Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Η είδηση που δημοσιεύσαμε χθες για την επαναδραστηριοποίηση του Περαμαϊκού  χαροποίησε ιδιαίτερα τους φίλους της ιστορικής και λαοφιλούς ομάδας  που περιμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις.  Το Πέραμα είναι μια σημαντική ποδοσφαιρόπολη. Από αυτή την πόλη έχουν αναδειχτεί μεγάλα ταλέντα που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.  Είναι λοιπόν μεγάλη αμαρτία και αδικία να μην υπάρχει σεβασμός στο Πέραμα . Εδώ και μήνες ανακατασκευάζεται το γήπεδο της περιοχής. Οι εργασίες ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί ,έχουν ουσιαστικά σταματήσει . Ο εργολάβος ασχολείται με άλλα γήπεδα τώρα.  Αυτά κάνει δυστυχώς το μονοπώλιο.  Από αυτή την κατάσταση πανηγυρίζει η ιδιωτική ….πρωτοβουλία. Οι ομάδες αναγκάζονται να  πηγαίνουν σε  γήπεδα μικρών διαστάσεων και να πληρώνουν ενοίκιο. Πόσο να αντέξουν όμως; Πόσο να κρατήσουν τις ακαδημίες τους ; Εδώ και τώρα θα πρέπει να βρεθεί λύση . Να αφήσουν οι υπεύθυνοι τις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια. Από αυτά έχουμε χορτάσει , δυστυχώς. Το γήπεδο Περάματος πρέπει πάση θυσία να παραδοθεί έγκαιρα στα σωματεία , και τη νεολαία….

Η Χαραυγή λοιπόν ήταν η μεγάλη νικήτρια του χθεσινού ντέρμπι  Επικράτησε δίκαια έστω και στις καθυστερήσεις του Ηφαίστου. Ενός Ηφαίστου  που  ουσιαστικά φάνηκε κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια . Σε αυτόν φάνηκε ότι  στοίχησε η  αναβολή του αγώνα . Αυτό έλεγαν και οι υπεύθυνοι του συλλόγου χθες .Κατόπιν εορτής όμως….

Με δυο τραυματίες βγήκε η Χαραυγή από τον αγώνα . Αρχικά κτύπησε μετά από σύγκρουση με αντίπαλο , ο Γιώργος Θεοδωρίδης  που έσπασε τρία δόντια και θα γίνει τώρα προσπάθεια για να κολληθούν . Επίσης στη λήξη τραυματίστηκε και ο Κούλης Ηλιόπουλος με ένα πρωτοφανή και περίεργο τρόπο . Την ώρα των πανηγυρισμών ο  γκολκίπερ Δεληγιάννης άπλωσε το χέρι του γιορτάζοντας και κτύπησε τον συμπαίκτη του στο μάτι . Θεοδωρίδης και Ηλιόπουλος μεταφέρθηκαν  στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες. Μαζί τους ήταν κι ο πρόεδρος του συλλόγου Σωκράτης Πτερνέας….

Και κάτι ακόμα περίεργο από τον αγώνα της Χαραυγής με τον  Ήφαιστο. Γύρω στα μέσα του β’ ημιχρόνου σε μια φάση έφυγε ο φακός επαφής από τον  κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων Στέφανο Τούρλο που έπεσε στο έδαφος. Προσπάθησε να τον τοποθετήσει ανεπιτυχώς  δυο φορές ο ίδιος ο παίκτης , για να τον πετάξει εκνευρισμένος στη συνέχεια. Έτσι συνέχισε να παίζει με ένα μόνο φακό και το άλλο μάτι σχεδόν κλειστό . Ήταν φανερό ότι αυτό τον ενοχλούσε . Παρόλα αυτά ο Τούρλος συνέχισε να παίζει παλεύοντας ηρωϊκά…..

Μετά από τέσσερις αγώνες στην Α’ Κατηγορία δεν υπάρχει ομάδα που να έχει μόνο νίκες . Αντίθετα υπάρχουν στην «ουρά» δυο σύλλογοι ο Παντζιτζιφιακός και ο Φαληρικός  που δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά και μετράνε μόνο ήττες. Χωρίς βαθμό μέχρι τώρα είναι από την Β’ Καηγορία η Αρμενική, ο Αστέρας Νίκαιας και ο Πανιώνιος Κερατσινίου τρεις ομάδες με μεγάλες διακρίσεις  και σπουδαία πορεία τα τελευταία χρόνια που ελπίζεται ότι θα ανακάμψουν…..

Από την Β’ Κατηγορία στην κορυφή του 2ου ομίλου βρίσκονται τρεις ομάδες ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας , ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος Κερατσινίου που έχουν μόνο νίκες . Στον 1ο όμιλο δεν υπάρχει κανείς τυπικά. Και το λέμε αυτό επειδή η μόνη ομάδα  που έχει τέσσερα στα τέσσερα νίκες , είναι ο Δίας Κορυδαλλού, ο οποίος με τον μηδενισμό και την αφαίρεση βαθμών «κατρακύλησε στους έξι ….

Οι ομάδες της Β’ που ξεκίνησαν με μείον βαθμούς παραμένουν με μείον. Με την διαφορά ότι οι δυο γειτονικές ομάδες Αργοναύτης και ΑΕ Χατζηκυριακείου  με την μοναδική ισοπαλία που έχουν πάρει μέχρι τώρα στους τέσσερις αγώνες έχουν πλέον – 1 βαθμό, ενώ οι Σαλαμινομάχοι με το 0/4   έχουν -2 …..

Στη Γ’ Κατηγορία ο Ολυμπιακός Περάματος ξεκίνησε ιδανικά και σε τρεις αγώνες μετράει ισάριθμες νίκες. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τον Πολυκράτη. Μόνο ήττες……

Το γράψαμε χθες :«Και ενώ ο Μακαρονάς πήγε στον ΑΣ Δραπετσώνας , κάποιος άλλος ενδέχεται να φύγει. Ονόματα δεν λέμε……» Σήμερα όμως λέμε , γιατί αυτός που έφυγε ήταν ο προπονητής της ομάδας Άρης Τσαγδής, προφανώς επειδή οι υπεύθυνοι δεν ήταν  ικανοποιημένοι από την πορεία της . Να υπενθυμίσουμε ότι η Δραπετσώνα στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια έχει ισάριθμες ισοπαλίες. Ούτε νίκες , αλλά ούτε και ήττες . Τουλάχιστον ο νεαρός τεχνικός θα έχει να  λέει ότι αποχωρώντας από την Δραπετσώνα  άφησε την ομάδα αήττητη……

Γενική συνέλευση έγινε στην Χαραυγή  με σκοπό να βρεθούν νέα άτομα και να βοηθήσουν και να αναλάβουν την ομάδα. Το παρόν έδωσαν μόνο τέσσερα άτομα . Χαίρετε…. Μόνος του τελικά  παίζει μπάλα ο Πτερνέας….

Ο βετεράνος άσος και παράγοντας του Αίαντα Σαλαμίνας Στέλιος Παπαλεξάνδρου  αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους  όσοι του συμπαραστάθηκαν στο πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε στη σύζυγο του . Τα περαστικά και από μας….

Πέθανε χθες και κηδεύεται σήμερα ο πατέρας του συμβούλου της Χαραυγής Δημήτρη Δυναμίδη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στον αγαπητό μας φίλο …..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply