Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …..

Published

on

Αυτή την εβδομάδα έχουμε τρία μεγάλα ντέρμπι κορυφής στην Α’ Κατηγορία . Για τον 1ο όμιλο θα διεξαχθούν σήμερα οι αγώνες Ατρομήτου Πειραιά -Ικάρου Καλλιθέας και Ερμή Κορυδαλλού Αμφιάλης ενώ αύριο για τον 2ο όμιλο θα γίνει αύριο το ντέρμπι των δυο αηττήτων ΑΟ Καραβά – Κύπρου Κορυδαλλού…..

Δεν λείπουν και  στην Β’ Κατηγορία τα γειτονικά ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακού Κερατσινίου- Ατρομήτου Κερατσινίου, Αστέρα Κερατσινίου – Νέων Ευγενείας , και το Νικαιώτικο , ανάμεσα στην ΑΕ Νίκαιας και τον Αστέρα Νίκαιας . Υπάρχει επίσης και το Χατζηκυριακιώτικο ντέρμπι μεταξύ του Αργοναύτη και της ΑΕ Χατζηκυριακείου . Μιας ποδοσφαιρομάνας περιοχής που κάποτε έβγαζε μεγάλα αστέρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει «μαραζώσει»…..

O ιστορικός ποδοσφαιρικός σύλλογος ΠΟΝ Ηρακλής Νίκαιας που επανιδρύθηκε πέρυσι , εγκαινιάζει απόψε στις 21.00 τα νέα του γραφεία που βρίσκονται επί των οδών Παπαδιαμάντη 33 και Δ. Κουμπάκη στον Κορυδαλλό ( πλησίον πρώην Νεκροταφείου Νεαπόλεως . Θα ήθελα πολύ να ήμουν εκεί αφού ο σύλλογος έχει σκοπό να με τιμήσει αλλά είναι δύσκολη η μετακίνηση μου λόγω της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκα προ ημερών . Ευχαριστώ την διοίκηση του Ηρακλή για την τεράστια τιμή …..

Πριν από τον αυριανό αγώνα με τους γείτονες Νέους Ευγενείας ο Αστέρας Κερατσινίου έχει ετοιμάσει μια μικρή γιορτή προκειμένου να τιμήσει κάποιους ανθρώπους για την προσφορά τους στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Είναι ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής Ηλίας Σπάθας, η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Σταυρούλα Συράκου , ο εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Θωμαΐδης καθώς και ο υπογράφων . Για το πρόσωπο μου ισχύουν τα ίδια με τα παραπάνω για τα εγκαίνια του Ηρακλή Νικαίας. Τέτοιες τιμητικές διακρίσεις μου δίνουν την δύναμη για να συνεχίσω να ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη , το Πειραϊκό ποδόσφαιρο……

Από όλες αυτές τις ομάδες που έφυγαν οι προπονητές τους, μόνο ο ΑΣ Ποντίων δεν έχει ακόμα καταφέρει να βρει αντικαταστάτη. Δύσκολοι καιροί…….

Ο Γιάννης Μωυσιάδης που παραχώρησε την θέση του στον Στάθη Φουρίκη , δεν αποχώρησε από την ΑΕ Νίκαια, αλλά θα είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Άλλωστε αυτή η ομάδα είναι δημιούργημα του . Οικογενειακή υπόθεση , θα λέγαμε….

Για τρίτη φορά μέσα σε 15 μέρες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους ΑΟ Καραβάς και Ήφαιστος . Αυτή την φορά στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στις 15.00 στο γήπεδο Ρέντη και πάλι …….

Η οικογένεια Αγγελόπουλου είναι η ζωντανή ιστορία της Χαραυγής . Μια ζωή κοντά στην ομάδα . Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Τάκης Αγγελόπουλος είναι Γενικός Αρχηγός ενώ ο γιος του ο Αλέξανδρος ποδοσφαιριστής της ομάδας . Ο αδελφός του Τάκη ο Χάρης είναι αντιπρόεδρος ενώ ο γαμπρός του ( ο σύζυγος της κόρης του ) ο Χρήστος Καφαντάρης είναι ποδοσφαιριστής, παράγοντας , τα πάντα στην ομάδα . Οι δυο γιαγιάδες της οικογένειας , η μητέρα του Χάρη και η πεθερά του Τάκη είναι φανατικές φίλαθλοι και παρακολουθούν ανελλιπώς τα παιχνίδια της ομάδας . Όσο για δυο μικρές κόρες του Τάκη και αδελφές του Αλέξανδρου την Αγγελική και τη Διονυσία ηλικίας 8 και 10 ετών θα είναι σήμερα μαζορέτες( τσιρλίντερς) στον αγώνα με την Νίκη Ρέντη και μαζί με άλλα κοριτσάκια θα παρουσιάσουν πρόγραμμα πριν τον αγώνα , αλλά και στο ημίχρονο……

Το περασμένο Σάββατο ο ποδοσφαιριστής της Σπίθας Νικαίας Σίμος Παπαδόπουλος αντικαταστάθηκε στο 74’ του αγώνα με τον Αργοναύτη . Όχι επειδή δεν ήταν καλός , αλλά γιατί έπρεπε να προλάβει για να ετοιμαστεί, να ντυθεί γαμπρός αφού ύστερα από λίγες ώρες θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με την εκλεκτή της καρδιάς του Ειρήνη. Το μυστήριο έγινε στο Περιστέρι για να ακολουθήσει το γλέντι στην ταβέρνα του «Λευτέρη» στην Αγία Βαρβάρα. Οι συμπαίκτες του και η διοίκηση της Σπίθας που ήταν παρόντες ευχήθηκαν στο ταιριαστό ζευγάρι «βίον ανθόσπαρτον» και καλούς απογόνους ……

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply