Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ο Ατρόμητος Πειραιά με τη σαρωτική νίκη που πέτυχε μέσα στις Τζιτζιφιές με 5-1   επί του Ικάρου έκανε ένα ακόμα βήμα για την άνοδο του. Απομένουν τρία ακόμα (το τέταρτο είναι με την Οδηγήτρια) , τα οποία είναι με τους τρεις τελευταίους στον βαθμολογικό πίνακα. Με Αίγινα εντός , με ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα εκτός. Στον όμιλο αυτό οι τρεις τελευταίοι που προαναφέραμε θα παλέψουν για να αποφύγουν τη μια θέση που οδηγεί απευθείας  στον υποβιβασμό. Οι υπόλοιπες δυο θα πάνε στα πλέι άουτ….

Στον 2ο όμιλο ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός συνέχισε με νίκη , ενώ η Κύπρος Κορυδαλλού που επικράτησε στο ντέρμπι του ΑΟ Καραβά, τον υποσκέλισε και βρίσκεται πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή , σε έναν όμιλο που όλα μπορούν να συμβούν . Την τελευταία αγωνιστική οι δυο πρώτοι θα παίξουν μεταξύ τους στα Αμπελάκια …..

Στην «ουρά» αυτού του ομίλου , ο Φαληρικός είναι τελευταίος με 12 βαθμούς, πιο πάνω Νίκη Ρέντη 13, ΑΟ Κορυδαλλός 16, ΑΕ Περάματος 17, ΑΣ Ποντίων 22…..

Παρακολούθησα τρεις αγώνες το Σαββατοκύριακο . Τρεις αγώνες – αποθέωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με διαφορετικό ενδιαφέρον το καθένα. Αρχικά το Σάββατο , βρέθηκα στον Κορυδαλλό και στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Κύπρο και τον ΑΟ Καραβά . Δυο ομάδες που πάλεψαν για τη νίκη , μέσα σε αθλητικά πλαίσια , χωρίς σκοπιμότητες. Και στο τέλος μπορεί να νίκησαν οι γηπεδούχοι , αλλά όλοι έφυγαν αγκαλιασμένοι. Στην κερκίδα  όλα κύλησαν ομαλά . Ο καθένας υποστήριζε την ομάδα του , δίπλα από τον αντίπαλο χωρίς διαχωρισμό εξεδρών. Το πρωί της Κυριακής πήγα στη Δραπετσώνα για το ντέρμπι ουραγών μεταξύ της Αίγινας και της Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Δυο ομάδων που κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό . Κι όμως όλοι τους δίδαξαν αθλητικό πνεύμα  έχοντας άψογη συμπεριφορά . Το απόγευμα βρέθηκα στο Ρέντη . Όπου αγωνιζόταν η γηπεδούχος Νίκη μια ομάδα που « καιγόταν» για βαθμούς απέναντι στην αδιάφορη Χαραυγή. Η οποία με αρκετά νεαρά παιδιά στη σύνθεση της προερχόμενα από τις υποδομές , πάλεψε για τη νίκη και την κατέκτησε δίκαια . Κάτι που παραδέχτηκαν και οι Ρεντιώτες οι οποίοι πάλεψαν με αξιοπρέπεια χωρίς να ξεφύγουν από τα όρια .

Και από τους τρεις αγώνες έφυγα ικανοποιημένος . Γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υπηρετούμε όλοι μας . Χωρίς βία και τραμπουκισμούς . Σωματικούς και λεκτικούς . Χωρίς σκοπιμότητες . Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε σ’ αυτό….

Τρία ακόμα γκολ πέτυχε ο Σταμάτης Σαπαλίδης . Ο επιθετικός της ΑΕ Μοσχάτου έφτασε σε 11 αγώνες τα 16 γκολ . Είναι  εκπληκτική η παρουσία του το τρίμηνο αυτό που βρίσκεται στην ομάδα…..

Αίσθηση προκάλεσε το πανό που σήκωσαν οι ποδοσφαιριστές της Κύπρου Κορυδαλλού και του ΑΟ Καραβά πριν από τον μεταξύ τους αγώνα . Ένα πανό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση  αφού έστελνε το δικό του σημαντικό μήνυμα για τον άδικο χαμό των παιδιών στην βομβαρδισμένη Συρία.« Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται . όχι όταν τα σκοτώνουν » έγραφε το πανό και προκάλεσε το αυθόρμητο χειροκρότημα  όσων βρέθηκαν στο γήπεδο…….

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα .Μιλάμε για νίκη στον αγωνιστικό χώρο και όχι «στα χαρτιά » . Και φυσικά πανηγυρίστηκε δεόντως . Η επιτυχία αυτή ήταν επακόλουθο της πολύ καλής απόδοσης που έχει η ομάδα εδώ και καιρό . Απλά λόγω ατυχίας , καθυστέρησε αρκετά…..

Όσο για την ΑΕ Αίγινας που ηττήθηκε από τους Κορυδαλλιώτες , να πούμε ότι η γηπεδική οδύσσεια που ταλαιπωρεί την ομάδα εδώ και δυο χρόνια έχει πλέον  τις επιπτώσεις της . Και είναι κρίμα  αυτό για μια από τις πιο αξιόλογες ομάδες στον Πειραϊκό χώρο τα προηγούμενα χρόνια . …..

Η μοναδική αήττητη ομάδα πλέον στον Πειραϊκό χώρο είναι η Κύπρος Κορυδαλλού μετά τη νίκη της στο ντέρμπι επί του ΑΟ Καραβά . Όσον αφορά τον τελευταίο γνώρισε την ήττα  μετά από δυο σχεδόν χρόνια. Ένα μοναδικό ρεκόρ που διατηρούσε το σωματείο από τις 3 Απριλίου του 2016. Τότε  είχε ηττηθεί με 1-2 από την Οδηγήτρια . Από την ομάδα εκείνη αγωνίστηκαν προχθές τέσσερις παίκτες . Οι Μώτος, Αναγνωστόπουλος, Μπιλίμπασι και Γεωργίου. …..

Δυο φορές προηγήθηκε ο Ήφαιστος στην Σαλαμίνα απέναντι στον Αίαντα με τον Κρίστο στο 6’ και στο 66’ για να «απαντήσουν» οι γηπεδούχοι αρχικά με τον Χανιώτη στο 20’ και στη συνέχεια με τον Πέρρο στο 80’. Ποιο είναι το αξιοπερίεργο ; ότι Και στις δυο περιπτώσεις ο Αίας ισοφάρισε –ακριβώς-   14 λεπτά μετά από τα τέρματα που δέχτηκε !! Τι στο καλό , ….χρονόμετρο είχαν βάλει;;;

Μιας και αναφερθήκαμε στον Αίαντα να πούμε ότι την ομάδα την Κυριακή, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Βουτσινά, κοουτσάρισε ο συνεργάτης του Νεκτάριος Σοκολάκης. Νέος προπονητής αναλαμβάνει από αυτή την εβδομάδα ο Κώστας Τζαμπαζάκης…..