Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Εθνικός και ΑΟ Καραβάς προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πειραιά « Γ. Γκαμίλης»  που θα διεξαχθεί και φέτος στο γήπεδο « Γ. Καραϊσκάκης ». Οι δυο χθεσινοί ημιτελικοί  έγιναν  παρουσία αρκετού κόσμου όλων των ομάδων που κατέκλυσε τα γήπεδα Αμπελακίων και Ρέντη . Και το σημαντικότερο είναι  ότι διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα και χωρίς παρατράγουδα..

Ειδικά στο γήπεδο του Ρέντη που βρεθήκαμε και μεις , όλα ήταν άψογα στην εξέδρα. Με απόλυτη τάξη και χωρίς …καουμπόηδες και Ινδιάνους όπως έλεγαν οι αρχικές δηλώσεις των υπευθύνων του Καραβά και του Ερμή. Αυτό είναι πολιτισμός, αυτό πρέπει να είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  και χαρά μας είναι να διεξάγονται έτσι όλοι οι αγώνες …..

Δυο ήταν οι  μεγάλοι πρωταγωνιστές των ημιτελικών του Κυπέλλου και συγκεκριμένα των δυο φιναλίστ .

Για τον Εθνικό ο Γιώργος Μάναλης. Ο παίκτης που σκόραρε και στα δυο παιχνίδια με τον Αμπελακιακό. Που πέτυχε το μοναδικό γκολ στον πρώτο αγώνα ( 89’) αλλά και αυτός που ισοφάρισε στο 83’ χθες χαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του….

Για τον ΑΟ Καραβά ο Κωνσταντίνος Λίμα . Που πέτυχε το γκολ στην εκπνοή του πρώτου αγώνα μειώνοντας σε 2-1 βάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.  Και στον χθεσινό επαναληπτικό ήταν φοβερός . Δημιούργησε δυο γκολ και πέτυχε το τρίτο. Ότι καλύτερο….

Για τον Λίμα να πούμε ότι θεωρείται μεταγραφή του Ιανουαρίου κι ας αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Λόγω τραυματισμού δεν βοήθησε στη αρχή , αλλά τώρα δείχνει πανέτοιμος ….

Χθες ο Καραβάς έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια . Οι μεταγραφές Μπεσού, Χατζηπαναγιώτης αλλά και ο Λίμα έχουν αλλάξει την εικόνα της ομάδας που σημειωτέον έχει στον πάγκο  της τον μέχρι πριν από λίγο καιρό συνεργάτη του Τέλη Μελά , Παύλο Κόκκοτο……

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πότε  θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Πειραιά « Γ. Γκαμίλης» . Πιθανότατες ημερομηνίες είναι τα Σάββατα 10 ή 17 Μαρτίου ……

Συνεχίζει να διαμαρτύρεται η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα για τη διαιτησία. Αρχικά αναφέρει ότι ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ ως οφσάιντ, φάουλ υπέρ της ομάδας έγινε κατά και με το οποίο προήλθε γκολ  της Ένωσης Α.Α. Ρέντη .Ενώ όπως λέει η ανακοίνωση παίκτης της ομάδας δέχτηκε κάρτα επειδή τα έβαλε με τον εαυτό του! Και η ανακοίνωση συνεχίζει: « Δυστυχώς κάποιους ενοχλούμε που δημιουργούμε κάτι υγιές και με αγάπη για το ποδόσφαιρο. Είναι άδικο να μην σέβονται κάποιοι μια ομάδα και τον κόπο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων της . Είναι άδικο να μην αφήνουν την ομάδα μας να κερδίσει στο γήπεδο αυτό που της αξίζει…. ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ την ομάδα μας….το αξίζει…το 50-50 ζητάμε μόνο και σεβασμό.»……

Στην ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Πειραιά που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου , όπως και πέρυσι στην αίθουσα εκδηλώσεων « Terra Verde»( 7ης Μαρτίου 1944 49 Νίκαια, πρώην Κονδύλη )θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη . Η επιτυχημένη εκπομπή « Πάμε μπάλα »  του Γιάννη Μαυρόπουλου που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα 19.00- 21.00 από το ALERT CHANNEL , θα εκπέμψει απευθείας μέσα από την αίθουσα …..

Στην εκδήλωση της ΕΠΣΠ θα τιμηθεί μεταξύ άλλων και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λυκουρόπουλος που είναι προϊστάμενος Αθλητικής ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο Γιώργος   έχει παίξει ποδόσφαιρο στον Πορφύρα , ένα σωματείο που δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια . Να σημειωθεί ότι στον σύλλογο της Φρεαττύδας έχουν αγωνιστεί και οι δημοσιογράφοι Μένιος Σακελλαρόπουλος, Ανδρέας Μπέτσης , Νίκος Δελαγραμμάτικας . Γιατί ο Πορφύρας μπορεί να μην  ανέδειξε  σπουδαίους ποδοσφαιριστές , αλλά έβγαλε  κορυφαίους αθλητικογράφους !!!…..

Το προσεχές Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 η ΑΕ Χαραυγή θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Κερατσινίου , δίπλα από το γήπεδο επί της οδού Σωκράτους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν πρόσωπα που έχουν βοηθήσει και προσφέρει στην ομάδα , καθώς και αριστούχοι μαθητές …..

Τόσα χρόνια στον χώρο πιστεύουμε ότι έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας .Και γι’ αυτό άλλωστε έχουμε καθιερωθεί και από τους λίγους που παραμείναμε .Δεν παίζουμε παιχνίδια κανενός. Παραχωρούμε  χώρο και «φωνή»  σε  όλους. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε .Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει . Αυτό λέει η δημοσιογραφική δεοντολογία….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply