Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Πειραιά που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων « Terra Verde » στη Νίκαια . Πάνω από 500 άτομα  κατέκλυσαν τον χώρο και χειροκρότησαν τους βραβευθέντες , σωματεία και φυσικά πρόσωπα , αθλητές που διακρίθηκαν , πρώτους σκόρερς, ποδοσφαιριστές που δεν απουσίασαν ούτε λεπτό όλη την προηγούμενη χρονιά , καθώς και παιδιά που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα…….

Ιδιαίτερη  αίσθηση σημειώθηκε όταν τιμήθηκε η μνήμη του Βασίλη Βλαχάκου του παλαιού ποδοσφαιριστή και για 30 χρόνια υπευθύνου του λογιστηρίου της ΕΠΣΠ . Τα λόγια της κόρης του αξέχαστου φίλου , Σοφίας προκάλεσαν έντονη συγκίνηση . Στο τέλος όλοι χειροκρότησαν τον αείμνηστο Βασίλη που σίγουρα έβλεπε από ψηλά  και χαιρόταν….

Στην έναρξη της εκδήλωσης η ομάδα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά  με τα τέσσερα μπουζούκια της και στην κιθάρα τον ποδοσφαιριστή της Χαλκηδόνας Γιώργο Γκόλγκαρη , έπαιξε γνωστές μελωδίες και καταχειροκροτήθηκε….

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης από ειδικό προτζέκτορα έπαιζαν διάφορα βίντεο από πανηγυρικές στιγμές του Ολυμπιακού και του παλιού Πειραιά , φωτογραφίες ομάδων και ατόμων που τιμήθηκαν. Κάτι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά .Μια πολύ  ωραία  εικόνα που έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» της επιτυχημένης εκδήλωσης δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα ……

21 αθλητές που πέρασαν σε ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα τιμήθηκαν στην γιορτή. Οι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά . Ποδοσφαιριστές που συνδυάζουν την άθληση με την γνώση  που απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως εφόσον υπάρχει θέληση όλα γίνονται…..

Δεν έκανε χαιρετισμό  ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιώργος Ανατολάκης στη χθεσινή εκδήλωση αφού είχε κλείσει ο λαιμός του λόγω κρυολογήματος . Έτσι τον αντικατέστησε ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας. Ο πρόεδρος κάθισε δίπλα με τον παλιό συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό  Κυριάκο Καραταΐδη και  είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά…..

Ενώ παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι από όλους τους χώρους στην χθεσινή γιορτή της ΕΠΣΠ δεν παρέστη κανένας από την σημερινή ηγεσία της ΕΠΟ . Αναμενόμενο ….

Με τριπλή παρουσία εκπροσωπήθηκε η Ένωση Ποδοσφαιρικών σωματείων Δυτικής Αττικής στην εκδήλωση. Ήταν ο πρόεδρος Μιχάλης Τζανόπουλος με τους στενούς συνεργάτες του Γιώργο Ντούρο και Νίκο Ευθυμίου…..

Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν αγώνες μόνο του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας , λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας…..

Η ήττα της ΑΕ Μοσχάτου στον Κορυδαλλό από τον Ερμή έφερε τα πάνω – κάτω στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας . Ο Αετός που νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο είχε νικήσει την  γειτονική ΑΕ Θύελλα – Αχιλλέα δεν πανηγύρισε τη νίκη του , αλλά δυο ώρες αργότερα όταν  ολοκληρώθηκε ο…επόμενος  αγώνας . Που τον έφερε μόνο πρώτο με δυο βαθμούς διαφορά από ΑΕΜ και Ατρόμητο Πειραιά…..

Στον 2ο όμιλο ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός  είχε ρεπό και έτσι τον πλησίασε στους τρεις βαθμούς ο ΑΟ Καραβάς που αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται στα Αμπελάκια , στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής …..

Η Καστέλλα νίκησε στο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας την ΑΕ Νίκαια και τώρα …άντε πιάστε την, έχοντας 9 βαθμούς διαφορά από τους Νέους Ευγενείας που επικράτησαν  του Δία Κορυδαλλού….

Η πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας , όπως όλα  δείχνουν θα παιχτεί ανάμεσα στα δυο Κερατσινιώτικα σωματεία. Τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό , που τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός….

Πραγματική μάχη γίνεται στη Γ’ Κατηγορία . Τρεις ομάδες  ο Ολυμπιακός Περάματος , οι Φίλαθλοι και η νεανική Ένωση Καμινίων διεκδικούν  τις δυο θέσεις που οδηγούν απευθείας στην άνοδο…

Για την τάξη … Στο φύλο αγώνα Ερμή Κορυδαλλού- ΑΕ Μοσχάτου , ο διαιτητής Γιάννης Κακριδής που ήταν για μια ακόμα φορά πολύ καλός , έγραψε ανάποδα  τους σκόρερς των νικητών. Ότι το πρώτο  γκολ έβαλε ο Τζανιδάκης και το δεύτερο ο Σάμιος, ενώ στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο……

Αποκάλεσε τον αντίπαλο του « καραγκιόζη» ο ποδοσφαιριστής του Πανιώνιου Κερατσινίου Καρακάσογλου κι ο διαιτητής Κοσμάς Ιωαννίδης , το απέβαλε . Το ερώτημα είναι αποτελεί ύβρη το προσωνύμιο «Καραγκιόζης» ή θεωρείται απλά ανάρμοστη συμπεριφορά ;;;…..

 

 

Τα πανό που εμφανίστηκαν πριν από την  έναρξη του αγώνα του Ερμή Κορυδαλλού με την ΑΕ Μοσχάτου κατά την παρουσίαση των δυο ομάδων , σηκώθηκαν από παιδιά των ακαδημιών του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου και έγραφαν «90 χρόνια …εμείς ….ΕΡΜΗΣ » το ένα, «με τα μάτια των παιδιών κοιτάμε στο μέλλον » το άλλο. Μια πολύ καλή κίνηση που σχολιάστηκε  θετικά από τους παρευρισκόμενους φιλάθλους που καταχειροκρότησαν….

Ρεσιτάλ παρουσίασης έδωσε στην κοπή της πίτας της Χαραυγής ο Σωκράτης Πτερνέας .Που μίλησε για όλους και για όλα . » Που  εμφανίστηκε με κοστούμι , γεγονός που του έδωσε άλλη χάρη . Δεν ξέρω μόνο αν το ….δανείστηκε από κάπου. Πληροφορίες ότι το είχε φορέσει και πριν από  40 χρόνια θεωρούνται ανυπόστατες και υποβολιμαίες ……