Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Είναι πολύ σοβαρό θέμα και απασχολεί όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα του παγκόσμιου. Ο λόγος φυσικά για τον ρατσισμό , για τον οποίο εμείς στην Ελλάδα δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία , δυστυχώς . Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την περίπτωση του ΑΟ Καραβά και του ποδοσφαιριστή Μπεσού, τον οποίο όπως έχει διαπιστωθεί στα τελευταία παιχνίδια , κάποιοι αποδοκιμάζουν με ρατσιστικά συνθήματα. Και δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός. Έχει συμβεί επίσης και σε άλλα σωματεία με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές .Σε αυτές τις περιπτώσεις συνένοχοι είμαστε όλοι μας . Και αυτοί που τα λένε φυσικά, αλλά και όσοι τα ανέχονται χωρίς να τα αποδοκιμάζουν . Και φυσικά τεράστια ευθύνη έχουν και οι διαιτητές οι οποίοι όχι μόνο δεν διακόπτουν το παιχνίδι εκείνη την στιγμή, αλλά δεν αναφέρουν και το γεγονός στο φύλο αγώνα . …..

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η ώρα έναρξης του τελικού Κυπέλλου Πειραιά « Γ. Γκαμίλης » ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Εθνικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης ».Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει στις 15.15 , αλλά γίνεται προσπάθεια μήπως και μπορέσει ο αγώνας και αρχίσει αργότερα ώστε, λόγω του εργασίμου της ημέρας, να προσέλθει περισσότερος κόσμος…..

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα η κίνηση του Γενικού γραμματέα της ΕΠΣΠ Γιάννη Σπάθα να μιλήσει στους μαθητές της νέας σχολής διαιτησίας προχθές βράδυ στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά . Ακούστηκαν ευμενή αλλά και πικρόχολα από κάποιους παλαιούς διαιτητές .

«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε αυτοί που εμφανίστηκαν από το πουθενά» σχολίασε ο Γενικός . Πιο καυστικός εμφανίστηκε ο γνωστός παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου Αργύρης Κεραμίδας που δήλωσε :« Ευτυχώς που βγήκαν κάποιοι από την ναφθαλίνη και μάθαμε πως ζουν. Στην περίπτωση αυτή ισχύει το «ας τους νεκρούς να προχωρούν». Αντί να χαίρονται για έναν άνθρωπο ο οποίος

προσφέρει τόσα πολλά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο , αφιερώνοντας πάρα πολλές ώρες , κάθονται και σχολιάζουν. Ο Σπάθας είναι αυτός που δείχνει . Ο εαυτός του . Και δεν προσποιείται σε καμία περίπτωση. Κακό πράγμα δυστυχώς ο φθόνος και η ζήλια.»…..

Έληξε χθες η προθεσμία για επανεγγραφές ποδοσφαιριστών που είχαν δελτίο ΕΠΟ , αλλά ήταν ελεύθεροι. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες εγγραφές (πρώτη φορά Δελτίο ΕΠΟ) μπορούν να κατατίθενται μέχρι και τις 30/4. …..

Δυσανασχέτησε έντονα την στιγμή της αντικατάστασης του στον αγώνα με τον Αίαντα ο ποδοσφαιριστής του Αμπελακιακού Ράμα . Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την διοίκηση του συλλόγου, που τιμώρησε τον παίκτη , με μια αγωνιστική , βάσει του εσωτερικού κανονισμού ……

Είδα την περασμένη Κυριακή τον αγώνα της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και την Δευτέρα το παιχνίδι του ΑΟ Κορυδαλλού με την Χαραυγή . Δυο ομάδων από την ίδια περιοχή , που βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση και κινδυνεύουν άμεσα. Κι όμως και οι δυο παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και επειδή τις έχω δει αρκετές φορές αδικούνται από την βαθμολογική τους θέση . Από την πρώτη λείπει το γκολ κι από τον δεύτερο η τύχη. Μακάρι να πάνε όλα καλά στη συνέχεια και τα δυο Κορυδαλλιώτικα σωματεία να παραμείνουν στην κατηγορία…..

Δεν έφταναν στην Άνω Νεάπολη τα τόσα προβλήματα απουσιών που είχαν τον τελευταίο καιρό , ήλθε και ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Δαρείου την Κυριακή που ήλθε για να «δέσει το γλυκό » . Ο 23χρονος άσος υπέστη κάταγμα στον καρπό του χεριού του, το οποίο έβαλε στο γύψο……

Το τονίζουμε ιδιαίτερα γιατί είναι άξιο αναφοράς . Ο ποδοσφαιριστής του Παννεαπολικού Γιώργος Μπεκάκος είναι φοιτητής στην Πάτρα. Σπουδάζει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να έρχεται από κει 3-4 φορές την εβδομάδα για να μετέχει στις προπονήσεις της ομάδας του. Και φυσικά στους αγώνες .Mπροστά στο

πάθος του για το ποδόσφαιρο και τον Παννεαπολικό ο Γιώργος δεν υπολογίζει ταλαιπωρίες και έξοδα . Σίγουρα μοναδική περίπτωση…..

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από την ημέρα από έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας φίλος Τάσος Κορφιάτης. Το κενό του δυσαναπλήρωτο . Η απουσία του τεράστια . Δεν ξεχνιέσαι αδελφέ . Και την Κυριακή στις 10.30 το πρωί θα είμαστε όλοι στον Άγιο Ευθύμιο Κερατσινίου για να τιμήσουμε τη μνήμη σου….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply