Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων των  Πειραϊκών πρωταθλημάτων του Σαββατοκύριακου . Στην Α’ Κατηγορία και στον 2ο όμιλο  ο πρωτοπόρος Ατρόμητος υποδέχεται την Αίγινα ενώ ΑΕ Μοσχάτου και Αετός Κορυδαλλού αγωνίζονται εκτός έδρας με Παννεαπολικό και Δραπετσώνα αντίστοιχα. Το πιο σπουδαίο παιχνίδι του ομίλου γίνεται στην « ουρά » ανάμεσα σε ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας . Ο ηττημένος « χάνεται»…..

Στον 2ο όμιλο ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός δοκιμάζεται στο Μοσχάτο απέναντι στην τοπική Θύελλα ενώ δύσκολη έξοδος για την Κύπρο Κορυδαλλού στην Σαλαμίνα με τον Αίαντα…

Στην Β’ Κατηγορία  δεσπόζουν  τα  τοπικά  ντέρμπι της Χαραυγής  ανάμεσα στους Νέους Ευγενείας και τον Αστέρα Κερατσινίου ( 1ος όμιλος) και  Ατρόμητο με Ολυμπιακό Κερατσινίου( 2ος ομιλος) …..

Ολοκληρώνεται αύριο η Γ’ Κατηγορία. Οι Φίλαθλοι ( παίζουν με την Ένωση Καμινίων εκτός )  και ο Ολυμπιακός Περάματος ( υποδέχεται τον Πήγασο) έχουν κερδίσει ήδη τα δυο εισιτήρια ανόδου αλλά  θέλουν την θέση του πρωταθλητή . Το  μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει  για την θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ . Ποσειδών και Δάφνη θα τα δώσουν όλα για να περάσουν και  όποιος χάσει μένει εκτός . Οι Χατζηκυριακιώτες ευνοούνται και με ισοπαλία. Θα περάσει  σίγουρα  ο Πυθαγόρας  εφόσον βέβαια νικήσει τον ουραγό Πολυκράτη….

Δεν θα κατέβει να αγωνιστεί  στο σημερινό παιχνίδι με τον γειτονικό Αργοναύτη η ΑΕ Χατζηκυριακείου , όπως γνωστοποίησε  με επιστολή της στην ΕΠΣΠ ,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαιτησίες σε βάρος της  ομάδας . Ο σύλλογος όμως δεν διευκρινίζει ποια θα είναι η στάση του  στη συνέχεια . Θα κατέβει να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια καθώς και σε αυτό με τα 14 λεπτά  με τον Ηρακλή Νικαίας που ενδέχεται να προγραμματιστεί για  την Τετάρτη του Πάσχα ή η αποχή του είναι μόνο για τον αγώνα με τον Αργοναύτη ;….

Να σημειωθεί  ότι ο αγώνας ΑΕ Χατζηκυριακείου – Αργοναύτη ήταν να διεξαχθεί σήμερα στις 17.00 στο γήπεδο Δραπετσώνα . Αντ’ αυτού θα παίξουν εκεί σήμερα την ίδια ο  Προφήτης Ηλίας  με τον Δία Κορυδαλλού που το παιχνίδι τους είχε προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή στις 11.30 στο γήπεδο « Παντελής Νικολαΐδης»…..

Επανήλθε δριμύτερη η Θάλεια Μήτση μετά από αρκετό καιρό που θα διευθύνει δυο αγώνες το Σαββατοκύριακο. Διπλές διαιτησίες έχουν επίσης οι Ποτόγλου, Ορφανός, Μπαλαχούτης ,Δαμιανάκης  Φιλακούρης , Τραϊφόρος  και ο Ζέρβας που σφυρίζει και τους δυο αγώνες την Κυριακή ( 11.30 και 17.00) ….

Δυο παρατηρητές αγώνων ορίσθηκαν στο ντέρμπι Αίας Σαλαμίνας – Κύπρος Κορυδαλλού ……

Επτά ποδοσφαιριστές της Β’ Κατηγορίας δεν έχουν απουσιάσει ούτε λεπτό από τους αγώνες των ομάδων τους  .Έχουν παίξει και στα 22 παιχνίδια μέχρι τώρα .( 22Χ90= 1980) . Είναι ο Παναγιώτης Μπιλίρης του ΑΟ Καστέλλας, ο Γιάννης Βλαχόπουλος του ΑΟΑΔ, οι Βασίλης  Ρεϊσόπουλος  και Ανδρέας Χαραλαμπίδης του Πανφαληρικού,  Βασίλης Θεοχαράκης του Πειραϊκού , Κρίστο Γκεγκάι του Νέου Ικονίου και Λευτέρης Τσιάβος του Αργοναύτη…

Ο βετεράνος διαιτητής ΦΙΦΑ Βαγγέλης Γιαννακουδάκης , του οποίου επιστολή δημοσιεύσαμε χθες , σίγουρα ήταν από τις σημαντικότερες  προσωπικότητες που πέρασαν από το Πειραϊκό και κατ’ επέκταση από το Ελληνικό ποδόσφαιρο . Εκτός από τίμιος και ακριβοδίκαιος διαιτητής ήταν και είναι ένας άνθρωπος με ήθος . Και αυτό έχουν διακρίνει όλοι στα 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του στα γήπεδα  . Την επέτειο αυτή ο «δάσκαλος» θα την γιορτάσει το επόμενο διάστημα με φίλους σε χώρο της Δραπετσώνας….

Την Μεγάλη Δευτέρα η Μικτή Παίδων της ΕΠΣΠ δεν θα κάνει προπόνηση σε αντίθεση με την Μικτή Νέων  που θα γυμναστεί κανονικά με τον Τέλη Μελά….

Την Μεγάλη εβδομάδα συνηθίζεται να διεξάγονται αγώνες βετεράνων . Το πρόγραμμα είναι  πλήρες.

Την Μ. Δευτέρα στις 19.00 στο γήπεδο Νεάπολης θα γίνει  για 18η συνεχή χρονιά ο αγώνας παλαιμάχων Ιωνικού – ΑΕΚ αφιερωμένος στις αλησμόνητες πατρίδες . Θα τιμηθούν ο Μιχάλης και ο Γιώργος Σπανός οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Νταρακλίτσης, Μπάμπης Ιντζόγλου  Λεωνίδας Πανοηλίας και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκαιας Θανάσης Τερζής….

Την Μεγάλη Τρίτη και ώρα 18.00 στο γήπεδο Περάματος θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγώνας των βετεράνων του Περάματος και του Πανιωνίου . Θα παραδοθεί αναπηρικό αμαξίδιο σε κάτοικο της περιοχής που αντιμετωπίζει  κινητικά προβλήματα . Θα τιμηθούν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων , παλαίμαχοι και διαιτητές…..

Την Μεγάλη Τετάρτη στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί τουρνουά βετεράνων με τη συμμετοχή της Προοδευτικής, του Αιγάλεω, του Φωστήρα και του Αίαντα Σαλαμίνας . Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε άτομα που έχουν ανάγκη…..

Αύριο Κυριακή 1η Απριλίου  στις 19.30 ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα του  στην αίθουσα Πλειάδες (Μελίνα Μερκούρη) στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Κορυδαλλού (Ταξιαρχών & Γρ. Λαμπράκη, Κορυδαλλός) . Και οι ευχές θα είναι διπλές . «Καλή χρονιά» από την μια πλευρά ,« καλό Πάσχα» από την άλλη…..

Σήμερα στις 9 το πρωί στον Άγιο Ευθύμιο Κερατσινίου θα πραγματοποιηθεί το 40ήμερο μνημόσυνο του πρώην προέδρου των Νέων Ευγενείας Γιάννη Μαγγιώρου….