Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Σήμερα   στις 15.15 στο γήπεδο της Καλλιθέας διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον γηπεδούχο Εθνικό και τον Αμπελακιακό . Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κοσμάς Ιωαννίδης με βοηθούς τους  Χ. Κορώνα και Ν. Μητάκο . Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Γ. Αλατσάκης . Παρατηρητές αγώνα θα είναι οι Χ. Αποστολόπουλος και Ι. Αντωνόπουλος .Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο γήπεδο Αμπελακίων Σαλαμίνας …

Την επόμενη Τετάρτη στις 15.30 στον Κορυδαλλό  θα γίνει ο άλλος ημιτελικός μεταξύ του Ερμή και του ΑΟ Καραβά …..

«Ταρίφα έπεσε» στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων του αγώνα Ελλάδας Ποντίων – Κύπρου Κορυδαλλού . Ή για να ακριβολογούμε σε αυτούς τους τέσσερις που έγραψε ο διαιτητής Κακριδής στο φύλλο αγώνα .  Στον  προπονητή των Κορυδαλλιωτών Νίκο Κούστα στον ποδοσφαιριστή της ίδιας ομάδας  Κ. Σιδέρη , καθώς και στους παίκτες των Ποντίων Ι.  Κοντόπουλο και Δ. Παπασκύρη .   Σε όλους την ίδια ποινή. Ότι πάρετε ….3 αγωνιστικές και 30 ευρώ .  Όσο για τις δυο ομάδες κλήθηκαν σε απολογία  και για την τύχη τους θα αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή…..

Σε μια πολύ ωραία γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «στου Γιάννου » στη Δραπετσώνα , ιδιοκτησίας του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣΠ Γιάννη Ποντίκη   η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά παρέθεσε συνεστίαση στους προπονητές και τα στελέχη των Μικτών ομάδων που κατέλαβαν την δεύτερη θέση στον όμιλο τους.   Στους παραπάνω μίλησε ο πρόεδρος των Μικτών της ΕΠΣΠ Αποστόλης Μαρούλης και τους ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά και το έργο τους. Στην εκδήλωση επικράτησε  αρκετό κέφι με ζωντανή μουσική και εκλεκτούς σπιτικούς μεζέδες…..

Την  προσεχή Τετάρτη 24 Ιανουαρίου  θα διεξαχθεί ο αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν ημερομηνία δυο εκδηλώσεις  που ήταν προγραμματισμένη για κείνη την ημέρα . Επειδή λοιπόν ήταν σίγουρο  ότι θα γίνονταν χωρίς κόσμο , μετέφεραν τις  γιορτές για άλλη μέρα . Έτσι η εκδήλωση της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα , στις 31 Ιανουαρίου στις 18.30  στον πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ » ( Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 Καμίνια ) . Όσο για την κοπή της πίτας της ΑΕ Περάματος θα γίνει μια μέρα αργότερα , την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 19.30 στον πολυχώρο  lampiris Garden ( Λεωφ. Δημοκρατίας 3 Κερατσίνι….

Δεν επιτρέπεται διπλωματούχοι προπονητές να κάθονται στον πάγκο ομάδας την ώρα του αγώνα με άλλη ιδιότητα πέραν του προπονητή ή του βοηθού . Αυτό αναφέρει η αθλητική νομοθεσία αλλά και οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλου . Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν κυρώσεις και θα επιβληθούν ποινές . Αυτό ανέφερε νε ανακοίνωση της  η ΕΠΣΠ . Ας το έχουν υπόψη τους τα σωματεία…..

Με τον καλύτερο τρόπο εγκαινίασαν το γήπεδο Περάματος οι δυο ομάδες της πόλης η ΑΕ  Περάματος και ο Πυθαγόρας που πέτυχαν σημαντικές νίκες . Ένα γήπεδο πραγματικό στολίδι . Και θα πρέπει όλοι να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να το διατηρήσουν σε άριστη κατάσταση. Στο χέρι τους είναι …..

Ο Τσαμούρης που  είχε ορισθεί να διευθύνει τον αγώνα του Αετού Κορυδαλλού με τον Ίκαρο Καλλιθέας παρέμεινε στην Λειβαδιά , όπου ήταν τέταρτος διαιτητής για τη συνέχεια του αγώνα Λεβαδειακού – Παναθηναϊκού. Έτσι το Πειραϊκό ντέρμπι  το σφύριξε ο νεαρός Κώστας Δαμιανάκης που έπαιξε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι  στο ίδιο γήπεδο ( Αστυπάλαια – Αίας Σαλαμίνας )…..

Από σύγχυση ανακοινώθηκε ότι τα σωματεία Α΄και Β’ Κατηγορίας δεν θα πληρώσουν τα έξοδα διαιτησίας    στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου , όπως είχε και στον πρώτο . Τελικά όμως  αυτό είχε γίνει την 2η αγωνιστική και όχι την πρώτη . Το ανακάλυψε ο Σωκράτης ο Πτερνέας που σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις διαθέτει μνήμη ελέφαντα. Έτσι το πρόβλημα διευθετήθηκε . Όμως πριν αποκαλυφθεί αυτό , έμπειρος διαιτητής όταν πήγε να πάρει το φύλλο αγώνα παιχνιδιού Α’ Κατηγορίας που είχε ορισθεί αρνήθηκε να το παραλάβει όταν έμαθε πως η διαιτησία ήταν δωρεάν. « Εγώ τσάμπα δεν παίζω » τόνισε χαρακτηριστικά . Την «πάτησε » όμως . Πάντως η ενέργεια του αυτή , μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τα στελέχη της Επιτροπής Διαιτησίας. Αναμένονται εξελίξεις…..

Η διοίκηση του ΑΟ Αγίου Δημητρίου που ηττήθηκε την Κυριακή  συγχαίρει την  ΑΕ Νίκαια , για την νίκη της και την ευχαριστεί για την  άψογη φιλοξενία  . Επίσης  συγχαίρει τον διαιτητή Πετρίδη Π.  για την άριστη διαιτησία του…..

Την Παρασκευή η Χαραυγή έδωσε στον Φαληρικό με τον οποίο αγωνίστηκε την Κυριακή τον γκολκίπερ Σπαχίου , αφού ο σύλλογος δεν είχε διαθέσιμο άλλο γκολκίπερ . Άλλοι φυσικά θα τον έδιναν μετά τον αγώνα  και όχι πριν, όπως έκαναν οι Χαραυγιώτες  και συγκεκριμένα ο γνωστός….άγνωστος . Ακατανόμαστες … ενέργειες…..

 Από κει που είχε κάνει ο ΑΣ Ποντίων μια  νίκη σε 12 αγώνες , έκανε τρεις νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια . Όσα διάστημα  δηλαδή κάθεται στον πάγκο της ομάδας ο  Λουκάς  Κάλλας….

Τον Μπουζάλι απέκτησε η Χαλκηδόνα ενώ σήμερα αναμένεται να κλείσει ένα παίκτη  που αγωνιζόταν τέτοιο καιρό πέρυσι στην ομάδα . Επιστρέφει…..