Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Κανονικά θα διεξαχθούν σήμερα οι αγώνες των Σαλαμινομάχων ( με τον Ερμή Κορυδαλλού)  και της  Ελλάδας Ποντίων( με τον ΑΟ Καραβά) αφού τα δυο σωματεία πήγαν χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΠΣΠ και τακτοποίησαν τις οφειλές τους….

Με την Ελλάδα Ποντίων όμως προέκυψε ένα άλλο θέμα.

Όπως ενημέρωσε  ο Δήμος Κερατσινίου/ Δραπετσώνας με το υπ΄ αρ. έγγραφο 10197 του κατά την διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος Κερατσινίου- Ελλάς Ποντίων φίλαθλοι του σωματείου Ελλάς Ποντίων προκάλεσαν φθορές στον συνθετικό τάπητα και στο ταρτάν του γηπέδου Σιταποθηκών. Κατόπιν τούτου η διοίκηση της Ε. Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ θα  καλέσει την διοίκηση του σωματείου Ελλάς Ποντίων, ( πέραν της κλήσης  της Πειθαρχικής επιτροπής ) να δώσει εξηγήσεις, αλλά και να  αποκαταστήσει τις φθορές.

Μου γράφει φίλος της στήλης, γνωστός παράγοντας Πειραϊκού σωματείου: « Σήμερα αναφέρεις για την ΑΕ Χαραυγή  ότι κινδυνεύει να χάσει το κύπελλο ήθους εξαιτίας την άδικης αποβολής ενός αναπληρωματικού παίκτη . Και λίγο πιο πέρα γράφει την ανακοίνωση της ΕΠΣΠ   ότι στο σωματείο ΑΕ Χαραυγή επιβάλλεται χρηματική ποινή 50€ που διπλασιάζεται σε 100€ λόγω υποτροπής( αγώνας με Ερμή Κορυδαλλού) . Δηλαδή η Ψ ή Χ ομάδα δικαιούται Κύπελλο ήθους επειδή οι παίκτες δεν πήραν κόκκινη. Τελικά αυτό με το κύπελλο ήθους δεν είναι αστείο;;; » Θα απαντήσω στον φίλο που ναι μεν όσα λέει  έχουν μια λογική. Όμως η απόφαση για το κύπελλο ήθους αφορά τους ποδοσφαιριστές και μόνο. Και όχι τους φιλάθλους αν παρεκτράπηκαν ή όχι . Στην περίπτωση αυτή ζημιωμένο βγαίνει το σωματείο που πολλές φορές δεν φταίει και πληρώνει λάθη άλλων….

Και συνεχίζει ο φίλος σχετικά με τις βραβεύσεις αθλητών σπουδαστών για την είσοδο τους στα ΑΕΙ  . «Για να μπει κάποιος αθλητής πχ στην Θεολογική σχολή χρειάζεται  9.000 μόρια ενώ ο άλλος στη  Σχολή αστυφυλάκων 17.000 μόρια… Βραβεύεται ο 9.000 . Ο αδύνατος και όχι αυτός που κουράστηκε. Ό άλλος προτιμάει μια καλύτερη γι’ αυτόν σχολή που είναι στα ΤΕΙ με περισσότερα μόρια , από ότι στα ΑΕΙ.   Το έχω πει στην Ένωση από χρόνια ότι είναι άδικο και αυτό.». Μπορεί να είναι σωστή η παρατήρηση του φίλου, αλλά στην ΕΠΣΠ εδώ και χρόνια έχουν αποφασίσει να τιμούν αυτούς που μπαίνουν στα ΑΕΙ και όχι στα ΤΕΙ , χωρίς να εξετάζουν τις παραμέτρους…