Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Πέρυσι τέτοιο καιρό γκρίνιαζε έντονα  για την διαιτησία ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου. Φέτος η εικόνα έχει αλλάξει . Στο σύλλογο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τους διαιτητές. Μάλιστα  εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά  :  «Τέτοιες διαιτησίες δίνουν ελπίδα για το αύριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.» . Σίγουρα το επίπεδο των διαιτητών είναι καλύτερο φέτος. Χρειάζεται όμως να γίνουν και άλλα πράγματα. Ορισμένοι ( ευτυχώς  είναι λίγοι αυτοί ) πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά . Να σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών.   Και να γράφουν σωστά και αναλυτικά  τα γεγονότα στο φύλο αγώνα . Όπως πρέπει δηλαδή . Και όχι να κάνουν ….δημόσιες σχέσεις  για να καλοπιάσουν τα σωματεία . Σε γενικές γραμμές πάντως και κατά γενική ομολογία το επίπεδο φέτος είναι καλύτερο από πέρυσι. Άσχετα αν φωνάζουν κάποιες ομάδες . Αυτό γίνεται πολλές φορές σκόπιμα και για ευνόητους λόγους.  Θεωρώ ότι υπάρχει ποιότητα στους διαιτητές , αλλά   όχι και …ποσότητα.  Όπως γνωρίζουμε όλοι , η Επιτροπή Διαιτησίας αναγκάζεται να ορίζει διαιτητές σε δυο παιχνίδια  το Σαββατοκύριακο.  Μερικές φορές και σε τρία . Κάτι που δεν είναι και τόσο ευχάριστο για κανένα.  Εδώ πρέπει να κινηθούν οι υπεύθυνοι και να διοργανώσουν τουλάχιστον δυο σχολές διαιτησίας μέσα στη χρονιά . Για να σταματήσει αυτό το πρόβλημα μακροπρόθεσμα ….

Πάνω από 100 μεταγραφές έγιναν χθες στην ΕΠΣΠ . Τελευταία μέρα . Όπως γίνεται παντού σε όλες τις περιπτώσεις . Ο Έλληνας της τελευταίας στιγμής……

Μόνο λίγους μήνες κάθισαν στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού οι ποδοσφαιριστές Αλέξανδρος Τσικώνης, Γεώργιος Μαγκώνης και Θανάσης Κουρδελάκης. Η  συνεργασία τους με τον σύλλογο δεν κράτησε πολύ . Είναι πλέον ελεύθεροι και θα συνεχίσουν αλλού να αγωνίζονται . Πάντως στο νευραλγικό πόστο του τερματοφύλακα  οι Κορυδαλλιώτες ενισχύθηκαν. Μπορεί να έφυγε ο Κουρδελάκης, αλλά αποκτήθηκαν χθες δυο . Ο Νίκος Λυμπέρης και ο Κώστας Γκερλές…..

Επέστρεψε στον Ερμή Κορυδαλλού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος  και αναμένεται να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας του. Σε ένα σωματείο όπου έχει πολλούς φίλους. Εκεί που τους αγάπησε και τον αγάπησαν ….

Σε εγχείρηση χιαστών  υποβλήθηκε προχθές  ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Καραβά Βασίλης Θηραίος.  Η επέμβαση  πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου από τον διακεκριμένο ορθοπεδικό Γιώργο Καραχάλιο  τον οποίο η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί δημόσια για το τεράστιο ενδιαφέρον του. Παράλληλα εύχεται ταχεία ανάρρωση και περαστικά  στον νεαρό αθλητή της . Επίσης η διοίκηση του ΑΟ Καραβά ευχαριστεί τον ασφαλιστικό σύμβουλο της METLIFE κ. Νάσο Στεφίκο που έκανε ότι είναι δυνατόν για να κάνει την κατάλληλη φροντίδα ο ποδοσφαιριστής……

Ανακοινώνει σήμερα , εκτός απροόπτου , τον αντικαταστάτη  του Βασίλη Ιωαννίδη  στην τεχνική ηγεσία  της,  η Ελλάδα  Ποντίων . Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι ο Γιώργος Προβατάς . Γνωστός σαν ποδοσφαιριστής αφού έχει παίξει σε Αιγάλεω, Προοδευτική, Φωστήρα, Άγιο Ιερόθεο, αλλά πρώτη φορά θα δουλέψει σαν προπονητής σε Πειραϊκό σύλλογο…..

Μια νέα « μεταγραφή» άλλου είδους  όμως, πραγματοποίησε η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Συνεργάτης του Παύλου Δαούτη στην τεχνική ηγεσία  θα είναι ο Νίκος Κοντάκης που ήταν μέχρι τον Νοέμβριο στη Μάχη Μαραθώνα. Είναι φίλος του προπονητή της ομάδας και εργάζεται για πρώτη φορά στον Πειραιά . Όπως μας είπε ο Παύλος Δαούτης πιστεύει σε αυτόν και πως μπορεί να βοηθήσει στη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η ομάδα…

Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και η Ελληνική Ακτοπλοΐα αποχαιρετούν σήμερα στις 15.00 στον Άγιο Ευθύμιο Κερατσινίου τον Τάσο Κορφιάτη . Τον άνθρωπο τον φίλο τον συνεργάτη τον «καπετάνιο»( όπως  τον  έλεγε ο κοινός μας φίλος Φαίδων Κωνσταντουδάκης ), που λάτρεψε  παθολογικά το ποδόσφαιρο και την θάλασσα .Τις δυο μεγάλες του αγάπες . Που είχε μόνο φίλους . Φεύγοντας αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό και δεν είναι υπερβολή αυτό . Προσωπικά χάνω έναν σπουδαίο φίλο .Θα μου λείψεις αδελφέ. Αλλά θα λείψεις και από όλο τον κόσμο.  Και από αυτούς που βοηθούσες κι ας μην το έλεγες  σε κανένα . Θα λείψεις  πάνω από όλα από την όμορφη οικογένεια σου. Την σύζυγο σου Λένα, την κόρη σου Ιουλία που στάθηκαν μέχρι τέλος στο πλευρό σου  και τον εγγονό σου τον Γιωργάκη για τον οποίο τόσο πολύ καμάρωνες .   Δεν θα ξεχάσω ποτέ την παρέα  που κάναμε , τις νυκτερινές επισκέψεις στο καράβι, καθώς και το πρόσφατο ταξίδι στην Τήνο μαζί με τον Γιάννη Σπάθα και τον  Γιάννη Αντωνόπουλο . Ποιος να το πίστευε ότι τώρα «ταξιδεύεις » για αλλού. Και αντί να παλεύεις με τα κύματα , θα πετάξεις ψηλά   στα σύννεφα . Καλό ταξίδι αδελφέ. Σε ευχαριστούμε  για όλα . Εγώ και οι αναρίθμητοι φίλοι σου….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply