Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Με άψογο τρόπο  πραγματοποιήθηκαν και φέτος τόσο η κλήρωση του Κυπέλλου , όσο και ο διαχωρισμός των ομίλων σε Α’ και Β’ Κατηγορία . Η ιδιαιτερότητα  ήταν  ότι για πρώτη φορά  υπήρξαν ξεχωριστές επιτροπές . Η Κυπέλλου με τον Γιάννη Ποντίκη  που ομολογουμένως έκανε μια άψογη διαδικασία αν και πρωτάρης.  Για την Επιτροπή πρωταθλήματος ήταν για μια ακόμα φορά ο μαιτρ του είδους Κώστας Χολέβας που με την τεράστια εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια ήταν και πάλι άψογος και δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων . Γιατί ο διαχωρισμός έχει πολλές δυσκολίες. Τέσσερις ειδικές κληρώσεις , κοινές έδρες ομάδων που πρέπει να μοιραστούν κ.α.   Παρόλα αυτά όλα πήγαν μια χαρά….

Παρών αλλά με διακριτική παρουσία ο πρόεδρος Γιώργος Ανατολάκης , ενώ άριστες εντυπώσεις άφησε  ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας που διηύθυνε την όλη διαδικασία . Σε δηλώσεις του μας είπε:« Είμαι πολύ ικανοποιημένος  που το 99% συμφώνησε με τον τρόπο που έγιναν όλα και συμφώνησαν. Στους ένα- δυο που είχαν κάποιες αντιρρήσεις και τις κατέθεσαν με καλή διάθεση υποσχεθήκαμε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή να εξετάσει αυτά τα θέματα και να τα εξετάσουμε για του χρόνου. Εμείς θέλουμε να είμαστε διάφανοι και να δίνουμε καθαρές εξηγήσεις στα σωματεία και να εφαρμόζουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες.»

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ολοκληρωθεί  ο διαχωρισμός των ομίλων της Α’ Κατηγορίας και άρχισαν οι αναλύσεις για τα φαβορί τόσο της ανόδου  όσο και του υποβιβασμού .

Ο Στέφανος Φαναρίτης ο ηγέτης της ΑΕ Μοσχάτου το φιλοσόφησε το θέμα με μια απολύτως σωστή προσέγγιση . Τόνισε χαρακτηριστικά : «Δεν με απασχολεί…δεν με ανησυχεί…δεν με προβληματίζει καθόλου η κλήρωση των ομίλων. Ας απασχολήσει, ανησυχήσει ,προβληματίσει άλλους… Αν έχεις φιλοδοξίες δεν διαλέγεις αντιπάλους, απλά προσπαθείς να ετοιμαστείς σωστά και την κατάλληλη στιγμή να είσαι ο καλύτερος. Όλα είναι δρόμος…άλλωστε…
Στην θεωρία και στις ασκήσεις επί χάρτου όλα είναι τέλεια προγραμματισμένα… Στην πραγματικότητα κάποιοι θα επαληθευτούν και κάποιοι θα απογοητευθούν.
Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας…»….

Πιο λαϊκή  είναι η άποψη του προπονητή του Ατρομήτου Κερατσινίου Αντώνη Καλαμάκη : « Οι πρωταθλητές βγαίνουν στα γήπεδα και όχι στα καφενεία. Εκεί δείχνει η ομάδα την αξία της και όχι στα λόγια . Και πρόπάντων να σέβεται όλους τους αντιπάλους της» …

Για ενδιαφέροντες αγώνες μιλά ο πρόεδρος της Χαραυγής Σωκράτης Πτερνέας  και πρόσθεσε: « Είμαι σίγουρος ότι η ΕΠΣΠ όπως και πέρυσι θα κάνει το παν όπως και πέρυσι .»…

Πανευτυχής είναι  ο γνωστός παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣ Πειραιά  Γιώργος Μαλούχος . Την Κυριακή στην Παναγία των Βλαχερνών της Αμφιάλης παντρεύεται ο  γιος του Ουράνιος με την εκλεκτή της καρδιάς του Κωνσταντίνα. Στο πανέμορφο και ταιριαστό ζευγάρι τις καλύτερες ευχές μας για βίον ανθόσπαρτον .