Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Δεν έχει αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο για τα Πειραϊκά πρωταθλήματα λόγω του τριημέρου  της Καθαράς Δευτέρας . Αντίθετα  οι αγώνες για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο , αντί της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα που είναι  το τριήμερο της 25ης Μαρτίου , οι αγώνες στον Πειραιά θα γίνουν κανονικά.

Για τους δυο ομίλους της Β’ Κατηγορίας καθώς και για τον 1ο όμιλο της Γ’ Πειραιά θα υπάρχει ευθυγράμμιση των αγώνων , στο μέτρο του  δυνατού .

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι όλοι οι αγώνες  της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθούν  το Σαββάτο 23 Μαρτίου

 

*«Ζούμε  ιστορικές στιγμές για το Ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το  εκπληκτικό 6-1 επί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας επί της ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ, που κυριολεκτικά άφησε άφωνη όχι μόνο όλη τη χώρα αλλά κι όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.» αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΣ Πειραιά μετά την μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού και καταλήγει:

«Όλος ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς συγχαίρει τον Ολυμπιακό, νοιώθουμε ξεχωριστά που η θρυλική Πειραιώτικη ομάδα της χώρας  είναι και το κορυφαίο μέλος της Ένωσής μας.»

*Τεράστια επιτυχία με παγκόσμια απήχηση ήταν και αυτή που πέτυχε  η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, στηνημιτελική φάση του UEFA Youth League, όπου επικράτησε μέσα στο Μόναχο της Μπάγερν με 3-1  στις 4 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

«Ευελπιστούμε ότι ταξίδι των μικρών ερυθρόλευκων  «γιγάντων» θα ολοκληρωθεί  με την κατάκτηση του τροπαίου που πλέον είναι τόσο κοντά.» ανέφερε η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά στη συγχαρητήρια ανακοίνωση της και συνέχισε :

«Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι 5 από αυτά τα παιδιά της ομάδας Κ-19 του Ολυμπιακού (Μουζακίτης, Λιατσικούρης, Δάμα, Χρήστου, Παναγάκος), πέρασαν και από τις μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, τις οποίες είναι  γεγονός ότι στηρίζει ο Ολυμπιακός.»

*Από θαύμα γλύτωσε ο πρόεδρος της  ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας  το μεσημέρι της Τετάρτης σε τροχαίο ατύχημα στην Αμφιάλη, όταν Ι.Χ αυτοκίνητο συγκρούστηκε  με το σταματημένο δίκυκλο του . Ο πρόεδρος βρέθηκε στο έδαφος τραυματισμένος στο πόδι . Μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο Αττικό Νοσοκομείο  όπου ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα . Δεν υπέστη κανένα κάταγμα ,αλλά μόνο ένα σχίσιμο στο κουτουπιέ του ποδιού του , όπου οι γιατροί του έκαναν 4 ράμματα ενώ αισθάνεταικάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά . Αμέσως μετά επέστρεψε στο σπίτι ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Όσο για την μηχανή του καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς . Ο Γιάννης Σπάθας απέδειξε επίσης πως είναι «μεγάλη καρδιά » αφού δεν θα κινηθεί νομικά κατά του νεαρού οδηγού συμμεριζόμενος την οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα του τελευταίου και της οικογένειας του….

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του,  όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί του και έδειξαν ενδιαφέρον για την κατάσταση του.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στον κ. Σπάθα και ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ  γιατρός Αντώνης Λεμονής …..

 

*Πήρε «άριστα» από οργανωτικής πλευράς η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων της ΕΠΣΠ. Σε ένα πανέμορφο και τεράστιο χώρο , όπως ήταν το αμφιθέατρο  της Ραλλείου Σχολής Πειραιά , όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο με αποτέλεσμα όλοι στο τέλος να αποχωρήσουν ικανοποιημένοι  χωρίς να έχουν κουραστεί από όλη τη διαδικασία .

Μελανό σημείο οι χτυπητές απουσίες συλλόγων , αλλά και παραγόντων που συζητήθηκαν , κάτι που επισήμανε αφήνοντας υπονοούμενα ο Γιάννης Σπάθας…

*Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην γιορτή της ΕΠΣΠ ο εκπρόσωπος του Εθνικού ΟΦΠΦ και έγκριτος  δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος άφησε αιχμές για τους Πειραιώτες διαιτητές που σφυρίζουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ευνοούν συστηματικά τον Πανιώνιο . Απάντησε ο Γιάννης Σπάθας τονίζοντας ότι δεν ξέρει τι ισχύει πρόσθεσε όμως ότι« ο  Πειραιάς δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα πρωταθλήματα της ΕΠΟ ».

Πάμε σε ένα άλλο σημαντικό θέμα που «καίει » τον κόσμο του Εθνικού . Στην ομιλία του ο κ. Καπράνοςεξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την έναρξη της νέας περιόδου ο Εθνικός θα αγωνίζεται στο ανακαινισμένο γήπεδο του ΣΕΦ. Ο λόγος που οι εργασίες καθυστέρησαν να ξεκινήσουν ήταν επειδή είχε γίνει ένσταση από κάποιον άλλον εργολάβο για την ανάθεση του έργου. Τώρα όμως το πρόβλημα λύθηκε και τα έργα με τη δημιουργία εξέδρας και όχι μόνο θα προχωρήσουν κανονικά…..

*Δεν μας αρέσει ν« ευλογούμε τα γένια μας» . Ωστόσο ο Αντώνης Αναστασιάδης που έχει αναλάβει φέτος το γραφείο Τύπου του Πήγασου Αγίου Διονυσίου και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά , με επιστολή του καλεί την ΕΠΣ Πειραιά να δημιουργήσει  ένα βραβείο  Τύπου για τους ανθρώπους των ομάδων  που τις προβάλλουν μέσα από τα social media .

«Όλοι βάζουμε ένα λιθαράκι ώστε να φτιάξουμε το Πειραϊκό  ποδόσφαιρο » τόνισε ο Α. Αναστασιάδης και προτείνει το βραβείο αυτό να ονομαστεί «Αντώνης Δαρζέντας » «καθώς είναι δάσκαλος μας και η έμπνευση μας ».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Αντώνη για την πρόταση αυτή που με τιμά ιδιαίτερα . Ομολογώ ότι με ξάφνιασε ευχάριστα αυτή η πρόταση αν και συνήθως κάτι τέτοιο γίνεται μετά…. θάνατον…..

*Ο Εθνικός(2ος) αν και προηγήθηκε με 1-0 ηττήθηκε 1-2 από τον Άρη Πετρούπολης ( 3ος)στο Μοσχάτο σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με την εμφάνιση «περίεργων » τύπων οι οποίοι επιτέθηκαν εντελώς αναίτια  σε ανθρώπους της Πειραϊκής ομάδας . Αύριο Σάββατο ο Εθνικός αγωνίζεται πάλι εντός έδρας με τον Ηλυσιακό( 4ος) .

Από κει πέρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις άλλες Πειραϊκές ομάδες στη Γ’ Εθνική .

Η Προοδευτική( 14η)ισοφαρίστηκε με πέναλτι στην Επισκοπή (12η) 1-1 . Η νέα απώλεια βαθμών  έφερε αναταραχή στην ομάδα , με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο προπονητής Πάρης Ανδράλας που έκανε ότι μπορούσε για να σώσει την ομάδα, και να απομακρυνθεί ο ποδοσφαιριστής Σταθόπουλος με εντολή της διοίκησης. Αύριο οι «βυσσινί» υποδέχονται στο «κλουβί» τον Αλμυρό Γαζίου( 5ος ) και χρειάζονται οπωσδήποτε την συμπαράσταση από τον κόσμο τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία . Και η Προοδευτική έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει ….

Ο Περαμαϊκός ( 15ος)  που γνώρισε την ήττα από τον Αλμυρό στην Κρήτη με 2-5   αγωνίζεται πάλι εκτός με τον ΑΟ Υπάτου ( 6ος ) .

Ο Ατρόμητος Πειραιά ( 17ος) σάρωσε την ουραγό Αγία Παρασκευή ( 18η)  με 5-0 και την έστειλε στην τελευταία  θέση, σημειώνοντας την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Αύριο οι Καμινιώτες  αγωνίζονται στην Πετρούπολη με τον τοπικό Άρη ……

*Προχώρησαν με νίκες οι δυο πρώτοι στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας . Ο ΑΠΟ Κερατσίνι θριάμβευσε με 4-1 της πολύ καλής φέτος ΑΕ Νίκαιας  ενώ και ο Αίας Σαλαμίνας πέρασε από την Δραπετσώνα  με 1-2 επί του υπολογίσιμου  ΑΣ Ποντίων . Έτσι η διαφορά των 3 βαθμών ανάμεσα στις δυο ομάδες παραμένει.

Μετά από 4 συνεχόμενες ήττες  ο Αμπελακιακός«ξέσπασε» στους ουραγούς Φιλάθλους( 4-0) .

Τρίτη συνεχόμενη νίκη της Ένωσης Α.Α. Ρέντη  και μάλιστα στον Κορυδαλλό επί της Αστυπάλαιας( 1-2) .

Ο Παντζιτζιφιακός επικράτησε στον ντέρμπι των Τζιτζιφιών του Ικάρου Καλλιθέας με 2-0 και έπιασε στην τρίτη θέση το Νέο Ικόνιο που παραχώρησε ισοπαλία στην Αναγέννηση Μοσχάτου στο Πέραμα(1-1)

Στον 2ο όμιλο Καραβάς και Αμφιάλη προχώρησαν με νίκες και μάλιστα με το ίδιο  σκορ ( 4-1) επί Ηφαίστου και Άρη Αμφιάλης αντίστοιχα

Σημαντική νίκες  του Δία Κορυδαλλού και του  ΑΟΚ Φαλήρου  που παλεύουν  για να αποφύγουν  τα play out , επί της Χαλκηδόνας με 0-1 και επί της άλλοτε κραταιάςΕλλάδας Ποντίων με 3-0 αντίστοιχα.

*Στον πίνακα των σκόρερς της Α’ Κατηγορίας οι δυο ποδοσφαιριστές που προηγούνται αυτή τη φορά σκόραραν και πάλι  ενώ θα μπορούσαν να σημειώσουν ακόμα ένα Ο Σάββας Ηλιάδης  του ΑΟ Καραβά    έφτασε τα 28 γκολ  ενώ είχε και δοκάρι

Στα 26 ανέβηκε   ο Βαγγέλης Νικολόπουλος του Παντζιτζιφιακού που έχασε και πέναλτι

Ακολουθούν ο  Ηλίας Ζέρβας του Αίαντα Σαλαμίνας με 21 , ο  Τζίμας Πεκόφ της ΑΕ Νίκαιας με 17 , ενώ ο Κούλης  Ηλιόπουλος  ανέβηκε στα 14…

*Στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ο Αργοναύτης που σάρωσε με 4-0 τον Πειραϊκό, μπορεί από τώρα να σχεδιάζει για το μέλλον του στην Α’ Πειραιά .

Ο Φαληρικός που επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Περάματος παλεύει για μια θέση στα play offs ανόδου!

Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας οι Λέοντες Καμινίωνπου επικράτησαν με 3-0 του Πανφαληρικού πλησίασαν στον ένα βαθμό τους Σαλαμινομάχους οι οποίοι «στραβοπάτησαν » απέναντι στους Νέους Ευγένειας ( 2-2).

Από κει και πέρα γίνεται «χαμός». Παννεαπολικός 33, Θησέας , ΑΟΑΔ 32, Θύελλα Μοσχάτου 31….

Ρενάλντο Ράμα  του Αργοναύτη σκόραρε και πάλι και είναι πάντα πρώτος σκόρερ στη Β’ Κατηγορία   με 25 τέρματα .  Στα 17 γκολ παρέμεινε  ο Γιάννης Κωνσταντινίδης του Παννεαπολικού .

*Στη Γ’ Κατηγορία ο Πυθαγόρας προελαύνει και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο . Το 7-1 επί  του Φοίνικα Αγίας Σοφίας τα λέει όλα .

Η Καστέλλα  νίκησε εκτός έδρας την  Δόξα Πειραιά και πήρε τη ρεβάνς της ήττας του α’ γύρου στο ΣΕΦ…

*Ισόπαλη 2-2 αναδείχτηκε η Μικτή Κορασίδων Κ-15 της  ΕΠΣ Πειραιά απέναντι στην αντίστοιχη της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής , σε ένα παιχνίδι που έγινε στη Ραφήνα .

Το τελικό σκορ αδικεί τα κορίτσια του Πειραιά που κατά γενική ομολογία ήταν καλύτερα και δικαιούνταν τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχική ενδεκάδα τα 5 κορίτσια ήταν γεννημένα το 2011 σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα που τα περισσότερα ήταν του 2013 . Και όλοι ξέρουμε πως σε αυτές τις ηλικίες τα δυο χρόνια είναι σημαντική διαφορά.

Το επόμενο παιχνίδι των κορασίδων είναι την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο γήπεδο της Χαραυγής με την ΕΠΣ Χίου ….

*Το ανέφερε στο facebook με παραστατικό τρόπο ο γνωστός  παράγοντας του Αστέρα Νίκαιας Βασίλης Τσιτούρας σχετικά με τον αγώνα της ομάδας του απέναντι στον ΑΟ Αγίου Δημητρίου. Το παραθέτω απλά χωρίς σχόλια:

«Είναι το ματσάκι 2-2… κοντά στο 90’…ποδοσφαιριστήςμας, κερδίζει κόντρα και “βγαίνει”, επίθεση ,για τον Αστέρα (που έχει,εδω και 7 αγωνιστικές, μόνο, ήττες),με τον Δρογγίτη να βγαίνει , σχεδόν μόνος του, έξω από την περιοχή της ομάδας του ΑΟΑΔ…

Με την κόντρα, ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης, πέφτει κάτω ,ο  διαιτητής σωστά, αφήνει το παιχνίδι….με συνέπεια, την προαναφερόμενη κατάληξη της φάσης….

Εδώ είναι που βλέπεις, γιατί αξίζει να ασχολείσαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής μας Παύλος Δαύτης να ουρλιάζει, προς τον Δρογγίτη: «Βγάλε την μπάλα έξω» κόντρα στο “συμφέρον” του και της ομάδας…

Αυτό κάνει ο παίχτης του. Και μετά του κάνει επίθεση, ο αρχηγός της αντιπάλου…!!!δε ξέρω τον λόγο. Αντί να του πει, μπράβο και ευχαριστώ…που σωστά, το παιχνίδι παιζόταν …και δεν ήταν “υποχρεωμένη” η ομάδα μας, να τηρήσει Fair play, αφού δεν είχαμε τραυματισμό στο κεφάλι….

Λεπτομέρεια, μόλις, η μπάλα “βγήκε” έξω, ο ποδοσφαιριστής…της κόντρας….σηκώθηκε κι όλα καλά….!!!

Απλά, εγώ μπορώ να καμαρώνω για τον προπονητή της ομάδας, γιατί είναι ,ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΓΑΣ…. Παύλο Δαούτη,σε ευχαριστώ,για το μάθημα σου…..

Υ.Γ…η κοινοποίηση μου, δεν έχει σκοπό να θίξει, κανέναν…. αλλά συμπεριφορές μας…. Γιατί αξία έχει το ταξίδι….

Υ.Γ.2..μάρτυρας, των προαναφερόμενων μου, η κάμερα του Κωνσταντίνου Λιορεΐση.

Τέσσερις Πειραϊκές τριάδες ορίσθηκαν για τους Σαββατιάτικους αγώνες Γ’ Εθνικής .

Ο Μιχάλης Ζέστας με τους Σηφάκη Κουρκουνάσιο θα παίξουν στη Ρόδο ( ΙάλυσοςΠαναιγιάλειο)

Ο Αντώνης Τραϊφόρος με βοηθούς τους Καρακελλέ και Αχ. Πουλόπουλο θα διευθύνει τον αγώνα ΜαρκόΕρμιονίδα στο Μαρκόπουλο.

Ο Γιάννης Γιανναράκης με τους Πετρίδη, Μουμπογιατζόγλου  στη Ριζούπολη για το παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης, Ατσαλένιος .

Τέλος ο Πέτρος Λεμπέσης με Δαφερέρα και Τριανταφυλλίδη σφυρίζει τον αγώνα Αγίας Παρασκευής – Επισκοπής.

Ο Γιάννης Καζάς διαιτητεύει το παιχνίδι για το πρωτάθλημα της superleague Κ17 Ιωνικός – Παναθηναϊκός με βοηθούς την Λαμπροπούλου και τον Μπόλλα  στο «Παντελής Νικολαΐδης».

Για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Γυναικών ο Δημήτρης Πουλόπουλος μαζί με Κωνσταντόπουλο Δ. ΚΑΙ Σφακιανάκης πάνε στην Μύκονο  για τον αγώνα ΑΕ Μυκόνου- ΑΟ Χανίων .

Επίσης για το ίδιο πρωτάθλημα την Κυριακή ο Γιώργος Μπαλαχούτης  σφυρίζει τον αγώνα Οδυσσέα Μοσχάτου – ΑΕ Ποντίων Δραπετσώνας έχοντας βοηθούς Σγουράκηκαι Καρακελλέ….

Πέρα των ερασιτεχνικών του ιδιοτήτων που προβλέπει σχεδόν τα πάντα ο Σωκράτης Πτερνέας σε αναρτήσεις του πρόεβλεψε αυτό που δεν πίστευε κανένας . Ότι ο Ολυμπιακός θα προκρινόταν στην παράταση με τελικό σκορ κανονικού αγώνα 1-4.

*Η Παράδοση στην οικογένεια του Μπάμπη  Σκλάβου όσον αφορά το ποδόσφαιρο συνεχίζεται . Ο γιος του γνωστού προπονητή και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή , ο 18 χρονος Κωνσταντίνος αγωνίζεται στην Προοδευτική ως δεξί μπακ.

Σπουδαίο ταλέντο θεωρείται και το άλλο του παιδί , γιος της συζύγου του από τον πρώτο της γάμο. Ονομάζεται Ειρηναίος Τσαλαπατανάκης και αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας με μεγάλη επιτυχία στην Κ-15 του Ολυμπιακού .

Το μήλο λοιπόν κάτω από τη μηλιά . Ή μάλλον τα μήλα…..

.

*Την Κυριακή στις 9.30 πμ θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της Κυριακής Ορφανού συζύγου του προέδρου της Αναγέννησης Μοσχάτου Παναγιώτη. Η κυρά  Κούλα, μια πάρα πολύ  άξια σύζυγος μητέρα και γιαγιά ,  θα παραμείνει για  πάντα στις καρδιές όχι μόνο της οικογένειας της , αλλά και όλων όσοι την γνώριζαν . Και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ….