Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα  με τον Αντώνη…..

Published

on

Τελευταία μέρα  σήμερα για μεταγραφές και υποσχετικές .

Κι όπως συμβαίνει , κατά τα Ελληνικά …πρότυπα οι  παράγοντες  τρέχουν πάντα την τελευταία στιγμή για να ενισχύσουν τις ομάδες τους . Να πούμε ότι η Γραμματεία της ΕΠΣΠ θα δέχεται τις  σχετικές αιτήσεις μεταβολών σήμερα  μέχρι και τις 15.00 . ….

Τον Γενάρη λοιπόν έγιναν αρκετές και καλές μεταγραφές . Από ορισμένες ομάδες βέβαια οι οποίες είχαν την οικονομική δυνατότητα .  Οι υπόλοιπες προσπάθησαν να ενισχυθούν με διάφορες λύσεις ανάγκης  . Είτε  έτσι πάντως, είτε αλλιώς , ο καθρέπτης των μεταγραφών είναι το γήπεδο . Εκεί οι ποδοσφαιριστές δείχνουν την αξία τους . Και όχι στα λόγια . Βλέπουμε βαρύγδουπες μεταγραφές να αποδεικνύονται  «παλτά » και το αντίθετο , παίκτες από το « πουθενά » να βγαίνουν « λαβράκια» . Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε και να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας.…

Αυτά μόνο ο Πτερνέας μπορεί να τα κάνει . Φεύγοντας πριν ένα μήνα από την Χαραυγή πήρε με το « έτσι θέλω » την ελευθέρας  του Γκόγκα και πήγε τον νεαρό παίκτη στον Ατρόμητο Πειραιά ,  όπου προπονητής ήταν ο Αντώνης Καλαμάκης. Ο τελευταίος όμως ύστερα από μερικές μέρες  έφυγε και επέστρεψε στην Χαραυγή. Εκεί επέστρεψε και ο Σωκράτης  χωρίς όμως τον παίκτη . Για τον οποίο πήγαινε και παρακαλούσε καθημερινά στο Ρέντη για να πάρει τον παίκτη  , μέχρι που οι υπεύθυνοι του Ατρομήτου ενέδωσαν στις πιέσεις και παραχώρησαν τον Γκόγκα . Ο οποίος έκανε μέσα σε ένα μήνα δυο μεταγραφές . Στην Χαραυγή πάντως θα μπορεί να παίξει  γιατί αν ήταν για άλλο σύλλογο  δεν γινόταν , αφού ο κανονισμός λέει ότι ένας παίκτης μπορεί να κάνει τρεις μεταγραφές μέσα στην χρονιά , αλλά μόνο σε δυο μπορεί να παίξει …….

Αποκαταστάθηκε το θέμα με τον Νίκο Κούστα . Ο προπονητής της Κύπρου Κορυδαλλού που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα για τα επεισόδια μετά το  παιχνίδι με την Ελλάδα Ποντίων, αθωώθηκε  από το Συμβούλιο του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά  μετά τα  όσα συζητήθηκαν εκεί.  Ο Κούστας επανέλαβε αυτά που είχε δηλώσει και μετά το παιχνίδι  ότι πήγε να προστατέψει και όχι να κτυπήσει . όλη η ουσία όμως ήταν αλλού . Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου  Βασίλη Ιωαννίδης που ήταν ( μέχρι χθες ) προπονητής της Ελλάδας Ποντίων μετέφερε την ομολογία  του ποδοσφαιριστή Παπασκύρη , ο οποίος είπε ότι ήλθε στα χέρια με τον Κούστα , αλλά αυτός κτύπησε τον προπονητή της Κύπρου Κορυδαλλού.  Κατόπιν τούτου ο  Νίκος Κούστας κρίθηκε αθώος. Να διευκρινίσουμε για πολλοστή φορά , ότι  εμείς αναφέραμε τα γεγονότα όπως τα ανέγραψαν ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα και ο παρατηρητής στην  έκθεση του . Δεν πήραμε θέση ούτε επικαλεστήκαμε το βίντεο ,επειδή θεωρήσαμε ότι έγινε επιλεκτική εγγραφή. Ο νοών νοείτο….

Στο 86’ του  αγώνα Πανιωνίου Κερατσινίου – Φοίνικα Αγίας Σοφίας οι φιλοξενούμενοι  επιτέθηκαν στον βοηθό Μαυρομιχάλη, και τον έβρισαν  διαφωνώντας με υπόδειξη του. Ο Α. Αλούση και ο Καπασάκαλης αποβλήθηκαν για εξύβριση . Την ίδια στιγμή ο Κ. Αλούση αδελφός του πρώτου διασχίζει το γήπεδο και πηγαίνει προς την πλευρά των επεισοδίων . Ο ίδιος μας είπε ότι πήγε να τραβήξει τους συμπαίκτες του . Άλλωστε 10 χρόνια που παίζει μπάλα δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα .    Αυτό όμως είναι άλλο θέμα . Ο διαιτητής Γεωργόπουλος τον βλέπει και ρωτάει ποιος είναι αυτός με την φόρμα  . Του είπαν ότι είναι αναπληρωματικός    Ο  Αλούση Κ. επιστρέφει στον πάγκο  και παρακολουθεί τη συνέχεια , αφού δεν του δείχνει ο ρέφερι κόκκινη κάρτα  . Στο τέλος ο παίκτης έκπληκτος  έμαθε ότι γράφτηκε για εξύβριση και όχι μόνο , στο φύλλο αγώνα . Αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 6 αγωνιστικές. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο. Η ουσία είναι πως ο παίκτης δεν αποβλήθηκε αμέσως και πήγε και κάθισε στον πάγκο της ομάδας του. Για ποιο λόγο;;;….

Η Αθλητική Ένωση Περάματος ενώνει .  Όνομα και …πράγμα δηλαδή. Αφού  έφερε τα δυο αδέλφια Παπακαλοδούκα να αγωνίζονται και πάλι μαζί στην ομάδα . Μετά τον Θανάση που πήγε στο σωματείο στις αρχές Γενάρη , τώρα στο τέλος του μήνα πήγε και ο αδελφός του Παντελής…..

Γράψαμε χθες για τον Στάθη Φουρίκη που κοουτσάρει άψογα την ΑΕ Νίκαια  το διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα . Στον τελευταίο αγώνα με τον Δία στο Κορυδαλλό , ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας. Έτσι έδινε  τις οδηγίες μέσω τηλεφώνου στον Γενικό Αρχηγό Σταμάτη Γιαννιώτη, που τηρούσε άψογα τις οδηγίες .  Τέλειος ηγέτης ο , εκ Αιτωλοακαρνανίας,  Σταμάτης. Γεννημένος νικητής……

Περαστικά στον αγαπητό φίλο κορυφαίο στέλεχος της ΑΕ Νίκαιας  Γιάννη Μωυσιάδη που υποβλήθηκε σε λεπτη χειρουργική επέμβαση στο χέρι…….

Σήμερα στις 18.30 στον πολυχώρο « ΑΠΟΛΛΩΝ » θα γίνει  η ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας – γιορτή βραβεύσεων .

Θα τιμηθούν οι Πειραιώτες προπονητές Σάββας Παντελίδης και Ηλίας Φυντάνης που εργάζονται σε ομάδες της Σούπερ Λίγκ , η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, ο παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης , οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Γιάννης Γκαϊτατζής, Γιώτης Τσαλουχίδης, Γιώργος Κοκκολάκης ( Ολυμπιακού) Λάκης Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου( ΑΕΚ), Χρήστος Κουτρόπουλος( Πανιωνίου) Παναγιώτης Ρεσβάνης ( Απόλλωνα) Παναγιώτης Λαμπρινός( Εθνικού) , Βαγγέλης Ντάγκας( Προοδευτικής) ο διευθυντής των γραφείων της ΕΠΣΠ Παναγιώτης Νταλάκος, ο γυμναστής της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου Γρηγόρης Μπιζάς,  οι βετεράνοι μπάσκετ του Ολυμπιακού , η γυναικεία ομάδα Πόλο Εθνικού Πειραιά, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Φοίνικα Αγίας Σοφίας, οι  ακαδημίες ποδοσφαίρου Ερμή Κορυδαλλού , οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές των Νέων Ευγενείας , ο διαιτητής Σπύρος Φουρναράκης, ο παρατηρητής Γιώργος Μαλούχος, ο ιατρός Παναγιώτης Δερμάτης,ο χορηγός Δημήτρης Μπούκης , τα  ιδρύματα  «Κιβωτός του κόσμου» , « Καλός Ποιμήν» , ο κ. Ιωάννης Κατραμάδος  για την προσφορά του στην αιμοδοσία, ο παλαίμαχος Κώστας Βαλσαμής ως πολύτεκνος ….