Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο γήπεδο Περάματος μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες .Απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες .Οι ομάδες της πόλης επιστρέφουν στην φυσική τους έδρα. Κατά πάσα πιθανότητα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους . Ένα γήπεδο που θα δώσει «ανάσα» στο Πέραμα και γενικότερα στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . ….

Και κάτι ακόμα . Αυτός που είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από όλη αυτή την ιστορία είναι ο εργολάβος. Που όπως μάθαμε , υποστηρίζει ότι παραδίδει το έργο νωρίτερα(!!) από ότι προβλέπει η σύμβαση. Σε επτά μήνες αντί για εννιά. Και ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει. Κάποιοι άλλοι έδιναν υποσχέσεις ότι το γήπεδο θα ήταν έτοιμο τον περασμένο……Οκτώβριο …… Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε στην Α’ Πειραιά που θα γίνει σε τρεις…. δόσεις. Σήμερα ( εννιά αγώνες ) αύριο( τέσσερις ) ενώ ένα παιχνίδι ( Αετός Κορυδαλλού – Παννεαπολικός) θα διεξαχθεί το Σάββατο. Αυτή είναι η τελευταία αγωνιστική για το 2017 και η προτελευταία του πρώτου γύρου……

Αρκετά τα ενδιαφέροντα παιχνίδια σε κορυφή και «ουρά» . Το πιο σημαντικό είναι αυτό ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον Ίκαρο Καλλιθέας . Οι γηπεδούχοι με την καλύτερη μέχρι τώρα επίθεση του πρωταθλήματος με 38 τέρματα απέναντι στους Καλλιθεάτες που διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με 3 μόλις τέρματα …..

Σημαντικά είναι και τα δυο σημερινά παιχνίδια των Μικτών Πειραιά που αντιμετωπίζουν την Αθήνα στη Νέα Ιωνία. Οι Παίδες βρίσκονται στην πρώτη θέση μαζί με τους Αθηναίους με 7 βαθμούς και θα επιδιώξουν τη νίκη που θα τους κρατήσει στην κορυφή, και με ένα θετικό αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική με την ΕΠΣΑΝΑ να τερματίσουν πρώτοι. Οι Νέοι που έχουν 4 βαθμούς, δεν έχουν πολλές ελπίδες αλλά θα προσπαθήσουν για δυο νίκες στα παιχνίδια που απέμειναν μήπως και βρεθούν στους δυο καλύτερους δεύτερους οι οποίοι περνάνε στον επόμενο γύρο…

Την προσεχή Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16:00-19:00 στο γήπεδο Π.Νικολαΐδης θα διοργανωθεί φιλανθρωπικό τουρνουά με παιδιά γεννημένα 2005 και κάτω . Σκοπός του είναι να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν σε ίδρυμα παιδιών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τόσο με 11Χ11 όσο και 9Χ9 .Οι ομάδες που θα μετάσχουν είναι οι Παννεαπολικός, Ιωνικός , Ατρόμητος Πειραιά, Πυθαγόρας, Προμηθέας, Αετός Κορυδαλλού ΑΟ Αγίου Δημητρίου, Νέο Ικόνιο, ΑΟ Καραβάς . Μια σημαντική κίνηση που αξίζει να βρει ανταπόκριση από όλους ….

Ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ τους υπερπαρατηρητές των σημερινών και αυριανών αγώνων της Α’ Πειραιά . Μέσα στους αγώνες αυτούς δεν περιλαμβάνεται και το ντέρμπι ΑΕ Μοσχάτου- Ικάρου Καλλιθέας . Ποιος ξέρει; Μπορεί να υπάρχει …ειδική αποστολή και να πάει κάποιος …ινκόγκνιτο……

Την πρώτη της «νίκη » πέτυχε η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού την εβδομάδα που πέρασε . Μια νίκη ή μάλλον δυο που θα κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες αφού είναι «στα χαρτιά » λόγω Οδηγήτριας . Πάντως στον σύλλογο που δείχνει ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο , θεωρούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να έλθει και η πρώτη νίκη στους αγωνιστικούς χώρους…..

Και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα , αλλά αυτό που συνέβη με τους δυο Βασίληδες του ΑΟ Αγίου Δημητρίου είναι από τα ανήκουστα . Τον Κόντο και τον Δημητρίου . Και οι δυο τραυματίστηκαν στην προπόνηση , χρονιάρες μέρες . Και οι δυο σε ανύποπτες φάσεις . Και οι δυο υπέστησαν μερική ρήξη χιαστού . Ο Κόντος χειρουργήθηκε χθες ενώ ο Δημητρίου τις επόμενες μέρες . Η διοίκηση του συλλόγου είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα τους. Περαστικά και στα δυο παιδιά και γρήγορη επάνοδο στην ομάδα τους ….

Πριν από 3 αγωνιστικές κάποια ομάδα διατύπωσε έντονα τα παράπονα της για έναν διαιτητή . Ο οποίος στα μέσα της περασμένης εβδομάδας πήγε στο γήπεδο που προπονείται αυτή η ομάδα για να γυμναστεί κι αυτός. Στη… φωλιά του λύκου δηλαδή. Η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη και ο παράγοντας που είχε διαμαρτυρηθεί τότε για τη διαιτησία , άρχισε το «κράξιμο» του διαιτητή συνδυαζόμενο με απειλές . Ο ρέφερι όμως έκανε καταγγελία στην ΕΠΣΠ και ανέφερε το γεγονός. Δεν αποκλείεται ο παράγοντας της ομάδας να παραπεμφθεί στην Πειθαρχική για το συγκεκριμένο γεγονός….

Και για να χαριτολογήσουμε και λίγο με τα σημειολογικά .  Κι όμως υπάρχει …666 και στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Το σύμβολο του ….« έξω από δω» και μάλιστα σε ομάδα με Χριστιανική ονομασία . Τον Προφήτη Ηλία . Που μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς , με 6 ισοπαλίες και 6 ήττες . Θου Κύριε φυλακί τω στόματι μου….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply