Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Φοβερές καταγγελίες κατά του διαιτητή Μπαλαχούτη , αλλά και για την καθαρότητα του αγώνα με την Αστυπάλαια έκανε ο πρόεδρος της Ελλάδας Ποντίων Νώντας Πουλής . Ο τελευταίος που έβρισε τον ρέφερι με ακατανόμαστες φράσεις, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα ,με δηλώσεις του στο «Πάμε μπάλα » και τον Γιάννη Μαυρόπουλο, όχι μόνο παραδέχτηκε τις ύβρεις για τις οποίες δεν μετάνιωσε  , αλλά   συνέχισε με  βαριές εκφράσεις  αποκαλώντας τον Μπαλαχούτη « δολοφόνο» ενώ πρόσθεσε ότι το παιχνίδι ήταν «μιλημένο ».Τον λόγο τώρα  έχει η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ . Φυσικά μετά από αυτά περνάει σε δεύτερη μοίρα η κίνηση της Ελλάδας Ποντίων να ζητήσει εξαίρεση του Μπαλαχούτη από τα παιχνίδια της ομάδας της. Αυτό είναι το λιγότερο…..

Δυο ντέρμπι κορυφής στην Α’Κατηγορία που θα κρίνουν πολλά  έχουμε αυτή την εβδομάδα, όπου σημειωτέον δεν γίνονται αγώνες Β’ και Γ’ Πειραιά . Για τον 1ο όμιλο θα παίξουν στον Κορυδαλλό Αετός και Ατρόμητος Πειραιά ενώ για τον δεύτερο ο Αμπελακιακός θα υποδεχτεί τον ΑΟ Καραβά . Το παιχνίδι αυτό θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά  σε  live streaming από το Sportaltv.gr….

Τέλος  καλό όλα καλά  με τις ομάδες που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή στο προπαιδικό.  Το έπραξαν χθες. Μια μέρα πριν από το τέλος της υποβολής συμμετοχής στο παραπάνω πρωτάθλημα .Οπότε κανένα πρόβλημα και με κανένα σωματείο……

Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά Κανάλι 1 90,4 FM. Ο πρόεδρος Τάκης Αβραμίδης και ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπρατσόλης έκαναν ότι είναι δυνατόν για να περάσουν καλά οι προσκεκλημένοι τους. Από την ΕΠΣ Πειραιά το παρών έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας και ο διευθυντής των γραφείων Παναγιώτης Νταλάκος. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ Χρήστος Στούκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Κανέλλος Τσίρμπας . Όπως είναι γνωστόν δυο μέρες πριν η ΕΠΣΠ στην ετήσια εκδήλωση της βράβευσε την ΔΗ.ΡΑ.Π για την προβολή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου . Από την γιορτή της Ένωσης απουσίαζε ο Στέλιος Μπρατσόλης  που βρισκόταν εκτός Αττικής . Έστειλε όμως επιστολή στην ΕΠΣΠ  στην οποία αφού ευχαριστεί για την βράβευση τονίζει  :«Το  Ιστορικό μας ρ/φ Καναλι Ενα 90,4 fm – Στήριζε και Θα Εξακολουθεί να Στηρίζει και  να Προβάλει , τις Διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Π.  –  γιατί εκτός των άλλων -αποτελούν Κοινωνική Αθλητική Δραστηριότητα των Κατοίκων των Περιοχών μας. Τα Μικρόφωνα του Καναλιού Ένα 90,4 fm , είναι ‘Ανοικτά ‘ σε κάθε Δράση σας που Ενισχύει  την Αθλητική – Κοινωνική  Πρόοδο  της Ε.Π.Σ.Π.»……

Τέλος σε αυτή τη κόντρα που προέκυψε ανάμεσα σε Ερμή  και ΑΕ Μοσχάτου  δίνει σήμερα ο πρόεδρος των Κορυδαλλιωτών Κώστας Πρέκας με δήλωση του . Κάτι που θα  έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή . Και να μην είχαμε αυτούς τους λεκτικούς διαξιφισμούς που «αναζωπυρώθηκαν » μέσω του διαδικτύου . Ένθεν και ένθεν . Μια δήλωση που πρέπει να είναι σημαία για όλους αυτούς που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Δήλωσε λοιπόν εγγράφως ο Κ. Πρέκας : «ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙ 90 ΛΕΠΤΑ μετά όλοι γυρίζουμε στην καθημερινότητα μας και στα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας μας και στον αγώνα που κάνουμε για να κρατήσουμε τα σωματεία μας ζωντανά !!!!!!!»…………

Την Κυριακή ήταν αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι κορυφής  του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας. Την άλλη μέρα στην γιορτή της ΕΠΣΠ κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι , δίπλα- δίπλα . Ήταν οι παράγοντες του ΑΟ Καστέλλας Άκης Προκοπίου και Γιάννης Κατσός και της ΑΕ Νίκαιας Ίριδα Μωυσιάδου – Νίκου , Γρηγόρης Σπήλιος και Σταμάτης Γιαννιώτης που τα έλεγαν εγκάρδια μεταξύ τους . Αξιόλογοι άνθρωποι όλοι τους . Γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο   έτσι πρέπει να λειτουργεί . Γιατί όλοι το υπηρετούν για τον ίδιο σκοπό. Οι αντιπαλότητες και οι κόντρες να ισχύουν μόνο μέσα στο γήπεδο και φυσικά σε αθλητικά πλαίσια. Αυτή είναι η αξία του ποδοσφαίρου ….

Ένας ακόμα αξιόλογος διαιτητής « κρέμασε τη σφυρίκτρα του » . Είναι ο Βαγγέλης Αργύρης που αποχωρεί αφήνοντας αιχμές για τον Μπάμπη Μοιραδωράκη τον οποίο απλά «φωτογραφίζει » , χωρίς να αναφέρει το όνομα του. Στην επιστολή που μας έστειλε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά από 13 χρόνια στη διαιτησία, και έχοντας περάσει χαρές αλλά και λύπες, πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από το χώρο. Μια απόφαση στην οποία συνέβαλαν διάφοροι παράγοντες, με κυριότερο την βασική διαφωνία μου με τον υπεύθυνο ορισμών σχετικά με τη λάθος διανομή των αγώνων στους μη αξιολογημένους διαιτητές.

Θεωρώ ότι μια τέτοια αντιμετώπιση από τον υπεύθυνο ορισμών κατά τα 2 και πλέον τελευταία χρόνια, θίγει εμένα προσωπικά, καθώς ουδέποτε υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα με τις προηγούμενες επιτροπές διαιτησίας.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους που συνυπήρξαμε στα γήπεδα, τους καθηγητές και παρατηρητές διαιτησίας που με καθοδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια, το Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά, την Ε.Π.Σ.Π και ιδιαιτέρως το Γενικό Γραμματέα κύριο Ι. Σπάθα.Ευελπιστώ να ξαναβρεθούμε κάποια στιγμή στα γήπεδα.»

Απάντηση στην ανακοίνωση της  διοίκησης της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα έδωσε ο πρώην προπονητής της ομάδας Παύλος Δαούτης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. Χαρακτηριστικά  τόνισε : «  Λοιπόν για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους δεν αναφέρθηκα στο οικονομικό κομμάτι το πληρώθηκα, πόσο πληρώθηκα, και τι πήρα, το ξέρει καλύτερα αυτός που έκανα την συμφωνία δεύτερον οι μεταγραφές που έγιναν στην ομάδα ήταν έξι και όχι δύο. οι τρεις παίκτες αναγνωρισμένοι που δεν υπήρχε περίπτωση να πάνε στην συγκεκριμένη ομάδα την προκειμένη στιγμή και να ρισκάρουν το όνομα και την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία τους όσα χρήματα και αν έπαιρναν λόγο όμως τις δικής μου παρότρυνσης ήρθαν στην ομάδα. Το θέμα δεν είναι οι παίχτες που ήρθαν γιατί σε αυτό αναφέρθηκε το θέμα είναι πως επέστρεψαν και παιδιά που είχαν φύγει και έφτασε σε σημείο μια ομάδα που ήταν προ των πυλών να καταθέσει σφραγίδα να κάνει προπόνηση Φεβρουάριο μήνα με 22 παίχτες. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται μέσα σε κάθε σύλλογο το ποδόσφαιρο είναι μια μικρή κοινωνία εγώ απλά θα πω ο χρόνος θα δείξει τι, ποιος, και γιατί;, είναι σε αυτόν τον χώρο»…

Απόψε στις 19.00 στο καφέ « Μόντε Κάρλο » που βρίσκεται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του Πειραϊκού. Αναμένονται εκπλήξεις . Κυρίως από πλευράς παρουσιών …..