Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Δυο ενστάσεις κατατέθηκαν αυτές τις ημέρες  στα γραφεία της ΕΠΣΠ και θα μας απασχολήσουν σοβαρά τις επόμενες μέρες . Ενστάσεις που ενδεχομένως να αλλάξουν καταστάσεις και βαθμολογικές θέσεις .

Η πρώτη έχει να κάνει με την ΑΕ Μοσχάτου που υποστηρίζει  ότι υπήρξε αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της Ελλάδας Ποντίων Νίλγκερ Μπάτσι .

Και μπορεί η ΑΕΜ να νίκησε στο γήπεδο την αντίπαλο της με 3-0 , όμως με την ένσταση ,εφόσον κερδηθεί , θα έχει καλύτερη θέση στα μπαράζ για την σωτηρία ( play out)  αφού θα αφαιρεθούν και 3 βαθμοί από τους Πόντιους .

Οι Μοσχατιώτες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μπάτσι  έχει αγωνιστεί  φέτος σε τρεις διαφορετικές ομάδες , κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό .

Η πρώτη ήταν με τον Αήττητο Σπάτων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑΝΑ απέναντι στον Παλλαυρεωτικό έστω και για 11 λεπτά σαν αλλαγή.

Στη συνέχεια ο Μπάτσι γύρω στα τέλη Οκτώβρη  πήγε στην Κάρπαθο και αγωνίστηκε με τον τοπικό Ποσειδώνα  στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου . Όλα αυτά μέχρι τον Γενάρη , αφού ο παίκτης πήρε μεταγραφή  για την  Ελλάδα Ποντίων με την οποία αγωνίστηκε όχι μόνο απέναντι στην ΑΕ Μοσχάτου , αλλά συνολικά σε  8 παιχνίδια !!!! Με ΑΟ Καραβά 0-7, Χαλκηδόνα 0-3 , Χαραυγή 0-1 , Σαρωνικό 0-2 , ΑΣ Δραπετσώνα 0-4, ΑΟΚ Φαλήρου 0-3, Άρη Αμφιάλης 0-2 , ΑΕ Μοσχάτου 0-3 .

Κανένας όμως δεν είχε καταλάβει τίποτα. Ούτε οι άνθρωποι της Ελλάδας Ποντίων ήξεραν . Μέχρι που κάποιος το «σφύριξε » στους ανθρώπους της ΑΕ Μοσχάτου…..

Αν λοιπόν επαληθευτούν όλα τα παραπάνω για τον Μπάτσι , ο οποίος αγωνιζόταν πέρυσι στον Αετό Κορυδαλλού, τότε η Ελλάς Ποντίων κινδυνεύει να χάσει τρεις επιπλέον βαθμούς στο πρωτάθλημα….

*Η δεύτερη ένσταση έχει να κάνει με τον αγώνα Αστεριών Νέων Δραπετσώνας με τον ΑΟ Αγίου Δημητρίου . Και μπορεί αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι να σάρωσαν με 5-0 , όμως κινδυνεύουν να χάσουν τον αγώνα «στα χαρτιά » Κι αυτό γιατί , σύμφωνα με τους Δραπετσωνίτες ο ΑΟΑΔ αντικατέστησε μικρό σε ηλικία ποδοσφαιριστή με μεγαλύτερο . Κι όλα αυτά λίγα λεπτά πριν από το τέλος. Πραγματικά άδικο , αλλά οι κανονισμοί είναι κανονισμοί.

Η κίνηση για την ένσταση δεν άρεσε στους ανθρώπους του ΑΟΑΔ  που καταφέρθηκαν με άσχημα σχόλια κατά των αντιπάλων τους τόσο σε προσωπικό επίπεδο ( face to face) τη στιγμή της κατάθεσης της ένστασης στην ΕΠΣΠ  , όσο και μέσω του διαδικτύου με υβριστικά σχόλια . Προσωπικά δεν τα διάβασα  , αλλά κατά τους υπευθύνους των Αστεριών ήταν μηνύσιμα και  θα έπρεπε να ανακαλέσουν  για να μην προχωρήσουν σε αγωγές και μηνύσεις .Και η ανακοίνωση της Δραπετσωνίτικης ομάδας  αναφέρει παράλληλα : Ναι, πράγματι μας κερδίσατε και σας δώσαμε συγχαρητήρια . Οι κανονισμοί όμως ισχύουν υπέρ και κατά όλων μας .»

 

*Κι αφού τόσο καιρό δεν έχει γίνει τίποτα στο γήπεδο του ΣΕΦ ,η ΕΠΣΠ με ενέργειες της αποφάσισε να αποκατασταθούν τα χαλασμένα κομμάτια στον αγωνιστικό χώρο αφού υπήρχε πρόβλημα και κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών . Τις εργασίες ανέλαβε ο ειδικός και  γνωστός παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μανώλης Μεμαϊντίνι τον οποίο η ΕΠΣΠ ευχαριστεί θερμά  για την άμεση ανταπόκρισή του στην αποκατάσταση των φθορών….

*Προπηλακίστηκαν το Σάββατο στον αγώνα ΑΕ Μοσχάτου – Ελλάδας Ποντίων ο πρόεδρος του ΑΟ Καραβά Βασίλης Γκούμας και ο εξωδιοικητικός παράγοντας του συλλόγου Χρήστος Σκανδάλης. Οι δυο άνδρες δέχτηκαν επίθεση από εξαγριωμένους Μοσχατιώτες που θεώρησαν ότι ο Καραβάς δεν σεβάστηκε την ιστορία της ΑΕΜ την οποία «φιλοδώρησαν » με 6-0 και στα δυο μεταξύ τους παιχνίδια.  Ευτυχώς που παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι , ανάμεσα τους και ο πρώην πρόεδρος του Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης  και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα . Δυστυχώς όμως οι εντυπώσεις έμειναν . Φυσικά και είμαστε κατά της βίας την οποία , θέλω να πιστεύω ότι την καταδικάζουν όλοι . Πόσο μάλλον για τον Βασίλη Γκούμα , γιατί αυτός ήταν ουσιαστικά ο στόχος, έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στην ΑΕ Μοσχάτου τα προηγούμενα χρόνια  . Κάτι  που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ακόμα και από αυτούς που έκαναν την επίθεση. Τέτοιες όμως απαράδεκτες κινήσεις δεν τιμούν κανένα και θα πρέπει να αποφεύγονται ……

 

*Το θέμα της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον Εθνικό και τον ΑΟ Καραβά εξακολουθεί να μας απασχολεί . Κι όλα αυτά ενώ τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν επικίνδυνα αφού υπάρχουν αγωνιστικές  υποχρεώσεις . Και μπορεί  οι αγωνιστικές υποχρεώσεις  για τον Εθνικό να  ολοκληρώνονται την Κυριακή 28 Απριλίου   δεν ισχύει το ίδιο με τον ΑΟ Καραβά , που  κατά πάσα πιθανότητα  θα δώσει αγώνες για την άνοδο στη Γ’ Εθνική  τον Μάιο . Όλα πάντως δείχνουν  ότι  η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού με μια μόνο μικρή επιφύλαξη, είναι η Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου στο γήπεδο της Νεάπολης αφού συμφωνεί και η ΠΑΕ Ιωνικός . Άλλωστε την ημέρα εκείνη(1/5) ο Καραβάς έχει ρεπό στα μπαράζ ανόδου..

 

*Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η αλυσίδα περιπτέρων My kiosks της οικογένειας Κεντικελένη θα είναι χορηγός στον τελικό Κυπέλλου Πειραιά . Η  διοίκηση της ΕΠΣΠ ευχαριστεί θερμά…

 

*Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων μπαράζ  μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσεων για την άνοδο  στη Γ’ Εθνική .

Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Πειραιά ( ενδεχομένως ο ΑΟ Καραβάς )έχει να αντιμετωπίσει στην έδρα του με Ηράκλειο, Δυτική Αττική, Λασίθι και εκτός έδρας με δευτεραθλητή Αθήνας, Χανιά και Ρέθυμνο .

Ο δευτεραθλητής της ΕΠΣ Πειραιά (ΑΠΟ Κερατσίνι ή Αίας Σαλαμίνας ) θα παίξει  στην έδρα του με Κόρινθο, Βοιωτία , Φωκίδα και μακριά από  αυτήν με Ευρυτανία, Αργολίδα, Εύβοια .

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, 1 ρεπό). Από κάθε όμιλο  θα προβιβασθούν οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής  κατάταξης.

 

*Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Προοδευτικής με 0-2 επί του ΑΟ Υπάτου στη Θήβα , αναπτέρωσε τις ελπίδες της ιστορικής ομάδας για την παραμονή της στη Γ’ Εθνική.

Οι Κορυδαλλιώτες απέδειξαν ότι όταν είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πολλά   με τη βοήθεια και  του κόσμου που είναι στο πλευρό της ομάδας. Την Κυριακή υποδέχονται την ουραγό Αγία Παρασκευή  έτοιμοι να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών τους . Στη συνέχεια η  Προοδευτική έχει να παίξει στο «κλουβί» με Ηλυσιακό και Φωστήρα ενώ εκτός έδρας με Άρη Πετρούπολης, Άγιο Νικόλαο.

Ο Εθνικός που είναι σταθερά δεύτερος νίκησε τον Φωστήρα 2-1 και τώρα χωρίς άγχος θα παίξει στο Ηράκλειο με τον Ατσαλένιο.

Ο Περαμαϊκός επικράτησε εκτός έδρας της Αγίας Παρασκευής και τώρα θα υποδεχτεί τον ισχυρό  Άρη Πετρούπολης .

Τέλος ο Ατρόμητος Πειραιά που γνώρισε βαριά ήττα στην έδρα του από τον Άγιο Νικόλαο(0-6) θα παίξει στον Ταύρο με τον Φωστήρα ….

 

*Για μια ακόμα φορά η ΠΑΕ Ιωνικός προσφέρει 100 δωρεάν εισιτήρια- προσκλήσεις για τον πολύ σημαντικό αγώνα της ομάδας με την Καλαμάτα την  προσεχή Κυριακή , προκειμένου να διατεθούν σε φιλάθλους των Πειραϊκών σωματείων.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ευχαριστεί την  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ και την οικογένεια Τσιριγώτη για την προσφορά των δωρεάν Προσκλήσεων.

 

*Με αφορμή αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα , όχι μόνο του Πειραιά , αλλά και γενικότερα , θα παραθέσω δυο λόγια από την ανακοίνωση του Πυθαγόρα μετά τον θάνατο του αδικοχαμένου τερματοφύλακα της ομάδας Δημήτρη Λιοκουκουδάκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 37 ετών . Λίγα λόγια φιλοσοφημένα που θα πρέπει να μας ακολουθούν όλους:

«Χαρείτε το ποδόσφαιρο  γιατί σημασία στη ζωή μας έχει να ευχαριστιόμαστε τις στιγμές είτε νικάμε είτε χάνουμε…

Γιατί το ποδόσφαιρο είναι στην τελική απλά ένα παιχνίδι…»……

 

*Ο Ζέστας σφυρίζει δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας το Σαββατοκύριακο. Από έναν Α΄ και Β’ οι Λαθύρης, Δαμιανάκης , Αλατσάκης, Πουλόπουλος Θ. . Από έναν Α’ και Γ’ ο Καζάς που διαιτητεύει και τον αγώνα Κ17 της Super League Ιωνικός- ΑΕΚ .

Έναν αγώνα Β’ και ένα Γ’ κατηγορίας διαιτητεύει ο Κωνσταντόπουλος Κ.

Δυο παιχνίδια Γ’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Πουλόπουλος Δ, Κατσιδώνης και Φωτιάδης. Ο τελευταίος διαιτητεύει και δυο αγώνες υποδομών.

Ο Λιάτσος έναν αγώνα Γ’ Κατηγορίας και τον αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης ( Κ-15).

Ο  Δαμίγος , έναν αγώνα Γ’ Κατηγορίας και τέσσερις  υποδομών.

Κι άλλος ένας παλαίμαχος  κορυφαίος διαιτητής βοηθά στα πρωταθλήματα υποδομών.   Πρόκειται για τον Δημοσθένη Ορφανό που ξεκινά από αυτή την εβδομάδα και θα διευθύνει 3 αγώνες .

Να θυμίσουμε ήδη ότι από την αρχή της  χρονιάς ο Γιάννης Ευδαίμων βοηθά σφυρίζοντας δυο παιχνίδια τα Σαββατοκύριακα..

 

Όλα…. τρία στην Α’ Κατηγορία. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος στον 1ο  όμιλο το Κερατσίνι προηγείται του Αία Σαλαμίνας και στον 2ο όμιλο ο Καραβάς της Αμφιάλης. Η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο τρεις βαθμοί!!

 

*Ο Αργοναύτης που έχει ήδη εξασφαλίσει  την επάνοδο του στην Α’ Κατηγορία μετά από 10 χρόνια , ετοιμάζει την Κυριακή  φιέστα στον αγώνα με τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου  που θα γίνει στις 17.00 στο γήπεδο Μοσχάτου. Καλούνται όλοι οι φίλοι του συλλόγου να δώσουν το παρών και να πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία.

Στον 2ο όμιλο οι Σαλαμινομάχοι ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι παρά την ισοπαλία με τον Θησέα αφού εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο » των Νέων Ευγένειας που επικράτησαν στο 90’ των Λεόντων Καμινίων στου Ρέντη και ξέφυγαν 4 βαθμούς. Έτσι μόνο με θαύμα θα χάσουν την πρώτη θέση και την απευθείας  άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

 

*Ο Πυθαγόρας Περάματος με μια σπουδαία πορεία επιστρέφει  στη Β’ Κατηγορία. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος . Με 17 νίκες και μια ήττα σε 18 αγώνες….

 

*«Φούντωσε» και πάλι η μάχη για την θέση του πρώτου σκόρερ στην Α’ Κατηγορία . Και μπορεί   ο Σάββας Ηλιάδης του ΑΟΚ Καραβά  που προηγείται να σκόραρε μια φορά απέναντι στον Αετό Κορυδαλλού και να έφτασε τα 32 γκολ , αλλά ο  Βαγγέλης Νικολόπουλος του Παντζιτζιφιακού με τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε στο 7-0 επί της Νίκης Ρέντη έφτασε τα 30 .Ακολουθεί  ο  Ηλίας Ζέρβας του Αίαντα Σαλαμίνας με 22 γκολ και ο Τζήμας Πεκόφ της ΑΕ Νίκαιας με 18…

 

*Πέντε ποδοσφαιριστές δεν έχουν λείψει ούτε λεπτό μέχρι τώρα από τους αγώνες των ομάδων τους στην Α’ Κατηγορία .

Συγκεκριμένα έχουν παίξει και στα 23 παιχνίδια  με 2070’ συνολικά .

Είναι ο Χάρης Βαττής από τον ΑΠΟ Κερατσίνι, ο Γιώργος Πασαμιχάλης από την ΑΕ Νίκαια, ο  Γιουσέφ Ελθίνι από τον Ήφαιστο ,ο  Κωνσταντίνος Μπακόμητρος από τον Σαρωνικό και ο Δημήτρης Σεραφειμίδης από τον Δία Κορυδαλλού.

 

*Η Ελλάς Ποντίων που βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της έχει σκοράρει μόνο 8 φορές σε 23 παιχνίδια. Χαρακτηριστικά να πούμε ότι στα τελευταία 10 παιχνίδια δεν έχει πετύχει  γκολ.  Συγκεκριμένα εδώ και 907 λεπτά δεν έχει βρει τον δρόμο για τα δίκτυα.

Τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στις 14 Ιανουαρίου στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Νίκαιας (2-1) .

 

*Δυο ομάδες δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε βαθμό στο πρωτάθλημα. Είναι ο Ηρακλής Νίκαιας στην Α’ Κατηγορία  με 23 ήττες σε 23 αγώνες και η Ειρήνη 2005 στη Γ’ Κατηγορία με 17 /17 ήττες.

Τέσσερις ομάδες δεν ξέρουν τι θα πει ισοπαλία στο πρωτάθλημα . Είναι η  ΑΕ Μοσχάτου από την Α’ Κατηγορία οι ΑΟ Πειραιάς και Πανφαληρικός από την Β’ και ο Πυθαγόρας από την Γ’.

Αντίθετα ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου θεωρείται ομάδα των ισοπαλιών με 9 σε 20 αγώνες ….

 

*Ο Ηρακλής Νίκαιας στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει δεχτεί 19 γκολ.

Την καλύτερη επίθεση , αλλά και άμυνα στον Πειραιά έχει ο ΑΟ Καραβάς . Έχει σκοράρει 95 φορές ενώ η εστία του έχει παραβιαστεί μόλις 8 φορές.

Αντίθετα οι Φίλαθλοι έχουν σημειώσει μόλις 7 γκολ ενώ έχουν δεχτεί 115 !! Κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι δέχονται 5 τέρματα…..

 

* Την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου η Μικτή   Κ14 της  ΕΠΣ Πειραιά  θα αγωνιστεί με την αντίστοιχη της  ΕΠΣ Αχαΐας   στην Πάτρα,  για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος των μικτών ομάδων την Τετάρτη  10 Απριλίου. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί, πάλι εκτός έδρας την Τετάρτη 17 Απριλίου  με τον νικητή του αγώνα ΕΠΣ Ηπείρου – ΕΠΣ Καβάλας για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

 

 

*Με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές υποχρεώσεις της

η Μικτή Κορασίδων Κ-15 της  ΕΠΣ Πειραιά  που επικράτησε στο γήπεδο της Χαραυγής  της αντίστοιχης ομάδας της  ΕΠΣ Χίου  με 4-0 .

Μετά τη λήξη του αγώνα η διοίκηση της ΕΠΣΠ την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιάννης Σπάθας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών  Χρύσανθος Τρύφωνας , παρέθεσε δεξίωση στην αποστολή της ομάδας της Χίου ανταποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο στη φιλοξενία του πρώτου αγώνα στο πανέμορφο νησί…

Οι Κορασίδες του Πειραιά διαθέτουν αυτή τη στιγμή στην ενδεκάδα τους πέντε παίκτριες που έχουν γεννηθεί το 2011 !! Συνεπώς έχουν πολύ μέλλον

Προπονήτρια  της ομάδας είναι η Θεανώ Προκόπη με άμεση συνεργάτιδα την Παρασκευή Τζιβανέ. Στο τεχνικό τιμ μετέχουν η Θεοδώρα Λιωρίτη και η Άννα Μαρία Ντόσκα..

Από την Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΠ  καλούνται οι ομάδες που διαθέτουν γυναικεία τμήματα να φέρουν κορίτσια που γεννημένα το 2012 σε  προπόνηση την προσεχή Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 15.00 στο γήπεδο του ΣΕΦ  προκειμένου να δοκιμαστούν ενόψει του καταρτισμού της Μικτής Κορασίδων Κ-15 της ΕΠΣΠ  για την επόμενη αγωνιστική περίοδο….

 

*Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 18.00  στο γήπεδο Περάματος θα διεξαχθεί αγώνας ανάμεσα στους βετεράνους Περάματος και του Ολυμπιακού , υπό την αιγίδα του Δήμου της πόλης.

Στο παιχνίδι αυτό θα δοθεί επίσημα η ονομασία του γηπέδου σε «Παντελής Αντωνίου » στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή καρδιάς την Μεγάλη Παρασκευή  26 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα βετεράνων του Περάματος…

*Την παραίτηση του από το τεχνικό τιμ του ΑΠΟ Κερατσίνι υπέβαλε ο γυμναστής υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση  των ποδοσφαιριστών Τάκης Τριανταφύλλου. Η παραίτηση κρίθηκε επιβεβλημένη αφού ο έμπειρος προπονητής πέρασε περιπέτεια με την υγεία του το τελευταίο διάστημα και οι γιατροί του συνέστησαν να απέχει για ένα διάστημα από την εργασία του. Να ευχηθούμε ολόψυχα στον αγαπητό μας φίλο να είναι πάντα καλά και να επιστρέψει και πάλι στα καθήκοντα του….

 

*Παππούς έγινε και πάλι ο διευθυντής των γραφείων της ΕΠΣΠ Παναγιώτης Νταλάκος . Η κόρη του Ντίνα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι . Στον ευτυχή χαζοπαπού ,αλλά και τους γονείς Ντίνα και Θόδωρο  τις καλύτερες ευχές μας . Να τους ζήσει ο μπέμπης και να είναι υγιής και καλότυχος….

 

*Ορισμένοι που , δήθεν , αναρωτιούνται πως φτάνουν οι πληροφορίες στη στήλη, ας κοιτάξουν απλά στον καθρέφτη τους. Μόνοι τους το …μαρτυράνε…

Advertisement