Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

«Στον αέρα » βρίσκεται η διεξαγωγή του φετινού τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Εθνικό ΟΦΠΦ, όχι μόνο όσον αφορά την ημερομηνία , αλλά και το γήπεδο που θα  διεξαχθεί ο αγώνας.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να  γίνει ο τελικός στο στάδιο  «Γ. Καραϊσκάκης» παρά την καλή διάθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και της διεύθυνσης του γηπέδου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έγγραφο του γεωπόνου που έχει την ευθύνη και την επιμέλεια του αγωνιστικού χώρου , ο  χλοοτάπητας είναι ιδιαίτερα επιβαρημένος από την συνεχή χρήση  σε αγώνες του Ολυμπιακού τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη , αλλά και της ομάδας Κ-19 των ερυθρολεύκων  που αγωνίστηκε δυο φορές λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Η πολύ χρήση λοιπόν  είναι πιθανόν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο χορτάρι. Αρχικά   υπήρξε η σκέψη να γινόταν ο τελικός στις 27 Μαρτίου , αλλά στις 3 Απριλίου ο Ολυμπιακός αγωνίζεται  με την ΑΕΚ για τα play off και μια εβδομάδα αργότερα( 11/4) με την Φενέρ Μπαξέ  για το Κόνφερενς Λιγκ.

Μια άλλη σκέψη ήταν να γίνει μετά το τέλος των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη  δηλαδή τον Μάιο , αλλά εκεί υπάρχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΟ  Καραβά , που εφόσον βέβαια πάρει την πρώτη θέση θα παίξει σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο.

Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική λύση που είναι το γήπεδο της Νεάπολης , αλλά και εκεί υπάρχει πρόβλημα , αφού και ο Ιωνικός έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Super League2 . Εξετάζεται η περίπτωση να γίνει εκεί  ο τελικός όταν η ομάδα της Νίκαιας στο τέλος του πρωταθλήματος έχει ένα ρεπό και δυο εκτός έδρας παιχνίδια . Αλλά , επαναλαμβάνω , εκείνη την περίοδο δεν θα μπορεί ο Καραβάς εφόσον βέβαια αναδειχτεί πρωταθλητής στον Πειραιά .

Η διοίκηση της ΕΠΣΠ είναι σε συνεχή επικοινωνία  με τους δυο φιναλίστ που ,ομολογουμένως δείχνουν κατανόηση για το θέμα που έχει προκύψει..

Αναζητείται λοιπόν λύση , που προς το παρόν δεν φαίνεται να βρίσκεται .

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που διεξήχθη τελικός Κυπέλλου Πειραιά στη Νεάπολη ήταν στις 17 Μαρτίου του 2010 , όταν ο ΑΠΟ Κερατσίνι επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου Πειραιά.

Ο πρώτος τελικός στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης » έγινε στις 23 Μαρτίου του 2011 με την Προοδευτική να επικρατεί των ερασιτεχνών του Εθνικού Πειραιά με 4-1 .

Από τότε μέχρι και πέρυσι στις 22 Μαρτίου 2023 όπου ο Εθνικός επικράτησε του Αίαντα Σαλαμίνας με 2-0 = οι τελικοί διεξάγονταν στο Μεγαλοπρεπές «Γ. Καραϊσκάκης» . Συνολικά 11.

Την περίοδο 2019–20 η διοργάνωση του κυπέλλου διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι το αποτέλεσμα του τελικού κρίθηκε μέσω κλήρωσης με τυχερό το Κερατσίνι απέναντι στον Αμπελακιακό.
Την περίοδο 2020–21 η διοργάνωση του κυπέλλου, όπως και τα τοπικά πρωταθλήματα, διακόπηκαν λόγω νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Κατόπιν αποφασίστηκε η οριστική τους ματαίωση, θεωρούμενα ως μη γενόμενα…..

 

*Επαναρχίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγώνες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων μετά από διακοπή μιας εβδομάδας λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Να σημειωθεί  από αυτή την εβδομάδα θα υπάρχει ευθυγράμμιση των αγώνων , στο μέτρο του δυνατού βέβαια στους δυο ομίλους της Β’ Κατηγορίας και τον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας.

Συγκεκριμένα στην Β’ Κατηγορία όπου απομένουν 4 αγωνιστικές  όλοι οι αγώνες του 1ου ομίλου θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου  στις 16.00

Οι αγώνες του 2ου ομίλου θα γίνουν  την Κυριακή 24/3 . Με εξαίρεση τον αγώνα Πανφαληρικού – Αστεριών Νέων Δραπετσώνας που θα διεξαχθεί στις 11.00 οι υπόλοιποι  θα  ξεκινήσουν στις 13.30.

Στη Γ’ Κατηγορία ( 1ος όμιλος) όπου απομένουν 5 αγωνιστικές  οι δυο αγώνες ( Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου- Πυθαγόρας και Ειρήνη 2005- Δόξα Πειραιά )θα γίνουν Σάββατο και οι υπόλοιποι τρεις την Κυριακή στις 11 το πρωί….

Όσον αφορά την Α’ Κατηγορία όπου απομένουν 5 αγωνιστικές η  ευθυγράμμιση στην Α’ Πειραιά θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος ενημερώνει ότι  θα ευθυγραμμίζονται στο μέτρο του δυνατού, της βαθμολογικής κρισιμότητας αλλά και των υπόλοιπων  παραγόντων (ίδια γήπεδα, αγώνες σε Αίγινα)– κατά περίσταση και οι αγώνες της Α΄ κατηγορίας, με προτεραιότητα τον απευθείας υποβιβασμό και την μάχη της ανόδου .Αρχικά είχε αποφασιστεί από την Επιτροπή πρωταθλήματος  όλοι οι αγώνες του 1ου ομίλου να γίνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου . Επειδή όμως στις Τζιτζιφιές που έχει έδρα ο Παντζιτζιφιακός , θα γίνει αγώνας  για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθήνας ,  οι αγώνες του Παντζιτζιφιακού και του ΑΣ Ποντίων με τους ουραγούς Νίκη Ρέντη και Φιλάθλους αντίστοιχα , να διεξαχθούν την Κυριακή 31/3…

 

 

*Για μια ακόμα φορά η κρίση «κτύπησε την πόρτα » της Προοδευτικής . Μετά τον προπονητή Πάρη Ανδράλα  αποχώρησε και ο ηγέτης της ομάδας Γιώργος Μαλαδάκης. Κι όλα αυτά την στιγμή που η ομάδα παλεύει για τη σωτηρία της . Τα ηνία της Προο ανέλαβε ο Γιώργος Λεκάι , αποφασισμένος να βοηθήσει τους «βυσσινί» να επιτύχουν τον στόχο της παραμονής. Και αφού ο Αντώνης Καλαμάκης  δεν θέλησε να παραμείνει παραπάνω από ένα παιχνίδι , νέος προπονητής ανέλαβε ο Στέφανος Αταγιάν . Ένας ικανότατος και φιλόδοξος  τεχνικός που έχει τιμήσει την φανέλα της ομάδας σαν ποδοσφαιριστής τις περιόδους 1995-96 και 1997-98 όταν η Προοδευτική αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική.

Αυτή τη στιγμή οι Κορυδαλλιώτες χρειάζονται ηρεμία και ψυχραιμία ώστε να μπορέσουν να τα καταφέρουν. Η γκρίνια και τα άσχημα σχόλια δεν έχουν θέση στον σύλλογο. Ειδικά τώρα…..

 

*Προοδευτική και Περαμαϊκός που δίνουν τη μεγάλη μάχη για την παραμονή τους αγωνίζονται μεταξύ τους την Κυριακή στο Πέραμα .

Οι «βυσσινί» που βρίσκονται στην 14η θέση με 30 βαθμούς νίκησαν το περασμένο  Σάββατο  τον Αλμυρό Γαζίου 1-0 ενώ οι Περαματιώτες έχουν 24 βαθμούς  και είναι μια θέση πιο πίσω ( 15η).

Οι δυο ομάδες έχουν σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα αφού η Προοδευτική ακολουθεί το πρόγραμμα του  Περαμαϊκού.

Συγκεκριμένα οι Κορυδαλλιώτες έχουν να αντιμετωπίσουν στην έδρα τους την Αγία Παρασκευή, Ηλυσιακό και Φωστήρα ενώ εκτός θα παίξουν με ΑΟ Υπάτου, Άρη Πετρούπολης, Άγιο Νικόλαο.

Ο Περαμαϊκός θα αγωνιστεί στο Πέραμα με Άρη Πετρούπολης, Αγιο Νικόλαο, Ατσαλένιο και εκτός έδρας με Αγία Παρασκευή, Ηλυσιακό, Φωστήρα.

Ο Εθνικός( 2ος )  που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ηλυσιακό ( 4ος ) αγωνίζεται την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο( 10ος)

Ο Ατρόμητος Πειραιά που ηττήθηκε στην Πετρούπολη 2-4 από τον Άρη ( 3ος ) υποδέχεται τον Ηλυσιακό (4ος)

 

*Τα στατιστικά των Πειραϊκών πρωταθλημάτων .

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας  το πρωτάθλημα παίζεται μεταξύ δυο ομάδων. Του Κερατσινίου και του Αίαντα Σαλαμίνας . Η μεταξύ τους  διαφορά είναι 3 βαθμοί . Ο ΑΠΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα με 9 γκολ  ενώ οι Σαλαμίνιοι την πιο παραγωγική επίθεση με 59 τέρματα .

Στον αντίποδα οι Φίλαθλοι που έχουν την χειρότερη επίθεση , αλλά και άμυνα με 6-95 τέρματα σε 21 αγώνες. Παράλληλα είναι η ομάδα που δεν  έχει κανένα ισόπαλο αποτέλεσμα παρά μόνο μια νίκη και 20 ήττες.

Στον 2ο όμιλο ο ΑΟ Καραβάς προηγείται με τρεις βαθμούς της Αμφιάλης. Μάλιστα διαθέτει τόσο την καλύτερη επίθεση με 82 γκολ όσο και άμυνα με 6 μόλις τέρματα. Κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε αγώνα σκοράρει τέσσερις φορές ενώ δέχεται ένα γκολ περίπου σε τέσσερα παιχνίδια .

Ωστόσο η Αμφιάλη έχει τις περισσότερες νίκες ( 19) , αλλά η αποχώρηση της από αγώνα του περυσινού πρωταθλήματος και η αφαίρεση των 5 βαθμών , της έχουν στοιχήσει , μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ο νεανικός Ηρακλής Νίκαιας μετά από 21 αγώνες έχει μόνο ήττες καθώς και την χειρότερη άμυνα με 72 γκολ.

Ο Ηρακλής έχει σκοράρει μόνο 8 φορές όσες και η άλλοτε κραταιά Ελλάς Ποντίων…

Η ΑΕ Μοσχάτου μετά από 21 παιχνίδια έχει 4 νίκες και 17 ήττες χωρίς ούτε μια  ισοπαλία….

Στη Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο  ο Αργοναύτης που είναι σίγουρος πρωταθλητής έχει την καλύτερη επίθεση ( 65) αλλά και άμυνα(13)

Τα πιο λίγα γκολ έχει πετύχει ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου ( 12) ενώ  τα περισσότερα τέρματα έχει δεχτεί ο ΑΟ Πειραιάς( 59) ενώ είναι η ομάδα που δεν ξέρει ακόμα τι είναι ισοπαλία , έχοντας 4 νίκες και 14 ήττες.

Μάχη για την πρώτη θέση του 2ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας  δίνουν οι Σαλαμινομάχοι και οι Λέοντες Καμινίων που τους χωρίζει μόνο ένας βαθμός. Οι Σαλαμίνιοι έχουν την καλύτερη επίθεση με 51 γκολ ενώ ο ΑΟΑΔ την καλύτερη άμυνα με 15.

Στην Γ’ Κατηγορία ο πρωτοπόρος και αδιαφιλονίκητο φαβορί Πυθαγόρας  έχει την καλύτερη επίθεση με 53 γκολ ενώ η Καστέλλα που ακολουθεί, την καλύτερη άμυνα με 7…

 

*Μετά από κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος των μικτών ομάδων η Μικτή   Κ14 της  ΕΠΣ Πειραιά  κληρώθηκε να αγωνιστεί με την αντίστοιχη της  ΕΠΣ Αχαΐας   στην Πάτρα την Τετάρτη  10 Απριλίου. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί, πάλι εκτός έδρας με τον νικητή του αγώνα ΕΠΣ Ηπείρου – ΕΠΣ Καβάλας για την πρόκριση στους ημιτελικούς. Πιθανή ημερομηνία 17 Απριλίου.

Την προσεχή Τρίτη 26 Μαρτίου στις 16.00 η Μικτή   Κ14 Πειραιά θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Σιταποθηκών την αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα του ΟΦΗ.

 

*Την προσεχή Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 16.00  η Μικτή Κορασίδων Κ-15 της  ΕΠΣ Πειραιά θα αντιμετωπίσει

στο γήπεδο της Χαραυγής με την αντίστοιχη ομάδα της  ΕΠΣ Χίου , στον τελευταίο αγώνα αυτής της φάσης . Οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΠ θα ανταποδώσουν την φιλοξενία που επιφύλαξαν οι Χιώτες πριν από λίγες εβδομάδες στην αποστολή του Πειραιά.

 

Οι διπλές διαιτησίες της αγωνιστικής .

Αρχικά να σημειώσουμε ότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ όρισε μόνο ένα διαιτητή από Πειραιά την Κυριακή , τον Κώστα Δαμιανάκη στον αγώνα Γ’ Εθνικής  Πανελευσινιακού – ΑΕ Μυκόνου , ενώ οι Δημήτρης Παγουρτζής και Μιχάλης Σγουράκης θα είναι βοηθοί στον αγώνα για το πρωτάθλημα της Super League2 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Γιούχτα.

Στον Πειραιά ο Λαθύρης διαιτητεύει δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας. Οι Γιανναράκης, Ζησιμόπουλος , Κακριδής Π., έναν αγώνα Α’ και έναν Β’  ο Παρισσόπουλος ,έναν Α’  και έναν Γ’ Κατηγορίας ενώ οι Κουβέλης , Τζαγκαράκης δυο αγώνες Β’ Πειραιά.

Τέλος ο Φωτιάδης σφυρίζει έναν αγώνα Γ’ Κατηγορίας και τον μοναδικό αγώνα που θα γίνει αύριο Σάββατο για το πρωτάθλημα Υποδομών  Κ16 στην Αίγινα ( Σαρωνικός- Ιωνικός)….

 

 

 

*Για πρώτη φορά  πραγματοποιήθηκε  πριν από τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα ένα αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου κορασίδων Κ-12  και είχε μάλιστα μεγάλη  επιτυχία.

Τα πρόγραμμα  «It’s a woman’s game», όπως λέγεται  έγινε με την ευθύνη της  Επιτροπής Υποδομών της   ΕΠΣ Πειραιά στο πλαίσιο του προγράμματος της ΟΥΕΦΑ με την υποστήριξη της ΕΠΟ.

Στόχος του τουρνουά αυτού ήταν η διάδοση του αθλήματος στον γυναικείο πληθυσμό και  κυρίως στις μικρότερες φίλες του ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να ενταχθούν ομαλά και οργανωμένα στο χώρο και να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, για την ανάπτυξη του ταλέντου τους.

Ένας επιπλέον αλλά εξίσου σημαντικός σκοπός του, του ήταν η ανεύρεση και εξέλιξη των παικτριών που ήδη αγωνίζονται σε σωματεία, προκειμένου να αποτελέσουν την ευρεία δεξαμενή άντλησης αθλητριών για τις Εθνικές Ομάδες.

Η επόμενη κίνηση της Επιτροπής υποδομών της ΕΠΣΠ , που με τον Άκη Τρύφωνα στην ηγεσία της πραγματοποιεί σημαντικότατο έργο,  είναι να πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα  τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά με ειδικές ανάγκες . Γι’ αυτή την σπουδαία κίνηση θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν….

 

*Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και ειδικότερα οι οικογένεια του Πυθαγόρα Περάματος  θρηνούν τον χαμό του Δημήτρη Λιοκουκουδάκη . Του «γίγαντα» τερματοφύλακα που έφυγε στα 37 του χρόνια κτυπημένος από τον καρκίνο . Ενός μαχητή της ζωής που πάλεψε με  ηρωισμό και θάρρος αλλά πάνω από όλα με αξιοπρέπεια αλλά τελικά λύγισε απέναντι στον Χάρο.

Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν ο  «φύλακας άγγελος»  της εστίας του Πυθαγόρα .

Τα προβλήματα για την υγεία του τον ταλαιπωρούσαν από πέρυσι. Παρόλα αυτά ο Δημήτρης  προσπάθησε όσο μπορούσε. Την προηγούμενη χρονιά 2022-23 αγωνίστηκε στα 24 από τα 26 παιχνίδια του Πυθαγόρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας . Τελευταία του παρουσία κάτω από τα δοκάρια ήταν στον αγώνα με τον Προφήτη Ηλία( 1-1) στις 17 Μαΐου 2023. Δέκα μήνες πριν …. Φέτος δεν αγωνίστηκε καθόλου . Τα προβλήματα υγείας τον είχαν καταβάλλει .

Καλό παράδεισο  Δημήτρη……

 

*Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια από την ημέρα που έφυγε  από τη ζωή( 22 Μαρτίου 2017 )  ο Βασίλης Βλαχάκος υπεύθυνος Λογιστηρίου της ΕΠΣ Πειραιά .για πολλά χρόνια . Ένας σπουδαίος άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και καλοσύνη που εξυπηρετούσε όλο τον κόσμο και ήταν κοντά στα σωματεία  Γι’ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί. Θα τον θυμόμαστε πάντα…

Advertisement