Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Η αντίστροφη μέτρηση  για την  ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου της   Αίγινας άρχισε . Οι εργασίες προχωρούν και μέχρι 15-20   Απριλίου ο εργολάβος , θα πρέπει να έχει παραδώσει το έργο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού  Αίγινας Σταμάτης Μαρμαρινός . Το γκρέιντερ που δουλεύει τις τελευταίες μέρες ισιώνει την επιφάνεια  του αγωνιστικού χώρου, όπου θα τοποθετηθεί ο πλαστικός  χλοοτάπητας ενώ δημιουργούνται και οι αναγκαίες κλήσεις για να φεύγει το νερό.   Με την ολοκλήρωση του έργου  θα αρχίσει και πάλι να «αναπνέει » το ποδόσφαιρο του νησιού . Να αρχίσει και πάλι η «έρμη » η ομάδα να βρίσκει τον δρόμο της . Υπάρχει πιθανότητα μάλιστα  να προλάβει να παίξει και κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα της . Στα πλέι άουτ πάντως οι αγώνες διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα…..

Να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα για τον αγώνα του Ηρακλή Νίκαιας με την ΑΕ Χατζηκυριακείου που είχε διακοπεί από τον διαιτητή Αλατσάκη  το 76’  και ενώ το σκορ ήταν 3-1 υπέρ των γηπεδούχων . Το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το λεπτό της συμμετοχής του και φυσικά στο γήπεδο της Νίκαιας  ΟΙ δυο ομάδες  έχουν δικαίωμα να παίξουν με διαφορετικούς παίκτες από αυτούς που αγωνίστηκαν εκείνη την ημέρα .Και έχουν δικαίωμα από τρεις αλλαγές αφού ήδη έχουν πραγματοποιήσει από μία . Η ΑΕ Χατζηκυριακείου θα παίξει με οκτώ παίκτες . Οι  Τσαλατσάνης και Νάνος που τιμωρήθηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι με μια αγωνιστική δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν κι ας εκτίσουν την ποινή τους στο αυριανό παιχνίδι  με τον Αργοναύτη.  Κι αυτό επειδή το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι η συνέχεια αυτού  που έχουν αποβληθεί….

Βέβαια όλα αυτά είναι υποθετικά , αφού δεν ξέρουμε αν θα κατέβει το Χατζηκυριάκειο στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος , αρχής γενομένης από το αυριανό με τον Αργοναύτη. Λογικά θα ξεκαθαρίσουν  όλα σήμερα……

Έκανε χθες μια πρόταση ο Γιώργος Σιάκουλης ο γνωστός παράγοντας του ΑΟΚ Φαλήρου με στόχο την ενδυνάμωση του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα πρότεινε  να διπλασιαστούν τα έξοδα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία και να μειωθούν κατά 50% στη Β’ και στη Γ’ .’όπως επίσης να αυξηθούν 50% τα έξοδα διαιτησίας για την Α’ και να μειωθούν ισόποσα στη Β’ και στη Γ΄ Κατηγορία . Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κάποιους . Πιο χαρακτηριστική είναι αυτή του Σωκράτη Πτερνέα που με γραπτή δήλωση του αναφέρει:

«Πιο τραγική πρόταση στην ζωή μου δεν έχω ακούσει από του κυρίου Σιάκουλη….Εγώ θα έλεγα οι ομάδες να κάνουμε κάθε εβδομάδα ένα ρεφενέ να του δίνουμε τα έξοδα να μας κάνει την χάρη να συμμετάσχει στους αγώνες

Εμείς για να μαζέψουμε τα 106 ευρώ που απαιτούνται σε κάθε αγώνα ζητιανεύουμε κάτι το οποίο δεν κάνουμε για το σπίτι μας ποτέ Το κάνουμε για την ομάδα της περιοχής μας

δηλαδή να δίνουμε 170 ευρώ και ο Σιάκουλης να παίζει τσάμπα…Άργησε αλλά μας άφησε άφωνους…Αντί  να κάνει κάποια πρόταση να βοηθηθούν οι ομάδες αυξάνοντας το όριο των μικρών που παίζουν σε κάθε αγώνα έτσι ώστε να μειωθούν οι μισθοφόροι και να ανανεωθούν οι ομάδες,  κάνει  προτάσεις που προκαλούν γέλιο…ανεφάρμοστες και εκτός τόπου και χρόνου.»…….

Πάνω που είχαμε γράψει ότι ο  ποδοσφαιριστής της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  Γιάννης Μαρλαφέκας δεν είχε  απουσιάσει ούτε λεπτό από τους  αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του   στο πρωτάθλημα , την περασμένη Κυριακή με την ΑΕ Αίγινας ο προπονητής του Σταμάτης Αναστασιάδης τον αντικατέστησε στο 74’. Έτσι έσπασε ένα σημαντικό σερί για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή ….

Το ίδιο ισχύει και  για τον γκολκίπερ του Αμπελακιακού Γιώργο Καρνέση που στον αγώνα με την Ελλάδα Ποντίων αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του Τάκη Αγγελάκη  στο 70’ . Έτσι οι μόνοι ποδοσφαιριστές στην Α’ Κατηγορία που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό από τους αγώνες   . Είναι οι Αντώνης Μπέλιας του Αία Σαλαμίνας και Χαράλαμπος Σιδερόπουλος της Ελλάδας Ποντίων που έχουν αγωνιστεί και στους 24 αγώνες των ομάδων τους στο φετινό πρωτάθλημα …..

Στη Γ’ Κατηγορία πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Σπύρος Τρακάκης του ΑΣ Κωφών  με 1768 λεπτά σε 20 αγώνες. Ωστόσο επειδή η ομάδα  του ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα , θεωρείται βέβαιο ότι την Κυριακή που  πέφτει η αυλαία , θα χάσει την πρώτη θέση , αφού υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν λείψει ούτε λεπτό από τα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα έχουν αγωνιστεί για 1710 λεπτά( 19Χ90 ) οι Γιώργος Ζουρούδης των Φιλάθλων , Μίλτος Μανιάτης του ΑΟ Πειραιά και Γιώργος Χατζαντώνης  του ΑΣΧ Ποσειδών …..

Την Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου και ώρα 19.00 στο γήπεδο Νεάπολης θα διεξαχθεί για 18η συνεχή χρονιά ο ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Ιωνικού Νικαίας – ΑΕΚ αφιερωμένος στις Αλησμόνητες Πατρίδες .

Θα τιμηθούν από τον Ιωνικό  για την προσφορά τους  ο Μιχάλης και ο Γιώργος Σπανός καθώς και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Νταρακλίτσης, Μπάμπης Ιντζόγλου  και από την ΑΕΚ ο  παλαίμαχος άσος Λεωνίδας Πανοηλίας και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκαιας Θανάσης Τερζής….