Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη……

Published

on

Δεν είχαμε εκπλήξεις στους αγώνες του Σαββατοκύριακου .Όλοι οι πρωτοπόροι νίκησαν. Ορισμένοι μάλιστα αύξησαν και τη διαφορά τους από τους διώκτες τους . Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας , ο Αετός Κορυδαλλού ηγείται με ένα βαθμό μπροστά από την ΑΕ Μοσχάτου και τον Ατρόμητο Πειραιά . Το ντέρμπι Ικάρου Καλλιθέας – Ερμή Κορυδαλλού δεν είχε νικητή, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να μείνουν τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή… Στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ο Αμπελακιακός συνεχίζει να διατηρεί την διαφορά των τριών βαθμών από Κύπρο Κορυδαλλού και ΑΟ Καραβά που συνεχίζουν να παραμένουν αήττητοι….

Στην κορυφή των δυο ομίλων της Β’ Κατηγορίας βίοι παράλληλοι . Η Καστέλλα στον 1ο και ο Ατρόμητος Κερατσινίου στον 2ο έχουν τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Αστέρα Κερατσινίου και Ολυμπιακό Κερατσινίου αντίστοιχα και πέντε από Δία Κορυδαλλού και Νέους Ευγενείας η Καστέλλα και ΑΟΚ Φαλήρου και Πειραϊκό ο Ατρόμητος…..

Στη Γ’ Κατηγορία οι Φίλαθλοι προελαύνουν έχοντας τέσσερις βαθμούς πίσω τον Ολυμπιακό Περάματος και οκτώ την Ένωση Καμινίων και τον Ποσειδώνα…..

Καλά τα πήγε το τεχνικό δίδυμο των δυο Γιώργηδων στην ΑΕ Μοσχάτου . Δρακόπουλος και Τσιριγώτης οδήγησαν την ομάδα σε άνετη νίκη επί του Παννεαπολικού . Εκτός απροόπτου με αυτούς τους δυο θα αγωνιστεί η ομάδα και απέναντι στην Αμφιάλη αυτή την εβδομάδα . Αν θα γίνει , θα γίνει μετά η πρόσληψη του νέου προπονητή. Να πούμε ότι στον προχθεσινό αγώνα στην εξέδρα βρέθηκαν και υποψήφιοι προπονητές . Επόμενο ήταν…..

Διπλό το κακό για τον Πτερνέα το Σάββατο . Δεν πρόλαβε να συνέλθει από την ήττα της Χαραυγής στους Ορυζόμυλους, λίγες ώρες αργότερα ήλθε το δεύτερο «χαστούκι» . Η μεγάλη …συμπάθεια του Σωκράτη ο Κώστας Φουρτούνης σημείωσε τα δυο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναιτωλικό. Και δεν ήξερε ο άνθρωπος γιατί να …πρωτοκλάψει…..

Κι αφού ο Σώκρατες έγραψε διάφορα πάνω στην τρέλα του ,ως συνήθως , το βράδυ του Σαββάτου με διάφορα υπονοούμενα. Και φυσικά , ως συνήθως και πάλι, μετάνιωσε. Και τα «μάζεψε». Και χθες έκανε την παρακάτω- ομολογουμένως εντυπωσιακή – δήλωση: « Έχω πάθει πλάκα με το ταλέντο των Πειραιωτών διαιτητών . Ο Ντουμιτρέσκου σε δυο παιχνίδια που χάσαμε δεν έκανε ούτε ένα λάθος.»……

Και κάτι ακόμα επί του θέματος . Την παραίτηση του υπέβαλλε , από την Χαραυγή , χθες βράδυ ο Σωκράτης Πτερνέας , διαφωνώντας με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. για διάφορα θέματα. Λυπάμαι πολύ αλλά από τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτω , δεν μπορώ να βγάλω άκρη πόσες φορές έχει παραιτηθεί ο Σ.Π. από την Χαραυγή στο παρελθόν. Δεν υπάρχει πρόγραμμα στον υπολογιστή για ….παραιτήσεις ……

Την πρώτη της νίκη πέτυχε η ΑΕ Περάματος που επικράτησε με 4-1 του Φαληρικού. Έτσι «ξεκόλλησε » από την τελευταία θέση στην οποία πέρασε για πρώτη φορά ο ΑΣ Ποντίων που δεν πάει καθόλου καλά φέτος και συνεχίζει χωρίς προπονητή. Ελάχιστοι παράγοντες έχουν μείνει και βοηθούν την ομάδα . Κρίμα …..

Μια ανάσα από την πρώτη της νίκη ήταν η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Την είχε σίγουρη , αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από την ΑΕ Μαύρου Αετού . Έτσι είναι η μόνη ομάδα στην Α’ Κατηγορία που δεν έχει καταφέρει , προς το παρόν τουλάχιστον να πάρει το τρίποντο. Η νίκη πάντως θα έλθει σίγουρα αυτή την εβδομάδα . Έστω και στα χαρτιά αφού οι Κορυδαλλιώτες έχουν αγώνα με την Οδηγήτρια……

Σημαντικό επίτευγμα για την Κύπρο Κορυδαλλού που για ένα ακόμα παιχνίδι κράτησε απαραβίαστη την εστία της . Δέχτηκε ένα γκολ στο 2-1 της πρώτης αγωνιστικής με την Ελλάδα Ποντίων ( στο 68’ από τον Σιδερόπουλο) . Από τότε τα δίκτυα της παραμένουν ανέπαφα . Για 922 λεπτά δηλαδή….

Τις χοροεσπερίδες τους είχαν την εβδομάδα που πέρασε δυο ομάδες της Α’ Κατηγορίας που έχουν για στόχο τους την άνοδο και μάλιστα στο ίδιο μαγαζί. Την Κοκκινιώτισσα Που ανήκει στον παλαίμαχο Πειραιώτη ποδοσφαιριστή Λευτέρη Θεοδώρου Το βράδυ του Σαββάτου ο ΑΟ Καραβάς , το απόγευμα της Κυριακής η Κύπρος Κορυδαλλού. Και στις δυο είχε προσκληθεί ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας . Και πήγε και στις δυο , για να μην υπάρξουν σχόλια ότι υπάρχει ..εύνοια υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας . Μάλιστα στην εκδήλωση της Κύπρου τιμήθηκε από τον πρόεδρο των Κυπρίων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών- διαιτητών « Άγιος Γεώργιος » . Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σπάθας έχει συναισθηματικούς δεσμούς και συνεργασία με τους Κυπρίους ανθρώπους του ποδοσφαίρου εδώ και 25 χρόνια ……

Με μια αγωνιστική αποκλεισμό τιμωρήθηκαν οι εφηβικές ομάδες των Ατρομήτου Κερατσινίου και Νέων Ευγενείας για το μεταξύ τους παιχνίδι που διακόπηκε σε βάρος και των δυο . Μια ποινή για την οποία οι απόψεις διΐστανται . Λεπτομέρειες αύριο….

Την μεγαλύτερη νίκη του των τελευταίων ετών πέτυχε ο Αστέρας Νίκαιας που συνέτριψε με 5-0 τον Προφήτη Ηλία . Και όλοι μετά τον αγώνα έκαναν αναλύσεις για τον λόγο της ευρείας αυτής επιτυχίας της ομάδας. Κάποιοι έλεγαν ότι αυτό οφείλεται ότι κάτω από τα δοκάρια κάθισε μετά από καιρό ο Γιάννης Τάκος . Υπήρχε όμως και η άλλη άποψη . Που έχει να κάνει με την απουσία του πρώην προέδρου Βασίλη Τσιτούρα από το γήπεδο. Ο οποίος , παρεμπιπτόντως να πούμε ότι την ώρα του αγώνα εθεάθη στο Παζάρι του Σχιστού . Για ψώνια και …βρώμικο. Κυκλοφορεί μάλιστα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο ……

Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου της πόλης του Πειραιά σήμερα . Και τα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά , θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 13.00…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply