Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη……

Published

on

Μια μόλις εβδομάδα πέρασε από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας  και ήδη τρεις ομάδες άλλαξαν προπονητές . Για διαφορετικούς λόγους βέβαια . Το θέμα όμως είναι ότι η θέση του προπονητή είναι επισφαλής και η «καρέκλα του τρίζει »  συχνότατα. Ελληνικότατο φαινόμενο….

Κάτι ακόμα για προπονητές . Την 1η κιόλας αγωνιστική σημειώθηκαν κρούσματα κακής συμπεριφοράς τεχνικών  που έγιναν πρωταγωνιστές επεισοδίων , διαπληκτισμών , εξυβρίσεων. Η ΕΠΣΠ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση που εφιστά την προσοχή τους αφού οι ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις φέτος, είναι ιδιαίτερα αυστηρές.. Εξάλλου οι προπονητές πρέπει να είναι  αυτοί που δίνουν το καλό παράδειγμα προς όλους…..

Σχολιάστηκαν αρκετά αυτά  που γράψαμε για την αποχώρηση του Μιθριδάτη από το πρωτάθλημα . Μια αποχώρηση που προσπάθησαν κάποιοι να την ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο. Η ουσία είναι μια . Ο Μιθριδάτης είναι ένα σωματείο που προσπαθούσε όλα αυτά τα χρόνια να τα βγάλει πέρα μόνο του , με τις δικές του δυνάμεις . Τέτοια σωματεία υπάρχουν πολλά . Αρκετά από αυτά δεν άντεξαν και διέλυσαν . Άλλα συγχωνεύτηκαν για να τα βγάλουν πέρα , κι άλλα παλεύουν δίνοντας ένα υπεράνθρωπο αγώνα. Δυστυχώς έχουν απέναντι τους το κράτος . Την εκάστοτε κυβέρνηση  και δεν πολιτικολογώ. Που δεν ενδιαφέρεται και αγνοεί εδώ και χρόνια πλήρως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι επιχορηγήσεις είναι πλέον μακρινό όνειρο  και οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανύπαρκτες.  Με ποια κίνητρα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό , άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν ; Είτε αυτοί είναι παράγοντες είτε αθλητές .Κι όπως μαθαίνω υπάρχουν κι άλλες ομάδες που σκέπτονται να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα . Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , ώρα μηδέν. Στην κυριολεξία…..

Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα ο αγώνας της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας με την Ένωση Α.Α. Ρέντη θα είναι ένα ντέρμπι . Από κάθε άποψη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι Αμφιαλιώτες είναι λίγο- πολύ γνωστά. Στην ομάδα του  Ρέντη που ξεκίνησε φέτος με υψηλότερες φιλοδοξίες , τεχνικούς διευθυντές, ακαδημίες , συνεργασία με Ολυμπιακό φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό. Και από τους δυο λείπουν οι  παράγοντες που θα έβαζαν το χέρι στη τσέπη . Στους Ρεντιώτες , πέρα του Δημήτρη Βούτσελα που βοηθά οικονομικά ,  επικρατεί το χάος, από την στιγμή που ο πήχης έχει ανέβει ψηλά .Στον Μαύρο Αετό -Ολυμπιάδα ο Χαλκούσης προσπαθεί να βγάλει άκρη , αλλά δεν έχει συμπαράσταση .Εδώ το πρόβλημα επιβίωσης είναι  τεράστιο. Δεν υπάρχει αύριο στην κυριολεξία. Και όλοι παρακολουθούν απαθείς. Κατηγορούν το Μοσχάτο που τους έβαλε 10 γκολ και δεν κατηγορούν τους εαυτούς τους, που κατάντησαν έτσι την ομάδα….

Αυτή την αγωνιστική τα γηπεδούχα σωματεία δεν θα πληρώσουν το εξοδολόγιο διαιτησίας που είναι δωρεάν γι΄ αυτά. Τα σωματεία Α΄ Β΄ Κατηγορίας θα επιβαρυνθούν μόνο με το εξοδολόγιο του ιατρού αγώνα (25 ευρώ), ενώ τα γηπεδούχα σωματεία της Γ΄ Κατηγορίας θα επιβαρυνθούν με το εξοδολόγιο του  ιατρού αγώνα (25 ευρώ) συν αυτού του παρατηρητή αγώνα (10 ευρώ). …..

Στη γνωστή ταβέρνα «Πιτόψωμο » στο Μοσχάτο βρέθηκε η γνωστή παρέα αποτελούμενη από τους αδελφούς Στέφανο και Σάκη Φαναρίτη , Χρήστο Θάνο και Ντίνο Ανδρακάκο . Θα μου πείτε σιγά την είδηση. Και η παρέα προβλέψιμη, όπως και το φαγητό. Είδηση ήταν η παρουσία του γνωστού παράγοντα Αργύρη Κεραμίδα . Πως βρέθηκε από την Αμφιάλη στο Μοσχάτο είναι ένα θέμα προς συζήτηση . Η …μύτη μου λέει πως κάτι …ψηνόταν εκεί . Και δεν μιλάω για τα κοψίδια και τα παϊδάκια …..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply