Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Τέλος οι Σαλαμινομάχοι από το πρωτάθλημα . Είναι κρίμα για ένα σωματείο με τέτοια σημαντική παρουσία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια , να διαλύεται.  Η ομάδα από την μεγάλη ακμή που είχε με ηγέτη τον Στέλιο Φασουλή πέρασε στην απόλυτη παρακμή. Ξεκίνησε θαυμάσια στο πρωτάθλημα , αλλά τον Δεκέμβρη η αποχώρηση του προέδρου έφερε την «κάτω βόλτα» . Όλοι οι βασικοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν ο ένας μετά τον άλλον. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ξεκινούν οι διεργασίες για συγχώνευση με τον Αμπελακιακό….

Η εξέλιξη αυτή  έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στον Πανιώνιο Κερατσινίου , την Νίκη Ρέντη που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α’ Κατηγορία  μέσω των πλέι –άουτ αφού κανένας δεν πρόκειται να υποβιβαστεί απευθείας . Οι μόνοι που υποβιβάζονται σίγουρα είναι ο Περαμαϊκός που δεν ξεκίνησε στο πρωτάθλημα και οι Σαλαμινομάχοι που αποχωρούν…..

Ο Κώστας Καλλιγέρης νέος πρόεδρος στην Χαλκηδόνα. Μια πολύ σοβαρή λύση για τον σύλλογο . Είναι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την ομάδα τόσο σαν αθλητής αρχικά, όσο και σαν παράγοντας στη συνέχεια και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα. Ο Κώστας έχει διατελέσει πριν από αρκετά χρόνια και Γενικός Αρχηγός στην Προοδευτική  όπου πέτυχε απόλυτα στο ρόλο του…..

Αναφερθήκαμε προχθές σε ένα γεγονός και ένα σπάνιο στατιστικό στοιχείο που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά  του Πειραιά τουλάχιστον.  Συγκεκριμένα είπαμε για τον τερματοφύλακα Τάσο Μακρή ο οποίος μέσα στην φετινή χρονιά το έφερε η τύχη να αντιμετωπίσει  τέσσερις φορές την Χαραυγή . Τις τρεις με τους Σαλαμινομάχους ( δυο για το πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο) και τελευταία με τον ΑΣ Δραπετσώνας . Και στις τέσσερις δέχτηκε γκολ. Το αξιοσημείωτο γεγονός και το παραπάνω στατιστικό στοιχείο είναι αποδεδειγμένα. Δεν έχει να κάνει με χλευασμό του παίκτη , η αξία του οποίου είναι αναμφισβήτητη . Τον Τάσο τον παρακολουθούμε και γνωρίζουμε πόσο σημαντικός γκολκίπερ είναι τόσο όταν αγωνιζόταν παλαιότερα στην ΑΕ Νίκαια και τους Σαλαμινομάχους όσο και τώρα που παίζει στον ΑΣ Δραπετσώνας . Δεν είχαμε σκοπό να τον θίξουμε . Απλά κάναμε χιούμορ , κάτι που συνηθίζουμε από αυτή εδώ τη στήλη. Αυτό δεν το κατάλαβαν κάποιοι συμπαίκτες του που προχώρησαν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς , με την ανοχή της διοίκησης και του προπονητή τους. Φίλε Τάσο αν θεωρείς ότι σε θίξαμε, σου ζητάμε  συγνώμη. Όσο για κάποιους άλλους θα πω ότι την πορεία του στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο   ο καθένας την γράφει με τα χρόνια , όλοι δίνουμε τις εξετάσεις μας . Άλλοι καταξιώνονται και άλλους τους αποβάλλει  ο χώρος . Ειδικά τους ….Ηλίθιους …..

«Έφυγε » χθες  από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών  ο Βαγγέλης Δημητρίου πατέρας του πρόεδρου της Ένωσης Καμινίων Δημήτρη.  Η κηδεία του  θα γίνει σήμερα στις 15.00 στο Γ’ Νεκροταφείο. Καλό σου ταξίδι « κυρ- Βαγγέλη»…