Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Και τώρα οι δυο τους. ΑΕ Μοσχάτου και Ατρόμητος Πειραιά προχώρησαν με ευρείες νίκες και την Κυριακή αγωνίζονται μεταξύ τους στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου. Ο Αετός Κορυδαλλού που δεν αγωνίζεται λόγω …Οδηγήτριας περιμένει να επωφεληθεί από το αποτέλεσμα …..

Χωρίς βαθμολογικές απώλειες συνέχισαν και οι τρεις πρώτοι του 2ου ομίλου Αμπελακιακός, Καραβάς και Κύπρος Κορυδαλλού ……

«Καπνός » έγινε η Καστέλλα στον 1Ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας . Ξέφυγε 10 βαθμούς από τους διώκτες της . Και τώρα άντε πιάστε την. …

Αντίθετα στον 2ο όμιλο η κατάσταση μπλέχτηκε αρκετά . Ο πρωτοπόρος Ατρόμητος Κερατσινίου από κει που ήταν μπροστά με 5 βαθμούς διαφορά από τον συντοπίτη του Ολυμπιακό είναι πλέον μόνο ένα , αφού στα δυο τελευταία παιχνίδια έφερε ισάριθμες ισοπαλίες σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους που με δυο νίκες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής….

Άσχημα γεγονότα σημειώθηκαν μετά το « στραβοπάτημα » του Ατρομήτου Κερατσινίου με τον Αργοναύτη . Πάντως η διοίκηση του Κερατσινιώτικου συλλόγου αναμένεται να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ποδοσφαιριστή της ομάδας για την επίθεση στους διαιτητές μετά τη λήξη καθώς και στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας Κώστα Κριμιτζά .

Ο τελευταίος γράφτηκε στο φύλλο αγώνα για τα όσα είπε σε αντιπάλους και παρατηρητή …

Αίσθηση προκάλεσε η εκπληκτική νίκη της ΑΕ Νίκαιας επί του Δία μέσα στον Κορυδαλλό με 5-3 .Μάλιστα μέχρι το 87΄το σκορ ήταν 5-1 . Η νίκη αυτή έφερε τους «κανονιέρηδες» στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα . Από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Στάθης Φουρίκης η ομάδα μετράει σε επτά αγώνες , έξι νίκες και μια ισοπαλία . Δείγμα της σοβαρής δουλειάς του ικανού τεχνικού ,με τον οποίο αναγεννήθηκε η ομάδα στην κυριολεξία…..

Δεν θα γίνει αύριο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο δεύτερος ημιτελικός αγώνας , ανάμεσα στον Αμπελακιακό και τον Εθνικό Πειραιά λόγω της διεξαγωγής του αγώνα πρωταθλήματος των Κυανολεύκων με την Προοδευτική το προσεχές Σάββατο . Και οι δυο επαναληπτικοί ημιτελικοί ( Αμπελακιακός – Εθνικός, ΑΟ Καραβάς- Ερμής) θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου . Οι ομάδες που θα προκριθούν θα αγωνιστούν στον τελικό Κυπέλλου« Γιώργος Γκαμίλης » που θα διεξαχθεί και φέτος στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης »…..

Ταλαιπωρία για την αποστολή της ΑΕ Αίγινας την Κυριακή. Το πλοίο με το οποίο ερχόταν η ομάδα υπέστη βλάβη και καθυστέρησε να φτάσει στον Πειραιά . Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ειδοποίησαν την ΕΠΣ Πειραιά και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Λουκά Κανδύλη , ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τους διαιτητές να περιμένουν να έλθει η ομάδα. Πράγματι η αποστολή της νησιώτικης ομάδας έφτασε στις 12 παρά δέκα ( ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 12 ) και το παιχνίδι ξεκίνησε στις 12.20 . Και σαν να μην έφτανε αυτό , η ομάδα έφυγε απογοητευμένη από τη Δραπετσώνα , αφού έχασε και πέναλτι στο 94’ και έτσι έμεινε στο 0-0 και δεν πήρε τη νίκη……..

Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο ΑΣ Δραπετσώνας στα δυο τελευταία παιχνίδια στάθηκε τυχερός. Αφού τόσο η Αίγινα προχθές , όσο και ο Ίκαρος Καλλιθέας την περασμένη

εβδομάδα έχασαν πέναλτι. Στα οποία οι αντίπαλοι αστόχησαν . Άουτ την μια φορά , δοκάρι την άλλη . Δεν έσωσε δηλαδή ο τερματοφύλακας……

Ο Φαληρικός παρά την ήττα του από την Κύπρο Κορυδαλλού ευχαριστεί τον διαιτητή Παπανδριόπουλο και τους συνεργάτες του Καρακελλέ και Μουμπογιατζόγλου που ήταν άψογοι…..

Μια ακόμα νίκη πήρε ο ανεβασμένος Αστέρας Νίκαιας που ανέρχεται σταθερά . Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι μεταγραφές που βοήθησαν την ομάδα αγωνιστικά . Αλλά και ….σημειολογικά να το δει κανείς η ομάδα νικάει έχοντας κάτω από τα δοκάρια της τον Γιάννη Τάκο. Τώρα αυτό κάτι σημαίνει . Ή ο Άγγελος Σκανάτοβιτς έχει «μάτι» ή είναι ..προληπτικός …….

Κάποιοι διαιτητές , κυρίως νέοι , θα πρέπει να μάθουν να συντάσσουν – σωστά – το φύλλο αγώνα . Άλλα γράφουν , άλλα εννοούν με αποτέλεσμα να βγαίνει άλλο νόημα . Και οι άνθρωποι της Πειθαρχικής να προσπαθούν να το ερμηνεύσουν σωστά .…

Είδα στο γήπεδο τον παρατηρητή Μανώλη Γιάνναρο . Τον ρώτησα πως πάει η ομάδα του , ο Θησέας . « Δεν το ξέρεις ; δεν σου το΄χουν πει από την ομάδα ; Έχω παραιτηθεί εδώ και κάτι μήνες. Γράψτο σε παρακαλώ » Το έγραψα……

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply