Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου Πειραιά « Γ. Γκαμίλης » , θα το γνωρίζουμε σήμερα το απόγευμα . Στις 15.00 στο γήπεδο Αμπελακίων ο γηπεδούχος και πρωτοπόρος τους 2ου ομίλου της Α’ Πειραιά Αμπελακιακός υποδέχεται τον πρωτοπόρο του 6ου ομίλου Εθνικό Πειραιά. Στο πρώτο παιχνίδι είχαν νικήσει οι Πειραιώτες με 1-0 με γκολ του Μάναλη στο 89’. Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Κακριδής με βοηθούς τους Κοντιζά και Κεφαλιακό Κ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Φιλακούρης και παρατηρητές αγώνα οι Αντωνόπουλος και Βιλλιώτης.
Στις 15.15 στο γήπεδο Ρέντη ο ΑΟ Καραβάς υποδέχεται τον Ερμή Κορυδαλλού στην ρεβανς του 1-2 . Στο παιχνίδι αυτό οι Κορυδαλλιώτες είχαν προηγηθεί 2-0 με τέρματα των Λαζάκη 25’ και Κίτσιου 82’ , για να μειώσει ο Καραβάς στο 90’ με τον Λίμα αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Μπαλαχούτης με βοηθούς τους Σεφέρη και Παγουρτζή . Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Λεμπέσης . Παρατηρητές αγώνα θα είναι οι Τρύφωνας και Τσεβάς……
Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθούν παρατράγουδα, αλλά αυτό εξαρτάται και από την συμπεριφορά του κόσμου . Που πρέπει να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι και τίποτα περισσότερο .Δεν αξίζει να φανατιζόμαστε και να χαλάμε τις καρδιές μας …….
Πηγαίνεις τον τελευταίο καιρό στα γήπεδα και βλέπεις αρκετούς «εντοιχισμένους » κυρίους που αποκαλούνται …φίλαθλοι σε μέγεθος ντουλάπας . Και αναρωτιέμαι . Ή εγώ αδυνάτησα ( που δεν το φαντάζομαι) και τους βλέπω τεράστιους ή διανύουμε εποχή με νέα ήθη και έθιμα στα γήπεδα. Το μόνο καλό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο καταπολεμάται η …ανεργία και πέφτουν χαρτζιλίκια αυτές τις δύσκολες εποχές…..
Δεν ξέρω ποιοι θα αναδειχτούν πρωταθλητές στην Α’ Κατηγορία , αλλά αυτός που είναι κερδισμένος ουσιαστικά είναι ο Ατρόμητος Πειραιά. Και εξηγούμαι . Η συνεργασία με την Ένωση Καμινίων ήταν ότι το καλύτερο για τον σύλλογο . Και τα αποτελέσματα ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται . Δεν είναι μόνο ότι αξιοποιούνται τα παιδιά των ακαδημιών , αλλά αγωνιζόμενα στο δύσκολο και «σκληρό » πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας , όπου η ομάδα διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο , αποκτούν εμπειρίες για να επιστρέψουν στον ιστορικό Ατρόμητο πανέτοιμοι . Γιατί καλές οι μεταγραφές, αλλά σαν τις υποδομές που είναι ουσιαστικά ανέξοδες , δεν υπάρχει . Γιατί το κέρδος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι η ανάδειξη ταλέντων από τις Ακαδημίες . Όλα τα άλλα είναι πρόσκαιρα ….
Με ρωτάνε διάφοροι φίλοι , για κάποιες φάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από αγώνες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων. Να πω δηλαδή την άποψη μου . Για το βίντεο Και ρωτώ και γω . Γιατί δεν λένε αυτοί την δική τους άποψη; Κι αν έχουν παράπονα από τη διαιτησία γιατί δεν βγάζουν ανακοίνωση ; ……
Σε μια πολύ ωραία και οικογενειακή ατμόσφαιρα στην κοσμική ταβέρνα « Λευτέρης» στην Αγία Βαρβάρα η ποδοσφαιρική ομάδα του Αργοναύτη και οι βετεράνοι του συλλόγου έκοψαν τις πίτες τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο φωτορεπόρτερ Στάθης Γιάππαπας και ο υπογράφων. Την πίτα της σημερινής ομάδας έκοψε ο προπονητής Κωνσταντίνος Κριμιτζάς και των βετεράνων ο Λευτέρης Φραγκίσκος μαζί με τον Γιώργο Καλαφατά . Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και το συμπέρασμα που βγήκε από αυτή την ωραία γιορτή , είναι ότι ο ιστορικός Αργοναύτης έχει την δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να βρει πάλι τον δρόμο του…..
Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Χαραυγής Στέφανος Τούρλος είναι υπόδειγμα για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Πέρα από ένας σπουδαίος αθλητής με ήθος είναι και ένας λαμπρός επιστήμονας . Τελείωσε με άριστα το τμήμα πολιτικών επιστημών της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα συνεχίζει τις σπουδές για δικηγόρος……
Ο Τούρλος , μαζί με τον Γιώργο Γαβαλά που πήγε το καλοκαίρι στον Ατρόμητο Πειραιά , δεν είχαν λείψει ούτε λεπτό τα τελευταία δυο χρόνια . Θα βραβεύονταν από την ΕΠΣ Πειραιά στη γιορτή της προσεχούς Δευτέρας . Όμως δυο λεπτά ( στην κυριολεξία ) πριν από τη λήξη του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος 2016-2017 ο διαιτητής Λεμπέσης διέκοψε τον αγώνα λόγω επεισοδίων . Και τα δυο παιδιά έχασαν το έπαθλο χωρίς να φταίνε. Για δυο μόλις λεπτά Δεν είναι αδικία αυτό;;;….
Μετά από τους Βετεράνους Ποδοσφαιριστές του Πειραιά , ο παρατηρητής Γιώργος Μαλούχος θα τιμηθεί και από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά την προσεχή Δευτέρα . Ένας σπουδαίος άνθρωπος , ευγενέστατος και ικανότατος κύριος . Οι αξίες αναγνωρίζονται …..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply