Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Οι ταυτότητες τριετίας των προπονητών  λήγουν στο τέλος Δεκεμβρίου . Και θα πρέπει έγκαιρα  να αντικατασταθούν με τις νέες που θα έχουν διάρκεια , για μια άλλη τριετία δηλαδή μέχρι το 2021. Κι όταν λέμε έγκαιρα , εννοούμε μέσα στο καλοκαίρι , ώστε να μπορούν να εργαστούν στα σωματεία στο νέο πρωτάθλημα 2018-2019. Ωστόσο όλοι ανεξαιρέτως οι προπονητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα

διήμερο σεμινάριο Ανανέωσης Ταυτοτήτων Προπονητών Τριετίας 2019-2021 που  η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά και ο Σύνδεσμος Προπονητών ποδοσφαίρου  έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο. Όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο . Γιατί πάλι οι προπονητές θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στη τσέπη  . Γύρω στα 350 μέλη απαριθμεί ο Σύνδεσμος Προπονητών Πειραιά . Σημαντικός , οπωσδήποτε αριθμός. Όμως πόσοι από  αυτούς δεν εργάζονται ; Σίγουρα οι περισσότεροι .  Κι όμως όλα αυτά τα παιδιά προσπαθούν. Παρακολουθούν σχολές παίρνουν πτυχία .  Βέβαια καταναλώνουν γι’ αυτό αρκετά χρήματα .Αλλά  οι πιο πολλοί δεν βρίσκουν δουλειά . Κι όσοι εργάζονται παίρνουν ψίχουλα. Με αυτόν τον τρόπο  πληρώνουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο….

Η πολυσυζητημένη ένσταση για το εφηβικό πρωτάθλημα  του Εθνικού που είχε έννομο συμφέρον έγινε δεκτή . Ο αγώνας Νίκης Ρέντη – ΑΕ Μοσχάτου κατακυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων ,  λόγω αντικανονικής συμμετοχής ενός παίκτη της Μοσχατιώτικης ομάδας που αγωνίστηκε τιμωρημένος και του επιβλήθηκε ποινή μέχρι τέλους της περιόδου ενώ του ανακλήθηκε και το δελτίο . Ο σύλλογος μηδενίστηκε ενώ του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί . Συνολικά δηλαδή έχασε έξι βαθμούς , κάτι που επωφελήθηκε ο Εθνικός ο οποίος είναι πλέον τέσσερις μπροστά ………

Δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στον Σαββατιάτικο αγώνα με τους Σαλαμινομάχους η ΑΕ Χατζηκυριακείου, όπως γνωστοποίησε με έγγραφο της στην ΕΠΣΠ . Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό τις τελευταίες αγωνιστικές μετά και τον αγώνα με τον Αργοναύτη . Το γεγονός αυτό εκλαμβάνεται  ως αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα . Αν μάλιστα δεν κατέλθει να παίξει στο ματς με τον Πανιώνιο Κερατσινίου την επόμενη αγωνιστική , αποβάλλεται και επίσημα  και στο τελευταίο ματς η  Σπίθα θα το κερδίσει «στα χαρτιά» . Κατά σύμπτωση οι τέσσερις αυτές ομάδες που επωφελούνται από την αποχώρηση της ΑΕ Χατζηκυριακείου , είναι αυτές που βρίσκονται πάνω από αυτήν στον βαθμολογικό πίνακα, και δεν αποκλείεται να είναι αυτές που θα αγωνιστούν μεταξύ τους στα πλέι άουτ για να αποφύγουν την δεύτερη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό στη Γ’ Πειραιά ….

Επαναρχίζουν μετά τις διακοπές του Πάσχα οι προπονήσεις των Μικτών Παίδων και Νέων που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Θα επαναλάβουμε ότι φέτος γίνεται η καλύτερη δουλειά από τις προηγούμενες χρονιές  όσον αφορά την διάρκεια και πιθανότατα και τις επιλογές παικτών. Η Επιτροπή Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ δίνει μεγάλο βάρος στο θέμα αυτό και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια ……

Μου το έλεγαν και δεν ήθελα να το πιστέψω. Σε σύλλογο Α’ Κατηγορίας από αυτούς που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό( θα είναι σίγουρα στα πλέι άουτ) υπάρχουν άνθρωποι που παρακαλάνε να μην πάει καλά η ομάδα . Προφανώς γιατί πάνε κόντρα με τη διοίκηση . Την στιγμή που υπάρχουν σωματεία που δεν έχουν άτομα να διοικήσουν , στο συγκεκριμένο σωματείο , υπάρχουν και ..περισσεύουν . Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από την ομάδα . Αν είναι δυνατόν……

Η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλα τα πρωταθλήματα του Πειραιά είναι η Κύπρος Κορυδαλλού, διαθέτει την καλύτερη άμυνα αφού έχει δεχτεί μόνο επτά γκολ σε 25 αγώνες ..

Η ΑΕ Μοσχάτου έχει την καλύτερη επίθεση με 71 κανονικά γκολ σε 25 αγώνες. Δεν περιλαμβάνονται αυτά με την Οδηγήτρια ( 2 παιχνίδια ) ….

Ο αριθμός 2 αντιπροσωπεύει πλήρως τον πρωτοπόρο Ατρόμητο Πειραιά . Σε 24 αγώνες έχει σημειώσει 22 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες…..

Ο ΑΟ Προοδευτική συλλυπείται βαθύτατα τον ένθερμο φίλο του συλλόγου Σταύρο Μοραντζή για τον θάνατο του πατέρα του Νίκου ,υποστρατήγου ε.α. που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 59 ετών, κτυπημένος από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλθεί  σήμερα στις 15.00 στο ναό των Ταξιαρχών Κορυδαλλού  ενώ θα ακολουθήσει η ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο…….