Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Επειδή  είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου  δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να ξεφύγει η κατάσταση από τα αθλητικά πλαίσια. Ποδόσφαιρο παίζεται και όχι πόλεμος ανάμεσα σε …Ινδιάνους και Καουμπόηδες . Στον Πειραιά είμαστε και όχι στο …Φαρ Ουεστ . Και γιατί το λέω αυτό .

Στον Ερμή μετά τον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Καραβά , ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Ποτηριάδης έκανε δήλωση που μιλάει για τη νίκη της ομάδας και για τον ..σκηνοθέτη που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλες τις σκηνές . Και παρομοίωσε τον Ερμή με τους Ινδιάνους που δεν καταλαβαίνουν τίποτα κλπ΄. Και κατέληξε :Όλοι ανοίγετε ομπρέλες στο Πειραιά ενώ βρέχει στην ΙΝΔΙΑ !!!!!!Εμείς είμαστε Ινδιάνοι χωρίς ομπρέλες »

Η απάντηση ήλθε χθες από τον ΑΟ Καραβά . Κορυφαίο διοικητικό στέλεχος  έκανε την παρακάτω δήλωση: «Εμείς είμαστε Πειραιώτες και ειδικά Παλιοκοκκινιώτες Και αν στον Κορυδαλλό κατοικούν Ινδιάνοι εδώ βασιλεύει ο Τζον Γουέιν»

Νάτοι  λοιπόν  και οι …κάου μπόις !!  Εδώ χρειάζεται Ανδρέα μου …σκηνοθέτης για γουέστερν . Και μιλάμε για κανονικό Αμερικάνικο γουέστερν και όχι  ιταλικό …σπαγγέτι .Εμάς όμως μας ενδιαφέρει το  ποδόσφαιρο . Δεν θα πολεμήσει ο Ρίνγκο τους Απάτσι .  Και ο Κέρκ Ντάγκλας με τον Τσάρλς Μπρόνσον  και τον Κλιντ Ιστγούντ.  Ας είμαστε λοιπόν σοβαροί όλοι . Και ας κοιτάξουμε την μπάλα . Στο κάτω – κάτω ένα παιχνίδι είναι . Κι όχι …μονομαχία στο Ελ Πάσο….

Με βαριά πρόστιμα τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ την Ελλάδα Ποντίων και την Κύπρο Κορυδαλλού για τα σοβαρά επεισόδια στο μεταξύ τους αγώνα  . Αντί για την τιμωρία  της έδρας τα δυο σωματεία θα «πονέσουν στην τσέπη». Για τα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο επιβλήθηκε πρόστιμο από 300 € σε κάθε μία από τις δυο ομάδες . Οι Πόντιοι τιμωρήθηκαν με επιπλέον 200€ για τη ρίψη κροτίδων  και την είσοδο φιλάθλων μέσα στο γήπεδο ……

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει απόψε στις 19.30 η ΑΕ Μοσχάτου , στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου  που βρίσκεται επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την συνεισφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Σπάθας, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου , ο χορηγός του συλλόγου Βαγγέλης Σαλαπατάρας , ο ιστορικός  φίλαθλος της ομάδας Αν. Πατσαλίδης , ο πατέρας αθλητή Κων. Χίτος , η γυναικεία ομάδα  του ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου, η ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ και ο ποδοσφαιριστής της εφηβικής ομάδας της ΑΕΜ Δημήτρης – Φώτης Αθανασόπουλος  για την εισαγωγή του  στο  Πανεπιστήμιο .………

Στην χθεσινοβραδινή κοπή της πίτας της ΑΕ Περάματος παραβρέθηκε και ο Σωκράτης Πτερνέας σαν εκπρόσωπος της Χαραυγής. Όταν σηκώθηκε να παραλάβει το κομμάτι του πήρε και τον λόγο. Και αφού είπε εγκωμιαστικά λόγια για το Περαματιώτικο σωματείο κατέληξε κάνοντας την ευχή : « Εύχομαι ολόψυχα , στα 12 παιχνίδια που απέμειναν , να κάνετε  11 νίκες. Γιατί στο δωδέκατο που παίζετε με την Χαραυγή  θα χάσετε σίγουρα» Και η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια.»…………

Οφείλουμε να επανορθώσουμε . Το πρώτο γκολ του Ερμή στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΟ Καραβά , σημείωσε ο Σταύρος Λαζάκης . Εκ παραδρομής , αναφέρθηκε το όνομα  του Σάμιου . Πάνω στη «φούρια» της δουλειάς. Να μην αδικήσουμε λοιπόν το παλικάρι….

Αν με εξιτάρει κάτι στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα είναι η αυτοπεποίθηση που έχουν  οι υπεύθυνοι του συλλόγου . Που δεν το βάζουν κάτω και δεν απογοητεύονται . Και αυτό το δείχνουν με καθημερινές αναρτήσεις στη σελίδα του συλλόγου στο facebook . Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο που ανέβασαν χθες  : «Αποφασισμένοι να πετύχουμε…να φτάσει εκεί που αξίζει η ομάδα… έχει αξία … ταλέντο… ποιότητα… ήθος και ψυχή αυτή η ομάδα… σκληρή δουλειά και επιμονή. Προχωράμε » Και μπορεί ο προπονητής της ομάδας ο Σταμάτης Αναστασιάδης να οδηγεί θαυμάσια την ομάδα , αλλά και ο αδελφός του ο Αντώνης είναι  ειδικός στην ψυχολογική ανάταση των παικτών και του κόσμου της ομάδας.»΄….

Μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής προπόνησης  μια έκπληξη περίμενε τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Νίκαιας . Η διοίκηση είχε παραγγείλει για τους παίκτες 52 τυλιχτά σουβλάκια και αναψυκτικά . Και φυσικά οι παίκτες τα περιποιήθηκαν δεόντως . Οι πληροφορίες λένε ότι κάτι «τσίμπησε » και ο πρόεδρος Μάνθος Πετράκης. Ο Τσιτούρας όμως που είναι στην ..ανάπτυξη , έμεινε «στην απέξω».Με την κίνηση της αυτή η διοίκηση του Αστέρα έδειξε  ότι βρίσκεται κοντά στους παίκτες  , τους βοηθάει να …καρδαμώσουν  .  Χώρια ότι συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή. ….