Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στην κορυφή των δυο ομίλων της Α’ Κατηγορίας. Στον 1Ο ο Αετός Κορυδαλλού προηγείται σταθερά έχοντας ένα βαθμό πίσω του την ΑΕ Μοσχάτου και τον Ατρόμητο Πειραιά και τέσσερις τους Ερμή και Ίκαρο Καλλιθέας . Στον 2ο ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών από τους αήττητους Κύπρο Κορυδαλλού και ΑΟ Καραβά . ….

Στα αξιοσημείωτα το γκολ που δέχτηκε η Κύπρος Κορυδαλλού από τον ΑΣ Ποντίων στο 81’ . Η εστία της ομάδας παραβιάστηκε μετά από 1003 λεπτά και 11 αγωνιστικές . Και τι σύμπτωση !! Και τα δυο γκολ που έχει δεχτεί μέχρι τώρα η Κύπρος ήταν από Ποντιακές ομάδες . Το πρώτο ήταν από την Ελλάδα Ποντίων …..

Μιας και αναφερθήκαμε στον ΑΣ Ποντίων να πούμε για την σημαντική κίνηση να προσλάβει τον Λουκά Κάλλα. Έναν ιδιαίτερα αξιόλογο και εργατικό προπονητή που αναλαμβάνει τον σύλλογο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ευχή μας είναι να τα καταφέρει και να οδηγήσει την ιστορική ομάδα ξανά στις επιτυχίες…..

Η μεγάλη εκτός έδρας του πρωτοπόρου ΑΟ Καστέλλας στο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας με τον Δία στον Κορυδαλλό αύξησε την διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές . Έτσι ο σύλλογος είναι πλέον πέντε βαθμούς μπροστά από τους Νέους Ευγενείας, επτά από τον Αστέρα Κερατσινίου οκτώ από τον Δία Κορυδαλλού και δέκα από τον ΑΟ Νίκαια …..

Στον 2ο όμιλο ο Ατρόμητος Κερατσινίου άφησε βαθμούς στο Μοσχάτου απέναντι στην τοπική Αναγέννηση( 0-0) και είναι πλέον τρεις βαθμούς μπροστά από τον ΑΟΚ Φαλήρου που αναρριχήθηκε στην 2η θέση, πέντε από Ολυμπιακό Κερατσινίου και Πειραϊκό και έξι από τον Θησέα…..

Στην Γ’ Κατηγορία η διαφορά των Φιλάθλων από τον Ολυμπιακό Περάματος μειώθηκε στους δυο βαθμούς . Από κει και πέρα όμως οι υπόλοιποι είναι αρκετά πίσω….

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία παρά την βροχή ο Ατρόμητος Κερατσινίου συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης ( τρόφιμα , ρούχα , παιχνίδια ) για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας .Στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης ο Αετός Κορυδαλλού συγκεντρώνει τρόφιμα για τις οικογένειες της περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Την Κυριακή πριν από τον αγώνα με τον ΑΟ Κορυδαλλό η διοίκηση του Αίαντα Σαλαμίνας δώρισε ένα αναπηρικό καροτσάκι στον σύλλογο ΑΜΕΑ του νησιού . Ήταν επιθυμία του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Βουτσινά στην μνήμη της μητέρας του.Και δεν είναι μόνο αυτά τα τρία σωματεία . Υπάρχουν και άλλα που επιτελούν φιλανθρωπική δραστηριότητα . Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρωτοπορεί σε τέτοιες κινήσεις…..

Μπορεί ο Φιλακούρης να διαιτήτευσε τρεις αγώνες το Σαββατοκύριακο ( περισσότερους δεν μπορούσε ο άνθρωπος ) αλλά δεν είναι λίγο και αυτό που έγινε με τον Πουλόπουλο. Ο νεαρός ρέφερι σφύριξε το μεσημέρι της Κυριακής (12.15) στο γήπεδο του Ηφαίστου στο Περιστέρι, τον αγώνα των Κ15 Ατρομήτου Αθηνών – Ολυμπιακού Πειραιά ( 2-0) . Αμέσως μετά τη λήξη έφυγε « σφαίρα» για τις Σιταποθήκες προκειμένου να διαιτητεύσει τον αγώνα Αμφιάλης – ΑΕ Μοσχάτου. Διπλούς αγώνες διαιτήτευσαν το Σαββατοκύριακο και οι Κουβέλης, Κακριδής, Λαμπαδαρίου, Ορφανός, Αλατσάκης …..

Με τα καλύτερα λόγια μιλάνε στον Πειραιά για τον διακεκριμένο Χειρούργο Ορθοπεδικό και Διευθυντή του Ιατρικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου , Χρήστο Δάρρα και την κίνηση του να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους ποδοσφαιριστές των Πειραϊκών σωματείων. Και εδώ βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι ο κ. Δάρρας δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθά το Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Το είχε κάνει και παλαιότερα , χειρουργώντας χωρίς αμοιβή περίπου 40 αθλητές . Για τον λόγο αυτό άλλωστε η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά , τον είχε τιμήσει με πλακέτα σε ετήσια εκδήλωση της …..

« Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες, που αντιμετωπίσαμε φέτος και δίκαια βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία. Είναι μία ομάδα πολύ δυνατή που παίζει όμορφο και καθαρό ποδόσφαιρο.. Συγχαρητήρια στη διοίκηση , τους παίκτες και τον προπονητή για το εκπληκτικό σύνολο που παρουσιάζουν » δήλωσε για την Αμφιάλη ο πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης .που έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή Πουλόπουλο και τους βοηθούς του για την άψογη διαιτησία στον μεταξύ τους αγώνα .… Αν και πλησιάζουν Χριστούγεννα , ο Στέφανος Φαναρίτης έχει το μυαλό του στην….Λαμπρή. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που ανέβασε στο facebook «Το Πάσχα θα σουβλίσουμε ….Αετό »Πρώτον είναι άκαιρο αυτό που λέει. Ειδικά αυτή την εποχή . Και δεύτερο έχετε δει κανέναν λογικό άνθρωπο να σουβλίζει …αετό; Μη χειρότερα.. Εκτός αν υπονοεί κάτι…….

Τα’ άκουσε από κάποιους φιλάθλους του ΑΟ Καραβά την Κυριακή ο Θοδώρης Κύριας. Και ο αμυντικός της Χαλκηδόνας γύρισε προς την εξέδρα «σταμπάρισε» έναν από αυτούς και του φώναξε απειλητικά : « Θα τα πούμε στο ….» αναφέροντας το όνομα γνωστού καφέ μπαρ του Κορυδαλλού . Τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στον Πειραιά όλοι μια ….παρέα είμαστε….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply