Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Το Πέραμα είναι μεγάλη  ποδοσφαιρόπολη . Έχει αναδείξει τεράστιους αθλητές που έγραψαν την δική τους ιστορία στο  Πειραϊκό και κατ’ επέκταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο .  Και όχι μόνο αυτό . Ο κόσμος  γενικότερα σε αυτή την περιοχή λατρεύει την «στρογγυλή θεά» .  Φέτος στην περιοχή αυτή γίνεται κάτι καλό. Το γήπεδο ανακατασκευάζεται μετά από πολλά χρόνια και τεράστιες προσπάθειες . Οι ομάδες κινούνται δραστήρια. Η ΑΕ Περάματος  μετά το  περυσινό διοικητικό «μούδιασμα» ανέκαμψε και βρήκε τον δρόμο της . Το Νέο Ικόνιο  συνεχίζει την πολύ καλή και υποδειγματική δουλειά στις υποδομές με την ανάδειξη ταλέντων έχοντας άριστη συνεργασία με το άλλο σωματείο της πόλης τον Πυθαγόρα όπου κάνει κι αυτός τις δικές του φιλότιμες προσπάθειες  . Ο Ολυμπιακός Περάματος ισχυροποιείται έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες φέτος για διάκριση και άνοδο. Στον αντίποδα αυτού του ποδοσφαιρικού οργασμού η κατάντια του Περαμαϊκού . Ενός συλλόγου που έχει  γράψει τεράστια ιστορία στο Πειραϊκό  , αλλά  και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμάμαι μικρός, ότι σε κάθε αγώνα εκατοντάδες φίλαθλοι  και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και χιλιάδες ακολουθούσαν την ομάδα . Είχε πολύ μεγάλο ρεύμα ο λαοφιλής σύλλογος από τον οποίο αναδείχτηκαν πολλοί αστέρες του ποδοσφαίρου. Κάνοντας την σύγκριση εκείνης της εποχής με την σημερινή, σε πιάνει μελαγχολία .Γιατί αυτή τη στιγμή  Περαμαϊκός δεν υπάρχει . Πληρώνει τα λάθη κάποιων ανθρώπων που τον έφεραν σε αυτό τον μαρασμό. Κι αν , δεν δηλώσει συμμετοχή φέτος στο πρωτάθλημα , που δυστυχώς είναι και το πιο πιθανό, πολύ φοβάμαι  ότι ο Περαμαϊκός  θα εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη . Δυστυχώς….

Ο Φαληρικός αλλάζει ρότα και σχέδια για φέτος. Από κει που βρισκόταν« μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» φέτος βλέπει ψηλά. Γίνεται μια νέα διαφορετική προσπάθεια με καινούργιους  ανθρώπους που έχουν υψηλούς στόχους . Και στον σύλλογο υπάρχει πάντα ο Γιώργος Μπαξεβανάκης μια εμβληματική φυσιογνωμία, που είναι η ιστορία του  Φαληρικού….

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού , αλλά το ποδόσφαιρο ποτέ δεν σταματά  . Αρκετοί φίλοι ασχολούνται  με το μπιτς σόκερ . Και συνεχίζουν τα Σαββατοκύριακα να δίνουν αγώνες στην άμμο. Μεταξύ αυτών και ο αγαπητός φίλος βετεράνος ποδοσφαιριστής και παράγοντας Νίκος Σιδηρόπουλος ένας επιτυχημένος  άνθρωπος με πάρα πολλές δραστηριότητες . Ο Νίκος είχε την δική του ομάδα στο τουρνουά που διοργανώθηκε με επιτυχία στο Sailing ,στον Σχοινιά του Μαραθώνα  το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Μετείχαν γνωστοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι οι Γιώργος Πολυχρόνου ( Μπεν), Χάρης Μαρσώνης,  Σταμάτης και Παναγιώτης Αγγελόπουλος , Τάσος Σαχινίδης , Φώτης Μακρής. Διοργανωτές του τουρνουά ήταν ο Αργύρης Αλεξανδρής, ο βετεράνος διαιτητής Α΄ Εθνικής και σημερινός προπονητής Φίλιππος Ντόβας καθώς επίσης η  αγαπητή φίλη και πρόεδρος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου « Αθήνα » Αθηνά Γιανναδοπούλου η οποία έκανε και τις απονομές στις νικήτριες ομάδες.