Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και συζητήθηκαν ιδιαίτερα στον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά  οι δηλώσεις – καταγγελίες του προέδρου της Ελλάδας Ποντίων Νώντα Πουλή  κατά του διαιτητή Μπαλαχούτη , αλλά και του κύρους του αγώνα της ομάδας του με την Αστυπάλαια Κορυδαλλού. Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις από την Τρίτη , όπου είναι βέβαιο ότι θα κληθεί σε απολογία ο κ. Πουλής προκειμένου να αποδείξει τις καταγγελίες του. Διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα επιβληθούν βαριές κυρώσεις όχι μόνο στον ίδιο , αλλά και στο σωματείο. Καλό λοιπόν θα είναι ,και αυτό ισχύει για  όλους μας , να είμαστε σίγουροι γι’  αυτά που λέμε και υποστηρίζουμε…..

Δυο σημαντικοί αγώνες διεξάγονται αύριο . Αγώνες που θα κρίνουν πολλά όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους δυο ομίλους της Α’ Κατηγορίας .

Στον 1ο , ο Αετός που επανήλθε στην κορυφή την περασμένη εβδομάδα υποδέχεται τον Ατρόμητο Πειραιά ο οποίος  ακολουθεί δυο βαθμούς πίσω και ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με την ΑΕ Μοσχάτου.

Στον 2ο όμιλο ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον ΑΟ Καραβά  σε ένα ντέρμπι όπου δεν αποκλείεται να κριθεί και η μάχη του τίτλου.

Και για τα δυο αυτά παιχνίδια η ΕΠΣΠ έχει λάβει αστυνομικά μέτρα ενώ θα γίνει και διαχωρισμός φιλάθλων ….

Δυο αγώνες όπου ευχή μας είναι να διεξαχθούν χωρίς παρατράγουδα και μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Από αυτές τις μονομαχίες , να βγει νικητής το Πειραϊκό ποδόσφαιρο…

Παρόλο  που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο , αγώνες μόνο Α’ Κατηγορίας , δεν λείπουν και πάλι οι διπλές διαιτησίες. Ορφανός και Σφούνος σφυρίζουν σήμερα και αύριο . Πιο δύσκολη αποστολή έχει ο πρώτος που διαιτητεύει σήμερα τον ντέρμπι της « ουράς» Νίκη Ρέντη – Φαληρικός , και αύριο το ντέρμπι κορυφής Αμπελακιακός – ΑΟ Καραβάς ..

Ο διαιτητής Κουζούμης σφυρίζει αύριο  στις 12 τον αγώνα Αίγινας -Αμφιάλης  στη Δραπετσώνα , ενώ στις 4 είναι τέταρτος  στο ντέρμπι Αετού Κορυδαλλού – Ατρομήτου Πειραιά…..

Την Δευτέρα τα γραφεία της ΕΠΣΠ θα παραμείνουν κλειστά λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας…..

Δεν της πάει με τίποτα της ΑΕ Μοσχάτου το γήπεδο Κορυδαλλού . Καταρχήν τις δυο ήττες που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα , τις έκανε εκεί  από Αετό και Ερμή. Οι «πράσινοι »  διαθέτουν  την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος , αφού έχουν δεχτεί σε 19 αγώνες ( δεν μετριούνται  αυτοί με την Οδηγήτρια) μόλις 8 γκολ , από τα οποία τα έξι είναι στο γήπεδο Κορυδαλλού . Τρία από Αετό ,δυο από Ερμή και ένα από  Θύελλα Αχιλλέα .Τα υπόλοιπα δυο είναι από τον Ατρόμητο Πειραιά σε Ρέντη και Μοσχάτο) .Να σημειωθεί ότι στην έδρα της η ΑΕΜ έχει πετύχει 31 τέρματα ενώ έχει δεχτεί μόνο ένα !!!!….

ΑΟ Καραβάς και Κύπρος Κορυδαλλού παραμένουν οι μοναδικές ομάδες στα Πειραϊκά πρωταθλήματα που δεν έχουν ακόμα γνωρίσει την ήττα….

Ο Φαληρικός είναι η μόνη ομάδα στον Πειραιά που δεν γνωρίζει τι σημαίνει ισοπαλία. Σε 19 αγώνες μετράει 3 νίκες και 16 ήττες….

Την προσεχή Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου  και ώρα 20.30 στον πολυχώρο « Απόλλων » στα Καμίνια ( Ερμουπολέως και Πηλίου 1 ) ο ΑΟ Καραβάς διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυση του και καλεί όλους τους φίλους του να δώσουν το παρών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου …….

Βρέθηκα χθες στην κοπή της πίτας του Πειραϊκού . Σε μια πολύ ωραία οικογενειακή εκδήλωση και σε ένα θαυμάσιο κλίμα . Μια ομάδα που μέσα σε τρία χρόνια έχει καταφέρει πάρα πολλά . Που ξεκίνησε από το μηδέν και κτυπά τώρα την πόρτα της Α’ Κατηγορίας. Δεν έχει σημασία αν θα τα καταφέρει ή όχι . Αυτό που μετράει είναι ότι ο σύλλογος είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..

Και κάτι ακόμα . Στον Πειραϊκό ετοιμάζουν εκπλήξεις . Τους αρέσουν άλλωστε . Χθες,  για να μιλήσω προσωπικά  ,πήγα στην κοπή της πίτας του συλλόγου με άδεια χέρια και βγήκα με …τιμητική πλακέτα . Δεν με είχαν ενημερώσει καν ότι θα με βραβεύσουν . Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου…

Πάμε τώρα στην πολύ μεγάλη έκπληξη του Πειραϊκού που ακούει στο όνομα Λουτσιάνο Γκαλέτι . Ο διεθνής Αργεντίνος άσος που έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό , βρίσκεται από προχθές στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πειραϊκού με τον οποίο θα έχει συνεργασία.  Θα γίνει μάλιστα και επίτιμο μέλος του συλλόγου.  Ο Γκαλέτι δεν μπόρεσε να  παραβρεθεί στην εκδήλωση της ομάδας  ( βρισκόταν στην Χαλκίδα) αλλά έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο παρουσιάστηκε πριν από την κοπή της πίτας με τον Λουτσιάνο να μιλά σε άπταιστα Ελληνικά και να καταλήγει με την φράση « Vamos Πειραϊκός».  Ενδέχεται να δώσει το παρών σήμερα στην προπόνηση της

ομάδας …..

Αναδρομικός μήνας του μέλιτος για τον Κούλη Ηλιόπουλο . Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Χαραυγής που παντρεύτηκε πριν από δυο μήνες περίπου , πήρε την σύζυγο του χθες και αναχώρησαν για άλλη γη κι άλλα μέρη για να απολαύσουν τον έρωτα τους . Έτσι δεν θα  αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι της ομάδας του με τον ΑΣ Ποντίων . Να σημειωθεί ότι ο Ηλιόπουλος βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του συλλόγου το περασμένο Σάββατο , για την πολυετή προσφορά του στην Χαραυγή…..

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο προπονητής Δημήτρης Δημητριάδης που  έγραψε ιστορία στον πάγκο του Ιωνικού για πολλά χρόνια . Από τα χέρια του πέρασαν πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία σε Πανελλήνιο και σε Πειραϊκό  επίπεδο ….

Με ανακοίνωση της η ΑΕ Σαλαμίνας συλλυπείται τον γιο του εκλιπόντος Λάζαρο (που είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου ) και μετέχει στο βαρύτατο πένθος του…..