Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη……

Published

on

Μια πολύ σημαντική κίνηση της ΕΠΣ Πειραιά για το προσεχές Σαββατοκύριακο 3-4 Μαρτίου  σε  συνεργασία με την «Αλληλεγγύη Πειραιά ». Αντί για εισιτήριο στην είσοδο των γηπέδων οι φίλαθλοι θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Από τώρα θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση ώστε να ανταποκριθεί περισσότερος κόσμος , και η κίνηση αυτή να σημειώσει απόλυτη επιτυχία…..

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας, ΑΕ Μοσχάτου και Ατρόμητος Πειραιά που είναι στην κορυφή, προχώρησαν με νίκες ενώ ένα βαθμό πίσω ακολουθεί ο Αετός που επικράτησε του Ερμή στο Κορυδαλλιώτικο ντέρμπι και παραμένει πάντα ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης .

Στην «ουρά» δύσκολη η θέση της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας που η διαφορά της από τους υπόλοιπους αυξήθηκε…..

Στον 2ο όμιλο ο Αμπελακιακός θριάμβευσε στο Σαλαμινιώτικο ντέρμπι του Αίαντα και το πλεονέκτημα πλέον για την πρώτη θέση είναι μεγάλο .

Στο παιχνίδι αυτό όλα πήγαν καλά . Η εξέδρα υποδειγματική. Κάποιοι διαξιφισμοί στους πάγκους δεν είχαν συνέχεια μετά τις δυο αποβολές . Στα χάι λάιτς το ..πέσιμο του  προπονητή του Αίαντα  Δημήτρη Βουτσινά  στο έδαφος που ήθελε να δείξει ότι τον έσπρωξε ο ποδοσφαιριστής του Αμπελακιακού Αντώνης Τσαγκάρης . Δεν είχε επιτυχία όμως το ..θέατρο…..

Το παιχνίδι αυτό διαιτήτευσε με επιτυχία ο νεαρός Κώστας Δαμιανάκης, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος διαιτητής που ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη που του έδειξε η επιτροπή Διαιτησίας . Το μέλλον του ανήκει σίγουρα…..

Άψογος στα καθήκοντα του στο Σαλαμινιώτικο ντέρμπι και ο παρατηρητής του αγώνα Παναγιώτης Παρακοιλιώτης….

Στην «ουρά» αυτού του ομίλου γίνεται πλέον χαμός , καθώς τρεις ομάδες ( ΑΟ Κορυδαλλός, Νίκη Ρέντη, Φαληρικός) ισοβαθμούν στην τελευταία θέση…..

Στην Β’ Κατηγορία και στο 1Ο όμιλο η επάνοδος του ΑΟ Καστέλλας στην Α’ Κατηγορία είναι θέμα χρόνου αφού η διαφορά των 9 βαθμών από τους Νέους Ευγενείας  παραμένει σταθερή ….

Στον 2Ο όμιλο ο Ατρόμητος Κερατσινίου  αύξησε σε 4 βαθμούς την διαφορά από τον συντοπίτη του Ολυμπιακό, που ηττήθηκε από τον τρίτο Πειραϊκό.

Την επιτυχία τους επί της Σπίθας στον Ατρόμητο την αφιέρωσαν στον προπονητή – τερματοφύλακα Κώστα Μπαλαφούτη που είχε τα γενέθλια του . Από τον αγώνα αυτό απουσίαζε ο πρόεδρος  Θανάσης Μπαλαφούτης που βρισκόταν στην Κω όπου είχαν επίσης  γενέθλια  η εγγονή του Μαρία, αλλά και ο γαμπρός του Αλέκος Αθανασίου….

Στη Γ’ Κατηγορία και οι τρεις πρώτοι προχώρησαν με νίκες. Νικητής της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός Περάματος που επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι του Πυθαγόρα…..

Συνέβη το Σάββατο στο γήπεδο Κορυδαλλού στον αγώνα Κύπρου Κορυδαλλού – Χαλκηδόνας  και δείχνει την κατάντια μας σαν κοινωνία και σαν τόπος . Στο 18’ τραυματίστηκε στο κεφάλι ο ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας Κώστας Πλάκας  μετά από σύγκρουση με τον γκολκίπερ της ομάδας του Μπαλλή . Αρχικά ήταν αναίσθητος στο έδαφος, για να συνέλθει μετά τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα. Έπρεπε όμως να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο . Ο παρατηρητής του αγώνα Αντώνης Λήνας ειδοποίησε στις 15.50 το ασθενοφόρο το οποίο όμως καθυστερούσε  απελπιστικά .Νέα ειδοποίηση στο 166 γύρω στις 16.30  και η απάντηση ήταν  ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο αυτοκίνητο  του ΕΚΑΒ. Έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο  ποδοσφαιριστής  με Ι.Χ. στο Κρατικό  Νοσοκομείο της Νίκαιας . Η ταλαιπωρία όμως του παλικαριού δεν σταμάτησε εκεί . Οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου δεν θεώρησαν το περιστατικό επείγον  , αφού δεν πήγε  με ασθενοφόρο !!!!!!  Μάταια τους εξηγούσαν οι συνοδοί του ποδοσφαιριστή για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου.  Ο Πλάκας πήρε νούμερο έχοντας μπροστά του 50 άτομα !!!  Έτσι αναγκάστηκε να πάει στην Ευρωκλινική  στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είναι ιδιωτική .  Εκεί μας κατάντησαν δυστυχώς. Να πληρώνουμε για την υγεία μας . Τελικά ο Κώστας Πλάκας πήρε το βράδυ εξιτήριο  αφού όλα πήγαν πολύ καλά . Περαστικά λοιπόν στο παλικάρι .  Τώρα αν έχετε περιέργεια να μάθετε, να πούμε ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο γήπεδο στις 17.05 . Μετά από μία ώρα και 15  λεπτά. Τριτοκοσμικές καταστάσεις δηλαδή.,….

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με την ΑΕ Αίγινας . Κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί στα τεράστια προβλήματα της ομάδας ,  αγωνιστικά , διοικητικά , οικονομικά και κυρίως γηπεδικά . Κοντεύουν δυο χρόνια που το σωματείο αγωνίζεται μακριά από την έδρα του. Αυτό του έχει στοιχίσει αφάνταστα. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση , εξαιτίας αυτού  του γεγονότος. Φέτος η ομάδα πέρα από αυτή «στα χαρτιά » με την Οδηγήτρια έχει δυο μόλις νίκες. Το περίεργο είναι  ότι και οι δυο αυτές επιτυχίες  έχουν σημειωθεί στο γήπεδο Τζιτζιφιών.  Η πρώτη επί  του Παντζιτζιφιακού και η δεύτερη προχθές επι του Ικάρου  Καλλιθέας . Φαινόμενο ανεξήγητο . Το  πιο …πιθανό είναι ότι  οι παίκτες της νησιώτικης ομάδας εμπνέονται από την…. θάλασσα που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο και τους θυμίζει το νησί τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά….

Στο αποψινό μάθημα της σχολής διαιτησίας που θα γίνει στις 7μμ στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά , θα διδάξει στους μαθητές  ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας . Δεν θα μιλήσει για κανονισμούς, αλλά για διάφορα διαδικαστικά θέματα, για νοοτροπία, ψυχολογία κλπ. Άλλωστε ο Γενικός έχει όλο το …πακέτο. Έχει παίξει ποδόσφαιρό , έγινε διαιτητής υψηλού επιπέδου, στην  συνέχεια πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών και τώρα είναι κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της ΕΠΣΠ. Η σημερινή του ομιλία λοιπόν αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον….