Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα  με τον Αντώνη…

Published

on

Οριστικά φέτος  οι δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου θα πρέπει να γίνουν πριν από τις 15 Αυγούστου. Το σημαντικό είναι ότι όλες οι ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα  Α’ , Β’ και Γ’ Κατηγορίας θα πρέπει να έχουν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA B’ οπωσδήποτε με κατατεθειμένο  συμφωνητικό στην εφορία  250€ . Το ίδιο συμφωνητικό ισχύει και για τους βοηθούς.

Μόνο τα τμήματα υποδομών και οι ομάδες Β’ θα μπορούν να έχουν προπονητή με δίπλωμα UEFA C. εκτός αν αλλάξει κάτι ….

 

*Τριμελές κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι τα γραφεία της ΕΠΣΠ και πραγματοποίησε έλεγχο.

Συγκεκριμένα  ελέχθησαν οι  Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων, Κυπέλλου, το Καταστατικό της Ένωσης . Παράλληλα  το κλιμάκιο εξέτασε αν τα σωματεία  του Πειραιά, έχουν αθλητική αναγνώριση και είναι γραμμένα  στο μητρώο της ΓΓΑ. Επίσης εξέτασε τα φύλλα αγώνων Α’ Κατηγορίας για να διαπιστώσει αν τα σωματεία διαθέτουν διπλωματούχους προπονητές UEFA B’ που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο προπονητών , αν τα γήπεδα διεξαγωγής αγώνων διαθέτουν άδεια , Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα σταλούν την επόμενη εβδομάδα , αν και όπως φάνηκε , όλα πήγαν καλά και δεν  υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα….

 

 

*Τα εμπόδια που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και οι εργασίες για την αναβάθμιση του γηπέδου στο ΣΕΦ ξεκινούν μέχρι το τέλος του μήνα. Λογικά με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου  θα είναι  πανέτοιμο για να υποδεχτεί τον Εθνικό που θα έχει πλέον δική του έδρα , αλλά και τα υπόλοιπα Πειραϊκά σωματεία που προπονούνται εκεί.

Θα γίνει ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου καθώς και των αποδυτηρίων ενώ θα  δημιουργηθούν εξέδρες. Η μία χωρητικότητας περίπου 1200 θέσεων και η άλλη πίσω από το τέρμα 400 θ.

Μια εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα με τον φωτισμό , αλλά πιστεύεται ότι θα λυθεί σύντομα , αφού το κόστος δεν είναι μεγάλο.

 

*Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με το γήπεδο Δραπετσώνας. Αν η Δημοτική αρχή δεν καταφέρει να κάνει τις κινήσεις για να  εκδοθεί άδεια λειτουργίας  τότε στο νέο πρωτάθλημα δεν θα μπορούν να γίνονται  αγώνες  εκεί και οι ομάδες της περιοχής θα αγωνίζονται στην Χαραυγή ή στις Σιταποθήκες που είναι αδειοδοτημένα  .  Ας γίνει λοιπόν  αυτό άμεσα.

Το γήπεδο Παραλίας Τζιτζιφιών αδειοδοτήθηκε πριν από μερικούς μήνες ενώ την διαδικασία αδειοδότησης προχωράει ο Δήμος Πειραιά για το  Γήπεδο ΣΕΦ.

 

 

 

*Η αποτυχία των δυο Πειραϊκών ομάδων που παλεύουν για την άνοδο τους στη Γ’ Εθνική, συνεχίστηκε και την Τετάρτη . Ούτε με θαύμα θα μπορέσουν να πλασαριστούν πλέον στην πρώτη τριάδα των ομίλων τους.

Το Κερατσίνι παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΑΟ Θήβας , παίρνοντας μάλιστα τους πρώτους του βαθμούς  στα μπαράζ. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρεις βαθμοί αλλά είναι άνευ αγώνα με τον ΑΟ Ποταμιάς Ευρυτανίας που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί.

Στα δυο παιχνίδια που απομένουν ( ενδιάμεσα έχει και ρεπό ) το Κερατσίνι θα παίξει με τον  πρωτοπόρο Απόλλωνα Ευπαλίου εντός και τον Αμαρυνθιακό εκτός.

Διοικητικά ο σύλλογος ετοιμάζεται για αρχαιρεσίες. Φημολογείται ότι θα  ασχοληθεί διοικητικά ο γεωπόνος κ. Τάκης Χρηστίδης.

Ο ΑΟ Καραβάς με τα τέλεια στατιστικά στοιχεία στο Πειραϊκό πρωτάθλημα  μέσα σε λίγες μέρες έχασε το Κύπελλο της ΕΠΣΠ ενώ ξεκίνησε πολύ άσχημα στα μπαράζ ανόδου. Τρεις αγώνες τρεις ήττες . Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα  του με τον Απόλλωνα Αγίου Ιωάννου Χανίων δέχτηκε 4 γκολ κάτι που συνέβη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα ήλθε και η παραίτηση του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη για να «δέσει το γλυκό ». Μια αποχώρηση μετά από δυο χρόνια παρουσίας στην  ομάδα με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος…

Στα τρία παιχνίδια που απομένουν ο Καραβάς έχει να παίξει με τον Μανδραϊκό και την Νεάπολη Λασηθίου εντός και τον Ρεθυμνιακό εκτός ).

 

 

*Τα play out  στην Α’ Κατηγορία  ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο  και όλα σχετικά με την παραμονή των ομάδων παραμένουν ρευστά και σε εκκρεμότητα .

Ουσιαστικά μόνο η πρώτη θέση είναι σίγουρη για την ομάδα που θα την καταλάβει. Από κει και πέρα όλα παίζονται.

Λαμβανομένου υπόψη  ότι 28 ομάδες θα είναι και φέτος στην Α’ Κατηγορία  θα  αναφέρουμε ότι ήδη έχουν υποβιβαστεί από την Γ’ Εθνική ο Περαμαϊκός και ο Ατρόμητος Πειραιά  , Κερατσίνι και Καραβάς δύσκολα θα μπορέσουν να ανέβουν .

Αυτά λοιπόν θα δημιουργήσουν επιπτώσεις  στα σωματεία που παλεύουν για να παραμείνουν στην Α’ κατηγορία. Στην  χειρότερη τω περιπτώσεων

ενδέχεται να υποβιβαστούν στην Β’ τρεις  από κάθε όμιλο  της Α’ ενδέχεται και μία ακόμα μετά από αγώνα μπαράζ , αν βέβαια υποβιβαστεί και η  Προοδευτική που έχει να δώσει αγώνα μπαράζ  με τον ΑΕΡ Αφάντου Ρόδου. Σύμφωνα με  τις μέχρι τώρα ενδείξεις το παιχνίδι ενδέχεται  να γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης στις 26 Μαΐου , χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιο..

Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις και ευχόμαστε να μην συμβεί και η Προοδευτική να παραμείνει στη Γ’ Εθνική. ……

Για το θέμα αυτό από την ΕΠΣΠ εκδόθηκε η παρακάτω σχετική ανακοίνωση:

«Μετά την διαφαινόμενη ΜΗ άνοδο των σωματείων μας Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑ , ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ στη Γ΄  Εθνική, τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό των ομάδων από την Α΄ Κατηγορία στην Β΄ Κατηγορία έχουν ως εξής:

Ήδη έχουν υποβιβασθεί οι δύο ομάδες μας  ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΙ από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Από τους αγώνες play-out της Α΄ Κατηγορίας, υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες από τον κάθε όμιλο (σύνολο ομάδων 4).

Επιπλέον οι δύο ομάδες που θα  καταταγούν στην 2η θέση των δύο ομίλων play-out, θα δώσουν αγώνα κατάταξης για τον υποβιβασμό μίας εξ αυτών ΜΟΝΟ στην περίπτωση που υποβιβασθεί από την Γ΄ Εθνική η Προοδευτική.»

 

*Το γεγονός της  κακής πορείας των δυο Πειραϊκών ομάδων στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής  έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους να απαξιώσουν  το Πειραϊκό ποδόσφαιρο λέγοντας διάφορες αμπελοφιλοσοφίες , κατατάσσοντας μάλιστα  σε πολύ χαμηλή σειρά  σε σύγκριση με άλλες Ενώσεις ενώ παράλληλα έλεγαν τι φταίει  για την κατάντια αυτή.

Οι συγκρίσεις λοιπόν είναι λάθος . Σίγουρα υπάρχει κρίση στο Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ,αλλά οι αιτίες είναι πολλές . Πρώτη και  κύρια είναι το οικονομικό . Πολλά σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν γι’ αυτόν κυρίως τον λόγο.  Θα έχετε διαπιστώσει άλλωστε ότι δεν είναι  λίγες οι ομάδες που δεν επιδιώκουν  να ανέλθουν κατηγορία γιατί δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Κι όσοι ανέρχονται αμέσως μετά υποβιβάζονται ενώ η κατηφόρα δεν έχει σταματημό.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η κρίση στις σχέσεις  της ΕΠΣΠ με τη διοίκηση της ΕΠΟ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μην ξεχνάμε επίσης τις πολύ κακές και ανεξέλεγκτες διαιτησίες σε βάρος Πειραϊκών σωματείων. Καταλαβαίνετε πολύ καλά τι λέω…

 

*Για το θέμα αυτό ο έμπειρος παράγοντας Σωκράτης Πτερνέας σχολίασε :

«Η γενική ομολογουμένως αποτυχία των ομάδων στα μπαράζ για την άνοδο στην τρίτη εθνική δίνει τεράστια αξία στην περσινή αήττητη πορεία τού Ατρομήτου Πειραιά που άφησε ομάδες πέρυσι όπως είναι  το Χαϊδάρι,  ο αήττητος δύο ετών Απόλλων Ασπροπύργου και μάλιστα εκτός έδρας ο Ατσαλένιος και τα Χανιά. Άλλωστε με Χρήστο Σδρένια και τον άχαστο προπονητή σε αγώνες μπαράζ Βασίλη Σπάθα η επιτυχία ήταν σίγουρη αλλά και την μεταγραφή της χρονιάς του Γενάρη που άλλαξε τα μέχρι τότε δεδομένα τον Αντώνη Γκόγκα από την Προοδευτική,  ήταν σαν , όπως λέει ο λαός ”’ έκλεβαν εκκλησία ”’»

*Τελευταίοι αγώνες αυτής της χρονιάς το Σαββατοκύριακο, όπου κρίνονται τα πάντα. Γι’ αυτό και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν θα πρέπει να δείξουν την ανάλογη προσοχή . Να σεβαστούν πάνω από όλα την προσπάθεια των ομάδων και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών, αποδίδοντας δικαιοσύνη και μόνο….

*Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας Πειραιά  ο Ίκαρος Καλλιθέας είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης  που οδηγεί στη σίγουρη παραμονή  αφού αγωνίζεται με την υποβιβασμένη ήδη Νίκη Ρέντη.

Στον άλλο αγώνα ο ΑΣ Ποντίων ακόμα και με ισοπαλία καταλαμβάνει την δεύτερη θέση σε αντίθεση με την Αναγέννηση Μοσχάτου που θέλει μόνο νίκη….

 

Στον 2ο όμιλο η ΑΕ Μοσχάτου είναι σε πλεονεκτικότερη θέση  για την παραμονή της ακόμα και με ισοπαλία απέναντι στον  Άρη Αμφιάλης που θέλει ουσιαστικά μόνο νίκη.

Η Ελλάς Ποντίων θέλει νίκη επί του Δία Κορυδαλλού που όμως κι αυτός με νίκη βρίσκεται κοντά στη σωτηρία. Με λίγα λόγια , σε αυτόν τον όμιλο όλα  είναι πιθανά…..

 

*Ο ΑΟ Κορυδαλλός που ανήλθε στην Α’ Κατηγορία  ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με το σαρωτικό 8-2 επί του Πειραϊκού .Αίσθηση πάντως προκάλεσε η ανακοίνωση του συλλόγου   που ανέφερε ότι«θα σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα δηλώσει την συμμετοχή  του Ανδρικού Τμήματος στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΠ για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.» και επεξηγεί: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας (Αναγκαστήκαμε να την υποστούμε στους δυο τελευταίους μας αγώνες) και δεν έχουμε την διάθεση να συμμετέχουμε σ’ ένα πρωτάθλημα που αυτές οι πράξεις κρίνονται και τιμωρούνται σαν κάτι φυσιολογικό. ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΘΕΛΟΥΜΕ»

 

*Εντυπωσιακή ήταν η φετινή παρουσία του ΑΣ Κωφών στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας στο οποίο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της . Όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει , αλλά διεκδίκησε ακόμα και την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία . Σίγουρα αυτή η ομάδα έχει μέλλον….

Να σημειωθεί ότι στα δυο τελευταία παιχνίδια του στα μπαράζ ο ΑΣ Κωφών είχε προπονητή στον πάγκο του τον Γρηγόρη Τζεγιαννάκη. Δυο αγώνες , δυο νίκες . Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος ; Όλα τα έχει καταφέρει σε αυτή την ομάδα ….

 

*Στα play out  για την παραμονή στη Β’ Κατηγορία  στον 1ο όμιλο υποβιβάστηκε ο ΑΟ Πειραιάς . Στο τελευταίο μάλιστα ματς με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα παρουσιάστηκε με 7 μόνο  ποδοσφαιριστές !! Έτσι στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Πειραιά που θα παίξει του χρόνου , θα ξεκινήσει με μείον 5 βαθμούς . Ενός κακού μύρια έπονται. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Δαυίδ  Κωνσταντίνου…..

 

*Μια ανάσα από την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία είναι η Θύελλα Μοσχάτου ,που θέλει ακόμα και ισοπαλία στο παιχνίδι με τον  Παννεαπολικό  . Από την πλευρά του ο τελευταίος θέλει  μόνο νίκη εφόσον βέβαια κερδίσει και την ένσταση από τα Αστέρια Δραπετσώνας…

Ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του στην Γ’ Κατηγορία ο ΑΟ Καστέλλας είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Β’ . Αρκεί βέβαια να πάρει έστω και ένα βαθμό στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας . Διαφορετικά αν νικήσει ο τελευταίος , ανεβαίνει αυτός….

 

*Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παννεαπολικό  εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών ο  προπονητής των Λεόντων Καμινίων Φώτης Πολίτης και είπε στους  διαιτητές : «Εσείς καθορίσατε το αποτέλεσμα». Αμέσως μετά ο βοηθός Κουρκουνάσιος ρώτησε: ποιος είναι αυτός;

Η απάντηση του  Πολίτη ήταν λεκτική αλλά και περιγραφική :.  «Αυτός» κάνοντας παράλληλα …κάθετη κίνηση δείχνοντάς του τα γεννητικά του όργανα και λέγοντας του «Που θα ρωτήσεις εσύ ποιος είμαι εγώ»….. Όλα αυτά είναι γραμμένα στο φύλο αγώνα…

 

*Τέλος ο Αχιλλέας Ανδριανάκης από την Χαραυγή . Η διοίκηση του συλλόγου φαίνεται ότι δεν βρήκε με τον έμπειρο τεχνικό όσον αφορά τον σχεδιασμό για τη νέα περίοδο.

Πάντως με ανακοίνωση του ο σύλλογος αφού  ευχαριστεί τον Αχιλλέα και αναγνωρίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που ήταν άψογη σημειώθηκε οργάνωση  και πρόοδο στην πορεία της ομάδας .

 

*Ο Βασίλης Σπάθας είναι ο νέος τεχνικός του Αίαντα Σαλαμίνας .Επανέρχεται στον σύλλογο  μετά από 18 χρόνια . Τότε τις περιόδους 2004-5 και 2005-6 ήταν ποδοσφαιριστής με τεχνικούς τους Ηλία Φυντάνη και Θωμά Κουρκούνα. Τώρα γυρίζει σαν προπονητής με στόχο να επιτύχει η ομάδα , αυτό που δεν κατάφερε στο «τσακ » τη χρονιά που πέρασε ….

 

Λύθηκε η συνεργασία της ΑΕ Περάματος με τον Μάνο Χαρόπουλο . Μια συνεργασία που έγινε την χρονιά  που πέρασε σε δυο …δόσεις .

Ο ικανός τεχνικός ήταν από την αρχή της περιόδου στον πάγκο της ομάδας για να αποχωρήσει στις αρχές του Γενάρη  καινα επιστρέψει  ξανά δυο  μήνες αργότερα μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αλειφεράκη.

 

*Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Πανιώνιο Κερατσινίου . Μετά από  τρία χρόνια αποχώρησε ο Βαγγέλης Κόττος λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος . Ένας ικανότατος προπονητής και σπουδαίος χαρακτήρας .

«Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοικτή γι’ αυτόν » ανέφερε στην  ανακοίνωση του ο σύλλογος αναγνωρίζοντας το έργο του προπονητή στην ομάδα .

Νέος τεχνικός ανέλαβε  ο Κώστας Βάρσος με τεράστια εμπειρία ,αλλά και  πολύ καλός γνώστης του Πειραϊκού ποδοσφαίρου….

Ο Παύλος Πλαφαδέλης είναι ένας προπονητής που για 24 χρόνια εργάζεται συνεχώς και ποτέ δεν έμεινε χωρίς ομάδα .Με πολύ δουλειά και χωρίς μεγάλο μπάτζετ , πάντοτε τα κατάφερνε…

Φέτος πήγε στον Πήγασο Αγίου Διονυσίου τον Δεκέμβριο. Σε μια ομάδα  που αντιμετώπιζε πολλά ενώ την εποχή εκείνη αποχώρησαν από την ομάδα 15 παίκτες . Τελικά τα κατάφερε και κράτησε την ομάδα στην κατηγορία .

Ο Πλαφαδέλης μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο του Πήγασου Κώστα Μαστρόκαλο  έναν σπουδαίο άνθρωπο που του παρέδωσε τα κλειδιά της ομάδας «εν λευκώ »   για να κάνει όπως θέλει τη δουλειά του ο προπονητής . Η δικαίωση ήλθε τελικά για όλους….

 

 

*Ο Αστέρας Κερατσινίου με ανακοίνωση του ευχαρίστησε τον προπονητή της ομάδας Χρήστο Πολύζο τον οποίο στο τέλος του μήνα θα βραβεύσει  για την προσφορά του στην ομάδα τα δυο τελευταία χρόνια .

Επίσης  θα τιμήσει τον αρχηγό Αλέξη Βασιλικό για την προσφορά του  για 10 χρόνια  στον σύλλογο. Ο Αλέξης σταματάει φέτος το ποδόσφαιρο λόγω ορίου ηλικίας….

Στην ανακοίνωση του ο Αστέρας ευχαριστεί «τους ταλαντούχους Πειραιώτες διαιτητές  που παρά τις κατά την γνώμη μας αδικίες, πιστεύουμε ότι ήταν λάθη ανθρώπινα πού όλοι κάνουμε.

Ποτέ δεν πιστέψαμε τον δόλο»

Να σημειωθεί ότι ο γκολκίπερ του Αστέρα  Κωνσταντίνος Νταούλια  αγωνίστηκε φέτος και στα 5 παιχνίδια της ομάδας χωρίς να λείψει ούτε λεπτό…..

 

*Η χρονιά για την ΑΕ Χατζηκυριακείου  ολοκληρώθηκε με επιτυχία . Πρώτη θέση στα μπαράζ και παραμονή στην Β’ Κατηγορία  για την ομάδα του Νίκου Διαμαντόπουλου .

Στόχος τώρα είναι  να ενισχυθεί και διοικητικά ο σύλλογος . Στα τέλη Ιουνίου θα γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ . Θα πρέπει λοιπόν όσοι αγαπούν  την ομάδα να έλθουν  κοντά της και να βοηθήσουν  ..Φέτος η ομάδα κατάφερε ένα άθλο. Με το βάρος να το σηκώνουν μόνο 1-2 άτομα . Αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Η ΑΕΧ χρειάζεται ενίσχυση. Διοικητική και αγωνιστική…..

 

 

 

*Ο Θοδωρής Παχατουρίδης επανεκλέχτηκε πρόεδρος στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου  Πειραιά που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΕΠΣΠ.

Τα μέλη του Συνδέσμου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους  στην διοίκηση που πραγματοποίησε ομολογουμένως   σημαντικό έργο την τετραετία που πέρασε.

Εκλέχτηκαν επίσης οι Δημήτρης Καλύκας( αναπληρωτής πρόεδρος) που υπερτέρησε σε  ψήφους , Κώστας Λαζάρου( Γενικός Γραμματέας)  Θεόφιλος Καλύβας( Ταμίας) Πιέρρος Θωμάκος( Αντιπρόεδρος Α΄) , Μιχάλης Κατσάφαρος( εκπρόσωπος Δυτικής Αττικής) , Παναγιώτης Αγγελάκης( Πειθαρχική επιτροπή), Παναγιώτης Κοζακόπουλος, Νεκτάριος Τσίρμπας( Αντιπρόεδρος Β΄), Παναγιώτης Κουτσούκος( Αναπληρωτής Γραμμματέας) , Σήφης Βενάκης ( Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και επικοινωνία.

 

*Με τις ευχές όλων μας η Μικτή Κ14 της ΕΠΣ Πειραιά  θα αντιμετωπίσει την   προσεχή Πέμπτη 23 Μαΐου στον Βόλο την αντίστοιχη της ΕΠΣ Μακεδονίας  στον ημιτελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος της ΕΠΟ.

Ο Κώστας Σοφιανός και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει όσο γίνεται καλύτερα  την ομάδα που θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό την ΕΠΣ Αθήνας ….

 

*Η πολύ καλή ομάδα του ΑΟΚ Φαλήρου που συνεργάζεται με την ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα με τον Γιώργο Γκοβερίνο στον πάγκο της , κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Κ-16 της ΕΠΣ Πειραιά επικρατώντας  στον τελικό με 1-0  του αξιόμαχου  ΑΟ Κορυδαλλού  που προπονεί ο Μιχάλης Μουτάφης.

Στον μικρό τελικό ο Ιωνικός νίκησε με 3-0 τον ΑΠΟ Κερατσίνι και πήρε την τρίτη θέση .

Οι τελικοί έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε  το γήπεδο Χαραυγής σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια στην Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΠ και ιδιαίτερα στον πρόεδρο της κ. Χρύσανθο Τρύφωνα…..

 

 

*Την προσεχή  Κυριακή 19 Μαΐου θα διεξαχθούν οι τελικοί Κ-12 του πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ στα γήπεδα ACTION Ρέντη .

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 13.30 ανάμεσα στο Πανφαληρικό και την ΑΕ Μοσχάτου .

Νωρίτερα στις 10.00 θα γίνει ο μικρός τελικός μεταξύ Εθνικού ΟΦΠΦ και Ολυμπιακού Σαλαμίνας .

 

 

Αύριο Σάββατο 18 /5 θα γίνουν στο βοηθητικό γήπεδο του Σχιστού Κερατσινίου  οι τελικοί αγώνες του  τουρνουά Κορασίδων .

Θα ξεκινήσουν στις 10.30 και θα ολοκληρωθούν  γύρω στις 13.30

Μετέχουν οι ομάδες του Παντζιτζιφιακού, του Οδυσσέα Μοσχάτου, του Αετού Κορυδαλλού , της Αθηναϊκής Αγίου Δημητρίου,  των Νέων Δραπετσώνας ,του Νέου Ικονίου και του ΑΣ Ποντίων (με διπλή εκπροσώπηση).

Από την επόμενη χρονιά  το τουρνουά Κορασίδων θα αναβαθμιστεί και θα γίνει πρωτάθλημα.

 

  • Διεξήχθησαν την περασμένη Δευτέρα στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης»  οι ημιτελικοί αγώνες Κυπέλλου που διοργανώνει η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά .

Η Νίκη Ρέντη που επικράτησε με 4-2 του Πανφαληρικού και η Χαραυγή που νίκησε με 5-4 τους βετεράνους του Περάματος προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό  ο οποίος  θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 20 Μαΐου στο ΔΑΚ Κορυδαλλού στις 19.00 .

Πριν από τον τελικό θα γίνουν αγώνες  επίδειξης ομάδων υποδομών Κ12 . Θα λάβουν μέρος η Προοδευτική, ο Αετός Κορυδαλλού, ο Ερμής , ο Δίας, ο ΑΣ Ποντίων καθώς και οι  Γυναικείες ομάδες  του Αετού και του ΑΣ Ποντίων .

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν την Δευτέρα στο γήπεδο Κορυδαλλού  για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια παικτών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο….

 

 

*Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  την εβδομάδα που πέρασε,  διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου  4Χ4, 8Χ8 που διοργάνωσε ο Δήμος Περάματος στη μνήμη του Γιάννη Μακρόγλου.

Συμμετείχαν ποδοσφαιριστές  από όλους τους συλλόγους της πόλης .