Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Πολύ καλά ξεκίνησε η ποδοσφαιρική χρονιά στον Πειραιά. Με αρκετούς συναρπαστικούς αγώνες και πολλά γκολ . Χωρίς προβλήματα και με την διαιτησία που άρχισε ιδανικά . Μακάρι και η συνέχεια να είναι ανάλογη.

Από τους 17 αγώνες οι δυο κρίθηκαν στα πέναλτι και οι δυο στην παράταση. Προκρίθηκαν στην 2η φάση και δυο ομάδες της Γ’ Κατηγορίας. Η ΑΕ Σαλαμίνας και ο ΑΣ Κωφών. Μάλιστα  ο δεύτερος πέρασε για πρώτη φορά στον β’ γύρο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο. Και αν και κληρώθηκε φιλοξενούμενος , θα αντιμετωπίσει σαν γηπεδούχος τον ΑΟΑΔ , που αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία . Αυτό  έχει άλλωστε αποφασιστεί από την αρχή. Οι ομάδες που θα κληρώνονται με αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας θα παίζουν στην έδρα τους. Αυτό θα συμβαίνει μέχρι την προημιτελική φάση  του Κυπέλλου……

Την Κυριακή έγιναν τέσσερις αγώνες πρωί . Πολύ σωστά , όχι μόνο γιατί δεν γινόταν αλλιώς βάσει προγράμματος γηπέδων , αλλά και γιατί προσωπικά θεωρούμε   ότι πρέπει να διεξάγονται αγώνες και πρωινά του Σαββάτου . Η μόνη μας ένσταση προς την νεοσύστατη επιτροπή του Γιάννη Ποντίκη είναι ο ορισμός της ώρας .  Χίλιες φορές να γίνονταν στις 10 το πρωί κι ας κακοφαινόταν αυτό σε ορισμένους νεαρούς…. ξενύχτηδες , παρά στις 11.30 . Ντάλα μεσημέρι διεξήχθησαν  οι αγώνες. Κάτω από φοβερή ζέστη  και με συνεχόμενες διακοπές από τους διαιτητές για να πιουν νερό αναγκαστικά. Απάνθρωπες συνθήκες για να παιχτεί ποδόσφαιρο με πολλούς κινδύνους…

Στο παιχνίδι Πυθαγόρα – ΑΟΚ Φαλήρου  ο ηγέτης της Περαματιώτικης ομάδας Μάριος Ιωσηφίδης σημείωσε ένα κινηματογραφικό γκολ από τη σέντρα   . Και το πανηγύρισε δεόντως καταχειροκροτούμενος από όλο τον κόσμο….

Με δέκα παίκτες κατέβηκε να παίξει ο Αργοναύτης στον αγώνα με τους Λέοντες Καμινίων , επιστρατεύοντας μάλιστα και  κάποιους παίκτες για να παίξουν . όπως ειπώθηκε δεν είχαν ετοιμαστεί τα δελτία των νεοαποκτηθέντων παικτών. Ο ιστορικός σύλλογος προσπαθεί να βρει τον δρόμο του. Και θα τον βρει…..

Ο Νίκος Μοναστηρίδης που έφυγε την Κυριακή από τη ζωή  ήταν μια τεράστια προσωπικότητα για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και την ομάδα του την Δόξα Πειραιά . Ήταν η ίδια η  Δόξα. Της πρόσφερε  τα πάντα . Σαν ποδοσφαιριστής αρχικά και σαν κορυφαίο διοικητικό στέλεχος στη συνέχεια. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί διακριτικά από το ποδόσφαιρο  λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε . Καλό σου ταξίδι Νικόλα!!….

O γνωστός Πειραιώτης προπονητής Στέλιος Βογιατζής αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον διοικητή του Νοσοκομείου « Μεταξά» κ. Γιώργο Ζαΐμη, τις ιατρούς κυρίες Τριβιζάτου, Παπαδουλή Δόικα  και Μανώλη  και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό , για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του….