Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Η ΑΕ Μοσχάτου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον μέχρι χθες αήττητο Ίκαρο Καλλιθέας . Κατάφερε όχι μόνο να πάρει μια τεράστια νίκη, αλλά υποχρέωσε σε ήττα τον αντίπαλο της , στην πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα . Και όχι μόνο αυτό. Φιλοδώρησε τον Ίκαρο με τρία τέρματα . Όσα ακριβώς είχε δεχτεί στους προηγούμενους 13 αγώνες ….

«Πετάνε» λοιπόν οι Μοσχατιώτες με το δίδυμο Δρακόπουλου – Τσιριγώτη που μετράει μόνο νίκες με σπουδαίες εμφανίσεις παράλληλα . Και στην περίπτωση αυτή δυο είναι αυτά που μπορούν να ισχύουν . Ή οι δυο Γιώργηδες είναι πολύ καλοί προπονητές και δένουν μεταξύ τους ή οι υποψήφιοι τεχνικοί που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στην εξέδρα και παρακολουθούν ομάδα είναι …γουρλήδες . Το αν η διοίκηση θα κρατήσει το παραπάνω δίδυμο ή αν θα προχωρήσει σε πρόσληψη νέου προπονητή , είναι ένα θέμα που το ξέρει μόνο η ίδια. Το πιθανότερο είναι πάντως, να παραμείνει η κατάσταση ως έχει…..

Η ΑΕ Μοσχάτου και ο Ατρόμητος Πειραιά που νίκησε « στα χαρτιά » την Οδηγήτρια , «συγκατοικούν» στην κορυφή. Κι αυτό γιατί ο πρωτοπόρος Αετός Κορυδαλλού αγωνίζεται το Σάββατο στην έδρα του όπου θα υποδεχτεί τον Παννεαπολικό . Και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσει ώστε να μείνει στην κορυφή. Για τον Αετό να πούμε ότι μετράει επτά συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα…. Στο 90’ ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου Αμπελακιακός έκαμψε την αντίσταση του Ηφαίστου και διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών από την Κύπρο Κορυδαλλού που επικράτησε έστω και δύσκολα της ανεβασμένης ΑΕ Περάματος στη Χαραυγή. Απομένει να δούμε τι θα κάνει σήμερα ο ΑΟ Καραβάς που αγωνίζεται με τη Νίκη Ρέντη….

Σε κανέναν από τους χθεσινούς αγώνες των δυο ομίλων της Α’ Κατηγορίας δεν σημειώθηκε καμία ισοπαλία….. «Παράξενα » στατιστικά στοιχεία είχαμε στον αγώνα Ελλάδας Ποντίων – Φαληρικού 3-1 . Καταρχήν και τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο α’ ημίχρονο. Από αυτά τα δυο μπήκαν στο πρώτο 10λεπτο και τα υπόλοιπα στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους . Στο παιχνίδι έγιναν τέσσερις αποβολές . Και μάλιστα όλες στα τελευταία οκτώ λεπτά του αγώνα!!!…..

Πολύ κοντά στην πρόκριση της στον επόμενο γύρο είναι η Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Πειραιά που αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την αντίστοιχη της Αθήνας . Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς . Ένα παιχνίδι απομένει και οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την ΕΠΣΑΝΑ . Αν νικήσουν βγαίνουν πρώτοι σε περίπτωση που οι Αθηναίοι «στραβοπατήσουν » με την ΕΠΣΔΑ. Αν όμως νικήσουν, η ΕΠΣΑ ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια αφού στο πρώτο ματς με την ΕΠΣΠ στις Σιταποθήκες είχε επικρατήσει με 0-4!!!.Πάντως ο Πειραιάς ακόμα και αν δεν τερματίσει στην κορυφή θα επιδιώξει να είναι μέσα στους καλύτερους δεύτερους που προκρίνονται επίσης …. Αντίθετα η Μικτή Νέων Πειραιά ηττήθηκε με 1-3 από την αντίστοιχη της Αθήνας και πλέον το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα Νέων της ΕΠΣΑΝΑ δεν έχει πλέον βαθμολογικό ενδιαφέρον γι’αυτήν….

Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά στα γραφεία της στο κλειστό γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη»στο Ρέντη . Οι Πειραιώτες βετεράνοι έχουν δείξει εδώ και χρόνια πόσο οργανωτικοί είναι και πως λειτουργούν πάντα σαν μια αγαπημένη οικογένεια . Κάθε γιορτή που πραγματοποιούν είναι ένα σημαντικό και αξιοσημείωτο γεγονός….

Αύριο βράδυ στην « Κοκκινιώτισα » ο Ολυμπιακός Περάματος θα πραγματοποιήσει την χοροεσπερίδα του . Στην εκδήλωση θα τιμηθούν ο διεθνής Πειραιώτης διαιτητής Ηλίας Σπάθας, ο πρώτος προπονητής στο ξεκίνημα του συλλόγου Χρήστος Καλογήρου , οι χορηγοί της ομάδας ΙΕΚ Όμηρος,Νίκος Βούλγαρης, Θανάσης Κανατσέλης, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Δημήτρης Μπαρέλης, Γιώργος Μαντάς και Ρένος Κάτρης που εγκατέλειψαν την ενεργό δράση , καθώς και ο υπογράφων . Επίσης θα τιμηθεί η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα για τις μεγάλες εξυπηρετήσεις της παραχωρώντας ώρες προπόνησης και αποδυτήρια στο γήπεδο όλο αυτό το διάστημα της ταλαιπωρίας της ομάδας με το γηπεδικό……

Άντε πάλι. Έγραψε χθες στο facebook o Φαναρίτης «Προσοχή στο Μοσχάτο κυκλοφορούν κροκόδειλοι» δίνοντας αφορμή για διάφορα σχόλια . Θα ξεχωρίσω αυτό που έγραψε ο φίλος μου ο Βαγγέλης ο Βρεκούσης : «Την μία αετοί,την άλλη κροκόδειλοι εκεί στο Μοσχάτο το Jurassic Park θα ετοιμάσεις;;;» . Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Βαγγέλης .Και τώρα βρισκόμαστε σε αναμονή του επόμενου …μέλους του ζωϊκού βασιλείου…….

Πατέρας έγινε για πρώτη φορά ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Καστέλλας Λευτέρης Λαβιδόπουλος . Το περασμένο Σάββατο η σύζυγος του Μαριακούλα έφερε στον κόσμο τον διάδοχο , ένα υγιέστατο και πανέμορφο αγοράκι . Κι όλα αυτά μια μέρα μετά την ονομαστική γιορτή του Λευτέρη και ανήμερα της μεγάλης νίκης της Καστέλλας στον Κορυδαλλό επί του Δία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μπέμπης,που έχει τάση να γίνει ποδοσφαιριστής αν κρίνουμε από τις …κλωτσιές που έδινε από την εποχή που βρισκόταν στην …κοιλιά της μαμάς του, θα πάρει το όνομα του παππού του , γνωστού βετεράνου Μοσχατιώτη παίκτη Παναγιώτη Λαβιδόπουλου. Στους πανευτυχείς γονείς , τις καλύτερες ευχές μας….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply