Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Τα πρωταθλήματα βρίσκονται πλέον σε κρίσιμο σημείο. Οι αγώνες χρειάζονται προσοχή. Από όλους . Η επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει να κάνει και αυτή τη φορά σωστούς και λογικούς ορισμούς. Και αυτό προσπαθεί να κάνει , είναι γεγονός αυτό  και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Όμως για να ορίσει η Επιτροπή διαιτητές  για τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου , είδε και έπαθε .Η ΚΕΔ της ΕΠΟ  πήρε 4 τριάδες για αγώνες της με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα .  Το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε  ότι  12 ακόμα διαιτητές  δήλωσαν κώλυμα είτε λόγω ασθενείας, είτε λόγω εργασίας . Ακόμα και  για οικογενειακούς λόγους . Είναι τα περισσότερα κωλύματα από κάθε άλλη φορά φέτος . Τα κωλύματα αυτά συμπίπτουν με την αγωνιστική όπου οι διαιτητές σφυρίζουν δωρεάν στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας. Μπορεί όμως και να είναι εντελώς τυχαίο…..

Μιας και αναφερθήκαμε στην μια αγωνιστική που τα σωματεία δεν πληρώνουν έξοδα διαιτησίας , να πούμε ότι ο μοναδικός αδικημένος είναι ο Αίας Σαλαμίνας . Και εξηγούμαι . Καθιερώθηκε φέτος οι ομάδες να μην πληρώνουν την δεύτερη αγωνιστική του α’ ή του β’ γύρου , ανάλογα με το πότε είναι γηπεδούχες. Έτσι δηλαδή από τα 14 παιχνίδια γλυτώνουν το ένα . Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Αίαντα Σαλαμίνας . Ο οποίος τηνς 2η αγωνιστική έχει ρεπό. Μήπως θα έπρεπε  να μην πληρώσει κι αυτός σε ένα από τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια ; Αυτό είναι και το πιο δίκαιο…..

Ξεκίνησε χθες η νέα σχολή διαιτησίας  στην ΕΠΣ Πειραιά με τη συμμετοχή 11 μαθητών. Αναμένονται ακόμα τέσσερα άτομα που έχουν δηλώσει συμμετοχή  και δεν προσήλθαν στην χθεσινή «πρώτη» . Λογικά θα δώσουν το παρών την προσεχή Τρίτη. Πάντως μπορούν ακόμα και τώρα να δηλώσουν συμμετοχή και άλλα άτομα που επιθυμούν να γίνουν διαιτητές….

Μόνο δυο γκολ έχει δεχτεί μέχρι τώρα  στο πρωτάθλημα η Κύπρος Κορυδαλλού σε 15 αγώνες . Άμυνα από γρανίτη …

Την πιο παραγωγική επίθεση διαθέτει η ΑΕ Μοσχάτου με 47 γκολ σε 16 παιχνίδια . Σχεδόν τρία γκολ ανά αγώνα. Οι Μοσχατιώτες διαθέτουν και πολύ καλή άμυνα έχοντας δεχτεί μόνο 4 τέρματα…..

ΑΟ Καραβάς και Κύπρος Κορυδαλλού είναι οι μοναδικές ομάδες  και στα τρία Πειραϊκά πρωταθλήματα που δεν έχουν ακόμα γνωρίσει ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο πρώτος μάλιστα έχει να χάσει από τον Απρίλιο του 2016……

Υπάρχουν και δυο ομάδες στον Πειραιά που είναι ……τσακωμένες με την ισοπαλία . Η Χαλκηδόνα που έχει 7 νίκες και 8 ήττες και ο Φαληρικός με  3 και 12 αντίστοιχα….

Η ΑΕ Χατζηκυριακείου  πέτυχε την Κυριακή την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα …..

Η πιο …ισορροπημένη ομάδα στο Πειραϊκό πρωτάθλημα είναι η Θύελλα Μοσχάτου. Έχει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες….

To πρώτο «ουδέτερο » παιχνίδι γίνεται την Κυριακή στο γήπεδο Περάματος  .Ένα νέο γήπεδο που θα δώσει λύσεις και στην ΕΠΣΠ για να ορίζει αγώνες εκεί . Τυπικά γηπεδούχος ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου που «υποδέχεται »  τον Αστέρα Νικαιας. Δυο ξένοι στην ίδια πόλη….

Στην κοπή της πίτας του Ολυμπιακού Περάματος, το φλουρί έπεσε στον σύλλογο, κάτι που όλοι στην ομάδα θεωρούν καλό σημάδι  για την πολυπόθητη άνοδο στη Β’ Κατηγορία. Καλομελέτα και έρχεται….

Αύριο Σάββατο και ώρα 18.30 στον πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος( Θήρας και Μαντινείας  στα Καμίνια ο Αθλητικός Όμιλος Λέοντες Καμινίων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Ένα σοβαρό σωματείο με αξιοπρόσεκτη πορεία που προχωρά με σταθερά βήματα έχοντας σαν στόχο την καταξίωση . Ήδη το πρώτο βήμα έγινε το περασμένο καλοκαίρι με την άνοδο της ομάδας στη Β’ Κατηγορία……