Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε  το κείμενο για τις εξαιρέσεις  διαιτητών που γράψαμε την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε μεγάλη ομάδα του  Πειραιά . Ακούστηκαν διάφορα σχόλια με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Σπάθα που με τον τρόπο του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση αυτή «φωτογραφίζοντας » ουσιαστικά αυτόν που προέβη σε αυτή την ενέργεια .

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά επανέρχεται σήμερα με νέα δήλωση , αλλά και διευκρινήσεις για το θέμα εξαίρεσης διαιτητών.

Αρχικά επανέλαβε ότι  παράγοντες σωματείων  δεν έχουν δικαίωμα να εξαιρούν διαιτητές  βάσει του κανονισμού . Μπορούν όμως  να επισκεφτούν  την Ένωση και να συζητήσουν το πρόβλημα και τότε η Επιτροπή Διαιτησίας θα κρίνει αν υπάρχει λόγος  να εξαιρέσει τον διαιτητή .

Να σημειωθεί ότι μόνο ο διαιτητής έχει δικαίωμα να εξαιρεί , αλλά μόνο ένα σωματείο.

Και ο κ. Σπάθας πρόσθεσε:

«Όποιος κινείται με αυτό τον τρόπο , όχι μόνο θα τιμωρείται για το συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και για τους υπόλοιπους.  Αυτός που συμβουλεύει  τον σοβαρό επιχειρηματία που διοικεί τον σύλλογο  αλλά δεν ασχολείται με τέτοια θέματα, μόνο κακό κάνει στην ομάδα αλλά και στο ποδόσφαιρο….

 

* Όπως και στην 1η αγωνιστική της Γ΄ Κατηγορίας, έτσι και σε αυτήν την 1η αγωνιστική του Β΄ γύρου, τα γηπεδούχα σωματεία της Γ΄ Κατηγορίας δεν θα πληρώσουν το εξοδολόγιο διαιτησίας, το οποίο είναι μιά προσφορά των Πειραιωτών διαιτητών.

 

 

*Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Ορυζομύλων στο Αιγάλεω. Χειρότερη δεν γίνεται . Σε κάποια σημεία μάλιστα έχει ξηλωθεί εντελώς και υπάρχει κίνδυνος  για σωματική ακεραιότητα των αγωνιζόμενων. Ας γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ανακατασκευή του διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα …..

*Σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται και τα αποδυτήρια  των φιλοξενουμένων στο γήπεδο  Κορυδαλλού, όπως κατήγγειλε ο Αμπελακιακός , δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα σχετικό βίντεο.

Κάτι ανάλογο είχε ακουστεί πρόσφατα και για τα αποδυτήρια στο γήπεδο Νίκαιας όπως και στο Πέραμα .

Οι Δημοτικές αρχές να  επιληφθούν άμεσα   και να ευπρεπίσουν τους χώρους . Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις δεν τιμούν κανένα και θα πρέπει επιτέλους να εκλείψουν….

 

 

*Θέμα  πρόεκυψε ξαφνικά  με την κίνηση της διοίκησης των Σαλαμινομάχων να καταθέσουν ένσταση κατά της Θύελλας Μοσχάτου  επειδή βάσει του φύλλου αγώνα για κάποιο χρονικό διάστημα  οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δυο μικρούς αντί για τρεις , όπως ορίζει ο κανονισμός.. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Μοσχατιώτικου συλλόγου.

Όπως αποδείχτηκε όμως το λάθος είχε γίνει από τον διαιτητή Μαμσάκο . Δυο δημοσιογράφοι που ήταν στο γήπεδο ο Σωτήρης Καλογιάννης και ο Θάνος Λογοθέτης κάνοντας την περιγραφή των αγώνων  ανέφεραν τη σύνθεση της Θύελλας   σωστά με μικρό να αντικαθιστά μικρό σε αντίθεση με το φύλλο αγώνα,  στο οποίο βέβαια όπως και να το κάνουμε δεν υπάρχει ανταπόδειξη. Εκτός αν ο διαιτητής κάνει συμπληρωματική( διορθωτική )  δήλωση , όπως έχει γίνει στο παρελθόν.

Αυτό όμως δεν χρειάστηκε να γίνει αφού οι Σαλαμινομάχοι  απέσυραν την ένσταση  γιατί όπως είπε ο Γενικός αρχηγός του συλλόγου Ταξιάρχης Βαττής αποδείχτηκε  πως δεν υπήρχε παρατυπία παρά το γεγονός ότι το φύλλο αγώνα είναι το ευαγγέλιο του παιχνιδιού.

Ξέρετε ποια ήταν η – νέα – αντίδραση της Θύελλας Μοσχάτου;

Η ανακοίνωση τους τα λέει όλα :
«Είναι από τις λίγες φορές που πρέπει να παραδεχτούμε ότι στον Πειραιά και στην Περιφέρειά του κυκλοφορούν άνθρωποι που φορούν παντελόνια.  Ε.Π.Ο.ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ..!!! Και έχουν και περιεχόμενό εσωτερικά τους.!! Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους στόχους σας .»
Μου άρεσε   όχι μόνο η ανακοίνωση αλλά και η συγκεκριμένη ( περιγραφική ) …διευκρίνιση!!

Τέλος καλό , όλα καλά λοιπόν. Από κει και πέρα τόσο οι διαιτητές θα πρέπει να προσέχουν τι γράφουν στα φύλλα αγώνα ,, όσο και οι αρχηγοί των ομάδων θα πρέπει να ελέγχουν αυτά που γράφονται πριν υπογράψουν….

 

 

*Την προσεχή Τετάρτη 7/2 θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νίκαιας ,  ο 1ος ημιτελικός Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Ατρόμητο Πειραιά.

Μια εβδομάδα αργότερα την Τετάρτη 14 /2 θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Αμφιάλης και του Εθνικού Πειραιά στο γήπεδο Σιταποθηκών.

 

*Μια νίκη και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των αγώνων των Μικτών που έγιναν την Τετάρτη στο «Παντελής Νικολαΐδης » με την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Η Μικτή Κ14 του Κώστα Λινάρδου  επικράτησε με 4-1 και βρίσκεται μετά από 3 αγώνες στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς μαζί με την Μικτή της ΕΠΣ Κορινθίας .

Αντίθετα η Κ16 του Κώστα Λαζάρου παρά την υπεροχή της  γνώρισε την ήττα με 2-3  από την αντίστοιχη της ΕΠΣΑΝΑ  που πέτυχε την πρώτη της νίκη .

Πάντως βρίσκεται στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς μαζί με την Μικτή της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

 

 

*Την  προσεχή Δευτέρα 5 /2/2024 θα πραγματοποιηθεί η εβδομαδιαία συγκέντρωση  των Πειραιωτών  διαιτητών  στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιώς ( Γούναρη 31-33 7ος όροφος).

Θα γίνει εκμάθηση κανονισμών καθώς και συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα γήπεδα..

Ο πρόεδρος Σπύρος Λιόλιος και το Δ.Σ τους Συνδέσμου σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΠ καλούν όλους τους Πειραιώτες διαιτητές , αξιολογημένους και μη  να  παραβρεθούν…

 

Γ’ Εθνική

 

Ο Εθνικός Πειραιά νίκησε άνετα με 3-0 τον Ατρόμητο Πειραιά και είναι πάντα πίσω από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο 7 βαθμούς . Την Κυριακή θα παίξει με την Επισκοπή ( 10η)  στην Κρήτη.

Η Προοδευτική( 12η)  δεν μπόρεσε να νικήσει τον ΑΟ Χαϊδαρίου (8ος ) (1-1)  Έμεινε όμως και πάλι  με πολλά παράπονα για  την διαιτησία . Τώρα αγωνίζεται και πάλι στο «κλουβί» με τον Απόλλωνα Σμύρνης ( 13ος)σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι.

Ο Περαμαϊκός ( 16ος) το πάλεψε στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα( 13ος )  αλλά έχασε στο τέλος με πέναλτι έχοντας και πάλι παράπονα από τη διαιτησία αλλά και την φιλοξενία. Την Κυριακή υποδέχεται στο Πέραμα τον Ερμή  Ζωνιανών( 15ος)

Ο  ουραγός Ατρόμητος( 18ος)  που ηττήθηκε με 0-3 από τον Εθνικό Πειραιά , έδειξε πολύ καλά στοιχεία με το ανανεωμένο, εξ ολοκλήρου, ρόστερ του ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες σχεδιάζοντας παράλληλα και το μέλλον . Την Κυριακή αγωνίζεται εκτός έδρας με τον ΑΟ Υπάτου( 5ος ).

 

*Τα  αγωνιστικά και στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας που πέρασε στον Πειραιά .

Ο πρωτοπόρος του 1ου ομίλου ΑΠΟ  Κερατσίνι  όχι μόνο επανήλθε στις νίκες επικρατώντας στο τέλος του Ικάρου Καλλιθέας αλλά αύξησε και τη διαφορά σε 6 βαθμούς από τον Αίαντα και 7 από τον Αμπελακιακό που στραβοπάτησαν.

Στον όμιλο αυτό είχαμε τις δυο – ακόμα – βαριές ήττες της Νίκης Ρέντη και των Φιλάθλων και μάλιστα με το ίδιο σκορ 0-8 . Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς έχοντας από μία νίκη και 14 ήττες .

Οι Φίλαθλοι μάλιστα έχουν τη χειρότερη επίθεση , αλλά και άμυνα ( 5-75) .

Το Κερατσίνι διαθέτει την καλύτερη άμυνα με 5 γκολ  ενώ την πιο παραγωγική επίθεση έχει ο Αίας με 39.

Στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ο ΑΟ Καραβάς συνέχισε τον καλπασμό του συντρίβοντας με 7-0 την , άλλοτε κραταιά , Ελλάδα Ποντίων και βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά από την Αμφιάλη . Έχει 14 συνεχόμενες νίκες με 63-1 τέρματα στο διάστημα αυτό . Γενικά έχει τόσο την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα ( 64-3).

Στον αντίποδα ο Ηρακλής Νίκαιας ( 7-53)

Η πολύ καλή φέτος Αμφιάλη  του Άρη Κακογιάννη,  την οποία  όμως ακολουθούν οι – 5 βαθμοί   από το ξεκίνημα νίκησε την ανεβασμένη  Χαλκηδόνα και την άφησε πίσω 7 βαθμούς μαζί με την Χαραυγή και τον ΑΣ Δραπετσώνας .

«Φρένο » για τον ΑΣ Δραπετσώνας που μετά από 8 συνεχόμενες νίκες  γνώρισε την ήττα μέσα στο γήπεδο του από τον Αετό Κορυδαλλού .

Στα αξιοσημείωτα η εκτός έδρας νίκη της ΑΕ Μοσχάτου μέσα στον Κορυδαλλό επί του Δία που ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι η κατάσταση στη συνέχεια και μετά την ενίσχυση της ομάδας  θα  φέρουν καλύτερες μέρες….

Η Ελλάς Ποντίων με το 0-7 από τον ΑΟ Καραβά γνώρισε την  πιο βαριά ήττα  στην ιστορία της . Σίγουρα η φετινή πορεία του συλλόγου με τις μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν , θα πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους….

*Αν και ο ΑΟ Καραβάς σημείωσε 7 γκολ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Σάββας Ηλιάδης σκόραρε μόνο μια φορά φτάνοντας τα 24.

Στην δεύτερη θέση με 20 γκολ ανέβηκε ξανά ο Βαγγέλης Νικολόπουλος  που πέτυχε 4 γκολ  απέναντι στους Φιλάθλους  …μιμούμενος τον  Ηλία Ζέρβα του Αίαντα Σαλαμίνας  ο οποίος  είχε πετύχει κι αυτός 4 τέρματα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αυτή την αγωνιστική με το Νέο Ικόνιο «σίγασε »(0-0)  και έτσι έμεινε στα 17 . γκολ.

Ούτε αυτή την εβδομάδα κατάφεραν  να σκοράρουν και αυτοί που ακολουθούν :

Ο Τζήμας Πεκόφ( ΑΕ Νίκαια)με  12  και με 10 ο Κούλης Ηλιόπουλος ( Χαραυγής) και ο Κυριάκος Μπόγρης ( ΑΕ Νίκαια)

 

Στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ο Αργοναύτης σάρωσε με 4-0 τον Ποσειδώνα και ξέφυγε 5 βαθμούς από την ΑΕ Περάματος που γνώρισε ανέλπιστη συντριβή με 0-4 μέσα στο γήπεδο της από τον φορμαρισμένο ΑΟ Κορυδαλλό που την πλησίασε στους 3 βαθμούς.

Μεγάλη νίκη , η τρίτη συνεχόμενη για τον ΑΣ Κωφών  επί του Πειραϊκού τον οποίο ξεπέρασε στην βαθμολογία.

Στην πρεμιέρα του Β’ γύρου η ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα πέτυχε νίκη μετά από 7 συνεχόμενες ήττες και μια ισοπαλία. Όπως ακριβώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα….

*Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τους πρωτοπόρους και αήττητους  Σαλαμινομάχους  ( 2-2 με Θύελλα Μοσχάτου) αλλά οι Λέοντες Καμινίων που ακολουθούν γνώρισαν την ήττα από τον Παννεαπολικό που πλησιάζει όπως  και ο ΑΟΑΔ.

Την δεύτερη νίκη της πέτυχε η ΑΕ Χατζηκυριακείου που  είχε να νικήσει από τις 11 Νοεμβρίου όταν είχε επικρατήσει του Πανφαληρικού ο οποίος την Κυριακή σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ( 3-0 τον Προφήτη Ηλία.

 

*Πρώτος σκόρερ στη Β’ Κατηγορία  είναι ο  Ρενάλντο Ράμα  του Αργοναύτη με 16  τέρματα  που σκόραρε τρεις φορές στο 4-0 επί του Ποσειδώνα και ακολουθούν με 14 ο Γιάννης Κωνσταντινίδης του Παννεαπολικού που πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του στο 3-2 επί των Λεόντων Καμινίων .

Ακολουθούν με 10 ο Αντώνης Νταής της Θύελλας Μοσχάτου , ο Αριστοτέλης Ντεντόπουλος του Ποσειδώνα και ο Μπάμπης Κουβάτσος της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας .

 

 

*Στη Γ’ Κατηγορία ο Πυθαγόρας είναι πρωταθλητής  χειμώνα και μόνος στην κορυφή , αυτή τη φορά με ίσους αγώνες με όλους .

Στον τελευταίο αγώνα του α΄ γύρου η Καστέλλα γνώρισε την ήττα από την Άνω Νεάπολη με 2-3 και μάλιστα  μέσα στο ΣΕΦ.  Είναι η δεύτερη φορά που χάνει η ομάδα του Παναγιώτη Κωστή ( η πρώτη ήταν από την Δόξα Πειραιά ) . Και οι δυο ήττες έγιναν στο γήπεδο της…

Η Άνω Νεάπολη με τη μεγάλη νίκη ελπίζει και πάλι για την άνοδο . Είναι 6 βαθμούς πίσω από τον Πυθαγόρα και 3 από την Καστέλλας.

Στον 2ο όμιλο της Γ’ των αναπτυξιακών ομάδων

,δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις . Ο πρωτοπόρος Παντζιτζιφιακός γνώρισε την ήττα από τους Νέους Ευγένειας ( 10ος ) .Και ξέρετε γιατί; Επειδή αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες προωθήθηκαν στην α’ ομάδα. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του ομίλου αυτού. Να αναδεικνύονται και να προωθούνται ταλέντα…

 

Οι διπλές( και βάλε….) διαιτησίες της εβδομάδας.

Πρωταθλητής αυτής της εβδομάδας ο Γιάννης Καζάς που σφυρίζει έναν αγώνα Α’ Πειραιά , έναν Β’ και έναν για το πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ Κ-17 ( Ολυμπιακός – Κηφισιά) .

Ο Κώστας Δαμιανάκης διαιτητεύει έναν αγώνα Β’ Πειραιά και έναν για το πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ Κ-19( Ατρόμητος Αθ. –ΠΑΟΚ)

Η Χαρά Βογιατζιδάκη σφυρίζει έναν αγώνα Β’ Πειραιά και ένα για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Γυναικών (  Άγιος Θωμάς- Ιαλυσός ) .

Από κει και πέρα δυο αγώνες Α’ Πειραιά θα διευθύνουν οι Αλατσάκης, Ζέστας, Τζαγκαράκης.

Έναν Α’ και έναν Β΄ο Ζησιμόπουλος έναν Β’ και έναν Γ’ οι Μπεσίρης και Πουλόπουλος Δ.

Δυο αγώνες Γ’ και έναν υποδομών ο Δαμίγος , έναν Β’ και 2 υποδομών ο Λυτρίβης ,ενώ ο Φωτιάδης θα διαιτητεύσει έναν αγώνα Γ’ Κατηγορίας και 4 υποδομών!!

 

*Επιστρέφει την Κυριακή στο Κερατσίνι ο Λουκάς Κάλλας . Αυτή την φορά όμως σαν αντίπαλος αφού εδώ και δυο εβδομάδες είναι προπονητής στον Ερμή Κορυδαλλού.

Ο ικανός τεχνικός έχει τεράστια  προσφορά στους «ροσονέρι» σαν ποδοσφαιριστής για 8χρόνια , αλλά και σαν προπονητής…

 

*Την Κυριακή 4/2 στις 12 το μεσημέρι ο Αμπελακιακός θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμπελακίων.

 

*Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς ο Θόδωρος Αργουδέλης ένας σπουδαίος  ποδοσφαιριστής και άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με τον Ατρόμητο Πειραιά τη φανέλα του οποίου τίμησε για πολλά χρόνια . Ήταν μέλος της ομάδας  που  την αγωνιστική περίοδο 1960-61 αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική Κατηγορία . Η διοίκηση του συλλόγου συλλυπείται την οικογένεια του και μετέχει στο πένθος της…

 

*Επιστροφή στις ρίζες για τον Βασίλη Καλύκα. Ο 20χρονος επιθετικός  που είναι γιος του προπονητή Δημήτρη Καλύκα , γύρισε στον Αετό Κορυδαλλό , από τις Ακαδημίες του  οποίου είχε ξεκινήσει . Επιστρέφει πιο έμπειρος αφού στα  προηγούμενα χρόνια είχε αγωνιστεί στην Κ-17 του Ατρομήτου Αθηνών, την Κ-18  του Ιωνικού Νίκαιας  καθώς και στη Γ’ Εθνική με  Κερατσίνι και Ατρόμητο Πειραιά.

 

*Την προσεχή Τετάρτη  7 Φεβρουαρίου στις 7μμ  η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη  πίτα της στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου  Κορυδαλλού ( Σολωμού 4 απέναντι από τις Φυλακές ).

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν διάφορες προσωπικότητες του Αθλητισμού για την προσφορά τους.

 

Με το βραβείο « Παναγιώτης Σαλπέας» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Τσιρίδης .Επίσης ο Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Διονύσης Αγγελόπουλος, ο παραολυμπιονίκης στην ποδηλασία Νικόλαος Παπαγγελής ,  οι παλαίμαχοι άσοι του ποδοσφαίρου Βασίλης Σιώκος, Νίκος Σαργκάνης, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Αντώνης Κασδοβασίλης, Άγγελος Αντωνάκος, Μπάμπης Σαϊπάς, Γιώργος Δεϊμέζης, Δημήτρης Χόρτσας Νίκος Λαμπρινάτος, Κώστας Μπάκης, Κώστας Λαλιώτης , Δημήτρης Τσούκας Βάιος Αλεξανδρής.

Επίσης ο πρώην διαιτητής ΦΙΦΑ Κώστας Δημητριάδης, η διεθνής βοηθός διαιτητή Παναγιώτα Κουτσουμπού.

Οι προπονητές Σούλης Παπαδόπουλος, Τάκης Πικραμένος.

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας Βασίλης Ντάκουλας.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και δημοσιογράφος Κώστας Πάσχος.

Ο ιατρός Γιώργος Κοπαλάς.

Θα τιμηθούν επίσης ο Εθνικός ΟΦΠΦ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του, η γυναικεία ομάδα του ΑΣ Ποντίων καθώς και η ακαδημία ποδοσφαίρου του ίδιου συλλόγου.

Τέλος θα τιμηθεί με το κύπελλο ήθους η ομάδα βετεράνων του ΑΟ Νέου Ικονίου.

 

*Την προσεχή Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στα Ταμπούρια του Πειραιά( Σπάρτης και Πατρών) θα πραγματοποιηθεί το 40ήμερο μνημόσυνο  της μητέρας του φίλου βετεράνου διαιτητή Αντώνη Τόγια , Κυριακής.