Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Τελικά  τι συμβαίνει  στον Αίαντα Σαλαμίνας ;  Γιατί ακούγονται πολλά και διάφορα . Μάθαμε  ή μάλλον διαβάσαμε στο facebook ότι παύθηκε ο Γενικός Αρχηγός Σταύρος Καστανιάς . Ο ίδιος με δήλωση του ευχαρίστησε τους παίκτες για τη συνεργασία . Λίγο αργότερα ανέβασε θέμα  με, καθόλου κολακευτικά  ,σχόλια για το σωματείο. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες έλεγαν ότι θα φύγουν και δυο παίκτες , τώρα που όλα έχουν κριθεί για τον σύλλογο . Δεν ξέρω αν ισχύει και τι ισχύει. Θεωρώ ότι οι υπεύθυνοι του Αίαντα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την κατάσταση και να μην αφήσουν το σωματείο , να μπλέξει σε   περιπέτειες .Είναι κρίμα  για την ιστορία του. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η ομάδα τα τελευταία χρόνια …..

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εθνικός ΟΦΠΦ   κατέθεσε ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή στο εφηβικό πρωτάθλημα θεωρώντας ότι αγωνίστηκε ενώ ήταν τιμωρημένος . Το θέμα είναι   ότι δεν αφορά δικό του παιχνίδι. Ως έχων έννομο συμφέρον κατέθεσε ένσταση για παίκτη   της ΑΕ Μοσχάτου στο παιχνίδι της με τη Νίκη Ρέντη.  Η κίνηση αυτή προκάλεσε διάφορα σχόλια . Άλλοι  θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να βασίζεται σε κανόνες τους οποίους πρέπει να τηρούμε και να σεβόμαστε . Και άλλοι ότι  η ουσία στα πρωταθλήματα υποδομής  πρέπει  να είναι  η ανάδειξη ταλέντων και όχι η βαθμολογία . Ο ηγέτης της Χαραυγής Σωκράτης Πτερνέας καταθέτει τη δική του άποψη  για το θέμα αυτό : «Εγώ αν ήμουν Εθνικός της τεράστιας ιστορίας και αξίας αθλητικής δεν θα άφηνα απίστευτα γραφικούς παράγοντες τμημάτων υποδομών να κάνουν τυπικές ενστάσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα σε πρωταθλήματα πιτσιρικάδων ..Πάντα τα γεγονότα με δικαιώνουν ακόμα και σε αυτή την περίπτωση και όταν δήλωνα πρόσφατα ότι έχουν χάσει προ πολλού το νόημα αυτών των διοργανώσεων…Κύριοι το μόνο που θα κερδίσετε  κάνοντας ένσταση σε εφηβικό πρωτάθλημα απέναντι σε μικρότερες σε ιστορία ομάδες όπως η Χαραυγή και το Μοσχάτο είναι η χλεύη όλου του σκεπτόμενου διαφορετικά από εσάς ποδοσφαιρικού Πειραιά

Ρε αφήστε τα παιδιά να παίξουν μόνο μπάλα. Και άστε τις τυπικότητες κατά μέρος. Μην τα κάνετε να κερδίζουν κάτι το οποίο δεν το κέρδισαν  στο γήπεδο, αλλά με την τυπικότητα ενός άθλιου και ελλιπούς  κανονισμού.  Αφήστε τους τίτλους στις υποδομές . Δεν έχουν καμία σημασία. Και αναρωτηθείτε  γιατί ο Εθνικός εδώ και 20 χρόνια δεν έχει αναδείξει κανένα ταλέντο .»….

Τιμωρήθηκε όπως ήταν επόμενο η ΑΕ Χατζηκυριακείου που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο γειτονικό ντέρμπι με τον Αργοναύτη. Με -3  βαθμούς για φέτος και -2 για του χρόνου.  Και καλά για φέτος η αφαίρεση βαθμών δεν έχει σημασία . Για του χρόνου όμως ; Και φυσικά αν δεν κατέβει να αγωνιστεί και στα επόμενα παιχνίδια οι μείον βαθμοί θα αυξηθούν …..

Για 14η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη στο Δημοτικό Στάδιο Περάματος ,  ο  φιλανθρωπικού χαρακτήρα,  αγώνας βετεράνων ανάμεσα στο Πέραμα και τον Πανιώνιο.  Νικητές αναδείχτηκαν οι κυανέρυθροι με 2-4 , αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το τελευταίο πράγμα που μετράει είναι το αποτέλεσμα . Και φέτος δόθηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε άτομο  της περιοχής που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα .Παράλληλα τιμήθηκαν για την προσφορά τους , από τους βετεράνους Περάματος οι Στέφανος Αναστασίου, Νίκος Νικολούλης , Ανδρέας Τσομής και από τους βετεράνους του Πανιωνίου οι Δημήτρης Ζυγούρης , Κωνσταντίνος Κάφαλης και Ιωάννης Δημητρίου. Επίσης τιμήθηκε  ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής ΦΙΦΑ Βαγγέλης Γιαννακουδάκης που διηύθυνε για ένα ημίχρονο το παιχνίδι . Οι υπόλοιποι τρεις διαιτητές ήταν οι Δροσινός, Περδικούρης και Φουρναράκης.

Παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κουλαλόγλου και Μαργαρίτα Καζάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος ιατρό Δημήτρης Θεοδωρολέας .Ακολούθησε το …τρίτο ημίχρονο  σε ψαροταβέρνα στο τέρμα Περάματος σε μια πολύ ωραία και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όπως είπαν οι πρόεδροι των δυο Συνδέσμων Στέφανος Φούσκας του Περάματος και Δημήτρης Χριστοδούλου του Πανιωνίου ο όμορφος αυτός  θεσμός θα συνεχιστεί  και τα επόμενα χρόνια……

Αύριο στις 11 το  πρωί θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή , ο αγώνας Άνω Πέράμα – Κάτω Πέραμα  στο γήπεδο της πόλης. Θα παίξει και ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης, παλαιός ποδοσφαιριστής του Πυθαγόρα και της ΑΕ Περάματος….

Ο Βαγγέλης Γιαννακουδάκης εκτός από κορυφαίος διαιτητής που έφτασε στο ανώτερο σκαλοπάτι της διαιτησίας , αλλά και σπουδαίος καθηγητής φιλόλογος που ήταν, είναι  ένας θαυμάσιος άνθρωπος . Ένα από τα πλέον ηθικά στοιχεία που έχουν περάσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Είχαμε μάλιστα και άριστη συνεργασία  για χρόνια όταν ασχολήθηκε πριν από 30 και πλέον χρόνια με τα διοικητικά   του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά. Το θεωρώ λοιπόν ιδιαίτερη τιμή για μένα , να μου αφιερώσει την πλακέτα που του απονεμήθηκε προχθές στο Πέραμα…..

Με ανακοίνωση της η Δάφνη Ταμπουρίων συγχαίρει το   σωματείο των Φιλάθλων για την  άνοδο τους στην Β’ Πειραιά . Η Δάφνη η οποία διεκδίκησε την είσοδο της στα πλέι οφ , αλλά δεν τα κατάφερε τελικά. Πάντως  έχω μια απορία . Δυο ομάδες ανέβηκαν τελικά . Γιατί συγχαίρει μόνο τη μία ;…….