Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Νέο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο γήπεδο του ΣΕΦ .

«Άγνωστοι » ξημερώματα Κυριακής  έριξαν καρφιά γεμίζοντας τον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως υπήρχε κινητοποίηση από όλους για τον καθαρισμό. Ακόμα και μέχρι την ώρα που ξεκινούσε το απόγευμα το παιχνίδι της Καστέλλας με την Δόξα Πειραιά , κάποιοι μάζευαν πρόκες !

Κι όλα αυτά γιατί το γήπεδο  παραμένει «ξέφραγο αμπέλι» . Καταρχήν εδώ και καιρό υπάρχει μια τρύπα στο συρματόπλεγμα από την  πλευρά  του τραμ. Επίσης πίσω από την μια εστία προς την πλευρά της εκκλησίας μια πόρτα δεν ξέρω για ποιον λόγο μένει  μόνιμα ανοικτή.

Είχαμε  δει με τα μάτια μας   πριν από λίγο καιρό , να μπαίνουν στο γήπεδο πρωινές ώρες , μαθητές από γειτονικό σχολείο να σκαρφαλώνουν και να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο  για να παίξουν μπάλα.

Υπάρχει φύλακας ; Ναι υπάρχει αλλά μόνο για να ανοίγει και να κλείνει το γήπεδο.

Το ΣΕΦ όμως έχει κι άλλα προβλήματα.  Η κατάσταση στα αποδυτήρια είναι τραγική. Από τις 4 τουαλέτες λειτουργεί μόνο η μία. Για μπάνια ούτε λόγος…

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα τώρα που θα γίνει εκεί η έδρα του Εθνικού στο πρωτάθλημα ,  θα λυθούν…..

 

*Όλα ….δυο  για τον Πανφαληρικό τις ..δυο τελευταίες αγωνιστικές .Σημείωσε  ..δυο νίκες τις πρώτες στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα και στα ..δυο νίκησε με το ίδιο σκορ(3-2). Και τα… δύο ήταν εκτός έδρας Και τα …δυο παιχνίδια έγιναν Σάββατο .Όμως και στα …δυο  έγιναν ενστάσεις σε βάρος της ομάδας . Η πρώτη από τον Αστέρα Νίκαιας  για αντικανονική συμμετοχή παικτών  αφού κάποιοι παίκτες του Πανφαληρικού  αγωνίστηκαν την ίδια μέρα σε… δυο διαφορετικά παιχνίδια ( ανδρών και υποδομών). Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει ότι  παρά  τι  παρακλήσεις για να μην ορίζονται αγώνες ανδρικού και υποδομών την ίδια μέρα η ΕΠΣΠ αδιαφόρησε . Ουσιαστικά παραδέχεται ότι χρησιμοποιήθηκαν παίκτες και στα …δυο παιχνίδια έστω και για 10 λεπτά μόνο στο ένα….

Η δεύτερη έγινε από τους Λέοντες Καμινίων για πλαστοπροσωπία  αφού όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της άλλης ομάδας υπήρχαν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν με τον Πανφαληρικό και δεν είχαν σχέση με την ομάδα . Για τον λόγο  αυτό τόνισαν ότι θα κάνουν ένσταση μετά την  λήξη  στον διαιτητή Λεμπέση ο οποίος ενημέρωσε αμέσως  όλους. Όμως στη λήξη ο μόνος που παρουσιάστηκε ήταν ο αρχηγός του Πανφαληρικού .Οι υπόλοιποι παίκτες «άφαντοι » Από την πλευρά του ο διαιτητής  ανέφερε το γεγονός στο Φ.Α.,κράτησε όλα τα δελτία της ομάδας και τα παρέδωσε την επόμενη μέρα στην ΕΠΣΠ.   Που πήγαν οι παίκτες ; Η ανακοίνωση του Πανφαληρικού  αναφέρει χαρακτηριστικά « όχι μόνο «δεν την κάναμε», ή “λακίσαμε” αλλά περιμέναμε παραπάνω από 3/4 της ώρας μέσα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, χωρίς καμία ενημέρωση από καμία αρμόδια πηγή και σε ένα περιβάλλον που δεν ήταν μεν απειλητικό αλλά είχε υψηλή ένταση από τους παίκτες και τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας. Τελικά χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση από κανένα αρμόδιο αποφασίσαμε να φύγουμε, δεδομένου ότι δεν ήταν και το καταλληλότερο περιβάλλον για τα 15χρονα παιδιά μας.»… Αυτό λέει η ανακοίνωση και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Και κάτι ακόμα.Η ένσταση των Λεόντων που κατατέθηκε στην ΕΠΣΠ γίνεται συγκεκριμένα για έναν ποδοσφαιριστή. Όχι πάντως  για  …τον τερματοφύλακα , όπως νόμιζαν κάποιοι. Και ξέρετε γιατί έγινε μόνο για έναν; Επειδή σε καταγγελία πλαστοπροσωπίας το παράβολο είναι 150€ για κάθε ποδοσφαιριστή !! Δηλαδή αν γινόταν για 5 παίκτες το παράβολο θα ήταν 750€ ( 5Χ150).Οπότε δεν …συμφέρει

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση και η Πειθαρχική Επιτροπή έχει πολύ δουλειά μέχρι να αποφασίσει. Όλα αυτά βέβαια,  μετά το τέλος της απεργίας των δικηγόρων.

Αναμφίβολα γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ακαδημία ποδοσφαίρου Diamonds. Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα και μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι να κάνουν το ίδιο . Αλλά μέχρι εκεί. Από κει και πέρα όμως, κάτι δεν πάει καλά. Όχι αγωνιστικά , αλλά οργανωτικά . Και όχι μόνο φέτος , αλλά και τα προηγούμενα χρόνια . Αυτή είναι η πραγματικότητα Κι ας μην προσπαθούν κάποιοι να κάνουν το μαύρο , άσπρο . Εμείς αναφέραμε τι περίπου έχει συμβεί. Κι όποιος κατάλαβε…… κατάλαβε….

Και κάτι ακόμα που αφορά όλους ανεξαιρέτως  . Η στήλη δεν φιμώνεται , όσο και να θέλουν κάποιοι. Ούτε μπορεί να λογοκριθεί. Το έχουμε αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κι αυτοί  που θέλησαν να μας φιμώσουν στο facebook την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα .Η επισκεψιμότητα  στο σάιτ μας(www.sto plekto.gr) για  τα «Πειραιώτικα » πολλαπλασιάστηκε….

 

*Λόγω της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας, ο αγώνας του Σαρωνικού στη Δραπετσώνα έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Η ομάδα της Αίγινας ήλθε με δικά της έξοδα αφού δεν ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής που είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας  , ηττήθηκε ( κουτσά –στραβά  αφού έγινε περικοπή στον χρόνο του αγώνα ) και απήλθε . Με δικαιολογημένη γκρίνια και πρωτοφανή προβλήματα  ταλαιπωρίας

Να πούμε ότι λόγω καθυστέρησης του γιατρού το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει .

«Με   δική μας απαίτηση ζητήσαμε  να αγωνιστούμε βαριά βαριά 80 λεπτά, για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σπίτια μας.» αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Σαρωνικού και συνεχίζει :«Αντί να βλέπουμε το παιχνίδι, κοιτούσαμε τα ρολόγια μας και αντί όπως όλοι οι φυσιολογικοί φίλαθλοι που χάνει η ομάδα τους να επιθυμούν να κρατήσει το παιχνίδι έως το 120 , εμείς χάναμε και ζητούσαμε να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα ο διαιτητής από το 80’»

Και η ανακοίνωση καταλήγει : « Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που γίνεται κάτι τέτοιο ( διότι έχει ξανασυμβεί ) και την επόμενη φορά που θα κινδυνεύσει η ομάδα να μείνει στον Πειραιά από λάθος τρίτου, απλά θα τα μαζεύουμε και θα φεύγουμε. Και  μετά θα έχει χαρτιά, ενστάσεις, δικαστήρια , εφετεία…. και το αποτέλεσμα γνωστό !!!»

 

 

*Σε αγωνιστική απραξία θα βρεθούν οι Πειραϊκές ομάδες για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των  εορτών.

Μετά και την επόμενη εβδομάδα (16-17 Δεκεμβρίου) ξεκινά …ξεκούραση .

Για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας δεν θα υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα τα Σ/Κ 23-24/12 (Χριστούγεννα ) και 30-31/12 ( Πρωτοχρονιά ).

Θα επαναρχίσει και πάλι μετά από 3 εβδομάδες την Κυριακή  7 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι το Σαββάτο 6 Ιανουαρίου τα γήπεδα θα είναι κλειστά λόγω των Φώτων.

Μια επιπλέον εβδομάδα αγωνιστικής απραξίας

Για τα Πρωταθλήματα Β΄- Γ΄ Κατηγορίας  καθώς και των υποδομών .  Που ξεκινούν και πάλι  το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου. Σχεδόν μετά από ένα μήνα.

Σίγουρα μεγάλο πρόβλημα από τη μια πλευρά , αλλά ευκαιρία για ανασυγκρότηση  και σωστή δουλειά . Κάτι σαν χειμερινή προετοιμασία….

 

*Λόγω της απεργίας των δικηγόρων , κάποια σωματεία  ζητούν να δοθεί παράταση λίγων ημερών ,όσον αφορά την τροποποίηση των καταστατικών τους στην ημερομηνία που λήγει στις 30 Δεκεμβρίου…..

 

*Κάποιοι διαιτητές θα πρέπει να είναι σαφείς όταν γράφουν το φύλο αγώνα. Πρόσφατα γράφτηκε  από ρέφερι :

«Απέβαλα τον ποδοσφαιριστή τάδε γιατί είπε :«Γαμ….τον , τον μαλ….». Δεν ανέφερε  όμως σε ποιον αναφερόταν  . Γιατί αν ήταν στον διαιτητή θα έπρεπε να γράψει :« Μου είπε..»  Και τότε η ποινή θα ήταν  4 αγωνιστικές ενώ η Πειθαρχική το εξέλαβε ότι απευθυνόταν σε παίκτη ή φίλαθλο  και τον τιμώρησε με  2. Να λοιπόν που έχουμε και στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο….Black Friday. 50%!!

 

*Νέα βαθμολογική απώλεια για τον Εθνικό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Δεν μπόρεσε να νικήσει στην έδρα του τον Ατσαλένιο( 0-0)  και έτσι η διαφορά  από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο είναι πλέον 5 βαθμούς από την κορυφή. Την Κυριακή είναι το μεγάλο ντέρμπι  ανάμεσα στις δυο ομάδες στη Νέα Σμύρνη. Εκεί θα κριθούν πολλά.

Η Προοδευτική με τον Πάρη Ανδράλα στο τιμόνι της επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Αγίας Παρασκευής εκτός έδρας με 0-3 και τώρα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον 3ο της βαθμολογίας Άρη Πετρούπολης.

Ο μαχητικός Περαμαϊκός  αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Γνώρισε την ήττα στην Πετρούπολη με 0-1 και την Κυριακή θα παλέψει στο Πέραμα απέναντι στον Ηλυσιακό ( 4ος )

Ο Ατρόμητος Πειραιά κατάφερε επιτέλους να σημειώσει την 1η του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας   με 2-1 του Φωστήρα . Η ομάδα του Ταύρου μετά το παιχνίδι κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι το γήπεδο του Ρέντη δεν έχει άδεια , κάτι  που όμως δεν ισχύει…

Ο Καμινιώτικος σύλλογος συνέχισε αυτή την εβδομάδα με διπλή αποστολή στην Κρήτη. Χθες παρά την πολύ καλή εμφάνιση του δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον Άγιο Νικόλαο με 1-2 ενώ αύριο Σάββατο αγωνίζεται στο  Ηράκλειο με τον Ατσαλένιο….

 

*Πάμε τώρα στα στατιστικά στοιχεία των Πειραϊκών πρωταθλημάτων.

Στην Α’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο το πρωτοπόρο Κερατσίνι έχει δείξει μέχρι τώρα τουλάχιστον, ότι η επιστροφή του στη Γ’ Εθνική είναι θέμα χρόνου. Μετά από 9 αγώνες μετράει μόνο νίκες και είναι 5 βαθμούς μπροστά από τον Αμπελακιακό και 6 από το Νέο Ικόνιο. Οι δυο αυτές  ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους την Κυριακή στα Αμπελάκια.

Το Κερατσίνι έχει δεχτεί μέχρι τώρα μόνο ένα γκολ  και κρατά απαραβίαστη την εστία του για 551 λεπτά…

Στον αντίποδα οι Φίλαθλοι με 9 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με χειρότερη άμυνα και επίθεση( 4-49 τέρματα).

Στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ο ΑΟ Καραβάς συνεχίζει «αέρας». Με 8 συνεχόμενες νίκες  και 38-0 τέρματα έχει τρομερή πορεία. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση( 40) αλλά και άμυνα( 2) ενώ έχει να δεχτεί γκολ 760 λεπτά!

4 βαθμούς πίσω είναι η αήττητη Αμφιάλη καθώς επίσης η Χαραυγή και η Χαλκηδίνα που κάνουν εξαιρετική  πορεία.

Στην χειρότερη παρουσία του εδώ και χρόνια ο Ηρακλής Νίκαιας μετράει μόνο ήττες ….

 

*Η αήττητη  ΑΕ Περάματος έμεινε  μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την πρώτη φετινή ήττα του Αργοναύτη από τον ανεβασμένο Πειραϊκό που κάνει φέτος ένα νέο ξεκίνημα ουσιαστικά με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση του , απόρροια της  καλής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο από το καλοκαίρι…

Καλύτερη άμυνα έχει η ΑΕ Περάματος με 3 τέρματα ενώ καλύτερη επίθεση ο Αργοναύτης με 21 .  Οι δυο πρωτοπόροι  αγωνίζονται μεταξύ τους το μεσημέρι της Κυριακής στη Χαραυγή…

*Δεύτερη φετινή νίκη για τον Αστέρα Κερατσινίου στο παιχνίδι με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Μια νίκη που συνέπεσε με τον ορισμό διαιτητών από άλλη Ένωση ( ΕΠΣ Αργολίδας ) .Όπως είναι γνωστό η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΠ αποφάσισε να μην ορίζει Πειραιώτες διαιτητές στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας , μέχρι το τέλος της περιόδου…..

Πρώτη φετινή νίκη για τον Ποσειδώνα με το σαρωτικό 6-0  επί του Πήγασου.

Η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα μετά από τις 3 νίκες στα 3 πρώτα παιχνίδια , μετράει 4 ήττες στα επόμενα 4.

Στον  2ο όμιλο της Β’ Κατηγορία οι αήττητοι Σαλαμινομάχοι έμειναν και πάλι μόνοι πρώτοι στην κορυφή  μετά την ήττα του Θησέα από τον Παννεαπολικό.

Ο ΑΟΑΔ  που βρίσκεται στην 3η θέση είναι κι αυτός αήττητος  αλλά έχει …αδυναμία στις ισοπαλίες . Συνολικά 4 με 3 μόνο νίκες…

Στην Γ’ Κατηγορία ( 1ος όμιλος) γίνεται «σκοτωμός». Πυθαγόρας 15 , Άνω Νεάπολη 14, Νέοι Ολυμπιακού Κερατσινίου 13, Καστέλλα 12 . Η τελευταία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα αφού έχασε από την Δόξα Πειραιά, αλλά έχει έναν αγώνα λιγότερο από τους υπόλοιπους.

Στον 2ο όμιλο των αναπτυξιακών ομάδων Παντζιτζιφιακός, Ερμής , Κερατσίνι  είναι στην κορυφή με 18 βαθμούς.

Αντίθετα στην «ουρά» Ποσειδών, Νέοι Ευγένειας, ΑΟΑΔ έχουν μόνο ήττες (0/6)

 

 

*Ξέφυγε κι άλλο στον πίνακα των σκόρερς ο Σάββας Ηλιάδης. Ο κανονιέρης του ΑΟ Καραβά με τα δυο γκολ που σημείωσε κατά του Ηρακλή Νίκαιας έφτασε τα 17 . Αντίθετα ο Βαγγέλης Νικολόπουλος του Παντζιτζιφιακού έμεινε για δεύτερη αγωνιστική στα 12.

 

*Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ο Θοδωρής Καλογερίδης  που ήταν για πολλά χρόνια ηγέτης του ΑΠΟ Κερατσίνι και το βοήθησε για πολλά χρόνια .Μεγαλύτερη διάκριση η άνοδος  στην πανίσχυρη, τότε, Γ’ Εθνική ( Νότιος όμιλος) το 1993.

Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του….

 

*Θέμα δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο με το ένα αντίγραφο του φύλλου αγώνα Νέου Ικονίου – Νίκης Ρέντη και συγκεκριμένα των γηπεδούχων το οποίο ήταν κενό. Δεν υπήρχαν συνθέσεις  παρά μόνο οι αλλαγές στην άκρη δεξιά.   Το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλότροπα και ο καθένας έγραφε το δικό του . Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με το καρμπόν που δεν είχε μπει σωστά. Μετά τη λήξη και την συμπλήρωση του Φ.Α. ο διαιτητής Κώστας Κωνσταντόπουλος  διαπίστωσε ότι το αντίγραφο για τους γηπεδούχους  ήταν κενό και πρότεινε στους υπευθύνους να το φωτογραφίσουν με το κινητό. Σύμφωνα με τον διαιτητή οι υπεύθυνοι του Νέου Ικονίου  του είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και αποχώρησαν. Λίγη ώρα αργότερα το «κενό» φύλλο αγώνα έκανε τον γύρο του διαδικτύου……

 

Οι διαιτησίες της εβδομάδας  .

Δεν θα σφυρίξουν στον Πειραιά αυτή την αγωνιστική  αφού  παίζουν σε αγώνες  Γ’ Εθνικής οι Γεωργόπουλος ( Πανελευσινιακός – Ιάλυσος) , Κώστας Δαμιανάκης (Απόλλων Σμύρνης – Ερμής Ζωνιανών) .

Αντίθετα κάποιοι διαιτητές παίζουν και Πειραιά, αλλά και Εθνικά πρωταθλήματα.

Είναι ο Λιάτσος που διαιτητεύει δυο αγώνες Β’ Πειραιά και ένα Κ19 της ΕΠΟ ( Ολυμπιακός- Πανσερραϊκός) , ο Μαμσάκος έναν Β’ Πειραιά και έναν Κ15( Ατρόμητος Αθηνών- Αστέρας Τρίπολης)ο Δ. Πουλόπουλος έναν Β’ και έναν Γ’ Πειραιά καθώς και ένα Β’ Εθνικής γυναικών ( Ατρόμητος Αθν. – Σαπφώ) .

Επίσης η Χαρά Βογιατζιδάκη σφυρίζει  τρία παιχνίδια Κ15 Κορασίδων ΕΠΣΠ και ένα Α’  Εθνικής  Γυναικών ( Ολυμπιάδα Υμηττού –ΑΕΚ).

Πάμε στις διπλές Πειραϊκές διαιτησίες.

Δυο αγώνες Α΄Κατηγορίας διαιτητεύουν οι Λαθύρης και Κουζούμης που επανεμφανίζεται.

Δυο αγώνες Β’ Κατηγορίας εκτός από τον Λιάτσο που προαναφέραμε  σφυρίζει και ο Παρισσόπουλος

Έναν Β’ και έναν Γ’ εκτός του Δ. Πουλόπουλου  διαιτητεύουν οι Κωνσταντόπουλος, Ζησιμόπουλος , Ευαγγελίδης   ενώ δυο Γ’   σφυρίζει ο Δαμίγος.

Ο Κυριάκος Φωτιάδης παίζει έναν αγώνα Γ’ Πειραιά και τρεις υποδομών .

Μέγας …κυρίαρχος στους αγώνες του πρωταθλήματος Κ10 είναι ο Κ.Μέγας  που σφυρίζει στα 6 από τα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος….

 

 

*Όλη σχεδόν η ΑΕ Χατζηκυριακείου γιόρταζε στις 6 Δεκεμβρίου του  Αγίου Νικολάου.  Καταρχήν ο προπονητής της ομάδας Νίκος Διαμαντόπουλος, ο διοικητικός παράγοντες Νίκος Παπαδόπουλος και οι ποδοσφαιριστές Νίνος, Ζαρουχλιώτης, Βέτσικας, Κούτσης, Σαμουρίδης . Όλοι …Νίκοι .

Το πιο σημαντικό είναι ότι  στις 6 Δεκεμβρίου είχε γενέθλια η ομάδα. Το 1953 ιδρύθηκε η Αθλητική Ένωση Χατζηκυριακείου  που συμπλήρωσε 70 χρόνια ζωής…..

Χρόνια πολλά σε όλους!!!