Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αιμοδοσία στα γραφεία της ΕΠΣΠ . Συγκεντρώθηκαν γύρω στις 35 φιάλες αίματος , από παράγοντες , ποδοσφαιριστές , προπονητές βετεράνους , φιλάθλους και διαιτητές . Βέβαια παρά το γεγονός ότι συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Διαιτητών μόνο ένα άτομο παρουσιάστηκε για να δώσει αίμα . Και μάλιστα εκπρόσωπος του ασθενούς φύλου. Από τόσους άνδρες διαιτητές , μόνο μια κοπέλα έδωσε . Η Χαρά Βογιατζιδάκη. Ουδείς άλλος . Ούτε παράγοντας της διαιτησίας. Εκτός από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Διαιτησίας τον Μπάμπη Μοιραδωράκη . Γενικά για το 4ωρο που διήρκεσε η αιμοδοσία η προσφορά αίματος ήταν ικανοποιητική όπως μας είπε ο πρόεδρος της Υγειονομικής επιτροπής Αντώνης Λεμονής . Γιατί υπήρχαν και αρκετοί που προσήλθαν για να δώσουν αλλά δεν μπορούσαν για διαφόρους λόγους . Πάντως η τράπεζα Αίματος της ΕΠΣΠ είναι « ανοικτή » και όσοι δεν πρόλαβαν μπορούν να σπεύσουν όποτε θέλουν για να δώσουν αίμα , στο τμήμα Αιμοδοσίας του Αττικού Νοσοκομείου . Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους συνέβαλαν στον ιερό αυτό σκοπό…..
Τελικά ο αγώνας Αμπελακιακού – Ελλάδας Ποντίων θα διεξαχθεί Σάββατο στις 16.00 στο γήπεδο των Αμπελακίων , αντί για την Κυριακή στις 17.00 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί . Η αλλαγή έγινε μετά από αίτημα της διοίκησης του Αμπελακιακού που ήθελε να γίνει ο αγώνας Σάββατο. Και γιατί δεν το έλεγαν πιο μπροστά ; Πάντως το καλό είναι ότι οι φίλαθλοι της Σαλαμίνας θα έχουν την δυνατότητα να δουν και τα δυο παιχνίδια που γίνονται στο νησί. Το Σάββατο στα Αμπελάκια (Αμπελακιακός – Ελλάς Ποντίων ) και την Κυριακή ( Αίας – Ήφαιστος) ….
Η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα στον αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας έχασε κλασσικές ευκαιρίες . Δεν κατάφερε να σκοράρει . Αντίθετα οι αντίπαλοι της κατάφεραν και βρήκαν τον δρόμο για τα δίκτυα σε μια φάση αδράνειας « Μας έχουν…. ματιάσει , δεν εξηγείται διαφορετικά » αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και συνεχίζει με το γνωστό γλαφυρό ύφος : «Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κάνεις γκολ τις φάσεις που δημιουργείς… τόσο απλό!!!Η ομάδα μας αδικεί τν εαυτό της με τις χαμένες ευκαιρίες στα παιχνίδια… Πλέον αυτό θα αλλάξει… μεγαλύτερη συγκέντρωση. Συνεχίζουμε….δυνατοί και ενωμένοι…θα πετύχουμε τους στόχους μας γιατί το αξίζει η ομάδα… το δείχνει μέσα στο γήπεδο…! Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας και τον προπονητή μας .Συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα για την προσπάθεια της. Συγχαρητήρια και στον διαιτητή κ.Ορφανο και τους βοηθούς του για την υποδειγματική διαιτησία τους. Προχωράμε μάγκες έρχονται πολύ σημαντικά μάτς τελικοί… Ένωση ήμαστε… μπορούμε και θα τα καταφέρουμε»
Στη Β’ Κατηγορία ο ΑΟ Καστέλλας στον 1ο όμιλο και ο Ατρόμητος Κερατσινίου στον 2ο , εξασφάλισαν ουσιαστικά την επάνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία του Πειραιά με τους 9 βαθμούς που έχουν από τους αντιπάλους τους, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.
Στον 1ο όμιλο ουσιαστικά ξεκαθάρισαν και οι ομάδες για τα πλέι οφ. Νέοι Ευγενείας , ΑΕ Νίκαια, Αστέρας Κερατσινίου και Δίας Κορυδαλλού. Απλά απομένουν οι θέσεις στην τελική κατάταξη …..
Στην « ουρά » ο υποβιβασμός του Προφήτη Ηλία που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα , θεωρείται δεδομένος. Στα πλέι άουτ θα είναι σίγουρα η Αρμενική και οι Λέοντες Καμινίων και από κει και πέρα είναι πέντε ομάδες ( Αστέρας Νίκαιας, Άρης Αμφιάλης, Πανφαληρικός , Νέοι Δραπετσώνας)που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δυο θέσεις ….
Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός Κερατσινίου διέρχεται μεγάλη κρίση . Από κει που ήταν ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο Κερατσινίου τώρα είναι ..δώδεκα (!!) αφού στους τέσσερις τελευταίους αγώνες μετράει τρεις ήττες και μια ισοπαλία….
Δυο ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια μετράει ο Πειραϊκός . Αντίθετα σε εκπληκτική φόρμα βρίσκεται η αναγεννημένη Αναγέννηση Μοσχάτου που στα τελευταία 7 παιχνίδια έχει πετύχει ισάριθμες νίκες και αναμένεται να έχει πλεονεκτική θέση στα πλέι οφ. Στα οποία θα προσπαθήσουν να είναι ο Ολυμπιακός Κερατσινίου, ο Πειραϊκός, ο ΑΟΚ Φαλήρου, ο Ηρακλής Νίκαιας , το Νέο Ικόνιο και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας …..
Όσο για τον υποβιβασμό ουσιαστικά η ΑΕ Χατζηκυριακείου επιστρέφει στην Γ’ Κατηγορία . Είτε συνεχίσει είτε όχι . Απλά αν σταματήσει τώρα θα ξεκινήσει με αρκετούς μείον βαθμούς την νέα περίοδο…..
Στη Γ’ οι Φίλαθλοι και ο Ολυμπιακός Περάματος εξασφάλισαν την άνοδο τους και το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιος θα κατακτήσει την πρώτη θέση…..
Με τη νίκη της επί του Πυθαγόρα η Δάφνη Ταμπουρίων «σκαρφάλωσε» μια αγωνιστική πριν από το τέλος στις θέσεις των πλέι οφ της Γ’ Κατηγορίας σε βάρος του αντιπάλου της , αφού υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας ( έχει νικήσει και στους δυο αγώνες) . Έτσι το παιχνίδι με τον Ποσειδώνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού σε περίπτωση νίκης της Δάφνης( επί του Χατζηκυριακιώτικου συλλόγου ) αλλά και του Πυθαγόρα επί του Πολυκράτη , μένει εκτός ο Ποσειδών που ευνοείται και με ισοπαλία. Να σημειωθεί ότι ο Πυθαγόρας θα είναι οπωσδήποτε στα πλέι οφ . Στην περίπτωση βέβαια που νικήσει …..
Στο πλέι οφ ανόδου θα βρίσκονται σίγουρα δυο πολύ αξιόλογες ομάδες από τα Καμίνια. Η Ένωση Καμινίων και ο ΑΟ Πειραιάς…..
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πειραιά δεν είναι …..εκδρομικό τσίρκο του Σαββατοκύριακου. Ούτε απαξιωμένα άτομα από το ποδόσφαιρο. Είναι μια σημαντική ομάδα με τεράστια κοινωνική προσφορά στο σύνολο που βοηθά με κάθε τρόπο και το έργο τους έχει αναγνωριστεί από όλους . Χθες συγκεκριμένα , συμμετείχαν ενεργά στην αιμοδοσία που έγινε στην ΕΠΣΠ. Θεωρώ λοιπόν φίλε Βασιλάκη πως έκανες ένα τεράστιο λάθος . Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές , αλλά να μην ξεπερνούν τα όρια . Σεβασμός λοιπόν στην ιστορία . Και στους ανθρώπους αυτούς που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..