Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αλλαγές είχαμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και των δυο ομίλων της Α’ Κατηγορίας , σε ένα πρωτάθλημα που έχει φτάσει στην κορυφαία του στιγμή. Η ΑΕ Μοσχάτου νίκησε στο ντέρμπι κορυφής τον Ατρόμητο Πειραιά και πήρε μια διαφορά τριών βαθμών , από τον αντίπαλο της . Β «Μια ανάσα» πίσω είναι ο Αετός Κορυδαλλού. Τίποτα πάντως δεν έχει κριθεί ακόμα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και τυχόν προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες . Εκτιμήσεις μόνο γίνονται . Τίποτα περισσότερο . Όλα μπορούν να συμβούν . Ο Ερμής άφησε δυο βαθμούς στη Δραπετσώνα με τα Αστέρια και έχασε έτσι πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος που τον απομάκρυνε οκτώ βαθμούς από την κορυφή. Το ενδιαφέρον των Κορυδαλλιωτών οι οποίοι την Κυριακή υποδέχονται την ΑΕ Μοσχάτου , στρέφεται στον αυριανό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΑΟ Καραβά στο Ρέντη , όπου καλούνται να υπερασπιστούν το 2-1 του πρώτου αγώνα …..
Στον 2ο όμιλο ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός που επικράτησε με 1-0 της Αστυπάλαιας αύξησε τη διαφορά σε επτά βαθμούς από την Κύπρο Κορυδαλλού που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον αξιόμαχο Ήφαιστο που έδειξε για μια ακόμα φορά ότι αδικείται από την βαθμολογική της θέση. Ο ΑΟ Καραβάς που πέρασε με νίκη από την Δραπετσώνα επικρατώντας του ανεβασμένου ΑΣ Ποντίων και βρίσκεται μέσα και στους δυο στόχους της, πρωτάθλημα και Κύπελλο ….
Η πρώτη ισοπαλία του ΑΟ Καστέλλας στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας κατέβασε την διαφορά των δέκα σε οκτώ βαθμούς από την εκπληκτική τον τελευταίο καιρό ΑΕ Νίκαια του Στάθη Φουρίκη και σε εννέα από τους Νέους Ευγενείας που με τον Θωμά Καρμίρη στον πάγκο έχουν εξαιρετική πορεία….
Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας οι δυο Κερατσινιώτικες ομάδες Ατρόμητος και Ολυμπιακός προηγούνται με ένα βαθμό ο πρώτος από τον δεύτερο και έχουν προβάδισμα για την άνοδο…..
Στη Γ’ Κατηγορία οι Φίλαθλοι πήραν κεφάλι και άφησαν δεύτερο τον Ολυμπιακό Περάματος που «στραβοπάτησε» με τον μαχητικό ΑΣ Κωφών (1-1) …….
Για το Κυριακάτικο ντέρμπι του Μοσχάτου , θα πούμε ότι ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα . Πάθος , δύναμη νεύρα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο , αλλά και πολύ κόσμο στην εξέδρα . Κάποιες κουβέντες που ειπώθηκαν ήταν πάνω στην ένταση και δεν υπήρχε συνέχεια . Σε διοικητικό επίπεδο , υπήρξε πολύ καλό κλίμα και όλοι κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην δυναμιτιστεί το κλίμα. Στέφανος Φαναρίτης και Σπύρος Μητρόπουλος δίδαξαν ευπρέπεια και πολιτισμό. Τόσο η ΑΕ Μοσχάτου όσο και ο Ατρόμητος Πειραιά είναι μεγάλα και ιστορικά σωματεία . Κοσμούν με την παρουσία τους το Πειραϊκό ποδόσφαιρο …..
Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για την αλλαγή του νεαρού ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου Πειραιά Ροκάκη που ήταν από τους διακριθέντες του αγώνα. Αιτιολογώντας την απόφαση του αυτή ο Στέλιος Βογιατζής μας είπε: « Η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη επειδή όπως είπε ο Δανασής στον γυμναστή μας για να μου το μεταφέρει , τον είχε σταμπάρει ο διαιτητής για να τον αποβάλει. Προκειμένου λοιπόν να τον προφυλάξω αυτόν αλλά και την ομάδα τον αντικατέστησα . Και κάτι ακόμα για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις .. Τον Ροκάκη τον έφερα εγώ στον Ατρόμητο . Αν δεν ήμουν εγώ θα πήγαινε αλλού .»…..
Τα βγάζει και με το παραπάνω τα λεφτά του ο Σταμάτης Σαπαλίδης στο Μοσχάτο. Σε τέσσερις αγώνες έχει ήδη σημειώσει εννέα γκολ. Σπουδαία υπόθεση . Βέβαια , για να τα λέμε όλα , ο Σ.Σ. δεν παίζει μόνος του. Υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα , όπως είναι ο τεράστιος Δρυμούσης. Απλούστατα προβάλλεται ο Σαπαλίδης, επειδή σκοράρει λύνοντας ένα τεράστιο πρόβλημα δυστοκίας που αντιμετώπιζε η ομάδα….
Το μεγάλο ντέρμπι ΑΕ Μοσχάτου – Ατρομήτου Πειραιά ,παρακολούθησε και ο Γιώργος Ανατολάκης .Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με παράγοντες των δυο διαγωνιζόμενων σωματείων και όχι μόνο . Όλοι εξέφρασαν την εκτίμηση τους προς το πρόσωπο του και έδειξαν ότι τον θέλουν να είναι περισσότερο κοντά τους …..
Περνάει στα ψηλά , αλλά για όσους το ζουν από κοντά , είναι ένας άθλος . Παρά τα τεράστια της προβλήματα η Ένωση Α.Α. Ρέντη προχωράει με αξιώσεις στο πρωτάθλημα . Κώστας Χαλιάσος είναι η αιτία. Αθόρυβη δύναμη……
Συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του ο ΑΟ Κορυδαλλός. Με μια διαφορά . Ότι αυτή τη φορά νίκησε !!! Σχολιάζοντας την επιτυχία αυτή ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Αλειφεράκης δήλωσε : « Στον πιο κρίσιμο μέχρι τώρα αγώνα , η ομάδα νίκησε . Στα τελευταία παιχνίδια τα παιδιά είχαν νιώσει όλη την αδικία-ατυχια στον αγώνα τους….Αυτή τη φορά παίξανε μπροστά στους λιγοστούς ανθρώπους που είναι κοντά τους… στο 1ο ημίχρονο έχασαν απίστευτες ευκαιρίες..έχασαν πέναλτι …..αντί όμως να λυγίσουν βγήκαν στο 2ο και τα κέρδισαν όλα…αγώνα θαυμασμό βαθμούς καταξίωση »…….
Στον 1ο γύρο όταν ο Αστέρας Νίκαιας είχε χάσει από τον Δία με 1-4 , ο Άγγελος Σκανάτοβιτς βρέθηκε «στο απόσπασμα ». Αν είναι δυνατόν ένας προπονητής που είναι τόσα χρόνια στον σύλλογο να τίθεται υπό αμφισβήτηση από κάποιους . Ευτυχώς η διοίκηση τον στήριξε . Ο Άγγελος «μίλησε» και πάλι με τη δουλειά του . Ένα γύρο αργότερα ο αναγεννημένος Αστέρας νίκησε τον Δία μέσα στον Κορυδαλλό. Η διοίκηση του Μάνθου Πετράκη και των συνεργατών του, που είναι όλοι μια οικογένεια δικαιώθηκε. Η υπομονή και η επιμονή φέρνουν τα σωστά αποτελέσματα…..
Μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι για τρίτο συνεχόμενο και νικηφόρο παιχνίδι του Αστέρα Νίκαιας κάτω από τα δοκάρια της ομάδας κάθισε ο Γιάννης Τάκος , η –με καθυστέρηση έστω – επιλογή του Άγγελου Σκανάτοβιτς . Με λίγα λόγια είναι ο φύλακας – άγγελος της εστίας του Αστέρα. Δηλαδή ο άγγελος του….Άγγελου …..