Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα μας για τους ελέγχους του ΙΚΑ και του ΣΔΟΕ σε ερασιτεχνικά σωματεία. Από τον γνωστό προπονητή και μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιά Γιώργο Κωττάκη λάβαμε επιστολή  που απευθύνεται προς τον υφυπουργό Αθλητισμού και αναφέρει τα παρακάτω ενδιαφέροντα:«Αγαπητέ κύριε υπουργέ αθλητισμού, διάβασα στην έκδοση της 20ης Αυγούστου της εφημερίδας “Φως των σπορ” το δημοσίευμα σχετικά με τους προπονητές που θέλουν να κάνουν ιδιωτικά συμφωνητικά που παίρνουν για έξοδα μετακινήσεως 200 και 300 ευρώ το μήνα, ενώ κατ ουσία βάζουν και από την τσέπη τους. Παράδειγμα, ένας προπονητής που δουλεύει σε κάποια ομάδα του Πειραιά και παίρνει 200-300€ το μήνα και δουλεύει 5 και  6 φορές την εβδομάδα.. Αυτός ο προπονητής θα πρέπει να βάζει και από την τσέπη του και πρέπει να τον ελέγχει το ΣΔΟΕ και η εφορία;; Ανθρώπους που δουλεύουν και αγαπούν το άθλημα;; Στα ερασιτεχνικά δεν πρέπει να ελέγχονται οι προπονητές γιατί προσφέρουν έργο και πρέπει να ελέγχονται οι προπονητές από Γ εθνική και πάνω. Διότι τα σωματεία εδώ  και πολλά χρόνια δεν παίρνουν επιχορηγήσεις και είναι αδύνατον η κάθε ομάδα να πληρώσει έναν προπονητή, απλά του δίνει 200-300€ για τα έξοδα μετακινήσεως του. Παρακαλώ όλους τους συναδέλφους προπονητές του Πειραιά και ο σύνδεσμος προπονητών Πειραιώς όπως και η Ένωση Πειραιώς με τους βετεράνους ποδοσφαιριστές  να πάρουν θέση»…..

Χθες το πρωί για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  τον τελευταίο καιρό το γήπεδο του ΣΕΦ παραβιάστηκε. Όχι όμως για κλοπή , αλλά γιατί ήθελαν κάποιοι ιδιώτες να παίξουν μπάλα !!. Οι οποίοι απείλησαν τόσο τον φύλακα του γηπέδου που πήγε μετά στο γήπεδο( είχε προπόνηση η Καστέλλα), όσο και την ΕΠΣΠ. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και κατέφθασε αμέσως η ομάδα ΔΙΑΣ που κατέγραψε το γεγονός καθώς και τα άτομα που μπήκαν παράνομα στον χώρο. Τα άτομα αυτά ζητούσαν επίμονα να μάθουν ποιες ώρες είναι διαθέσιμο το γήπεδο για το κοινό. Κανένας δεν  ήξερε βέβαια να απαντήσει. Ίσως γιατί δεν υπάρχουν ώρες ελεύθερες, πέρα από τις ομάδες που γυμνάζονται εκεί. Όπως και να έχει πάντως  η κατάσταση , δεν επιτρέπεται σε κανένα να παραβιάζει τις πόρτες ενός δημόσιου χώρου και να μπαίνει ετσιθελικά μέσα…

Συμφωνεί με την χθεσινή  άποψη της στήλης ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΣΠ Χρήστος Μπουλές ότι τα τελευταία χρόνια ο Χρήστος Καλτσάς έκανε τα πάντα στο  ιστορικό  σωματείο των Φιλάθλων« Ο Καλτσάς κράτησε το σωματείο ..ζωντανό και στα μητρώα της ΕΠΣΠ και της ΕΠΟ » τόνισε ο κ. Μπουλές… .

Πολύ καλό κλίμα βρήκε στην Αίγινα ο νεοαποκτηθείς άσος από την Ελλάδα Ποντίων Κώστας Μωυσιάδης. Ο 20χρονος άσος θα αγωνίζεται σαν μικρός φέτος στους Νησιώτες .Ο Μωυσιάδης και ο  Ηλιαδάκης αποτελούν προσωπική επιλογή  του προπονητή της ομάδας Τάκη Αγγελάκη από την κοινή τους θητεία την χρονιά που πέρασε στην Ελλάδα Ποντίων…..

Είναι αλήθεια πως μας έλειψαν όλο αυτό το διάστημα των διακοπών αυτές οι φάσεις . Συνέβη στον προχθεσινό  φιλικό αγώνα του Ατρομήτου Πειραιά με τον Ήφαιστο .Μια παρατήρηση έκανε ο πρόεδρος του δεύτερου Γιώργος Μαλαδάκης και ο διαιτητής τον έβρισε. Πήγε να δημιουργηθεί « χοντρό» επεισόδιο, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν υπήρχε συνέχεια. Αργότερα , όπως έμαθα ο  διαιτητής επικοινώνησε με τον Μαλαδάκη και του ζήτησε συγνώμη. Τώρα εσείς θα θέλετε να μάθετε το όνομα του ρέφερι. Δεν θα σας το πω . Το μόνο που θα αναφέρω είναι το μικρό του όνομα ( Κώστας) και το αρχικό γράμμα του επιθέτου του(Κ).  Και κάτι ακόμα, όσον αφορά το ύψος του. Δεν είναι και το πρώτο μπόι. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε….