Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Παίρνω αφορμή από τον προχθεσινό ημιτελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΠ ανάμεσα  στον ΑΟ Καραβά και τον  Ατρόμητο Πειραιά  που έγινε στο γήπεδο της Νίκαιας  σχετικά με κάποιες απόψεις  του γνωστού παράγοντα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου Βασίλη Τσιτούρα. Αν το παιχνίδι αυτό γινόταν στην έδρα της Καμινιώτικης ομάδας  θα ήταν στο Ρέντη.  Εκεί όπου έχει έδρα και ο Καραβάς στο πρωτάθλημα . Γιατί το λέω αυτό;

Μιλάμε για δυο ιστορικές και μεγάλες ομάδες του Πειραιά που δεν έχουν ουσιαστικά έδρα στην πόλη που ανήκουν .  Μου ήλθε στο μυαλό μια δραματική ταινία του 1973 με τους Αλέν Ντελόν , Ζαν Γκαμπέν που λέγεται :«Δυο ξένοι στην ίδια πόλη» Αυτό λοιπόν ισχύει για τις προαναφερόμενες ομάδες  και όχι μόνο . Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει εδώ και χρόνια ο Πειραιάς παραμένει ουσιαστικά άστεγος ποδοσφαιρικά.

Ο Εθνικός μια από τις  πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας αναγκάζεται να χρησιμοποιεί για έδρα γήπεδα άλλων περιοχών. Τώρα παίζει στο Μοσχάτο, παλαιότερα στο Πέραμα, στον Ταύρο , στην Καλλιθέα. Μέχρι στους Αγίους Αναργύρους έφτασε να αγωνίζεται σαν γηπεδούχος.

Πριν από μερικούς μήνες είχε δοθεί υπόσχεση από τον Δήμο Πειραιά ότι  στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. θα γινόταν ανακατασκευή ώστε να μπορεί ο Εθνικός να το χρησιμοποιεί σαν έδρα για τους αγώνες πρωταθλήματος .Κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει . Κάπου κολλάει το θέμα δηλαδή.

Στο γήπεδο αυτό  που είναι το μοναδικό σε όλο τον Δήμου Πειραιά  με κανονικές διαστάσεις , αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να διεξάγονται αγώνες παρά μόνο Γ’ Κατηγορίας  Πειραιά , καθώς και υποδομών  της ΕΠΣΠ.

Εκεί «στοιβάζονται » καθημερινά  γύρω στις 10 ομάδες  του Κεντρικού Πειραιά για προπόνηση. Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα γήπεδα στον Δήμο που είναι καθαρά προπονητικοί χώροι , όπως αυτό στα Καμίνια( Αμοργού ) και στον Άγιο Διονύση .

Εδώ και μερικά χρόνια  έχει αποφασιστεί να γίνει γήπεδο ο χώρος του αμαξοστασίου του παλαιού ΚΤΕΛ που βρίσκεται επί των οδών Θηβών και Λεβαδείας στην Παλιά Κοκκινιά  . Έχουν γίνει προσπάθειες  αλλά και  ενέργειες   για να μετατραπεί ο  χώρος αυτός σε ένα όμορφο γήπεδο . Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το γήπεδο αυτό θα γίνει . Όμως υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους το έργο καθυστερεί . Γιατί όμως τόσο πολύ ; Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να δώσει απάντηση;

Κατά καιρούς στο παρελθόν είχαν βρεθεί χώροι , όπως το στρατόπεδο «Παπαδογεωργή » στα Καμίνια , το εργοστάσιο της «ΧΡΩΠΕΙ » στην οδό Πειραιώς στο Νέο Φάληρο . Δεν προχώρησαν όμως αφού υπήρχαν μεγάλα εμπόδια.

Ο Δήμος του Πειραιά χρειάζεται οπωσδήποτε γήπεδα. Διαφορετικά τα σωματεία της περιοχής δεν έχουν κανένα μέλλον. ……

 

*Τεράστιο θέμα δημιουργήθηκε με την τηλεοπτική  μετάδοση του ημιτελικού αγώνα  Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Ατρόμητο Πειραιά.

Καταρχήν να πούμε ότι την παραμονή του παιχνιδιού  η ΕΠΣΠ στο δελτίο τύπου της είχε ανακοινώσει    ότι «ο αγώνας  θα μεταδοθεί  ζωντανά σε livestreaming  μετάδοση από την ιστοσελίδα “studiomagic.gr”.».

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μόλις  λίγα λεπτά στην κυριολεξία,  πριν να ξεκινήσει ο ημιτελικός. Ο ηγέτης του Ατρομήτου Χρήστος Σδρένιας ζήτησε να δει  την άδεια της μετάδοσης από τον υπεύθυνο  Δημήτρη Κατσικώστα . Ο τελευταίος  αρνήθηκε  λέγοντας ότι μόνο στον παρατηρητή θα τη δείξει αν του ζητηθεί και αμέσως πήγε στη θέση του για να ξεκινήσει η μετάδοση. Η ώρα είχε πάει 15.28 ( δυο λεπτά πριν να ξεκινήσει ο αγώνας) και ο διαιτητής Γιώργος Αλατσάκης  τόνισε ότι αν ο υπεύθυνος της μετάδοσης δεν δείξει την άδεια  το παιχνίδι δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά. Αμέσως ο παρατηρητής του ημιτελικού Γιάννης Αντωνόπουλος  παρακάλεσε τον υπεύθυνο  να του δώσει την άδεια, κάτι που έγινε . Με τη σειρά του  ο παρατηρητής την έδειξε  στον διαιτητή, που έδωσε την έγκριση του.

«Τώρα ο αγώνας μπορεί να μεταδοθεί κανονικά» τόνισε ο Αλατσάκης , αλλά η απάντηση του κ. Κατσικώστα άφησε άφωνους όλους:

«Ναι ,αλλά τώρα δεν μπορώ εγώ . Σηκώνομαι και φεύγω » Και μάζεψε τα πράγματα και έφυγε απειλώντας ότι θα κινηθεί νομικά . Έτσι μάταια περίμεναν όλοι να δουν τον αγώνα από τα σπίτια τους….

Για το  θέμα αυτό  από την ΕΠΣΠ μας είπαν  ότι για τους αγώνες Κυπέλλου ισχύει  μόνο η άδεια της Ένωσης,  ενώ για τους αγώνες πρωταθλήματος εκτός της άδειας χρειάζεται και η συγκατάθεση του γηπεδούχου σωματείου. Μάλιστα τόνισαν ότι  για το συγκεκριμένο πρόβλημα την Τετάρτη, ο κ. Σδρένιας που ήταν και φιλοξενούμενος δεν είχε κανένα δικαίωμα να ζητήσει να δει την άδεια . Για τον λόγο αυτό ενδέχεται να κληθεί σε απολογία ….

 

Από τώρα η ΕΠΣΠ έχει προγραμματίσει  για τις αργίες του Μαρτίου τι θα γίνει.

Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 16-17 /3 που είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα υπάρχει  αγωνιστική δραστηριότητα σε Α΄  Β΄ και   Γ΄ Κατηγορία.

Αντίθετα το επόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 /3 παραμονές της  25ης Μαρτίου οι αγώνες θα γίνουν κανονικά….

 

Αυτό συμβαίνει φέτος με τον Αστέρα Κερατσινίου δεν έχει προηγούμενο . Με τις ποινές που έχουν επιβληθεί η ομάδα έχει εξοντωθεί  αγωνιστικά , αλλά κυρίως οικονομικά .

Η αρχή έγινε στις 19 Νοεμβρίου στον αγώνα με τον Φαληρικό και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Μαρινάκη .

Ο Αστέρας τιμωρήθηκε με 410 € πρόστιμο ( που αναλύεται 100 στον σύλλογο , 100 στον πρόεδρο Παναγιώτη Ιωακείμ, 200 στον αποβληθέντα ποδοσφαιριστή Δρένη και 10€ στον προπονητή Χρήστο Ιωακείμ.

Αν λάβουμε υπόψη ότι σε δυο αγώνες ήλθαν διαιτητές από άλλες Ενώσεις τα έξοδα ανέβηκαν περισσότερο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά  ήλθε νέα ποινή για τον πρόεδρο  Παναγιώτη Ιωακείμ στον αγώνα με τον Πήγασο ( εξυβριστική συμπεριφορά αν και τιμωρημένος). Που ισοδυναμεί με  100€ ακόμα πρόστιμο και επιβολής απαγόρευσης  εισόδου στα γήπεδα για 15 ημέρες που διπλασιάζεται λόγω υποτροπής σε 30 , με την ποινή να ισχύει μετά την έκτιση της ήδη προηγούμενης επιβληθείσης ποινής . Αν δεν τηρηθεί αυτό τότε ο Αστέρας απειλείται με άλλα 300€ χρηματική ποινή!!

 

* Με διπλή νίκη επέστρεψαν από το Λέχαιο Κορινθίας οι Μικτές Κ-14 και Κ-16 της ΕΠΣ Πειραιά.

Η Κ14 του Κώστα Σοφιανού σάρωσε την αντίστοιχη της ΕΠΣ Κορινθίας με 0-4, ενώ η Κ16  του Κώστα Λαζάρου επικράτησε με 2-3 .

Οι δυο Μικτές του Πειραιά θέλουν  νίκη στους αγώνες τους με την Δυτική Αττική για να κατακτήσουν την πρώτη θέση και να περάσουν στην επόμενη φάση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 12.00( Κ -14) και στις 15.00( Κ-16).

 

*Ο Γιώργος Πράπας  που αποχώρησε πρόσφατα από την Αστυπάλαια Κορυδαλλού είναι ο νέος τεχνικός του Δία Κορυδαλλού .

Ο ικανός  προπονητής είναι ο τρίτος  που αναλαμβάνει τον σύλλογο φέτος, μετά τους Παναγιώτη Αγγελάκη και Νίκο Καίσαρη. Δεν αλλάζει  όμως  περιβάλλον αφού θα συνεχίσει να βρίσκεται  στο ίδιο γήπεδο με τα αποδυτήρια της νέας του ομάδας να είναι λίγα μέτρα πιο μακριά από αυτά της παλιάς….

 

*Με εξαίρεση τον Εθνικό( 2ος) που σάρωσε με 4-0 ην Επισκοπή( 11η) οι υπόλοιπες Πειραϊκές ομάδες δεν τα κατάφεραν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής .

Οι κυανόλευκοι μπορεί να παραμένουν αήττητοι αλλά οι 7 ισοπαλίες τους έχουν αφήσει 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο.

Την Κυριακή ο Εθνικός υποδέχεται τον Αλμυρό Γαζίου( 5ος ).

Νέα ήττα  για την Προοδευτική ( 12η) στην έδρα της . Αυτή τη φορά από τον Απόλλωνα Σμύρνης ( 10ος )με 1-2.

Επειδή ακούστηκαν πολλά ενώ υπήρχαν και αρκετές γκρίνιες , θα πρέπει να τονίσουμε ότι  όλοι πρέπει να έλθουν κοντά στην ομάδα και να σταθούν στο  πλευρό του Γιώργου Μαλαδάκη  του ανθρώπου που ουσιαστικά σηκώνει μόνος του όλο το βάρος της ομάδας και ο οποίος δεν φταίει σε καμία περίπτωση για την πορεία  των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα…

Μεθαύριο η Προοδευτική αγωνίζεται στα Ζωνιανά με τον τοπικό Ερμή( 14ος)

Φως ελπίδας για τον  Περαμαϊκό(16ος) που  σάρωσε με 4-0 τον Ερμή Ζωνιανών. Είναι φανερό ότι η ομάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραμείνει στην κατηγορία παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο της. Καθοριστικό για το μέλλον της ομάδας θεωρείται το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ελλοπιακό( 11ος )εκτός .

Αποκλείστηκε από το Κύπελλο ο Ατρόμητος Πειραιά που δεν πηγαίνει καλά και στο πρωτάθλημα. Στον σύλλογο πάντως σχεδιάζουν το μέλλον χρησιμοποιώντας αρκετά νεαρά ταλαντούχα παιδιά.

«Η ομάδα μας έδειξε ότι έχει μέλλον πάρα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε έναν δύσκολο και απαιτητικό όμιλο με μεγάλες και εύρωστες ομάδες. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και στον Κον Δημητρίου Π. αποχαιρετήσαμε τον θεσμό του κυπέλλου με ψηλά το κεφάλι η ομάδα μας χρειάζεται πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνη από τον φίλαθλο κόσμο μας !!!» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου Αντώνης Καρπούζας .

Λίγες ώρες αργότερα ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι παραιτείται λόγω προβλήματος οικογενειακής φύσεως ( χειρουργείο συζύγου του) και πρόσθεσε:

«Εύχομαι στην ποδοσφαιρική οικογένεια της ομάδας κάθε επιτυχία και στον αδελφικό μου φίλο Χρήστο Σδρένια καλή δύναμη στην συνέχεια του πρωταθλήματος!!!»

Ο Ατρόμητος που την Κυριακή γνώρισε βαριά ήττα με 0-6 από το Ύπατο ( 6ος ) υποδέχεται μεθαύριο την Επισκοπή( 11η)…..

 

*Ο ΑΟ Καραβάς επικράτησε με 3-1 του Ατρομήτου Πειραιά στον ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΠ και προκρίθηκε για δεύτερη φορά  στον τελικό  και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Αμφιάλης- Εθνικού Πειραιά που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 15.30 στο γήπεδο Σιταποθηκών.

Η ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη  είναι σίγουρα η μεγάλη  πρωταγωνίστρια  στον φετινό Πειραιά σπάζοντας όλα τα κοντέρ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με εξαίρεση την ήττα από την Αμφιάλη στις 23 Σεπτεμβρίου , μετράει 15 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο.

Συνολικά και στις δυο διοργανώσεις  έχει πετύχει 86 τέρματα ενώ η εστία του έχει παραβιαστεί μόλις 5 φορές. Ιδανική πορεία μέχρι τώρα που δείχνει πόσο άψογα λειτουργεί  η ομάδα  φέτος ….

Αναφερόμενος στη πορεία του συλλόγου  ο πρόεδρος Βασίλης Γκούμας δήλωσε :  Έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος της ομάδας του ΚΑΡΑΒΑ και θέλω να επισημάνω κάτι που είναι πολύ σημαντικό .

Όλοι στην ομάδα είμαστε μια οικογένεια,

έχουμε πετύχει μεγάλα πράγματα και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο από το Δ,/Σ, το προπονητικό team ,τους φροντιστές τον Γενικό αρχηγό ,την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, τους παίκτες όλους.

Δεν ξέρω εάν θα πάρουμε το κύπελλο η το πρωτάθλημα, αλλά πάντα όλοι στην ομάδα θα προσπαθούμε να βάζουμε ένα λιθαράκι για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!!!!»

 

 

*Στο πρωτάθλημα ο ΑΟ Καραβάς έχει πετύχει 66 γκολ ενώ δεύτερος πολύ πίσω,  με 36 είναι ο ΑΣ Δραπετσώνας . Και αφού αναφερθήκαμε στον τελευταίο  να πούμε ότι μετά από 8 συνεχόμενες νίκες μετράει δυο ήττες στα τελευταία δυο παιχνίδια…

Η άλλοτε κραταιά Ελλάς Ποντίων στα τρία τελευταία παιχνίδια μετράει ισάριθμες ήττες με 0-12 τέρματα…

Ο Ηρακλής Νίκαιας μόνο ήττες έχει φέτος .16 στα 16 παιχνίδια. Η απόλυτη κατηφόρα….

 

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή και λογικά ούτε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε . Το Κερατσίνι που προπορεύεται και ο Αίας που ακολουθεί αγωνίζονται εκτός έδρας με τους δυο τελευταίους της βαθμολογίας . Νίκη Ρέντη και Φιλάθλους αντίστοιχα. Αντίθετα ο Αμπελακιακός υποδέχεται τον Παντζιτζιφιακό στο ντέρμπι της αγωνιστικής…

 

H είδηση δεν ήταν  ότι ο Καραβάς νίκησε με 2-0 τη Δραπετσώνα. Η  είδηση είναι ότι ο Σάββας Ηλιάδης δεν σκόραρε. Πάντως παραμένει στην κορυφή με 24  τέρματα έναντι 22 του Βαγγέλη Νικολόπουλου  ο οποίος πέτυχε  τα 2 από τα τέσσερα γκολ στο 4-2 του Παντζιτζιφιακού στο 4-2 επί της Αναγέννησης Μοσχάτου και πλησιάζει…

Ο Ηλίας Ζέρβας του Αίαντα Σαλαμίνας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν σκόραρε και έμεινε στα 17 ενώ στα 13 ανέβηκε ο Τζίμας Πεκόφ της ΑΕ Νίκαιας .

 

*Και  τώρα πιάστε τον . Ο λόγος  για τον πρωτοπόρο του 1ου ομίλου της Β’ κατηγορίας Αργοναύτη που ξέφυγε από τους διώκτες του ΑΟ Κορυδαλλό και ΑΕ Περάματος 8 βαθμούς .

Όσον αφορά τον Περαματιώτικο σύλλογο φαίνεται ότι διέρχεται μια αγωνιστική κρίση . Μικρή ή μεγάλη θα δείξει. Μέχρι πριν από δυο αγωνιστικές , είχε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα   Στα δυο τελευταία παιχνίδια γνώρισε ισάριθμες ήττες με 0-6 τέρματα….

Στον 2ο όμιλο οι Σαλαμινομάχοι είναι σταθερά στην κορυφή και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στον Πειραιά  έχοντας 4 βαθμούς διαφορά από τους Λέοντες Καμινίων τους οποίους υποδέχεται αύριο στα Αμπελάκια , στο ντέρμπι της αγωνιστικής…

 

*Πρώτος σκόρερ στη Β’ Κατηγορία  είναι ο  Ρενάλντο Ράμα  του Αργοναύτη ο οποίος με τα τρία γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πανιώνιο Κερατσινίου έφτασε  τα  19 . Να σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Ράμα πέτυχε χατ-τρικ  .Ακολουθεί  με 14 ο Γιάννης Κωνσταντινίδης του Παννεαπολικού  και με 10 ο Αντώνης Νταής της Θύελλας Μοσχάτου , ο Αριστοτέλης Ντεντόπουλος του Ποσειδώνα, ο Μπάμπης Κουβάτσος της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας  και ο Μανώλης Αγουρσαλίδης του ΑΣ Κωφών . Ο τελευταίος στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ’ Πειραιά  είχε σημειώσει 36 γκολ…..

 

*Στην Γ’ Κατηγορία ο Πυθαγόρας προελαύνει. Μετράει 10 συνεχόμενες νίκες . Η μοναδική του ήττα έγινε από την Καστέλλα στις 5 Νοεμβρίου  , τρεις μήνες πριν …

 

*Την περασμένη Δευτέρα 5/2 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιώς η καθιερωμένη πλέον συγκέντρωση των Πειραιωτών διαιτητών .

Παραβρέθηκαν περίπου 35 διαιτητές στους οποίους έκανε ανάλυση κανονισμών ο καθηγητής διαιτησίας και αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Πειραιά Μπάμπης Μοιραδωράκης

*Η Επιτροπή Διαιτησίας δίνει βάρος φέτος στην συμπεριφορά των διαιτητών στους αγώνες , απέναντι σε παράγοντες και ποδοσφαιριστές . Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο,  αλλά  ένας διαιτητής εδώ και ένα μήνα περίπου βρίσκεται «στο ψυγείο». Τελευταία φορά που έπαιξε ήταν στις 7 Ιανουαρίου……

 

*Πάμε στους ορισμούς του Σαββατοκύριακου . Είχε μεγάλο πρόβλημα η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΠ αφού 4 Πειραιώτες σφυρίζουν σε αγώνες Γ’ Εθνικής .

Είναι οι Δαμιανάκης( Κω ) Γιανναράκης( Ερμιόνη) Λαθύρης( Μαρκόπουλο)Ζέστας( Ζωγράφου) .

Ο Μαμσάκος διαιτητεύει αγώνα Β’ Εθνικής Γυναικών( Ελευσίνα) και ο Δαμίγος Γ’ Γυναικών( Παιανία) .

Από τους παραπάνω οι τρεις σφυρίζουν και Πειραιά.

Ο Λαθύρης και ο Μαμσάκος_ Β’ Πειραιά και  ο Δαμίγος Γ’ Πειραιά.

Στα καθαρώς Πειραϊκά παιχνίδια δυο αγώνες Α’ Πειραιά διαιτητεύουν οι Μπαλαχούτης, Ζησιμόπουλος, έναν Α΄και έναν Β’ οι  Λιάτσος , Τζαγκαράκης, Τραϊφόρος.

Δυο αγώνες Γ’ Πειραιά και 4 υποδομών διευθύνει ο Φωτιάδης ενώ ο Κατσιδώνης δυο Γ’ και έναν υποδομών.

«Σούπερμαν» της αγωνιστικής ο Γ. Καραγιάννης που διαιτητεύει 9(!!) παιχνίδια υποδομών…..

 

*Να και ένα μοναδικό ρεκόρ που δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι. Το μάθαμε από τον Αστέρα Νίκαιας  . Στους 13 αγώνες πρωταθλήματος μέχρι τώρα η ομάδα δεν έχει κερδίσει ούτε ένα πέναλτι. Τυχαίο ή κάτι άλλο;;…

 

*Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της  Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  παρουσία πλήθους κόσμου που πλημμύρισε την αίθουσα  εκδηλώσεων  του 8ου Γυμνασίου Κορυδαλλού.

Αρχικά έγινε η κοπή της πίτας από τον πρόεδρο Κανέλλο Τσίρμπα ενώ Κρητικούς χορούς χόρεψε ο σύλλογος Κρητών Κορυδαλλού – Νίκαιας «Άγιος Ανδρέας» .

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν προσωπικότητες του Αθλητισμού για την προσφορά τους.

Με το βραβείο « Παναγιώτης Σαλπέας» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Τσιρίδης .Επίσης ο Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Διονύσης Αγγελόπουλος, οι παλαίμαχοι άσοι του ποδοσφαίρου Νίκος Σαργκάνης, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Αντώνης Κασδοβασίλης, Άγγελος Αντωνάκος, Μπάμπης Σαϊπάς, Γιώργος Δεϊμέζης, Δημήτρης Χόρτσας , Νίκος Λαμπρινάτος, Κώστας Μπάκης, Κώστας Λαλιώτης , Δημήτρης Τσούκας , Βάγιας Αλεξανδρής.

Επίσης ο πρώην διαιτητής ΦΙΦΑ Κώστας Δημητριάδης, η διεθνής βοηθός διαιτητή Παναγιώτα Κουτσουμπού.

Οι προπονητές Σούλης Παπαδόπουλος, Τάκης Πικραμένος.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και δημοσιογράφος Κώστας Πάσχος.

Ο ιατρός Γιώργος Κοπαλάς.

Τιμήθηκαν επίσης ο Εθνικός ΟΦΠΦ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του, η γυναικεία ομάδα του ΑΣ Ποντίων καθώς και η ακαδημία ποδοσφαίρου του ίδιου συλλόγου.

Τέλος το κύπελλο ήθους απονεμήθηκε στην  ομάδα βετεράνων του ΑΟ Νέου Ικονίου.

 

*Την προσεχή Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου  στις 7μμ οι Νέοι Ευγένειας θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στα γραφεία του συλλόγου (Τραπεζούντος 36 Ευγένεια)

 

*Ένας από  αυτούς που μετείχαν  στο φετινό Survivor και η αποχώρηση του προκάλεσε πολύ θόρυβο, ήταν ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Λαμάι που αγωνίστηκε παλαιότερα στη Χαραυγή. Ένας δυναμικός κλασικός στόπερ με εξωτερικά σωματικά και ψυχικά στοιχεία για την θέση αυτή.