Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Για τον Μάιο προσανατολίζονται στην ΕΠΣΠ , όσον αφορά τον τελικό Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Εθνικό .  Ή την Μεγάλη  Τετάρτη 1η Μαΐου ή την Τετάρτη του Πάσχα 8 Μαΐου, αν και για την τελευταία ημερομηνία έχει μετατεθεί η εργατική πρωτομαγιά . Και όπως όλα δείχνουν θα γίνει   στο γήπεδο της Νεάπολης αφού με το Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης » υπάρχει πρόβλημα στον χλοοτάπητα όπως είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα .Η τελική ημερομηνία θα εξαρτηθεί , από το πότε μπορεί ο Ιωνικός  να το παραχωρήσει λόγω των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που διεξήχθη τελικός Κυπέλλου Πειραιά στη Νεάπολη ήταν στις 17 Μαρτίου του 2010 , όταν ο ΑΠΟ Κερατσίνι επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου Πειραιά.

 

Ισχύουν πλέον κανονικά οι ευθυγραμμίσεις των αγώνων όσο πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας .

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΠ το επόμενο  Σαββατοκύριακο  6-7 Απριλίου , οι αγώνες του 1ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας θα διεξαχθούν ΟΛΟΙ  το Σαββάτο και ώρα 17.00.

Οι αγώνες  του 1ου  ομίλου  της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθούν την Κυριακή και ώρα 17.00, ενώ οι αγώνες του  2ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθούν  την Κυριακή και ώρα 12.00

 

*Μετά από 40 μέρες εκδόθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ  η απόφαση   για τον αγώνα της Ένωσης Α.Α. Ρέντη – Ερμή Κορυδαλλού  που διακόπηκε στο 87’  για επίθεση των φιλοξενούμενων στον διαιτητή Λαθύρη.

Η απόφαση ήταν να κατακυρωθεί ο αγώνας  στην ομάδα του Ρέντη με 3-0 και να  αφαιρεθεί  από τον Ερμή ένας βαθμός από τον βαθμολογικό πίνακα ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 200€.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η απόφαση δεν πάρθηκε ομόφωνα , αλλά κατά πλειοψηφία δηλαδή 2-1 .

Που σημαίνει ότι το ένα μέλος της Πειθαρχικής διαφώνησε για την διακοπή στηριζόμενος στο γεγονός ότι ο διαιτητής , ο οποίος κτυπήθηκε ,δεν είχε εμφανή κτυπήματα επάνω του. Με λίγα λόγια δεν είχε εξωτερικά σημάδια που να δείχνουν ότι «τις έφαγε». . Παράλληλα  το μέλος της Π.Ε.Δ. ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε φόβος για να συνεχίσει ο διαιτητής το παιχνίδι ,όπως  ανέφερε  στο Φύλλο αγώνα  ο τελευταίος, αφού υπήρχε αστυνομική δύναμη στο γήπεδο…..

Πάντως ο Ερμής έστω και με πλειοψηφία τιμωρήθηκε.

Πάμε τώρα παρακάτω . Όσοι έκαναν σύγκριση της απόφασης αυτή με την προ μηνών απόφαση για τον Αστέρα Κερατσινίου( ο αγώνας έγινε στις 19/11/23) , όπου υπήρχε πάλι ξυλοδαρμός διαιτητής , θα διαπίστωσαν ότι  στους Κερατσινιώτες επιβλήθηκε επιπλέον ποινή μιας αγωνιστικής αποβολής από το πρωτάθλημα.

Κάνοντας σύγκριση των δυο περιπτώσεων η Πειθαρχική δεν απέβαλε  τον Ερμή για μια αγωνιστική από το πρωτάθλημα με το σκεπτικό  ότι στην περίπτωση του αγώνα αυτού δεν υπήρχαν εκτεταμένα επεισόδια όπως στο παιχνίδι του Αστέρα . Εκεί όπου  εκτός από την επίθεση στον διαιτητή τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου , όσο και ένας ποδοσφαιριστής ανέβηκαν στην εξέδρα και συνεπλάκησαν με κόσμο , κάτι που δεν συνέβη  στο παιχνίδι της Ένωσης Ρέντη με τον Ερμή…..

 

*Μπορεί η Ένωση Α.Α. Ρέντη να κέρδισε «στα χαρτιά »το παιχνίδι με τον Ερμή που διακόπηκε , αλλά δεν γλίτωσε την τιμωρία. Η είσοδος φιλάθλων της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο , αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο των αποδυτηρίων  , επέφερε τιμωρία της έδρας για μια αγωνιστική καθώς και πρόστιμο 200 ευρώ…..

 

Και μια σύμπτωση σχετικά με τους δυο αγώνες . Την στιγμή της διακοπής τους λόγω επίθεσης στους διαιτητές  το αποτέλεσμα ήταν 1-1.

 

*Ο ποδοσφαιριστής της Αμφιάλης Γιάννης Πουρσανίδης χωρίς να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την ΑΕ Μοσχάτου αφού ήταν στον πάγκο  τιμωρήθηκε για εξύβριση και επίθεση στον  διαιτητή Γιώργο Παπανδριόπουλο  με 6 αγωνιστικές .  Ουσιαστικά η χρονιά για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή τελείωσε  αφού στον σύλλογο δεν είναι διατεθειμένοι  να τον συγχωρήσουν  για την κίνηση  του αυτή . Και προφανώς δεν θα συνεχίσει  στην Αμφιάλη και την νέα ποδοσφαιρική περίοδο…..

 

*Κόσμος πάει κι έρχεται στην Προοδευτική τις τελευταίες μέρες . Ο Γιώργος Μαλαδάκης ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας την χρονιά που διανύουμε , επέστρεψε λίγες μόλις μέρες μετά την αποχώρηση του και μαζί με τον Γιώργο Λεκάι τον Γιάννη Δρακωνάκη και τα άλλα παιδιά θα κάνουν την μεγάλη προσπάθεια για να σώσουν την ομάδα.

.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής Στέφανος Αταγιάν ο οποίος είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα ότι αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Προο, αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους όπως επικαλέστηκε .  Η παραίτηση ισχύει από την προσεχή Δευτέρα , αφού την Κυριακή , όπως είπε ο ίδιος, θα καθίσει  στον  πάγκο.

Νέος προπονητής αναλαμβάνει  για την κρίσιμη αυτή περίοδο ο Αντώνης Καλαμάκης. Ο ικανότατος τεχνικός που βρίσκεται πάντα κοντά στην Προοδευτική  όταν αυτή τον χρειάζεται , είχε αναλάβει, όπως είπε,  για ένα μόνο αγώνα την ομάδα , μετά την αποχώρηση του Πάρη Ανδράλα. Τελικά …ουδέν μονιμότερο του προσωρινού….

 

*Η μεγάλη νίκη που πέτυχε η Προοδευτική στο Πέραμα επί του Περαμαϊκού με 0-3 επανέφερε την αισιοδοξία στον σύλλογο που μπορεί να ελπίζει πλέον βάσιμα στη σωτηρία της .

Οι «βυσσινί» ισοβαθμούν με Άγιο Νικόλαο, Απόλλωνα Σμύρνης και Ερμή Ζωνιανών .

Την Κυριακή αγωνίζονται εκτός έδρας με τον ΑΟ Υπάτου και θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζουν .

Από κει και πέρα η Προοδευτική έχει να παίξει στο «κλουβί» με Αγία Παρασκευή, Ηλυσιακό και Φωστήρα ενώ εκτός έδρας με Άρη Πετρούπολης, Άγιο Νικόλαο.

Αντίθετα ο Περαμαϊκός δεν έχει ελπίδες και επιστρέφει στο πρωτάθλημα του Πειραιά , όπως  άλλωστε  και ο Ατρόμητος Πειραιά.

Ο Εθνικός  συνεχίζει με αξιοπρέπεια να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Την εβδομάδα που πέρασε  νίκησε με 1-3 τον Άγιο Νικόλαο που καιγόταν για βαθμούς  στην Κρήτη παίζοντας για την ιστορία του . Την Κυριακή υποδέχεται στο Μοσχάτο τον Φωστήρα που ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες για την παραμονή του….

 

*Κερατσίνι και Αίας Σαλαμίνας προχώρησαν με νίκες και η ,μεταξύ , τους διαφορά των τριών βαθμών στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας  παρέμεινε. Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη σε έκταση νίκη του πρώτου , επί των ουραγών Φιλάθλων με 11-1 , για το goal average όπως ειπώθηκε .

Πάντως οι Σαλαμίνιοι εξακολουθούν να έχουν την καλύτερη επίθεση με 60 τέρματα έναντι 57 των «ροσονέρι » που εξακολουθούν να έχουν την καλύτερη άμυνα με 10 γκολ..

Χαμός γίνεται για τις θέσεις που οδηγούν στα play out , όπου 6 ομάδες παλεύουν να αποφύγουν τρεις θέσεις…

Στον 2ο όμιλο συνεχίζεται η ίδια κατάσταση με τον Καραβά μπροστά από την Αμφιάλη  3 βαθμούς.

Η δεύτερη υπερτερεί σε νίκες του πρώτου 20-19 ενώ ο Καραβάς διαθέτει την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα με διαφορά ( 90-6).

ΑΕ Μοσχάτου – Ελλάς Ποντίων  αύριο στο Μοσχάτο. Δυο ιστορικές ομάδες που κάποτε πρωταγωνιστούσαν και πάλευαν για την άνοδο . Τώρα για την παραμονή τους …..

 

*Και τώρα πιάστε τον . Τα 31 γκολ έφτασε ο Σάββας Ηλιάδης του ΑΟΚ Καραβά με το «χατ- τρικ » που πέτυχε απέναντι στον Ηρακλή Νίκαιας  και βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα βραβείου πρώτου σκόρερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από αυτούς που ακολουθούν δεν σκόραρε κανένας .

Ο Βαγγέλης Νικολόπουλος του Παντζιτζιφιακού έμεινε στα 26.Ακολουθούν ο  Ηλίας Ζέρβας του Αίαντα Σαλαμίνας με 21 , ο  Τζίμας Πεκόφ της ΑΕ Νίκαιας με 17 και ο Κούλης  Ηλιόπουλος  της Χαραυγής στα 14…

 

*Στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας  και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές ο ιστορικός Αργοναύτης εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο του στην Α’ Κατηγορία στην οποία επιστρέφει μετά από 10 χρόνια .Ήταν μια δικαίωση για τον Τέλη Μελά και τους παίκτες του, αλλά και για τους ανθρώπους που ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι…

Το ενδιαφέρον πηγαίνει τώρα στις θέσεις για τα play off  όπου κι η κατάσταση εδώ σιγά – σιγά ξεκαθαρίζει….

Στον 2ο όμιλο οι Σαλαμινομάχοι με το 7-0 με τον Προφήτη Ηλία ξέφυγαν πάλι 3 θαθμούς εκμεταλλευόμενοι το 1-1 ανάμεσα στους Λέοντες και τον ΑΟΑΔ .

Στην τρίτη θέση ανήλθε η Θύελλα Μοσχάτου που κάνει εντυπωσιακή πορεία τους τελευταίους μήνες. Ξεκίνησε από χαμηλά αλλά εδώ και 13 αγωνιστικές παραμένει αήττητη με 8 νίκες και 5 ισοπαλίες . Έχει να ηττηθεί από τις 25 Νοεμβρίου όταν έχασε από τον Θησέα με 1-5.

Ο Προφήτης Ηλίας για δεύτερη αγωνίστηκε με 10 παίκτες αφού δεν είχε τρεις μικρούς για την ενδεκάδα του. Ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους της ομάδας …..

*Ο Ρενάλντο Ράμα  του Αργοναύτη για μια ακόμα φορά  σκόραρε και είναι πάντα πρώτος σκόρερ στη Β’ Κατηγορία   με 26 τέρματα .  Στα 17 γκολ παρέμεινε  ο Γιάννης Κωνσταντινίδης του Παννεαπολικού .

 

Στη Γ’ Κατηγορία ο Πυθαγόρας συνεχίζει την πορεία του  για την άνοδο που θεωρείται σίγουρη  αφού απομένουν γι’ αυτόν  τρεις αγωνιστικές . Την τελευταία έχει ρεπό…..

*Σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα 5 Πειραιώτες διαιτητές σφυρίζουν  αυτή την αγωνιστική στη Γ’ Εθνική . Είναι οι Θοδωρής Πουλόπουλος ( Άρης Πετρούπολης- Αλμυρός Γαζίου) , Αρίσταρχος Μαμσάκος( Βύζας Μεγάρων – Παναιγιάλειος ) Παναγιώτης Κακριδής( Απόλλων Σμύρνης- ΑΟ Χαϊδαρίου )Γιώργος Αλατσάκης ( Ερμής Ζωνιανών –Πανιώνιος) Βαγγέλης Λαθύρης το Σάββατο ( Μαρκό – ΑΟ Πυλίου Κω) .

Από αυτούς ο τελευταίος σφυρίζει την Κυριακή στον Πειραιά ( Δίας Κορυδαλλού – Αμφιάλη) .

Επίσης ο Αντώνης Τραϊφόρος που διαιτητεύει την Κυριακή   τον αγώνα για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Γυναικών ΑΕΚ – Ολυμπιάδα Υμηττού   , το Σάββατο θα διευθύνει το παιχνίδι ΑΕ Μοσχάτου –Ελλάς Ποντίων .

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος το Σάββατο θα διευθύνει τον αγώνα του 2ου ομίλου της Γ’ Πειραιά  Αμφιάλη Β’ – Ερμής Κορυδαλλού Β’ την Κυριακή  σφυρίζει το παιχνίδι για την Β’ Εθνική Γυναικών Πήγασος Θριασίου- Ατρόμητος Αθηνών .

Πάμε στις διπλές διαιτησίες της εβδομάδας.

Από έναν αγώνα Α’ και Β’ Κατηγορίας θα διευθύνουν οι Δαμιανάκης ,  Ζέστας , Λεμπέσης .

Από έναν Β’ και έναν Γ’ οι Κουβέλης, Μπεσίρης Φαγκρίδας.

Έναν Α’ και έναν Γ΄ ο Δαμίγος .

Από κει και πέρα ο Μπόλλας διαιτητεύει δυο αγώνες Γ’ Πειραιά και 3 υποδομών!!

Ο Φωτιάδης  έναν Γ’ και 4 υποδομών ενώ ο Σφακιανάκης έναν Γ΄ και 3 υποδομών .

 

*Επαναρχίζουν το  προσεχές Σαββατοκύριακο 27-28/4/2024 τα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΠ  .Θα  υπάρχει δηλαδή  πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα στις ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες υπολείπονται αγώνες.

 

*Η ΕΠΣ Πειραιά υπενθυμίζει στα σωματεία  ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε μη αδειοδοτημένα τουρνουά χωρίς την έγκριση της.

 

* Για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος των μικτών ομάδων η Μικτή   Κ14 της  ΕΠΣ Πειραιά  θα αγωνιστεί με την αντίστοιχη της  ΕΠΣ Αχαΐας   στην Πάτρα την Τετάρτη  10 Απριλίου. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί, πάλι εκτός έδρας με τον νικητή του αγώνα ΕΠΣ Ηπείρου – ΕΠΣ Καβάλας για την πρόκριση στους ημιτελικούς. Πιθανή ημερομηνία 17 Απριλίου.

 

*Την προσεχή Τετάρτη 3 Απριλίου τελικά  στις 16.00  η Μικτή Κορασίδων Κ-15 της  ΕΠΣ Πειραιά θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Χαραυγής  την αντίστοιχη ομάδα της  ΕΠΣ Χίου , στον τελευταίο αγώνα αυτής της φάσης .

Αύριο Σάββατο 30/3 η Μικτή Κορασίδων θα αντιμετωπίσει στις 15.00 στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. σε φιλικό αγώνα την αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα του Παμπαιανικού….

 

*Στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και μέλος του Δ.Σ. των βετεράνων  του Ολυμπιακού Αντώνης Τζανετουλάκος , η Ένωση Ποδοσφαιρικών  Σωματείων Πειραιά ανταποκρίθηκε και πρόσφερε φιάλη αίματος .

Η διοίκηση του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιά ευχαριστεί την ΕΠΣΠ για την κίνηση της …

 

Ένα ατύχημα με την μηχανή του είχε πριν από 2 εβδομάδες ο ποδοσφαιριστής του Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου Νίκος Αναζίκος.  Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου έφτιαξαν μια φανέλα – μνημείο με  φωτογραφίες του 26χρονου παίκτη μπροστά και τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών στην πλάτη και μέσω του πρόεδρου του συλλόγου Λάζαρου Ευστρατίου του την παρέδωσαν . Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να δείξουν στο παλικάρι ότι σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία που περνά , του συμπαραστέκονται και δεν είναι μόνος του

Περαστικά Νικόλα !!!

 

Θύμα κλοπής έπεσαν ποδοσφαιριστές του ΑΣ Κωφών , όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι στην Αστυνομία. Το Σάββατο που πέρασε η ομάδα αγωνιζόταν με τον Φαληρικό στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης . Την ίδια ώρα κάποιοι «ποντικοί» είχαν εισέλθει στα αποδυτήρια της ομάδας και  έκαναν τον δικό τους αγώνα ξαφρίζοντας τις τσέπες  παικτών. Και μπορεί η ομάδα αγωνιστικά να πρόσθεσε τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της , αλλά από  κάποιους  ποδοσφαιριστές είχαν αφαιρεθεί χρήματα . Γύρω στα 300 ευρώ συνολικά….

 

*Δυο φορές έγινε παππούς το τελευταίο εξάμηνο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά Σταύρος Μπάκας . Την πρώτη από τον γιο του Αλέξανδρο και πριν λίγες μέρες από τον άλλο γιο του τον Γιώργο. Και τα δυο πανέμορφα και υγιέστατα κουκλάκια είναι κορίτσια . Κι αν κάποιοι ανησυχούν ότι δεν θα συνεχιστεί η ποδοσφαιρική παράδοση της οικογένειας  να πούμε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε άνθηση!!

Τις καλύτερες ευχές μας στην οικογένεια Μπάκα….

 

Προσοχή!! Την Κυριακή αλλάζει η ώρα…..