Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Η βία βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό στα Πειραϊκά γήπεδα. Για το θέμα αυτό θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΣΠ ενώ για αύριο αντιπροσωπεία της διοίκησης θα έχει συνάντηση με τους υπευθύνους για θέματα βίας της Αστυνομικής διεύθυνσης Πειραιά  ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα .

«Η Ε.Π.Σ. Πειραιά είναι αποφασισμένη να μη δείξει καμία ανοχή στα σοβαρά αυτά περιστατικά και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαίτιους. Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα.   » αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΠ…….

Σήμερα αναμένεται να  αντιδράσει η διοίκηση του Αμπελακιακού για την τιμωρία του  γενικού Αρχηγού της Μάκη Αλεξίου . Σύμφωνα με πληροφορίες  κορυφαίοι παράγοντες του συλλόγου δεν φαίνεται να συμφωνούν με τις κινήσεις του στελέχους τους και αναμένεται να τις αποδοκιμάσουν . Από την πλευρά του ο Μάκης Αλεξίου  λέγεται ότι θα παραιτηθεί από την θέση του , μετά από τα τελευταία γεγονότα. Επαναλαμβάνουμε , αυτά λένε οι πληροφορίες μας , τις οποίες θεωρούμε έγκυρες…..

Όσον αφορά το μέγεθος της ποινής  που επιβλήθηκε στον Γενικό παράγοντα του Αμπελακιακού ( 20 αγωνιστικές εκτός αγωνιστικών χώρων συν 200€ και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα μέχρι τέλους της περιόδου) ο πρόεδρος της Πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΠ Αντώνης Ανούστης επικοινώνησε μαζί μας και έκανε την παρακάτω διευκρίνιση : « Η ποινή ήταν δικαιολογημένη και μπορώ να την αιτιολογήσω. Κρίναμε βάσει αυτών που έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο  αγώνα . Και τα αδικήματα είναι κατά συρροή. Δεν είναι δηλαδή  μια πράξη μόνο. Υπάρχει εξύβριση , απειλή , αλλά και απόπειρα βιαιοπραγίας κατ’ εξακολούθηση . Είναι συνεχόμενες πράξεις που η καθεμία τιμωρείται ξεχωριστά . Μάλιστα την δεύτερη φορά γίνεται συγχώνευση ποινών . Η δεύτερη εξύβριση   είναι αντί για 3 , 2 αγωνιστικές η δεύτερη απόπειρα βιαιοπραγίας  3 αντί για πέντε κλπ…..

Όσον αφορά αυτό που είπε ο Αλεξίου ότι τιμωρήθηκε  χωρίς να απολογηθεί, ο κ. Ανούστης δήλωσε :

« Αυτοί που έχουν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα και αναγράφονται στις παρατηρήσεις  για παραπτώματα , τιμωρούνται  χωρίς να απολογηθούν . Σε απολογία καλούνται μόνο όσοι αναγράφονται και δεν έχουν δηλωθεί όπως συνέβη αυτή την εβδομάδα  με τους προέδρους των Νέων Δραπετσώνας Βασίλη Ταουξή και του Ατρόμητου Κερατσινίου Θανάση Μπαλαφούτη»….

Σε δυο εβδομάδες, στις 7 Φεβρουαρίου ,  θα ξανασυναντηθούν Καραβάς και Ερμής. Αυτή την φορά στο γήπεδο Ρέντη . Το γκολ του Λίμα στο 90’ άλλαξε τα δεδομένα και οι ελπίδες του Καραβά αναπτερώθηκαν . Γιατί αλλιώς πας στη ρεβάνς με 2-0 κι αλλιώς με 2-1 . Και από τη στιγμή που μετράει το εκτός έδρας γκολ , όλα μπορούν να συμβούν .Και ο επαναληπτικός  αναμένεται συναρπαστικός ….

Ο διαιτητής Κοσμάς Ιωαννίδης πάντως , θα έχει να το λέει . ότι διαιτήτευσε και τους δυο – πρώτους – ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Πειραιά. Νομίζω ότι δεν έχει ξανασυμβεί  στο παρελθόν κάτι τέτοιο……

Να επισημάνουμε ότι η χθεσινή ήττα ήταν η πρώτη για τον Καραβά στον θεσμό του Κυπέλλου από το 2016. Πέρυσι αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ένωση Ρέντη. Στο πρωτάθλημα η ομάδα έχει να ηττηθεί από τον Απρίλιο του 2016……

Ο αμυντικός του ΑΟ Καραβά  Θοδωρής Μελάς  που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν οκτώ ράμματα ενώ υποβλήθηκε και σε αξονική τομογραφία, που δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό….

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των παικτών των ακαδημιών που με την παρουσία τους στο χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου έδωσαν το δικό τους «χρώμα ». Τα παιδιά των υποδομών είναι το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου….

Παραμένει τελικά  στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της  ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα ο Παύλος Δαούτης μετά από τις διαβεβαιώσεις που πήρε ότι θα βρεθεί διοικητική λύση. Ο Παύλος είναι ένας  ταλαντούχος και αξιόλογος προπονητής  με  μεγάλες προοπτικές …..

Ποδοσφαιριστής του Θησέα  αποκάλεσε « ξεφτίλα » τον διαιτητή. Η Πειθαρχική το θεώρησε ότι είναι εξύβριση .  Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως έπρεπε να πιαστεί σαν ανάρμοστη συμπεριφορά . Οι απόψεις διίστανται….

Τόσα χρόνια στα γήπεδα, κάτι έχουμε μάθει  από μπάλα . Κάτι ξέρουμε και μεις . Και, το κυριότερο έχουμε μάτια και βλέπουμε . Δεν μπορεί το άσπρο να βγαίνει μαύρο. Θα τρελαθούμε στο τέλος …..