Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά σίγουρα αποτελεί ένα τεράστιο άθλο για τον ΑΟ Καραβά . Όχι μόνο επειδή επετεύχθη επί ενός σπουδαίου και ανώτερου αντιπάλου , αλλά  επειδή αυτή η ομάδα από την Παλιά Κοκκινιά ,έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τόσα πολλά . Πριν από πέντε χρόνια το σωματείο αυτό κινδύνευε με διάλυση . Βρισκόταν ένα βήμα πριν  από τον γκρεμό . Στη Γ’ Πειραιά . Και χάρη στην προσπάθεια κάποιων ανθρώπων έκανε τεράστια άλματα .  Για να φτάσει στο χθεσινό σπουδαίο κατόρθωμα .  Πρώτη συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου . Πρώτη κατάκτηση. Δεν είναι και μικρό πράγμα  Από ένα συνοικιακό σωματείο χωρίς γήπεδο, χωρίς πολύ κόσμο . Μια μικρή γειτονιά είναι ο Καραβάς που χάρη στην προσπάθεια κάποιων ανθρώπων όπως είναι ο Χρήστος Σκανδάλης και ο Ιωσήφ Ρούσσος  μπόρεσε να κατορθώσει το ακατόρθωτο.  Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο  πρωτάθλημα και διεκδικεί την άνοδο ενώ παραμένει αήττητος για 22 ολόκληρους μήνες…..

Συγκλόνισε ο Χρήστος Σκανδάλης στις δηλώσεις του. «Αφιερώνω το Κύπελλο στα παιδιά μου . Τα οποία στερήθηκα όλο αυτό το διάστημα που έχω αφοσιωθεί  στην ομάδα »…..

Πανηγύρισαν έξαλλα την μεγάλη επιτυχία δυο  ακόμα σημαντικά στελέχη του Καραβά . Οι  Βαγγέλης Βρεκούσης και ο Δημήτρης Μέγγουλης . . Οι δυο αντιπρόεδροι του συλλόγου που είναι παράλληλα  καλοντυμένοι και κομψότατοι παράγοντες,έχουν την δική τους συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας….

Άλλη συγκλονιστική σκηνή με τον Ευγένιο Ρηγούτσο . Ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Καραβά «έχασε» προχθές τον πατέρα του. Παρόλα αυτά βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να έλθει από τη Σύρο για να παίξει . Τιμής ένεκεν ο παίκτης σήκωσε το Κύπελλο μαζί με τον αρχηγό της ομάδας Τζανέτο Μώτο. Και καταχειροκροτήθηκε από όλους …..

Η εμφάνιση ,αλά Παρί Σεν Ζερμαίν , έφερε γούρι στον Καραβά ……

Ο χθεσινός τελικός ήταν από τους πιο επιτυχημένους . Άψογος από  οργάνωση και σε αυτό συνετέλεσαν όλα τα στελέχη της ΕΠΣΠ και το υπαλληλικό προσωπικό .Κανένα ψεγάδι  και υποδειγματική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων  . Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πριν από τον αγώνα οι 22 παίκτες έβγαλαν μαζί αναμνηστική φωτογραφία .Την ώρα που οι αθλητές του Εθνικού πήγαιναν να παραλάβουν τα μετάλλια τους οι παίκτες του Καραβά χωρισμένοι σε δυο σειρές καταχειροκρότησαν  τους αντιπάλους τους …..

Στην ομαλή διεξαγωγή του τελικού συνετέλεσε και η άριστη διαιτησία του Ηλία Σπάθα. Ο κορυφαίος  ρέφερι δεν έκανε το παραμικρό λάθος σε όλο τον αγώνα . Με σωστές υποδείξεις και οι βοηθοί  Χρήστος Κορώνας και Νίκος Μητάκος.  Άψογοι στα καθήκοντα τους και οι παρατηρητές Γιάννης Αντωνόπουλος και Σπύρος Τσεβάς με τον επικεφαλή τους Βαγγέλη Μπαλόκα…

Δεν ξεπέρασαν τους 3000 οι θεατές του τελικού . Κι αυτό επειδή άρχισε νωρίς (15.15) σε  μια εργάσιμη μέρα. Αν γινόταν Σάββατο θα ήταν πολύ  διαφορετικά ….

Την απονομή στον Κυπελλούχο έκανε ο παιδίατρος Νίκος Γκαμίλης . Γιος του αείμνηστου Γιώργου ενός από τους σημαντικότερους ηγέτες της ΕΠΣ Πειραιά , στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένος ο τελικός ……

Πολύ ωραία κίνηση από την διοίκηση του ΑΟ Καραβά να καλέσει στους πανηγυρισμούς τον πρώην προπονητή της ομάδας Τέλη Μελά . Με αυτό τον τρόπο αναγνώρισε την συμβολή του στις επιτυχίες της ομάδας …..

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του τελικού αναδείχτηκε ο Λουί Μπεσού  , ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος  του τελικού που έκρινε το παιχνίδι. Ο Ιβοριανός φορ από την ημέρα που ήλθε στην ομάδα τον περασμένο Γενάρη, ο Καραβάς ανέβηκε επίπεδο…..

Την  ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του 4ου Διαμερίσματος Πειραιά Τάσος Πούλος την κατάκτηση του Κυπέλλου . Ο καλός φίλος είναι πολύ κοντά στις ομάδες της περιοχής του τον ΑΟ Καραβά και τον Ατρόμητο Πειραιά . Και φυσικά στην μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό…..

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο σε ένα τελικό οι αρχηγοί των δυο ομάδων να είναι τερματοφύλακες . Ο Τζανέτος Μώτος από τον Καραβά  και ο Βασίλης Βουτσινάς από τον Εθνικό…..

Δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στον τελικό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης για λόγους υγείας . Με δήλωση του συγχαίρει τον  Α.Ο. ΚΑΡΑΒΑ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά, καθώς και τον ΕΘΝΙΚΟ Πειραιώς, για την αγωνιστικότητα που επέδειξε. Επίσης συγχαίρει την ΕΠΣΠ  για την άρτια διοργάνωση του τελικού . Να σημειωθεί ότι ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά αφού και οι δυο ομάδες ανήκουν στην πόλη. Να σημειωθεί ότι η είσοδος των δυο ομάδων στο γήπεδο  έγινε συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά……

Συγχαίρει τον ΑΟ Καραβά  η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδυ αναφέρει :

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη διοίκηση, τους παίκτες και τους φιλάθλους της ομάδας του φίλου σωματείου ΑΟ Καραβάς για την κατάκτηση του Κυπέλλου  της ΕΠΣ Πειραιά .»

Και από τον Ατρόμητο Πειραιά λάβαμε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση :

«Ο ΑΤΡΌΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΆ συγχαίρει το ιστορικό σωματείο του ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ για την κατάκτηση του κυπέλλου Πειραιά. Αυτός ο τίτλος είναι μια δικαίωση των αγώνων που κάνει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Χρήστου Σκανδάλη. Είναι μια ιδιαίτερη επιτυχία αφού κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό κυπέλλου Πειραιά και μάλιστα να τον κατακτήσει έχοντας αντίπαλο μία ομάδα που έχει γράψει ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Πειραιά μας,τον ΕΘΝΙΚΌ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Του ευχόμαστε να έχει ανάλογη συνέχεια στο κύπελλο ερασιτεχνών και στην προσπάθεια ανόδου στη Γ εθνική.»

«Έφυγε » από τη ζωή η Γεωργία Πατινιώτη . Μια πολύ σπουδαία γυναίκα την οποία είχα την τύχη  να γνωρίσω στα παιδικά μου χρόνια εκεί ,στην παλιά μου γειτονιά . Ήταν μια «ποδοσφαιρομάνα » με όλη τη σημασία της λέξης . Μητέρα του Βασίλη παλαιού ποδοσφαιριστή της Χαραυγης  που σήμερα είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας και προπονητής παιδικού – εφηβικού του συλλόγου, του Τάσου παλιού παίκτη της Χαραυγής και σημερινού παράγοντα του Αστέρα Κερατσινίου και του Νικήτα που έχει παίξει κι αυτός ποδόσφαιρο . Ο εγγονός της Μαρίνος αγωνίζεται στον Αστέρα Κερατσινίου. Φεύγει  και εκεί που πάει θα συναντήσει τον αξέχαστο σύζυγο της Μαρίνο που είχε διατελέσει και διοικητικό στέλεχος της Χαραυγής .

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Σχιστού και στο ναό του Τιμίου Προδρόμου ( πάνω εκκλησία) . Καλό ταξίδι κυρά Γεωργία ……..

Την Κυριακή στις 10 το πρωί στον ναό του Αγίου Παύλου στο Βύρωνα θα γίνει το μνημόσυνο του παλαιού Πειραιώτη διαιτητή Νίκου Καραμαλέγκου που έφυγε από την ζωή πριν από 40 μέρες…..