Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Βρέθηκε λύση και ο φετινός  τελικός Κυπέλλου Πειραιά  ανάμεσα στον Εθνικό ΟΦΠΦ και τον ΑΟ Καραβά θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου «Παναγιώτης Σαλπέας»  ( Σχιστό) την Τετάρτη 8 Μαΐου  στις 17.30 . Είναι η πρώτη φορά που ο τελικός Κυπέλλου Πειραιά θα γίνει σε αυτό το γήπεδο.

Όπως είναι γνωστό φέτος   παρουσιάστηκαν  προβλήματα  με το Γ.  Καραϊσκάκης και την Νεάπολη….

 

Η ΕΠΣΠ με ανακοίνωση της «συγχαίρει τον Θρυλικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για την τεράστια πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ Μπαξέ  και τις μοναδικές στιγμές  που χάρισαν σε όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά». Και η ανακοίνωση καταλήγει :«  Ευχή όλων μας οι επιτυχίες να φθάσουν στην κατάκτηση της κούπας.»

*Πριν από λίγο ένας ακόμα θρίαμβος για τον Ολυμπιακό . Οι Νέοι K-19 των ερυθρολεύκων απέκλεισαν στον Νιόν της Ελβετίας την Γαλλική  Νάντ με 3-1 στα πέναλτι και προκρίθηκαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού  Youth League  ,όπου θα αντιμετωπίσουν την Δευτέρα την νικήτρια του  αγώνα Μίλαν – Πόρτο..

 

*Άνοιξε η πλατφόρμα για την επικαιροποίηση των στοιχείων των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ  για την χρονιά 2024.

Κι αν νομίζατε ότι οι διαδικασίες θα είχαν απλουστευτεί είστε γελασμένοι .Κάποιοι «φωστήρες  » έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό. Όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα γίνονται πιο δύσκολες οι διαδικασίες  για τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων Ενημερωτικά να επισημάνουμε ότι όλα τα σωματεία για να εγγραφούν και πάλι, πρέπει υποχρεωτικά να έχουν  έχουν προβεί σε Γενική Συνέλευση  για  Οικονομικό απολογισμό, Ειδικό Απολογισμό έτους 2023, στην συνέχεια να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, ενώ απαραίτητα από φέτος κανένα σωματείο που δεν θα δηλώσει Τραπεζικό Λογαριασμό του σωματείου- κι όχι κάποιου εκπροσώπου του, δεν θα γίνει δεκτό στο Μητρώο.

Τα σωματεία των οποίων λήγει  η θητεία των Δ.Σ. θα πρέπει να προβούν σε αρχαιρεσίες με την παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου.

Εννοείται ότι για να μπορέσουν να συμμετάσχουν τα σωματεία  στα Πρωταθλήματα  της νέας περιόδου, θα πρέπει πρώτα  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Σωματείων, που η Γ.Γ.Α. από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται «e-KOUROS»

*Εκπληκτική η Μικτή Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά πέρασε σαν σίφουνας από τα Γιάννινα όπου σάρωσε με 0-5 την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Ηπείρου  και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τα παιδιά του Κώστα Σοφιανού έπαιξαν φανταστικό ποδόσφαιρο και κυριάρχησαν πλήρως μέσα στο γήπεδο δείχνοντας το τεράστιο ταλέντο τους.

Δυο τέρματα σημείωσε ο Μούχαλης( 30,41’) και από ένα οι Παναγιωτόπουλος 2’, Μαρκολέφας 68’, Τουρκομένης 80’

Για τους Πειραιώτες αγωνίστηκαν οι Συβρίδης (Πανφαληρικού ), Παπαδημητρίου( Πανφαληρικού), Βλαχογιάννης( Πειραϊκού) , Αναστασίου( Αετού Κορυδαλλού , Δημόπουλος( Ολυμπιακού)  , Παναγιωτόπουλος( Πανφαληρικού), Δέμπη ΑΟΚ Φαλήρου ( 55’ Τουρκομένης Πανφαληρικού)  , Αθανασίου( Ολυμπιακού) , Μούχαλης( Ολυμπιακού ) , Αγιοβλασίτης ( Ολυμπιακού )( 41΄ Ρίζος ΑΟΚ Φαλήρου ) , Μαρκολέφας Ολυμπιακού (70’ Φωτάκης Νέοι Δραπετσώνας )  .

Η μικτή Πειραιά θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την νικήτρια του αγώνα ΕΠΣ Κοζάνης – Μακεδονίας .

Να σημειωθεί ότι οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν μετά το Πάσχα σε ουδέτερα γήπεδα.

Την αποστολή ακολούθησαν στα Γιάννινα από την ΕΠΣ Πειραιά , οι κ. Απόστολος Μαρούλης, Χρύσανθος Τρύφωνας , Νίκος Παρασκευάκος και Σάκης Τσαμούρης.

Άριστη ήταν η φιλοξενία των ανθρώπων της ΕΠΣ Ηπείρου, τους οποίους η ΕΠΣΠ ευχαριστεί θερμά….

 

*Η Προοδευτική είναι πλέον ένα βήμα πριν από την σωτηρία της . Αυτό που για πολλούς φαινόταν ακατόρθωτο  πριν από ένα μήνα . Κι όμως το πάθος, η δύναμη και η αποφασιστικότητα όλων  έφεραν τα κάτω ,πάνω .Τούμπα όλα . Η ιστορική  ομάδα εν τη ενώσει της μπορεί να καταφέρει πολλά . Και σε αυτό συνέβαλαν όλοι. Στα τελευταία 5 παιχνίδια οι «βυσσινί» με τον Αντώνη Καλαμάκη στον πάγκο τους  πέτυχαν ισάριθμες  νίκες . Εντυπωσιακό σίγουρα. Και τώρα αφού οριστικοποιηθεί η παραμονή  της ομάδας στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να οργανωθούν όλοι  για την επόμενη χρονιά . Το πάθημα να γίνει μάθημα …..

 

*Αύριο Σάββατο η Προοδευτική   υποδέχεται στο «κλουβί» τον Ηλυσιακό σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Ο κόσμος της θα είναι νοερά κοντά της ενώ πολλοί θα βρίσκονται εκτός γηπέδου και θα την ενισχύσουν με τις ιαχές τους….

 

*Ο Εθνικός επικράτησε άνετα του πρωταθλητή Πανιωνίου και απέδειξε ότι αυτός ήταν η μεγάλη δύναμη το πρωτάθλημα. Και αν δεν κατάφερε την άνοδο , ας όψονται κάποιοι άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που επικράτησαν με πιο σημαντικό λόγο τη διαιτησία.

Ακόμα και στη νίκη των Πειραιωτών επί του Πανιωνίου την περασμένη Κυριακή σε ένα αδιάφορο, βαθμολογικά παιχνίδι , οι διαιτητές του πήγαν κόντρα . Ρέφερι ήταν ο Ξηρογιάννης από τη Βοιωτία ενώ θα αναφέρουμε και τα ονόματα των βοηθών . Ο ένας λέγεται …Σούζας και ο άλλος ….Πλάκας. Τελικά τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο…….

 

*Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος  της ΕΠΣΠ ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων play-off, play-out  σε Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορία.

Η τελευταία αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας διεξάγεται  αυτό το Σαββατοκύριακο. Οπότε τα μπαράζ ξεκινούν το Σ/Κ 27-28 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις  18-19 Μαΐου

Οι ίδιες  ακριβώς ημερομηνίες  ισχύουν και στη Γ’ Κατηγορία με τη διαφορά ότι εάν ο ΑΟ Καστέλλας επικρατήσει  της Άνω Νεάπολης  εκτός έδρας θα φτάσει την διαφορά στους 7 βαθμούς και επομένως δεν θα χρειαστούν μπαράζ .

Στη Β’ Κατηγορία  τα playout και τα  playoff ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνονται στις 11-12 Μαΐου με κενό μόνο την εβδομάδα του Πάσχα.

Για την άνοδο από τον 1ο όμιλο θα παλέψουν οι ΑΟ Κορυδαλλός που ξεκινά με 3 βαθμούς, ΑΣ Κωφών 2, ΑΕ Περάματος 1 και Πειραϊκός 0

Οι  ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στη Β’ Πειραιά. είναι :

Από τον 1ο όμιλο  ΑΕ Μ. Αετού Ολυμπιάδας  3, Πήγασος Αγ. Διονυσίου 2 Αστέρας Κερατσινίου 1 ΑΟ Πειραιάς  0   Από τον 2ο όμιλο Αστέρας Νίκαιας 3, ΑΕ Χατζηκυριακείου 2, Προφήτης Ηλίας 1, Πανφαληρικός 0  .

Με απόφαση της η  Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Π.αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτή την ένσταση των Αστεριών Δραπετσώνας κατά του ΑΟΑΔ από τον οποίο αφαιρούνται και 3 βαθμοί

Έτσι οι Δραπετσωνίτες αν και έχασαν στο γήπεδο 0-5 κερδίζουν την ένσταση και μπαίνουν στα play off ανόδου στον 2ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας  σε αντίθεση με τον ΑΟΑΔ που «χάνει το τρένο».

Έτσι η βαθμολογία  για την άνοδο είναι : Λέοντες Καμινίων 3 βαθμοί, Θύελλα Μοσχάτου 2, Παννεαπολικός 1, Αστέρια Δραπετσώνας 0 .

Οι αγώνες εδώ θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

 

 

*Να λοιπόν που το Πρωτοδικείο  όρισε  διοίκηση στην ΑΕ Μοσχάτου.  Προσωρινή μεν , αλλά  ικανή να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον ιστορικό σύλλογο. Μια λάθος απόφαση με λάθος σκεπτικό ,κατά την άποψη μας . Η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Σοφία Τρίμη όρισε πρόεδρο τον Γεώργιο Κουμή πραγματογνώμονα , οικονομολόγο κάτοικο Γλυφάδας που δεν έχει καμία σχέση με το Μοσχάτο και προφανώς χωρίς ποδοσφαιρική παιδεία. Λες και ο ιστορικός σύλλογος είναι κάποιος…… αγροτικός συνεταιρισμός.

Ως μέλη ορίσθηκαν από την πλευρά των αρχικώς αιτούντων οι Σπύρος Βλασόπουλος,  Θύμιος Παπαϊωάννου, Μιχάλης Στάμο, Νίκος  Σαββίδης, Αθανάσιος Γραβιάς.

Από την πλευρά των κυρίως παρεμβαινόντων οι Αθανάσιος Φισκατώρης, Χαράλαμπος Μακράκης, Αριστείδης Κρεμμύδας, Εμμανουήλ Βιντζηλαίος, Νίκος Γεράρδης.

Η νέα διορισμένη διοίκηση θα πρέπει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση το αργότερο μέσα σε 6 μήνες  για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Στο διάστημα αυτό ο ρόλος της έχει δεσμευτικό χαρακτήρα . Θα μπορεί να προβεί μόνο σε αναγκαίες πράξεις διαχείρισης και εκπροσώπησης  που αφορούν επείγουσες εκκρεμείς υποθέσεις του σωματείου.

Δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές και δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τυχόν επιχορηγήσεις .

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ΑΕΜ μάχεται για να παραμείνει στην Α’ Πειραιά .

Αυτό που θα πρέπει να γίνει τώρα είναι να επικρατήσει η λογική , να βρεθεί μια κοινή γραμμή και να βγει μια δυνατή διοίκηση πέρα από παραταξιακές  και άλλου είδους διαφορές . Διαφορετικά η κατάσταση θεωρείται μη αναστρέψιμη για ένα σύλλογο με τεράστια ιστορία και προσφορά στο ποδόσφαιρο…

 

 

*Μια ανακοίνωση με αυτοκριτική αλλά  και γενικές επισημάνσεις έκανε ο πρόεδρος των Φιλάθλων Κώστας Σισμανίδης.

Αγωνιστικά τόνισε ότι η ομάδα ολοκλήρωσε τον στόχο της σε μια  χρονιά όπου βασίστηκε στην αποφυγή των μείον  5 βαθμών. Επίσης αναφέρθηκε και στο αρνητικό ρεκόρ με τα 123 γκολ παθητικό ,καθώς και στο σκορ 11-1 που ηττήθηκε η ομάδα Και πρόσθεσε με νόημα : «Ευχόμαστε να βοηθήσαμε τις ομάδες που έψαξαν σε μας το goal average και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια.».

Όμως ο κ. Σισμανίδης που είχε διατελέσει παλαιότερα πρόεδρος στη Νίκη Ρέντη , αναφέρθηκε και σε άλλα καίρια θέματα που αφορούν γενικότερα το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και μας προβληματίζουν όλους . Θέματα  όπως είναι η διαιτησία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ,  αφού υπάρχει έλλειψη διαιτητών,  το τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι καθώς και το σοβαρότατο θέμα της ασφάλισης .

Αξίζει  λοιπόν να διαβάσετε τα όσα αναφέρει ο κ. Σισμανίδης. Έχουν μεγάλη αξία…..

 

Τρεις διαιτητές που σφυρίζουν σε Εθνικά πρωταθλήματα διαιτητεύουν και στον Πειραιά.

Είναι ο Βαγγέλης Λαθύρης που αύριο  διαιτητεύει Παναργειακός- ΑΟ Πυλίου Κω ( Γ’ Εθνική ) και την Κυριακή Προφήτης Ηλίας –Πανφαληρικός)

Ο Βασίλης  Γεωργόπουλος είναι την Δευτέρα  στον αγώνα  Ιωνικός – Πανιώνιος ( Κ-17) και την Κυριακή Γ’ Πειραιά ( Προμηθέας – Μιθριδάτης)

Ο Γιώργος Λιάτσος αύριο  Κ 19 Ατρόμητος   – Κηφισιά και την Κυριακή στο ντέρμπι της Γ’ Κατηγορίας ( Άνω Νεάπολη- Καστέλλα ) .

Έναν αγώνα Α’ και έναν Β’ διαιτητεύουν οι Καζάς, Γιανναράκης , έναν Α΄και έναν Γ’ ο Δ. Πουλοπουλος δυο αγώνες Β’ Πειραιά ο Λεμπέσης , δυο αγώνες Γ’ Πειραιά σφυρίζουν οι Κατσιδώνης, Δαμίγος με τον τελευταίο να διαιτητεύει και έναν αγώνα υποδομών.

 

*Μια αγωνιστική πριν από την κανονική λήξη του πρωταθλήματος και η μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους σκόρερς της Α’ Κατηγορίας έχει φουντώσει για τα καλά .

Ο Σάββας Ηλιάδης που προηγείται, με το γκολ  που πέτυχε στο 93’ επί της Χαλκηδόνας έφτασε τα 35.

Σε απόσταση αναπνοής έφτασε ο Βαγγέλης Νικολόπουλος του Παντζιτζιφιακού που έχει 34 τέρματα μετά  και τα δυο που πέτυχε στο 2-3 από την Αστυπάλαια.

Για τη μάχη ανάμεσα στους δυο πρώην συμπαίκτες θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο…

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ηλίας Ζέρβας του Αίαντα Σαλαμίνας με 25 γκολ…..

 

*Το φράγμα των 100  τερμάτων έσπασε ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας  ΑΟ Καραβάς που έφτασε τα 101 γκολ. Τα ποσοστά του φέτος είναι ιδανικά . Η εστία της ομάδας του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη έχει παραβιαστεί μόλις 10 φορές  σε 25 αγώνες .

Μετά την ήττα από την Αμφιάλη την 1η κιόλας αγωνιστική μετράει σε 24 αγώνες 22 νίκες και 2 ισοπαλίες .

Σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος σκοράρει σε μια χρονιά που θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη .

Ο ΑΟ Καραβάς βρίσκεται ήδη στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά ενώ θα διεκδικήσει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική μέσω αγώνων μπαράζ.

Αύριο Σάββατο στις 19.15 στο γήπεδο Σταύρος Μελισσουργός στο Ρέντη θα γίνει η γιορτή – φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕ Χαραυγή….

 

*Κι όμως  η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα και σε όλο τον Πειραιά  είναι η Αμφιάλη που σε 25 αγώνες έχει 23 νίκες !!! Αν δεν είχε αποχωρήσει από το περυσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο Πειραιά δεν θα της είχαν αφαιρεθεί 5 βαθμοί και θα ήταν ενδεχομένως αυτή η πρωταθλήτρια. Τα λάθη όμως πληρώνονται….

 

*Ένα βαθμό θέλει το Κερατσίνι  στο τελευταίο παιχνίδι με  τον ΑΣ Ποντίων εντός έδρας για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια ομάδα στον 1ο όμιλο της Α΄ Κατηγορίας ενώ ο  Αίας Σαλαμίνας που ακολουθεί τρεις βαθμούς πίσω αγωνίζεται στις Τζιτζιφιές με τον Παντζιτζιφιακό.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ομάδες έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ( 1-0)

 

 

Έξι ποδοσφαιριστές δεν έχουν απουσιάσει ούτε λεπτό από τους αγώνες των ομάδων τους στην Α΄ Κατηγορία.

26 παιχνίδια που ισοδυναμούν με 2250 λεπτά .

Είναι οι Χάρης Βαττής( Κερατσίνι), Γιώργος Πασαμιχάλης( ΑΕ Νίκαια) Γιουσέφ Ελθίνι ( Ήφαιστος) , Κώστας Μπακόμητρος ( Σαρωνικός) Δημήτρης Σεραφειμίδης( Δία Κορυδαλλού ) και Δημήτρης Πολυχρονόπουλος(Άρης Αμφιάλης) . Ο τελευταίος όμως είναι …εκτός συναγωνισμού επίσημα, αφού από ένα λάθος στο φύλλο αγώνα  ενός παιχνιδιού, φέρεται ότι  έγινε αλλαγή στο 81’

 

 

*Πέρασαν τρεις μήνες ώστε η Ελλάς Ποντίων να πάρει  βαθμό και το κυριότερο να σκοράρει κιόλας .Κατάφερε λοιπόν να πετύχει γκολ μετά από 12 αγώνες και 1054 λεπτά . Όλα αυτά στο 2-2 με τον Ήφαιστο. Ενδεχομένως μάλιστα οι Πόντιοι να φτάσουν και σε νίκη την τελευταία αγωνιστική , όπου υποδέχονται στους Ορυζόμυλους τον Ηρακλή Νίκαιας .

Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο Ηρακλής είναι η μόνη ομάδα στην Α’ Κατηγορία που έχει μόνο ήττες σε 25 αγώνες .

Σε αντίθεση με τον Καραβά , ο Ηρακλής έσπασε το φράγμα των 100 τερμάτων αρνητικά . 101  φορές έχει παραβιαστεί η εστία του  φέτος , κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο δέχεται  τέσσερα γκολ ανά παιχνίδι.

Όσον αφορά την επίθεση του άλλοτε κραταιού ιστορικού συλλόγου να πούμε ότι έχει βρει δίκτυα μόνο 8 φορές  σε όλη τη χρονιά…..

Βέβαια την χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα έχουν φέτος οι Φίλαθλοι . 7 μόνο φορές έχουν σκοράρει ενώ έχουν δεχτεί 123  γκολ . Έχουν όμως μια νίκη….

 

*Τρεις ομάδες  αφιέρωσαν την άνοδο  τους σε αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή και δεν είναι κοντά για να πανηγυρίσουν.

Αρχικά ο Αργοναύτης που μετά από 10 χρόνια επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία  στην γιορτή που έκανε  δεν ξέχασε τον πρώην ηγέτη του, τον αείμνηστο  Κούλη Ζηλάκο .

Μετά από επτά χρόνια οι Σαλαμινομάχοι  επανήλθαν στην Α’ Κατηγορία ,κάνοντας μια εντυπωσιακή πορεία αφού από το ξεκίνημα ήταν στην κορυφή. Την επιτυχία τους αυτή αφιέρωσαν στον αξέχαστο  πρόεδρο Μιχάλη Καλιώτσο  που είχε αγωνιστεί και παλαιότερα στην ομάδα.

Ο Πυθαγόρας που επέστρεψε φέτος στη Β’ Κατηγορία  στην γιορτή για την άνοδο του δεν ξέχασε τον  τερματοφύλακα του τον Δημήτρη Λιοκουκουδάκη που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή στα 37 του μόλις χρόνια…..

 

 

*Η Επιτροπή Υποδομών της Ε.Π.Σ.Π. ανακοινώνει ότι  το Σαββατοκύριακο 20-21/4/2024 θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί αγώνες των πρωταθλημάτων Κ-16,Κ-14,Κ-12 ,καθώς και οι αγώνες των ομίλων Κ-12 και Κ-10 σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Το Σάββατο 27 Απριλίου  θα γίνουν οι τελικοί του πρωταθλήματος Κ-14.

Οι υπόλοιποι τελικοί θα γίνουν μετά το Πάσχα .

Συγκεκριμένα του Κ-16 το Σάββατο 11 Μαΐου . Μια μέρα αργότερα την Κυριακή 12/5  θα διεξαχθούν οι τελικοί  του πρωταθλήματος Κ-10.

Το Σάββατο  18/5/2024 θα γίνουν οι τελικοί του Κ-12.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του τουρνουά Κορασίδων Κ-15.

 

 

*Τελικά οι Νέοι Ευγένειας  τα κατάφεραν και σώθηκαν ήδη αφού απέφυγαν τα μπαράζ .Μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε τις συνθήκες και τις δυσκολίες που επικράτησαν φέτος . Η προσπάθεια της διοίκησης έφερε αποτέλεσμα ενώ σημαντικότατη  ήταν η συμβολή του Δημήτρη Βουτσινά , ενός  έμπειρου και επιτυχημένου τεχνικού , που αφήνει την προσωπική του σφραγίδα όπου κι αν εργαστεί. Ο «Μιμίκος » δεν παρέλειψε να συγχαρεί  τους παίκτες του και τους συνεργάτες του  και κατέληξε:

Εγώ έκανα τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα υπερήφανους για την επιλογή τους να δουλέψω στην ομάδα αυτή και τους ευχαριστώ πολύ που ήταν κοντά παρέλαβα την Ευγένεια με  5 πόντους και πήραμε 18 βαθμούς σύνολο 23 και απευθείας σωτηρία της ομάδος από την ημέρα που ήρθα και να ξέρετε το βιογραφικό γράφει αυτός που είσαι όλα τα χρόνια κύριοι»

 

*Την απώλεια των  μητέρων τους  βίωσαν τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Πειραιά και Πρόεδρος του Πειραϊκού Αντώνης Ανούστης καθώς και ο πρόεδρος του Αετού Κορυδαλλού Δημήτρης Μπούγας.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας και στους δυο . Η μάνα είναι ότι πιο αγαπητό και ιερό  πρόσωπο έχουμε στη ζωή . Η μάνα από την πρώτη μας στιγμή είναι δίπλα μας και μας φροντίζει . Γι’ αυτό και η μάνα δεν έχει ηλικία , όσων ετών και να είναι ……

 

*Με ανακοίνωση της η Θύελλα Μοσχάτου « ευχαριστεί τον Στέφανο Φαναρίτη  που στέκεται δίπλα στην ομάδα» . Τώρα όσον αφορά το ρήμα «στέκεται», όλοι  καταλαβαίνουν ότι  είναι …..μεταφορικό. Γιατί δεν ευχαριστείς απλά έναν άνθρωπο όταν απλά ….στέκεται .Προφανώς αυτό συνδυάζεται με κάτι άλλο. Ας μην κρυβόμαστε …..

Και το ερώτημα που πλανάται στον ορίζοντα είναι : Λέτε;;;;

 

*Έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Θύελλας Κορυδαλλού Γιάννης Τσουκαλάς  που είχε διατελέσει και ποδοσφαιριστής της ομάδας για πολλά χρόνια. Ένας άνθρωπος που πρόσφερε πάρα πολλά στη Θύελλα  και την βοήθησε από κάθε  πόστο . Καλό παράδεισο να έχει…..

 

*Οι Σαλαμινομάχοι ανήλθαν στην Α’ Πειραιά παίζοντας την τελευταία αγωνιστική ( 14/4/2024) με την ΑΕ Χατζηκυριακείου.  Πριν ακριβώς 10 χρόνια στις 13/4/2014 η ομάδα της Σαλαμίνας πάλι είχε κερδίσει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία με αντίπαλο πάλι την ΑΕ Χατζηκυριακείου

 

*ΑΕ Περάματος και Πειραϊκός αγωνίστηκαν  μεταξύ τους την περασμένη Κυριακή (14/4) την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας . Μια εβδομάδα μετά οι δυο ομάδες ξαναπαίζουν. Αυτή τη φορά για τα play off ανόδου ….

 

Λέων Καμινίων και ΑΣ Κωφών διεκδικούν μέσω των play offs την άνοδο τους στην Α’ Κατηγορία . Για πρώτη φορά στην ιστορία τους….

 

*Την Κυριακή ο Δημήτρης Χαλούλος κρεμάει τα  ποδοσφαιρικά του παπούτσια . Μια μεγάλη μορφή του Αμπελακιακού  τον οποίο υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια με τεράστια προσφορά .

Στα 37 του χρόνια  αποφάσισε να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα . Την Κυριακή στις 17.30  στο γήπεδο των Αμπελακίων ο Δημήτρης θα παίξει το τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στην Ένωση Α.Α. Ρέντη. Καλό θα είναι να βρεθούν όλοι στο παιχνίδι αυτό και να τον χειροκροτήσουν , για όσα πρόσφερε μια ολόκληρη ζωή στον Αμπελακιακό. Τον οποίο ενδεχομένως να συνεχίσει να υπηρετεί από άλλο πόστο . Ποιος ξέρει….

 

*Καλούνται τη  Δευτέρα  22/04/2024 στο γήπεδο ΣΕΦ, στις 15.30  ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2011-2012, για δοκιμή και αξιολόγηση με σκοπό την στελέχωση των μικτής  ομάδας  Κ14   περιόδου 2024-2025, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Η πρόταση-υπόδειξη από κάθε ομάδα θα αφορά έως 3 ποδοσφαιριστές που θα έχουν προταθεί από τον προπονητή του αντίστοιχου τμήματος της ομάδος τους και θα το δηλώνουν οι ποδοσφαιριστές κατά την παρουσία τους.