Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα… με τον Αντώνη

Published

on

Δυο αγώνες αναβλήθηκαν το Σάββατο λόγω ακαταλληλότητας των αγωνιστικών χώρων εξ αιτίας της καταιγίδας που προηγήθηκε . Ο ένας( Δίας – Νέο Ικόνιο)  στο γήπεδο Κορυδαλλού στο οποίο είναι προγραμματισμένο  να γίνει πλήρης ανακατασκευή, και ο άλλος( Προφήτης Ηλίας- ΑΕ Σαλαμίνας ) στο γήπεδο του ΣΕΦ στο οποίο εδώ και χρόνια ακούμε ότι θα ξεκινήσουν τα έργα αλλά όλο και κάποια δικαιολογία υπάρχει και καθυστερούν …..

Ο  ένας «τελικός» πέρασε . Το Κερατσίνι νίκησε τον πολύ καλό , κατά γενική ομολογία, Αετό Κορυδαλλού και ουσιαστικά καπάρωσε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα . Ακολουθεί ο τελικός Κυπέλλου του Σαββάτου . Νέος πονοκέφαλος για την Επιτροπή  Διαιτησίας. Κάτι μου λέει πως θα οριστεί νεαρός εξελίξιμος διαιτητής…..

Η Χαραυγή νίκησε την Κυριακή εκτός έδρας με 1-0 τον ΑΣ Δραπετσώνας με γκολ του Γρούνη. Όπως ακριβώς και στον α’ γύρο . Με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο σκόρερ……

«Εσύ δεν ξέρεις ούτε τα κορδόνια σου να δέσεις, διαιτητής δεν ντύνεσαι όπως είσαι,  ούτε τις απόκριες». Το είπε ο προπονητής της Ένωσης Καμινίων Νίκος  Λαμπράκος στον διαιτητή του αγώνα. Αν είναι δυνατόν….

Το είδαμε κι αυτό . Δυο συμπαίκτες στον Παννεαπολικό οι Σαριανίδης  , Σινάνη μάλωσαν μεταξύ τους για το ποιος θα κτυπήσει  το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της ομάδας τους . Υπερίσχυσε  ο πρώτος  , αλλά ο άλλος αποχωρώντας από το σημείο εκτέλεσης έβρισε τον συμπαίκτη του . Ο διαιτητής Λεμπέσης απέβαλε  τον Σινάνη , σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Σαριανίδης στέλνοντας την μπάλα άουτ .Διπλό το κακό για τον Παννεαπολικό….

Όσον αφορά τον διαιτητή Λεμπέση τι να πει κανείς. Από διαχείριση… .μηδέν. Με αυτή την λογική , να βρίζει δηλαδή κάποιος ποδοσφαιριστής τον συμπαίκτη του και να αποβάλλεται, τότε δεν θα τελείωνε κανένα παιχνίδι. Θα  είχαν αποβληθεί όλοι. Να πάει να σφυρίξει το παλικάρι στο…Άγιο Όρος …..

Παρακολούθησε  τον αγώνα ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού – Ικάρου Καλλιθέας ο φίλος, συνεργάτης και μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΠΣΠ Τάσος Κορφιάτης κι όταν αναφέρθηκε για τη διαιτησία του Κώστα Κωνσταντόπουλου «έσταζε μέλι»….

Όταν έχει πρόβλημα σαν  ομάδα με τη διαιτησία βγαίνεις και το φωνάζεις . Δεν τα βάζεις με τρίτους . Ούτε γίνεσαι γραφικός ,αν διαμαρτύρεσαι για το δίκιο σου . Να έχεις τα …άντερα να βγαίνεις να λες την άποψη σου χωρίς φόβο και πάθος . Και κάτι ακόμα. Σε αυτόν τον μικρό χώρο που βρισκόμαστε ,  όλοι λίγο –πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Η ιστορία γράφει. Δυστυχώς ή ευτυχώς…..