Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Διανύουμε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο . Μέχρι τώρα οι κινήσεις για την ενίσχυση των ομάδων δεν είναι ιδιαίτερα πολλές , αλλά αναμένεται να αυξηθεί , την εβδομάδα που έρχεται η οποία είναι και η τελευταία.

Μέχρι   την επόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα μπορούν  τα σωματεία να  κάνουν μεταγραφές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους νέους νόμους  από την περασμένη Τρίτη 15 Ιανουαρίου  επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έλυσαν τα συμβόλαια τους  δεν μπορούν πλέον να υπογράψουν σε ερασιτεχνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Γ’ Εθνικής…..

 

*Νέα παράταση μέχρι το τέλος Ιουνίου  δίνει η Γ.Γ.Α  στα σωματεία , για την τροποποίηση των Καταστατικών τους . Η παράταση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από την απεργία των δικηγόρων που κράτησε μήνες  . Η τροποποίηση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ  από 1 Ιανουαρίου 2024.

 

*Η απόφαση τελικά για τον Πανφαληρικό βγήκε την Τρίτη , όπως είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα και ήταν ιδιαίτερα βαριά , βάσει του κανονισμού.

Η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ  έκανε δεκτή την ένσταση των Λεόντων Καμινίων για πλαστοπροσωπία.

Και αφαίρεσε 3 βαθμούς για το συγκεκριμένο αγώνα καθώς επίσης και  7  επιπλέον από  τον βαθμολογικό πίνακα , όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή ο Πανφαληρικός έχει -13 βαθμούς αφού του είχαν αφαιρεθεί 3 ακόμα βαθμοί για κακή συμμετοχή στον αγώνα με τον Αστέρα Νίκαιας.

Στον σύλλογο επιβλήθηκε και  πρόστιμο 200€   ενώ στον παράγοντα  Μ. Λινάρδο  απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδο για 2 χρόνια.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να γίνει μάθημα στους υπευθύνους της ομάδας που σίγουρα θα πρέπει να μην επαναλάβουν αυτό το λάθος. Η συμμετοχή σε έναν αγώνα  δεν έχει καμία αξία αν γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Εξάλλου ο Πανφαληρικός διαθέτει αρκετά παιδιά με τεράστιο ταλέντο στις υποδομές.  Κι αυτό είναι που μετράει  κατά κύριο λόγο , κι όχι από  μόνο του το αποτέλεσμα…..

 

*Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία του Αλατσάκη  στον αγώνα με τον Παντζιτζιφιακό , εξέδωσε η  διοίκηση του  Αίαντα Σαλαμίνας .Αναφέρεται συγκεκριμένα σε περιπτώσεις  που θεωρεί ότι αδικήθηκε και ζητά από  την ΕΠΣΠ να μην ορίσει ξανά την ίδια διαιτητική τριάδα σε αγώνες της. Το καλύτερο πάντως το άφησε για το τέλος . Αφού ρωτά την ηγεσία της ΕΠΣΠ αν θέλει τον ιστορικό Αίαντα να είναι μέλος της Ένωσης ΤΗΣ , καταλήγει  :

«Τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους ο Σύλλογος μας είναι μόνιμος στόχος της Διαιτησίας και όχι μόνο, άλλωστε και για αυτόν τον λόγο η Διοίκηση μας από τον περασμένο Σεπτέμβριο 2023, έχει απευθυνθεί επίσημα σε άλλη γειτονική Ε.Π.Σ. προκειμένου να ενταχθεί στην δύναμη της, μη αντέχοντας άλλο αυτήν την εχθρική αντιμετώπιση.»

Προσωπικά θεωρώ ότι η σκέψη για αλλαγή Ένωσης και συγκεκριμένα να πάει στην Δυτική Αττική ,υπήρχε στο μυαλό των υπευθύνων του συλλόγου από πέρυσι και συγκεκριμένα γύρω στο Πάσχα . Και δεν ήταν μόνο σκέψη του Αίαντα , αλλά και άλλων 2-3 ακόμα ομάδων , οι οποίες όμως φέτος δεν έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση . Να επαναλάβουμε ότι « μετακόμιση» ομάδας   σε άλλη Ένωση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί με τις παρούσες συνθήκες  βάσει καταστατικού . Προφανώς αυτή η κίνηση γίνεται για την δημιουργία εντυπώσεων. Αυτή είναι η αλήθεια ……

 

* Όπως και στην 1η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας στον Α’ γύρο,  έτσι και σε αυτή , 1η αγωνιστική του Β’ Γύρου , τα γηπεδούχα σωματεία δεν θα πληρώσουν το εξοδολόγιο διαιτησίας, το οποίο είναι μια προσφορά των Πειραιωτών διαιτητών..

 

Οι διπλές διαιτησίες της αγωνιστικής.

Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι  Δαμιανάκης, Λαθύρης, έναν Α’ και έναν Β’ οι Καζάς, Πουλόπουλος,

Δυο αγώνες Β’ Πειραιά  οι Μπεσίρης, Πετρίδης  ενώ δυο Γ’ διαιτητεύουν οι Κατσιδώνης, Λαμπροπούλου, που σφυρίζει και ένα παιχνίδι υποδομών .

Ο Φωτιάδης διευθύνει έναν αγώνα Γ’ Κατηγορίας και 4 υποδομών .

Πάμε παρακάτω . «Σούπερμαν» της αγωνιστικής ο  Μιχάλης Ζέστας που διαιτητεύει έναν αγώνα Α’ ,έναν Β’ και έναν αύριο το πρωί για το πρωτάθλημα Κ19 της Σούπερ Λιγκ ( Ατρόμητος Αθηνών- ΑΕΚ) .

Ο Γιάννης Γιανναράκης σφυρίζει έναν αγώνα Α’ Πειραιά και έναν για το πρωτάθλημα Κ15 της Σούπερ Λίγκ( Ολυμπιακός- Ατρόμητος Αθηνών)

Ο Γιώργος Δαμίγος διαιτητεύει έναν αγώνα Β’ Πειραιά και έναν Γ’ Εθνικής Γυναικών ( Φοίνιξ Καλλιθέας- Παιανικός) .

Στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΠ ο Γ. Καραγιάννης σφυρίζει 9 παιχνίδια έναντι 8 του Κ. Μέγα …..

Και μια ηχηρή απουσία από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου που ακούει στο όνομα …..Κώστας Κωνσταντόπουλος…

 

 

*Επέστρεψε στον Αμπελακιακό ο Γιώργος Ιλάνογλου .

Ο 22χρονος επιθετικός το καλοκαίρι πήγε στους Σαλαμινομάχους  όπου είχε πολύ καλή παρουσία και μεγάλη συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας  σημειώνοντας 9 γκολ .

Στην ουσία ο Ιλάνογλου δεν αλλάζει γήπεδο και περιβάλλον  παρά μόνο  ομάδα και  αποδυτήρια…

 

 

*Επιστροφή στο Πέραμα για τον Κώστα Ταλαμπέκο . Όχι όμως στον Περαμαϊκό με τον οποίο ανήλθε πέρυσι στη Γ’ Εθνική , αλλά στο Νέο Ικόνιο .

Ο 26χρονος επιθετικός αγωνιζόταν φέτος μέχρι τώρα στον ΑΣ Ποντίων όπου είχε σημειώσει 3 γκολ.

 

*Ο Λουκάς  Κάλλας είναι λοιπόν ο νέος τεχνικός του Ερμή Κορυδαλλού. Ένας   έμπειρος προπονητής με  επιτυχημένη θητεία σε πολλές  ομάδες του Πειραιά και όχι μόνο .

Αντικατέστησε τον Δημήτρη Αλειφεράκη που έμεινε περίπου δυο μήνες  στον Κορυδαλλιώτικο σύλλογο.

Ο τελευταίος ανέλαβε ήδη την ΑΕ Περάματος   που παλεύει για την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία .

Με την ευκαιρία  να σχολιάσουμε  κάτι για τον  Δημήτρη που είναι μια προσωπική μου διαπίστωση όλα αυτά τα χρόνια . Διάβασα κάποιο σχόλιο στο διαδίκτυο που έλεγε ότι ο Αλειφεράκης αλλάζει εύκολα ομάδες . Δεν θα συμφωνήσω σε καμία περίπτωση. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ίδιος είναι σχολαστικός σε κάποια πράγματα και θέλει να λειτουργούν όλα όσο γίνεται καλύτερα. Και για του λόγου το αληθές. Πέρυσι αποχώρησε από τους Νέους Ευγένειας μετά από τεσσεράμισι χρόνια παρουσίας στην ομάδας. Και θα παρέμενε κι άλλο αν δεν συνέβαιναν αυτά που συνέβησαν στους Νέους  και όλοι γνωρίζουμε . Μια ομάδα που από κει που ήταν υπόδειγμα , ουσιαστικά διαλύθηκε , υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία και ακόμα δεν έχει συνέλθει …….

 

*Δεν  άλλαξε τίποτα στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής καθώς ο πρωτοπόρος Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από το Πέραμα όπου επικράτησε με 0-3 του Περαμαϊκού και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα.

Ο Εθνικός που ακολουθεί 5 βαθμούς πίσω  σάρωσε τον Ελλοπιακό ( 16ος)στην Θήβα με 0-5 , επιστρέφει στην Βοιωτία για μια πιο δύσκολη αποστολή αφού θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Υπάτου ( 7ος) .

Η Προοδευτική (11η)επικράτησε με 1-0 του ΠΟ Ατσαλένιου ( 5ος) και πηγαίνει την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη για να παίξει με τον Πανιώνιο ,  όπου θα προσπαθήσει  για το καλύτερο δυνατό.

Ο Περαμαϊκός( 15ος ) θα παίξει πάλι στην έδρα του όπου περιμένει τον ΑΟ Χαϊδαρίου ( 10ος ) και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να αναπνεύσει βαθμολογικά.

Ο Ατρόμητος Πειραιά ( 18ος) που ηττήθηκε στα Ζωνιανά από τον τοπικό Ερμή( 14ος) με 0-3 υποδέχεται τον Ελλοπιακό( 16ος) και θα επιδιώξει τη νίκη.

Οι Καμινιώτες  χρησιμοποιούν τελευταία αρκετά νέα παιδιά με στόχο το μέλλον . Η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα δεν είναι καθόλου καλή. Έχει 5 βαθμούς  μόνο σε 18 αγώνες  με μια νίκη , 2 ισοπαλίες και 15 ήττες. Διαθέτει την χειρότερη επίθεση ( 5 γκολ ) αλλά και άμυνα ( 42).

 

*Πάμε στα στατιστικά στοιχεία των  ομάδων  που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ και που έχουν ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο  .

Ο Α’ γύρος ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που πέρασε .

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας , ο ΑΠΟ Κερατσίνι  είναι πρώτος και αήττητος πρωταθλητής χειμώνα με 5 βαθμούς  διαφορά από τον Αμπελακιακό και 7 από τον Αίαντα  που έχει την καλύτερη επίθεση με 35 τέρματα.

Στον τελευταίο αγώνα με τον ΑΣ Ποντίων ( 3-2) δέχτηκε δυο γκολ όσα είχε δεχτεί στα 12 προηγούμενα παιχνίδια . Πάντως ακόμα κι έτσι  διαθέτει την καλύτερη  άμυνα με 4 γκολ.

Στην «ουρά » δυο ιστορικές ομάδες . Οι Φίλαθλοι  αρχικά , που δεν έχουν πάρει ούτε ένα βαθμό και μετράνε μόνο ήττες ( 13 σε 13 παιχνίδια), έχοντας παράλληλα την χειρότερη επίθεση , αλλά και άμυνα( 4-67)

Κι αν για τους Φιλάθλους η κατάσταση αυτή ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη δεν ισχύει το ίδιο για τη Νίκη Ρέντη η οποία έχει μια απογοητευτική πορεία. Συγκεκριμένα μόνο μια νίκη ( επί των Φιλάθλων κι από κει και πέρα μόνο ήττες και μάλιστα πολύ βαριές ιδιαίτερα στο τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 7 τελευταία παιχνίδια έχουν δεχτεί 35 γκολ ενώ έχουν σημειώσει μόλις τρία….

 

*Και τώρα οι δυο τους . Με το ξεκίνημα του β’ γύρου αντιμέτωποι αύριο οι δυο πρωτοπόροι του 2ου ομίλου.

Ο πρωτοπόρος και πρωταθλητής χειμώνα ΑΟ Καραβάς υποδέχεται αύριο στο Ρέντη την δεύτερη και αήττητη Αμφιάλη.

Τα στατιστικά στοιχεία των δυο ομάδων είναι εκπληκτικά.

Ο Καραβάς μετά την ήττα του στην πρεμιέρα από την Αμφιάλη με 1-2 έχει 12 νίκες  σε 12 αγώνες με 53 -1 τέρματα.

Από την πλευρά της η Αμφιάλη  που είναι 4 βαθμούς πίσω παραμένει αήττητη σε 13 αγώνες έχοντας μόνο μια ισοπαλία ( με Σαρωνικό) και 31-3 γκολ. Και να επαναλάβουμε ότι αν δεν είχε ξεκινήσει με – 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα, τώρα θα ήταν  αυτή  στην κορυφή.

Οι δυο ομάδες έχουν δεχτεί μόλις από 3 τέρματα ενώ ο Καραβάς έχει την καλύτερη επίθεση με 54.

Εκπληκτική είναι  και η πορεία του ΑΣ Δραπετσώνας στα 7 τελευταία παιχνίδια .

Η ομάδα ξεκίνησε άσχημα και στους πρώτους 6 αγώνες είχε μια νίκη, μια ισοπαλία και 4 ήττες.

Στους επόμενους 7 αγώνες μετράει ισάριθμες νίκες με 23- 4 τέρματα.

Απογοήτευση υπάρχει για τις δυο τελευταίες ομάδες του ομίλου και αν δεν βρεθεί μία λύση  τις αμέσως επόμενες μέρες τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Ειδικά για την ΑΕ Μοσχάτου αναφέρομαι, αφού ο Ηρακλής έχει εγκαταλειφτεί στο έλεος του Θεού.  Υπάρχουν αλληλοκατηγορίες  μεταξύ παραγόντων που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Η ουσία είναι ότι πρέπει να γίνει κάτι εδώ και τώρα  με λογική και χωρίς αντιπαλότητες . Αλλά τι λέω τώρα….

Ο Ηρακλής Νίκαιας έχει μόνο ήττες ( 13/13) ενώ η ΑΕ Μοσχάτου μια νίκη ( επί του Ηρακλή) και 12 ήττες . Η χειρότερη περίοδος στην ιστορία τους….

 

 

Πάλι  πέτυχαν γκολ  οι δυο πρώτοι σκόρερς  του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας .

Ο Σάββας Ηλιάδης πέτυχε το μοναδικό τέρμα  του ΑΟ Καραβά στον αγώνα με την Χαραυγή και έφτασε τα 22 . Ακολουθεί ο Βαγγέλης Νικολόπουλος ( με 16) που πέτυχε το νικητήριο γκολ του Παντζιτζιφιακού στη νίκη με 1-2 επί του Αίαντα στη Σαλαμίνα.

Από κει και πέρα είναι ο Ηλίας Ζέρβας( Αίαντα)  με 13 , ο Τζήμας Πεκόφ( ΑΕ Νίκαια 12)

 

*Β’ Κατηγορία 1ος όμιλος.

Αργοναύτης και ΑΕ Περάματος προχωράνε «χέρι- χέρι» έχοντας από 25 βαθμούς. Ο πρώτος έχει την καλύτερη επίθεση ( 29) η δεύτερη την καλύτερη άμυνα( 6)

Ακολουθούν οι Πειραϊκός, ΑΟ Κορυδαλλός , 6 βαθμούς πίσω.

Ο Αστέρας Κερατσινίου επανέρχεται σε αγωνιστική δράση μετά την μια αγωνιστική αποβολής που του είχε επιβληθεί….

Το «περίεργο» με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα συνεχίζεται. Η ομάδα ξεκίνησε με 3 νίκες στα 3 πρώτα παιχνίδια για να ακολουθήσουν  7  ήττες  στα επόμενα 7 παιχνίδια!!!

Πολύ καλή είναι η πορεία του Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου τον τελευταίο καιρό. Τρεις νίκες στους 4 αγώνες τελευταία, και η ομάδα από την τελευταία  θέση βρέθηκε στην 7η.  Διαθέτει μάλιστα την δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος( 23)…

 

Στον 2ο όμιλο οι Σαλαμινομάχοι συνεχίζουν την εντυπωσιακή  αήττητη φετινή τους πορεία . Με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες . Διαθέτουν  μάλιστα την καλύτερη επίθεση (32) ενώ την καλύτερη άμυνα έχει ο ΑΟΑΔ(7).

5 βαθμούς πίσω είναι οι Λέοντες Καμινίων (που κέρδισαν την ένσταση από τον Πανφαληρικό )και 6 από τον Θησέα.

Η πιο …ισορροπημένη ομάδα του  ομίλου είναι ο Αστέρας Νίκαιας με 5 νίκες και 5 ήττες σε 10 αγώνες . Ούτε μια ισοπαλία….

*Πάμε στους σκόρερς της Β’ Κατηγορίας

Προηγείται με 11 τέρματα  ο  Ρενάλντο Ράμα του Αργοναύτη

Ακολουθούν με  9  οι Ιλάνογλου( Σαλαμινομάχοι) ,  Νταής ( Θύελλα Μοσχάτου) Αγουρσαλίδης ( ΑΣ Κωφών ),Ντεντόπουλος ( Ποσειδών ) Κωνσταντινίδης( Παννεαπολικός)

 

*Καμία αλλαγή στη Γ’ Κατηγορία . Πυθαγόρας στην κορυφή με 24 βαθμούς και ακολουθεί ο ΑΟ Καστέλλας με 21 αλλά και έναν αγώνα λιγότερο. Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ σε 8 αγώνες ενώ έχει την καλύτερη επίθεση με 30 τέρματα ….

 

 

*Νικηφόρα συνέχισαν οι Μικτές ομάδες Κ-14 και  Κ-16   της ΕΠΣ Πειραιά απέναντι των αντίστοιχων της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής  στα Πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής ομάδων της ΕΠΟ,

Η ομάδα Κ-14  του Κώστα Σοφιανού σάρωσε  με 7-0. Τρία τέρματα πέτυχε ο Μούχαλης( 3’ 27’ 36΄), δυο ο  Δέμπη ( 7’, 49’ ) . και από ένα οι Αγιοβλασίτης 11’ , Μαρκολέφας 22’ .Η ομάδα Κ-16 του Κώστα Λαζάρου επικράτησε με 4-3 αν και μέχρι το 86’ έχανε με 1-3!!!

Η Δυτική Αττική προηγήθηκε 2-0 στο 22’ και 3-1 στο 26’.

Οι Πειραιώτες μείωσαν στο 24’ με τον Μπαντή , για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή στο τέλος . Ο Πουλιανάκης στο 86’ και στο 93’ και ο Μανουσογιαννάκης στο 87’  γύρισαν το παιχνίδι και η Κ16  της ΕΠΣΠ  πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε δυο παιχνίδια.

Κοντά στις Μικτές στη Νέα Πέραμο,  βρέθηκε  όπως κάνει συχνά ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ  Γιάννης Σπάθας που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Μικτές

Η αποστολή των Πειραιωτών έτυχε άψογης φιλοξενίας από τους υπεύθυνους της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής  τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

Και οι δύο Μικτές του Πειραιά  είναι στην πρώτη θέση των ομίλων τους, ενώ οι επόμενοι αγώνες είναι με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της  ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής είναι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο  γήπεδο «Π. Νικολαΐδης».

 

 

*Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Περάματος την  προσεχή Κυριακή 21/1, στις 11 το πρωί στο δημαρχείο της πόλης ( Λεωφ. Δημοκρατίας 28) .

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν   για την προσφορά τους :

Ο Δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκος .

Ο βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.

Ο πρώην ηγέτης του Περαμαϊκού Πέτρος Γκετσόπουλος

Ο πρώην πρόεδρος και ποδοσφαιριστής του Περαμαϊκού και αντιδήμαρχος Περάματος Τάκης Παπαβασιλόπουλος .

Θα τιμηθούν επίσης και δυο νεαρά παιδιά από το Πέραμα που διακρίνονται  και δοξάζουν την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Επίπεδο.

Είναι η Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια  Νεανίδων στο Kick Boxing  Μαρία Σταυρούλα Μιχαλακάκου και ο Χρυσός Βαλκανιονίκης Παίδων και πρωταθλητής Ελλάδος στην Πυγμαχία,  Άγγελος Καλαμάρης.

 

*Αύριο Σάββατο 20/1 στις 11 το  πρωί  ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και νήσων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Δημοτικό Κινηματογράφο Πειραιά «ΣΙΝΕΑΚ» ( Πλατεία Δημοτικού θεάτρου) .

 

*Η αθλητική παράδοση στην οικογένεια Μπουλέ συνεχίζεται . Τα τρία εγγόνια ( αγόρια) από τα επτά( τα υπόλοιπα είναι κορίτσια )  του πρώην συμβούλου της ΕΠΣΠ και κορυφαίου παράγοντα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου  αγωνίζονται στα τμήματα υποδομών του ΑΟ Κορυδαλλού . Ο Χρήστος , ο Αδριανός και  ο Ιάσονας  αγαπούν το ποδόσφαιρο και την άθληση. Παράλληλα όμως  έχουν το νου τους στο σχολείο και στο διάβασμα. Ο παππούς Χρήστος είναι πάντα δίπλα τους, τα προσέχει ,  τα συμβουλεύει και  παράλληλα τα καμαρώνει…