΟ Καστέλλας που σε 2  αγώνες μετράει ισάριθμες νίκες. Η ομάδα του Παναγιώτη Κωστή μάλιστα κρατάει ανέπαφη την εστία της ενώ έχει σκοράρει 10 φορές…

Η ουραγός Ειρήνη 2005 σε δυο αγώνες έχει δεχτεί 18 γκολ ενώ έχει σκοράρει μόνο μια φορά….

Σε αντίθεση με την ανδρική ομάδα του ΑΟΑΔ που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ , η άμυνα της αναπτυξιακής ομάδας του συλλόγου στον 2ο όμιλο της Γ’ Πειραιά  είναι όλο….. τρύπες. Σε 3 αγώνες 34 γκολ….

Οι αναπτυξιακές ομάδες του Παντζιτζιφιακού και του Νέου Ικονίου πάνε «σφαίρα» στον 2ο όμιλο της Γ΄ Κατηγορίας έχοντας 4/4 νίκες….

 

*Στην πρώτη θέση των σκόρερς της Α’ Κατηγορίας πέρασε με 11 γκολ  ο Σάββας Ηλιάδης του ΑΟ Καραβά που σημείωσε τα τρία πρώτα τέρματα της εκτός έδρας νίκης της ομάδας του επί της ΑΕ Μοσχάτου( 0-6).

Αντίθετα ο Βαγγέλης Νικολόπουλος ήταν «άσφαιρος» παρέμεινε στα 9 παρόλο ότι ο Παντζιτζιφιακός  πέτυχε τρία γκολ απέναντι στον ΑΣ Ποντίων( 3-2)

 

*Είναι γεγονός ότι στο Πειραιά δεν ευδοκιμούν οι ισόπαλοι αγώνες . Αυτή την αγωνιστική είχαμε  μόνο τέσσερις Από μία σε κάθε όμιλο της  Α’  κατηγορίας μια στην Β’ και μια στην Γ’ .

 

 

*Ισόπαλα έληξαν τα δυο από τα τρία τοπικά ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής( Αίας- Αμπελακιακός , Δίας Κορ.- Αετός Κορ. ). Και μάλιστα με το ίδιο σκορ( 1-1) . Το Ρεντιώτικο ντέρμπι βρήκε νικήτρια της Ένωση Απόλλωνα Ακράτητου που επικράτησε με 1-0 της Νίκης.

Σημαντική συμβολή  στη διαμόρφωση του αποτελέσματος  είχε η αποβολή του ποδοσφαιριστή Τσελίκα της Νίκης που έβρισε οπαδό των γηπεδούχων που τον προκαλούσε από την εξέδρα…..

 

 

*Από μια ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει φέτος η Χαραυγή και μάλιστα σε λίγες μέρες. Σάββατο  και Τετάρτη . Και τις δυο από την Αμφιάλη στο ίδιο γήπεδο ( Σιταποθήκες ) και με το ίδιο σκορ( 2-1) και με την ίδια διακύμανση στο σκορ( 1-0,1-1,2-1)

 

*Μπορεί ο Μπάμπης Τοπίκογλου να ασχολείται ενεργά  τα τελευταία χρόνια με τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου τόσο σαν προπονητής όσο και σαν Τεχνικός διευθυντής , αλλά την περασμένη Κυριακή στον αγώνα του Πήγασου με τον ΑΣ Κωφών  τα αισθήματα του ήταν μπερδεμένα  γιατί τα δυο του παλικάρια ήταν αντίπαλοι  στον αγωνιστικό χώρο. Ο Οδυσσέας με τον Πήγασο και ο  Αντώνης  με τον ΑΣ Κωφών ο οποίος ήταν και ο νικητής  της συνάντησης με 3-1.

 

 

Οι διπλές( και όχι μόνο )  διαιτησίες της εβδομάδας .

Δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας σφυρίζει ο Τραϊφόρος , ένα Α΄ και ένα Β’ οι Γιανναράκης, Λιάτος, δυο Β’ οι Βάιλας , Τζαγκαράκης, έναν Α’ και  έναν Γ’ οι Λυτρίβης, Μαμσάκος και δυο Γ’ Κατηγορίας ο Δαμίγος.

Σε αγώνες Γ’ Εθνικής ορίσθηκαν οι Βαγγέλης  Λαθύρης ( Ρόδο) Κώστας Δαμιανάκης ( Βοιωτία).

Η Χαρά  Βογιατζιδάκη διαιτητεύει ένα  αγώνα Α’ Εθνικής γυναικών αλλά και ένα στη Β’ Πειραιά, ενώ οι Δ. Πουλόπουλος , Ι. Καζάς  σφυρίζουν από  ένα παιχνίδι Β’ Εθνικής Γυναικών και από  ένα Γ’ Πειραιά.

Ο Κυριάκος Φωτιάδης είναι διαιτητής σε έναν αγώνα Γ’ Πειραιά και σε τρία κορασίδων Κ15.

*Δυο αγώνες και πάλι για το πρωτάθλημα Κ-12 διαιτητεύει  ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας υποδομών Γιάννης Ευδαίμων.

Γιατί  η διαιτησία χρόνια δεν κοιτά ή αν προτιμάτε ……ο παλιός είναι αλλιώς….

*Ο νεαρός διαιτητής Κ. Μέγας σφυρίζει το Σαββατοκύριακο τα 7 από τα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος υποδομών Κ10!! Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου….

 

 

*Επανήλθε φέτος  στην ενεργό δράση μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας ο γκολκίπερ Κωνσταντίνος Νταούλια. Ο δίμετρος πορτιέρο ο επονομαζόμενος και Βάντσικ . Ήταν ελεύθερος και πριν  προλάβουν να τον διεκδικήσουν ομάδες τον «άρπαξε » ο Παναγιώτης Ιωακείμ και τον πήρε στον Αστέρα Κερατσινίου , όπου ο Νταούλια «βγάζει μάτια» και όλοι μιλάνε για το ταλέντο και τα προσόντα του .Κι αυτός που καμαρώνει πιο πολύ από όλους  είναι ο νονός του τερματοφύλακα. Σωκράτης Πτερνέας λέγεται…. Λέτε να είναι… καρμικό το γεγονός;